Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-30, 16:59   #1201
kwiatuszek5
Raczkowanie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
ja zmieniłam na logesty- czuję się dużo lepiej
ale tym się nie sugeruj bo na Ciebie tak dobrze wpływać nie muszą :P
najlepiej zaufać swojemu lekarzowi w tej sprawie.. niech on się wykaże wiedzą i dobierze coś lepszego
NIe chce byc krolikiem doswiadczalnym

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
ja zmieniłam na Novynette i kiepsko na tym wyszłam...

Zastanawiam sie nad Jeanine
Stary 2008-12-30, 17:00   #1202
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek5 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie nad Jeanine
to już chyba decyzja lekarza powinna być

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 17:03   #1203
kwiatuszek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
to już chyba decyzja lekarza powinna być
Tak tylko nie mam szans by sie umowic do ginekologa do poniedzialku, tak wiec tabletki przepisze mi lekarz pierwszego kontaktu Czy moze lepiej zaczekac na ginekologa??
Stary 2008-12-30, 17:08   #1204
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek5 Pokaż wiadomość
Tak tylko nie mam szans by sie umowic do ginekologa do poniedzialku, tak wiec tabletki przepisze mi lekarz pierwszego kontaktu Czy moze lepiej zaczekac na ginekologa??
ja bym zaczekała na ginekologa
dobieranie sobie samej tabletek to troszkę głupota moim zdaniem
i to jest bardziej 'królik doświadczalny' bo przecież nie masz w ogóle odpowiedniej wiedzy by dobrać odpowiednie tabletki

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 17:15   #1205
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
ja bym zaczekała na ginekologa
dobieranie sobie samej tabletek to troszkę głupota moim zdaniem
i to jest bardziej 'królik doświadczalny' bo przecież nie masz w ogóle odpowiedniej wiedzy by dobrać odpowiednie tabletki
otóż to!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-12-30, 17:50   #1206
memlia
BAN stały

mam do was dziewczyny pytanie:
Mój okres zwkle trwał od 5 do 6 dni i był dość obfity.
Od mojej pierwszej tabletki już wiele stracił z objętości, a więcej czasu miałam plamienie niż okres. Podczas pierwszego odstawienie okres trwał 3 dni i prawie jakby go nie było . Chce sie dowiedzieć, czy to jest normalne (zwłaszcza znacznie ograniczenie krwawienia od pierwszej tabletki)? Bo istnieje obawa, że mogę być w ciąży (jest to bardziej paranoja, ale wybaczcie mi... moja bliska koleżanka niedawno urodziła, a od kiedy dowiedziałam się, że jest w ciązy wpadłam w lekką obsesję). Obawa istnieje ze względu, że zanim zaczęłam brać tabletki uprawiałam z chłopakiem petting, a z pewnością miałam dni płodne. Nie doszło wprawdzie do wytrysku, ale zawsze istnieje ryzyku przeniesienia tego płynu (co wydziela się w stanie podniecenia) na palcach.
memlia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 17:57   #1207
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez memlia Pokaż wiadomość
mam do was dziewczyny pytanie:
Mój okres zwkle trwał od 5 do 6 dni i był dość obfity.
Od mojej pierwszej tabletki już wiele stracił z objętości, a więcej czasu miałam plamienie niż okres. Podczas pierwszego odstawienie okres trwał 3 dni i prawie jakby go nie było . Chce sie dowiedzieć, czy to jest normalne (zwłaszcza znacznie ograniczenie krwawienia od pierwszej tabletki)? Bo istnieje obawa, że mogę być w ciąży (jest to bardziej paranoja, ale wybaczcie mi... moja bliska koleżanka niedawno urodziła, a od kiedy dowiedziałam się, że jest w ciązy wpadłam w lekką obsesję). Obawa istnieje ze względu, że zanim zaczęłam brać tabletki uprawiałam z chłopakiem petting, a z pewnością miałam dni płodne. Nie doszło wprawdzie do wytrysku, ale zawsze istnieje ryzyku przeniesienia tego płynu (co wydziela się w stanie podniecenia) na palcach.
często przy tabletkach okres traci na obfitości

[SIGPIC][/SIGPIC]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 17:59   #1208
kkaarroollaa
Raczkowanie

nic sie nie martw, tak zdaza sie bardzo czesto przy braniu tabletek, u jednych okres jest bez zmian(np u mnie) a u innych nic nie boli i skapy jak u Ciebie szczesciaro

