|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
kurde a ja to jestem mega wybredna i chyba nigdy nie kupie sukienki
od jakiegos czasu ogladam aukcje na allegro z mojego regionu, bo raczej chcialabym kupic suknie uzywana za ok. 1000 zl a nie nowa w salonie za 3000 - zal mi kasy, wole ja przeznaczyc na cos innego. No i sobie przegladam, ale jeszcze ZADNA slowem ZADNA suknia slubna mi sie nie spodobala. Patrze na te panny mlode i ta niby ma suknie w rozmiarze 38 ale jak dla mnie to grubo wyglada, ta sie blyszczy jak psu jajka , ta beznadziejna, ta ewentualnie obleci, ale nic specjalnego - masakra w zadnej z tych sukien nie chcialabym wystapic
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre mi się podobały, zerkałam też na ceny i wychodziło tak 2400-2600. Teraz juz nie pamiętam jak wyglądały![]() Poczułam tę atmosferę Już nie mogę się doczekać przymierzania ![]() Samba, a Ty zobaczysz, że jeszcze się zakochasz w jakiejś sukni
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
Samba, przejdź sie do salonu i pomierz - jedno 38 drugiemu nie jest równe i inaczej sie układa na każdej dziewczynie. Poza tym dopiero po mierzeniu znajdziesz fason, w którym najlepiej wyglądasz.
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
czesc kochane kobitki przerazilyscie mnie tymi oplatami koscielnymi!!!! MASAKURNAKRYCZNE te opłaty!!!!
a ja jestem na etapie szukania dekoratora i tanich bialych golabkow martucha zdolniacho dawaj troche tego talentu ![]() a ja to chyba przescieradlo przerobie
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem wiem w salonach tzn na wystawach bo jeszcze w zadnym nie bylam mierzyc sukien to sporo mi sie sukien podoba. Wiem mniej wiecej co bym chciala a czego nie i nie martwie sie ze w ogole nie kupie sukni tylko mowilam o tym ze mialam nadzieje wypatrzec jakas suknie na allegro w mojej okolicy, ktora mi sie spodoba, zmierzyc i kupic taniej bo zal mi 3000 na kiecke. Ale jeszcze zadna mi sie nie spodobala, a juz dlugo ogladam i powoli trace wiare wszystkie te panny mlode takie nijakie zadna mi sie nie spodobala tak zebym chciala sie umowic i mierzyc No ale chyba przyjme inna taktyke - najpierw pojde do salonu i jak juz znajde wymarzona to bede szukac tanszej na allegro i juz nie wazne gdzie (tzn nie musi byc z moich okolic) wazne by
|
||
|
|
|
#1206 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w moich rejonach są bezpłatne.Cytat:
Pół dnia by trzeba było jechać eehh![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1207 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale to nie są duże kwoty, co łaska zresztą, myslę, że dyszka od głowy starczy.Za zapowiedzi się płaci też niby co łaska, no i trzeba mieć zaświadczenie o ich wygłoszeniu, u mnie to Tż będzie musiał takie zaświadczenie sobie załatwić, bo ślub bierzemy w mojej parafii. No i oczywiście opłata za ślub, ja planuję, że damy jakieś 300 zł, nie więcej, bez przesady i tak już sporo kościół przy tej okazji zarabia. Co do podziękowania to niestety nie mam pomysłu na taką prezentacje multimedialną. A może zdecydujecie się na podziękowanie w kameralnym gronie, np. po błogosławieństwie? wydaje mi się, że tak byłoby w twoim przypadku najbezpieczniej, pewnie i tak się wzruszycie przy tej chwili, ale chyba lepiej w małym gronie niż przy wszystkich gościach. Cytat:
Kiedyś trafiłam na fajną sukienkę ślubna, tyle tylko, że była z Rzeszowa i w kolorze ecru, zamówiłabym ją nawet w ciemno, bo nie kosztowała dużo, miałam nawet w głowie plan, że gdy nie będzie mi pasować to dam ją do komisu i jeszcze na niej zarobię , ale do koloru nie byłam przekonana, marzy mi się tylko biała, no i przez to jej nie kupiłam
|
|||||||
|
|
|
#1208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chcialam ci wlansie napisac ze musza byc zapowiedzi ale juz napisalas.. ![]() Cytat:
![]() o ty.. niepisaczko;D a u mnie oki zaczyna sie rok szkzolny wiec jestemw przedszkolu![]() Cytat:
ja mam zamowiona ![]() alr to byl spontan zobaczylam ja w gazecie i powiedzialam ze musze miec - pojechalam do salonu ale jej nie bylo, wiec z krakowa jak sprowadzili -potem tylko jedno mierzeniei bylam pewna ze ja chce ![]() Cytat:
![]() ale mam dobry humor jutro jade odebrac dyplom
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Jupik- ładne te obrączki
Ale my chcemy z żółtego złota- białe są dla nas takie "małoślubne" mimo, ze wolę białe złoto czy srebro na codzień to nie chciałabym białej slubnej obrączki i dlatego też mój TŻ kupił mi pierścionek na zaręczyny z żółtego złota No ale to tylko nasze zdanie Ogólnie, te obrączki któe wybrałaś są bardzo ładne
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
witam się serdecznie, nasz termin to 6 czerwca 2009 roku
cieszę się ogromnie )
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak idą przygotowania?