Ja natomiast mam inny problem, biore tabsy juz pol roku i okres byl zawsze bolesny a w tym miesiacu duuuuzo mniej mnie bolal, odczówałam jakim tam bol ale niewielki... czy to mozliwe zeby tabletki zmniejszyly bolesnosc okresu dopiero po pol roku? miala ktoras z Was taki przypadek? zastanawiam sie czy moglo to miec zwiazek z tym ze przez ostatni miesiac mialam duuuzo stresow, schudlam
kkaarroollaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 18:41   #1209
agatcik
Przyczajenie

witam wszystkich, jestem nowa wiec nie jestem na biezaco ale dzisiaj bylam u gin i postanowilam to co mi sie przytrafilo gdzies napisac a wiec biore te cudne tabletki dwa i pol roku wiec sporo i powiem wam ze ja dopiero teraz zaczelam odczuwac skutki negatywne, w moim przypadku krwawienie polaczone z bolem no i co sie okazalo: dawka hormonow w tychze tabsach jest dla mnie juz chyba za mala wiec moj lewy jajnik jest jakby czesciowo plodny bo zrobil mi sie w nim spory pecherz co rowniez sprawia mi bol i pani g. powiedziala ze przy czyms takim jak zle wezme tabletke to moge w ciaze zajsc i poza tym powiedziala ze przy tych tabletkach jest najwiekszy odsetek ciąż i skutkow ubocznych ze wzgledu na mala ilosc tych hormonow no wiec ja wnioskuje ze powinno sie je brac ze tak powiem "na poczatek" bo ja akurat po nich czulam sie swietnie, okres byl znosny itp no i teraz cos takiego... najgorsze ze z tego pecherza moze mi sie zrobic torbiel! ale to sie okaze, moze bedzie ok bo teraz zacznie mi sie okres i pani gin powiedziala ze podczas o. powinno samo zniknac no ale bol jednak jest i do tego nieprzyjemny, od tygodnia z moim facetem sie nie kochalismy bo ze tak powiem sie nie nadawalam, wiec uprzykrzylo mi to zycie strasznie na wiele sposobow w ciagu jednego tygodnia. pozdrawiam wszyskie dziewczyny a bol mogl minac po paru miesiacach bo gospodarka hormonalna sie uregulowala
agatcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 20:10   #1210
angie^^
Przyczajenie

to ja tu jeszcze coś nowego dorzucę od siebie brałam Y przez ponad pół roku, odstawiłam bo..zerwałamz facetem i stwierdziłam, że na darmo nie będę się truć no to może jak wszystkie napisze co zauważyłam u siebie:
- największy koszmar to powiększający się biust, z rozm. 80C/D teraz jestem na 80F i bardzo mi z tym ciężko
- wilczy apetyt...wolę nie patrzeć na wagę
- problemów z cerą nie miałam prawie nigdy a w czasie brania tabletek zaczęły mi wyskakiwać takie pojedyncze pryszczyki na czole, które się dziwnie goją
- co jakiś czas suchość pochwy..ale od czego są lubrykanty
A z tych miłych rzeczy to:
- krótki okres i niezbyt obfity ( zawsze przychodził w 5 dniu tygodnia przerwy)
- nic mnie nie bolało jak wcześniej przed i w trakcie okresu...a wcześniej było tragicznie

W sumie nie wiem co by tu jeszcze napisać... Na pewno mam jedno nurtujące pytanie do może nie starszych ale bardziej doświadczonych dziewczyn
Mam 20 lat i pól roku temu ( wtedy co zaczęłam brać Y) zrobiłam to pierwszy raz i oczywiście wtedy był ból i krwawienie i takie tam historie ale czy normalne jest że przy każdym kolejnym stosunku to tak bardzo boli przy wejściu do pochwy...uczucie jakby ktoś mi wbijał kilkaset szpileczek..a gdy już przestaje boleć..to nie czuje absolutnie nic..wiem ze facet tam jest i robi jakieś smieszne ruchy ale nic mi to nie daje.. To tabletki czy po prostu ze mna jest cos nie tak ?
angie^^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 20:17   #1211
pani_smith
Zakorzenienie

problem doboru tabletek z odpowiednim poziomem hormonów, to zadanie ginekologa.
podobnie jak wykonywanie co 6 mies badania ginekologicznego, badań krwi i usg.

skutki uboczne to kwestia indywidualna i dlatego należy się kontrolować, by wszelkie nieprawidłowości zauważyć odpowiednio wcześniej.

w zasadzie, to nie rozumiem, czemu miał służyć post agatcik? oczernieniu yasminellków? to średnio wina pigułek, że mają taki a nie inny i w tym wypadku za niski poziom hormonów. dla niektórych bab jest idealny.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 20:53   #1212
Impresja
Przyczajenie

agatcik toś mnie nastraszyła Wiele razy gdy biorę tabletkę, nachodzi mnie taka myśl, co by było, gdybym nagle tak zaszła w ciążę i poprostu nic z początku nie wiedziała. A tu wyobraźcie sobie... rośnie nowe zycie i jesz te hormony -mało ale je łykasz. Mówię- piszę Wam, wiele razy tak się zastanawiam.
A teraz ciut bez takiego horroru... Otóż kiedy ja postanowiłam zabezpieczyć się, wtedy GIN przepisała i plastry. Hit wtedy był, no i z jednej strony wygoda, bo raz w tygodniu naklejasz i ok.
Ale mój koszmar zaczął się, gdy poleciałam na tydzień do Tż -ta do Irlandii, a tam plaster zaczął się odlepiać i kolejny też, a pod nim nagle pojawiło się zaczerwienieni i rana jak poparzenie-odparzenie. Wróciłam zszokowana i prosto go Gin się zgłosiłam. Wtedy okazało się, że za wysoka dawka dla mnie była taka hormonów. Jakie zawierały plastry.
Yasminelle biorę teraz rok będzie, bo tylko takie tabletki najbardziej mi odpowiadają.
Wiecie co ja sobie myslę, że poprostu by mieć sumienie spokojne, trzeba jeszcze przed łykaniem jakichkolwiek hormonów, zrobić badanie na hormony. Tylko, że nie wiem dlaczego, ale Gin a byłam u kilku, nie są tacy skorzy do skierowania na owe badania, mówią- te tabl. są bardzo dobre, a potem zmienimy jakby coś nie tak było itp.
Ja musiałam schodzić z hormonami że tak napiszę od wysokiej ich zawartości do mniejszej i mniejszej, ale zastanawiam się nad tym badaniem ciągle. Co do okresu- a raczej krawienia, to pamiętam obawy podobne do waszych, typu- o rany, hop hop, gdzie jesteś... ale wiem, że jeżeli biorę o jednakowej godzinie, np. 20-stej, to ja osobiście okres dostaję co do dnia , np. wieczorem często, hmm...
Kiedy raz do swojego Ginekologa powiedziałam- Panie doktorze, dziwne miałam krwawienie, tak 2 dni i potem plamienie malutkie a w końcu po 4-5 dniach nic... To klasnął w dłonie i powiedział- to tylko się cieszyć, bo nie musi trwać np. 6 dni.
Ale mam tak samo jak WY raz mam dłużej, raz krócej... ale osobiście zaznaczam datę i dostaję np. 18, bądź 17, bądź 19- zalezy ile dni ma miesiąc Tak prawie jak w zegarku.
angie^^ kurcze mam tak samo- zwłaszcza ostatnio znowu mój biust stał się wiekszy, i dzisiaj wieczorem jadłam smalec z ogórkami kiszonymi, a mój Tż patrzył na mnie jak w amoku w końcu tylko powiedział: podejrzane ahahah. Co do suchości pochwy angie^^ ja tego nie mam. Mam czasami podobnie do Ciebie - jakby nie czuję, ale zawsze mozna osuszyć. To, że Ciebie boli, to może masz zbyt sucho? Może sprawia to lęk? Może za mało tzw. gry wstępnej? Wiem, że boli, gdy jest za sucho... Pozdrawiam Was kobietki... chętnie zawsze Was czytam.
Stary 2008-12-30, 21:08   #1213
agatcik
Przyczajenie

moj post mial na celu podzielenie sie doswiadczeniem a z Y jestem niesamowicie zadowolona poprostu zauwazylam fakt ze po ponad 2,5 roku widocznie moj org potrzebuje tych hormonow wiecej, przed y testowalam kilka innych tabletek wiec nie bez powodu do teraz bylam wierna y
agatcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 22:09   #1214
Asika21
Rozeznanie

Mam pytanie co mam zrobić jeśli w poniedziałek zażyłam 2 tabletki jednocześnie jedną z poniedziałku drugą z wtorku (nie jestem pewna czy wzięłam tą z poniedziałku stąd wzięłam kolejną w blistrze). Chciałabym wybrać cały blister do końca, ale czy w pełni zabezpiecza mnie on? I Jak mam dalej postępować? Robić przerwę (bo wychodzi na to, że skończę blister na 20 tabletkach)?
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 00:31   #1215
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie co mam zrobić jeśli w poniedziałek zażyłam 2 tabletki jednocześnie jedną z poniedziałku drugą z wtorku (nie jestem pewna czy wzięłam tą z poniedziałku stąd wzięłam kolejną w blistrze). Chciałabym wybrać cały blister do końca, ale czy w pełni zabezpiecza mnie on? I Jak mam dalej postępować? Robić przerwę (bo wychodzi na to, że skończę blister na 20 tabletkach)?
masz przeczytać ulotkę.
trwa to dokładnie 5 min.