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Martucha ale z ciebie zdolniacha ![]() kochane dzieki za reakcje na to co pisze ![]() wiecie wczoraj TZ pojechał na mecz po 19 i ja poszłam do tej kolezanki na 20.00 i wróciłam po 22 (Bo ona wczesnie wstawała do pracy) gadałysmy sobie, siostre TZ niexle obgadałysmy. ona tak samo jej nie lubi jak wrociłam do domku to byłm kolega TZ w salonie i jego siostra czytają ca Harry pottera. wiec ja mowie temu koledze jak fajnie było u Gosi. ze super dziewczyna, nie jest jakas jednostronna jak inne itp i wiecie co>> mialam dzis wieczorkiem tez sobie do niej isc bo TZ pojechał z kolegami pograc. a ta mała pinda wybiegła z mieszkania (jak sie z TZ jeszcze nie pozegnałam) i poleciała do tej mojej kolezanko. no wkurzona jestem na maksa. bo teraz ja tam nie pójde, bo nie zniose widoku tej malej pindy ale wiecie jaka świnia. a dalej sie do siebie nie dozywamy. uznajmey ze sie nie znamy hehe![]() wczoraj jak TZ wrocił ja juz poszlam spac. on połozyl sie obok mnie, przytulil, pocałowal w plecy . obudziłam sie. leże, leże i mysle no nie. musze sie wygadac. i mu mowie, czemu sie na mnie wydarł wtedy skoro tylko poparłam jego zdanie. czy to jego siostra nie mogła dupy ruszyc?? co z niego za facet co mi kaze cięzary dzwigac i tak pojechalam i po niej i po nim. a ten tak mysli. i mówi. no... miałas racje. przepraszam, nie pomyslałem. ja szok. bo nie sadziłam ze przyzna mi racje. wiec mu dalej mówie, ze czemu non stop trzyma strone siostry a ten znowu mnie przeprasza. miło mnie tym zaskoczył. ale zeby nie było koniec zaczełam jechac po jego siostrze. powiedziałam mu wsyztsko, ze jej nie trawie, ze mam wrazenie ze ona chce nas specjalnie skłócic itp. TZ tylko słuchał. wygadałam sie i wygadałam. on powiedzial,z e nie rozumie czemu tak robi. ale ja zabroniłam mu jej o tym mówic. po co ma wiedziec ze na nia skarże. i wiecie dzis cały dzien był dla niej taki bezosobowy a ja specjalnie jak jechalismy do pracy to go za ręke wziełam to cos tam a ta tylko na nas zezowała hehe (bo jedziemy busem we 3 z przodu. TZ kieruje, ja w srodku i tamta siksa z boku![]() edit: i teraz sama siedze w domku kurde bo mi kolezanke tamta zajęła
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw ją obgaduje a póxniej z nią siedzi :/ ja na jej miejscu bym powiedział "soryy ale wychodze do Magdy"![]() ale co tam najważniejsze, że z Kamilem Wam sie znów fajnie układa
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej bo to juz oznacza jakis krok ![]() a co do kolezanki to kurde ta mała siksa poszła do niej (tak mi sie wydaje, bo nikogo innego tu przeciez nie zna). normalnie poszłabym teraz do niej, ale jak pomysle, zejeszcze młoda by tam była to mi sie nie chce. napisałm smska koleżance czy tamta jest u niej ale narazie cisza
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
hmmmm znaleźliśmy salę w pensjonacie z miejscami noclegowymi...
w weekend jedziemy podpisac umowę i wpłacic zaliczkeKsiądz wie że chcemy wziąc ślub, zna datę i ma się dowiedziec co i jak - u nas o tyle nietypowo że ja wierząca a mój TŻ nawet nie ochrzczony... wiemy że w tej sytuacji można brac kościelny, ale ksiądz ma się rozeznac w szczegółach ![]() ![]() reszta na razie czeka aż skończymy budowę domku bo to ona zabiera nam na razie 100% czasu....
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ale sie nudze
tak sie zastanawiam czy nie isc do koleżeanki teraz na góre. ale jak ta pinda tam jest to lipa.. ech juz nie wiem co robic...
|
|
|
|
#1217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo serdecznie![]() Madzia jaka tam zdolniacha - osobiscie uwazam ze nie mam talentu, ogolnie czasem mi cos wyjdzie, alemusze sie nad tym napracowac, 10 razy zmieniac itd... a wracajac do tematu to fajnie ze jest oki, ale zdziwila mnie kolezanka.. ? jak jej nie lubi to po co z nia siedzi? ja jak kogos nie lubie to mowie mu ze nie mam maczu, zeby spadal albo cos.. no bezsensu.. przed chwila jej dupe obrobila, a teraz z nia gada? hipokryzja... jesli mam do kogos jakies halo to albo mu to mowie i mamy otwarte spiecie albo go zlewam i wogole jak powietrze... no ale.. Cytat:
widze ze kaska mysli jak ja![]() Cytat:
tak mozna wziasc slub w kosciele, twoj tz bedzie bral jako ateista czy cos takiego.. ale masz racje da sie to zrobic
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze to teraz nie wiem czy isc do tej kolezanki i sprawdzic czy ta pinda tam jest czy lepiej nie isc. jak nie pójde to bede sie nudziła a jak pójde a ona tam bedzie to co??
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę budowy domku, oj ja bym bardzo chciała miec swój własny dom z Tż, niestety nie stać nas na to no ale może kiedyś![]() Myślę, że ślub kościelny w waszym przypadku jest możliwy, z tego co się orientuję to będzie potrzebna jakaś zgoda i Tż będzie musiał złożyć oświadczenie, że nie będzie przeciwny wychowywaniu dzieci w twojej wierze, szczegółów nie znam, ale ksiądz na pewno coś na to poradzi ![]() Madzialenka fajnie, że z Tż już ok, w końcu zatrybił dobrze chłopak Idź do tej koleżanki, najwyżej szybciej wrócisz do domu |
|
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
baja - pamiętaj że marzenia się spełniają!my budujemy w 100% z kredytu i na dluugo możemy zapomniec o wakacjach... ale przynajmniej mamy coś swojego, nasze dzieci będa biegac po naszej trawce po swoim podworku a mnie nikt w gary zaglądac nie będzie.. (mieszkamy terax z mamą TŻ i różowo nie jest...mimo że to cudowna kobieta
). W każdym razie życzę Ci własnego dachu nad głową i swoich własnyc kwiatków w ogródku )dzięki za miłe słowa kochane mój TŻ długo nie chciał kościelnego,ale w kóńcu cał się przekonac i stwierdził że "jakoś to wytrzyma" a ostatnio byliśmy na ślubie mojej koleżanki z LO i stwierdził że bardzo mu się podobało i cieszy się że go namówiłam na kościelny ![]() ![]() któraś z was napisała że tne czas tak wolno leci.. dla mnie za szybko ![]() ![]() co do sali - spełnia prawie wszystkie wymagania (łącznie z ceną za nocleg wszystkich gosci) ale jest jedno ale.. jest 35 km od kościółka w którym chcemy wziąc ślub.. My myślimy że to da się połączyc, moja mama jest bardizej sceptycznie nastawiona ale nas wspiera.. A jak wy myślicie? Szukac gdzieś bliżej koscioła czy po prostu załatwic busa dla gosci ? (wesele bedzie na max60osob.. na wiecej nas nie stac )
|
|
|
|
#1221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bielizna pod suknie bielizna na noc poslubna panienski... wszystko ma byc z mojej kieszeni ( Cytat:
![]() ![]() Cytat:
baja dziekuje za pocieszenie...3majcie kciuki bo moze na poczatek pojde do biedronki ale umowa na stale i 1200 zł na reke ! a to juz cos...na poczatek
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeliczcie najpierw gości, ilu z nich musiałoby mieć zapewniony transport, może nie będzie ich aż tak dużo. Jeśli jednak naliczycie ich wielu to może lepiej inny kościół, bliżej sali, sama nie wiem..., sporo zależy od twojego sentymentu do parafii, bo ja w innej niż moja nie wyobrażam sobie brać ślubu, jeśli jesteś bardzo przywiązana do tego kościoła to szkoda z niego rezygnować |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale sie kupi bo mi sie podoba ![]() A do sukni to mam tak samo, jak jakas jest w miare ok to jest ecru a ja chce biala Ale ogladam tylko aukcje z mojego regionu bo jakby mi sie ktoras spodobala to moglabym umowic sie na przymiarke. No ale niestety ta taktyka cos nie skutkuje bo jeszcze nic ladnego nie znalazlam Mysle ze lepiej bedzie isc do salonow, poprzymierzac i jak juz bede wiedziala jaki model mi sie podoba i jaki rozmiar potrzebuje to wtedy szukac juz w calej polsce ![]() u nas tez juz mozna odebrac dyplom ale ja na razie nie chce w pracy powiedzialam ze bede miala dopiero w pazdzierniku, wiec nikt nade mna nie wisi w tej sprawie A na razie to korzystam z legitymacji poki jeszcze ja mam i to dla mnie najwazniejsze heheh
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
ivuszko, witaj w naszym gronie
Rzeczywiście, odległość między miejscem ślubu a wesela jest spora... Musicie się zastanowić czy wyobrażacie sobie brać ślub w innym Kościele, jeśli nie, to odpowiedź już macie Najważniejsze, żeby wszystko było, tak jak marzycie ![]() Madzia, cieszę się, że TŻcik przejrzał na oczy! Wielkie brawa dla niego
|
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz z czasem znajdziesz cos lepszego..aha i moge wam odrazu powiedziec ze bielizna na noc poslubna sie nieprzyda tzn z doswiadczenia kolezanek wychodzacych zamaz to wiem.. bo albo jak to powiedzial olek jestes tak zmeczony ze w locie na lozko zasypiasz i to jest ten posllubny orgazm, albo jestescie tak siebie spragnieni ze na szybko zrzucacie ciuchu slubne i wskakujecie do wyra.. zadna z kolezanke sie nieprzebierala - a wszytkie kupily bielizne.. zreszta nasi mezowie beda pragnac nas takimi jakimi jestesmy NAGO a nie w fatalaszkach![]() Cytat:
i dlatego jutro jade
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha, tak to juz jest z każdą ładną bielizną
Najpierw jest duże "WOW", a potem szybciutko jesteśmy jej pozbywane
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moze byc dwa w jednym to raz a dwa z regoly na wieczorze panienskim mozna cos dostac... ja jednak mysle ze z powodzeniem wystarczy ta co jest na slubie.. i tam szybko jej nie bedzie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, że to na początek starczy, lepsze to niż siedzenie w domu, za które nikt nam niestety nie płaciCytat:
jest zbędna
|
||
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka, super, ze sie w koncu dogadalas z TZ.
![]() ivuszko. Od mojego kosciola do sali weselnej jest ponad 20 km, czyli troszke mniej jak do Twojej. I my wynajmujemy nie autokar a autobus. Taniej wychodzi. ![]() Co do nocy poslubnej to raczje przydadza sie zabawki, ktore czec dostanie pewnie w dniu wieczoru panienskiego (ja o nim moge pomarzyc... wiem, ze miec nie bede...), typu kajdanki, opaska na oczy, czekolada do smarowania ciala.
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

od jakiegos czasu ogladam aukcje na allegro z mojego regionu, bo raczej chcialabym kupic suknie uzywana za ok. 1000 zl a nie nowa w salonie za 3000 - zal mi kasy, wole ja przeznaczyc na cos innego. No i sobie przegladam, ale jeszcze ZADNA slowem ZADNA suknia slubna mi sie nie spodobala. Patrze na te panny mlode i ta niby ma suknie w rozmiarze 38 ale jak dla mnie to grubo wyglada, ta sie blyszczy jak psu jajka
, ta beznadziejna, ta ewentualnie obleci, ale nic specjalnego - masakra
w zadnej z tych sukien nie chcialabym wystapic 

Niektóre mi się podobały, zerkałam też na ceny i wychodziło tak 2400-2600. Teraz juz nie pamiętam jak wyglądały
I z tego co widze to w wiekszosci parafii w Polsce tak jest... No i sie zastanawiam po co dawac na zapowiedzi? Moze ja nie chce abym byla wyczytywana na ambonie? Po co ktos z sasiadow ma wiedziec, ze wychodze za maz?
w moich rejonach są bezpłatne.
Poza tym, wydaje mi sie, ze takie zapowiedzi to kiedys tylko bogaci mieli, by sie przed ludzmi pokazac, ze taka z domu i ten z domu biora slub. A ze kosciol to podlapal (czujac latwa kase
, ale do koloru nie byłam przekonana, marzy mi się tylko biała, no i przez to jej nie kupiłam

najpierw ją obgaduje a póxniej z nią siedzi :/ ja na jej miejscu bym powiedział "soryy ale wychodze do Magdy"
)