a w niej jest napisane jak wół, że możesz zarówno zmniejszyć liczbę pigułek w cyklu, jak i długość przerwy. możesz też je też wydłużać, ale jeśli robisz przerwę, to ona max 7 dni.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 07:16   #1216
Asika21
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedź. Widzę, że ulotkę znacie dokładnie. Ja niestety nie wczytuje się w nią aż tak dogłębnie. Ale chyba zacznę i będę musiała Jeszcze raz dzięki Pozdrawiam
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:00   #1217
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Widzę, że ulotkę znacie dokładnie. Ja niestety nie wczytuje się w nią aż tak dogłębnie. Ale chyba zacznę i będę musiała Jeszcze raz dzięki Pozdrawiam

to błąd w chwilach wolnych radze zajrzec do ulotki jest tam wiele niezbednych informacji, moze byc tak ze dziewczyny z forum nie ebda w stanie pomoc i zaczniesz panikowac ulotka to przyjemna lektura napisana bardzo przyjemnie.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:01   #1218
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie.. zacznij lepiej i tu nie ma nic do śmiechu.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:43   #1219
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a mnie zostały 3 tabletki i potem zegnam sie z Yasminelle. mam nadzieje, ze novynette mi beda słuzyc lepiej...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 13:47   #1220
Agatka_90
Rozeznanie

dziewczynki, mam pytanie
mam nadzieje, ze sie nie powtarzam, bo kiedys przeczytalam kilka watkow o tabletkach, ale nie pamietam, zebym w ktorych z nich widziala odpowiedz na moje pytanie...
tabletki trzeba brac codziennie, o tej samej porze - to jasne. okres dostalam wczoraj na imprezie, tabletke (moja pierwsza w zyciu ) wzielam ok. godziny 22. i stad moje pytanie... czy moge jakos przesunac ta godzine tak, zeby brac tabletki ok. godziny 14? chcialabym obserwowac jak reaguje moj organizm. kolezanka polecila zebym dzis wziela tabletke o 18, a jutro juz o 14. czy to mi nie zaszkodzi? tabletki biore ze wzgledu na cere i bol podczas okresu, nie w celu zapobiegania ciazy.
Agatka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 13:57   #1221
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatka_90 Pokaż wiadomość
dziewczynki, mam pytanie
mam nadzieje, ze sie nie powtarzam, bo kiedys przeczytalam kilka watkow o tabletkach, ale nie pamietam, zebym w ktorych z nich widziala odpowiedz na moje pytanie...
tabletki trzeba brac codziennie, o tej samej porze - to jasne. okres dostalam wczoraj na imprezie, tabletke (moja pierwsza w zyciu ) wzielam ok. godziny 22. i stad moje pytanie... czy moge jakos przesunac ta godzine tak, zeby brac tabletki ok. godziny 14? chcialabym obserwowac jak reaguje moj organizm. kolezanka polecila zebym dzis wziela tabletke o 18, a jutro juz o 14. czy to mi nie zaszkodzi? tabletki biore ze wzgledu na cere i bol podczas okresu, nie w celu zapobiegania ciazy.
ja bym zrobiła tak jak polecała koleżanka sama również tak polecam innym dziewczętom
będzie dobrze i bezpiecznie

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 14:02   #1222
Agatka_90
Rozeznanie

Cytat:
ja bym zrobiła tak jak polecała koleżanka sama również tak polecam innym dziewczętom
będzie dobrze i bezpiecznie

uff bardzo dziekuje, wolalam sie upewnic
Agatka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 18:38   #1223
witka43
Przyczajenie

a mnie zostały 3 tabletki i potem zegnam sie z Yasminelle. mam nadzieje, ze novynette mi beda słuzyc lepiej

Neska22, ja wcześniej przez dwa latka brałam Nowynette i po dwóch latkach musiałam je zmienić, no i zmienił mi moj gin. na Yasminelle. Powiedział że za dużo miałam dawki hormonów i stąd te skutki uboczne tzn. strasznie tyłam, bolał mnie brzuch, piersi mega duże i strasznie bolały, byłam strasznie senna i wogóle.
Ale na każdą osobę tabletki wplywają rożnie.

Edytowane przez witka43
Czas edycji: 2009-01-01 o 18:39
witka43 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 19:12   #1224
pani ćma
Zakorzenienie

moja kolezanka zmienila wlasnie z yasminelle na novynette. wprawdzie bierze je dopiero miesiac, ale mowi, ze jej duzo lepiej sluza
druga kolezanka bierze novynette juz prawie rok i tez ma ZERO skutkow ubocznych.

takze to zalezy od organizmu

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 01:38   #1225
prawanerka
Przyczajenie

Question Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Witam
Mam drobne pytanie do weteranek ew.bardziej doswiadczonych w kwestii antykoncepcji Zatem:
Wzielam 1 pigulke yasminelle zgodnie z zaleceniami zawartymi w ulotce.Tj 1szy dzien miesiaczki. Dostalam ok 1:30 w nocy[menstruację] , tabletke przyjelam o 13:15.
Wiec wszystko zgodnie i jestem bezpieczna?
Jutro 8 dzien przyjmowania, takze nie musze obawiac sie ciazy? Zgodnie z ulotka nie musze obawiac sie intruzów z witkami, ale slyszalam, ze trzeba brac dluzej, by byc zupelnie pewnym (?)
przepraszam za lekka histerie,ale dziecko to nie to czego pragne w tym momencie najbardziej ^^ Pozdrawiam
prawanerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 09:31   #1226
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prawanerka Pokaż wiadomość
Witam
Mam drobne pytanie do weteranek ew.bardziej doswiadczonych w kwestii antykoncepcji Zatem:
Wzielam 1 pigulke yasminelle zgodnie z zaleceniami zawartymi w ulotce.Tj 1szy dzien miesiaczki. Dostalam ok 1:30 w nocy[menstruację] , tabletke przyjelam o 13:15.
Wiec wszystko zgodnie i jestem bezpieczna?
Jutro 8 dzien przyjmowania, takze nie musze obawiac sie ciazy? Zgodnie z ulotka nie musze obawiac sie intruzów z witkami, ale slyszalam, ze trzeba brac dluzej, by byc zupelnie pewnym (?)
przepraszam za lekka histerie,ale dziecko to nie to czego pragne w tym momencie najbardziej ^^ Pozdrawiam

Skoro jutro 8. dzień to jestes zabezpieczona.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 09:45   #1227
kamila2006
Zakorzenienie

widze ze osoby czesto decyduja sie na zmiane tabletek po miesiacu czy 2 bo cos im dolega. ja mialam duzo dolegliwosci przy pierwszych miesiacach i bole glowy i nudnosci przeczekalam dzis biore tabletki 4 albo 5 miesiac i czuje sie fenomenalnie. zero dolegliwosci apetyt sie zmniejszyl ogolnie w tej chwili nie widze zadnych minusow. czasami warto przeczekac to dostosowywanie sie organizmu

Motywacja 100%

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 10:06   #1228
Rebelious
Zakorzenienie

Zgadzam się.
Ja po miesiącu w akcie desperacji chciałam odstawić tabletki, bo czułam się fatalnie (o czym zresztą pisałam na tym wątku). Ale zaryzykowałam. Biorę drugi miesiąc i wydaje mi się, że mój stan psychiczny się poprawił. Biust jakby mniej nabrzmiały, ale nadal wilczy apetyt. Może faktycznie jeszcze kilka opakowań i będzie ok.

Podobno dużo zależy od tego, co sobie same wmówimy
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 10:14   #1229
kamila2006
Zakorzenienie

jesli zmiany beda sie utrzymywac to ok zmienia sie tabletki ale zobaczysz ze moze byc znacznie lepiej w ogole nie bedziesz odczuwac tego ze bierzesz tab mijemy nadzieje

Motywacja 100%

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2009-01-02 o 10:15
Stary 2009-01-02, 13:13   #1230
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no ale ja nie zmieniam po mieisacu czy dwoch ale prawie po roku. na poczatku tez bylam zadowolona ale potem bylo coraz gorzej. dzisiaj biore ostatnią yasminelkę a jutyro novynette. postanowilam jednak zaufac ulotce i nie robic przerwy miedzy yasminelkami a novynette. uznalam ze ak chyba bedzie bezpieczniej, niz tak jak mi gin powiedziala, zebym normalnie zrobila 7 dni przerwy... wkurzajace to jest jak sa rozbieznosci miedzy tym co mowi lekarz a tym co jest w ulotce...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości