|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Ale śliczny!
|
#1202 | ||
|
Rozeznanie
|
dziękuję za miłe przywitanie
![]() Cytat:
kurcze aparat zostawiłam u teściów i ciągle zapominam zabrać ![]() Cytat:
Właśnie wróciłam ze szpitala, termin cesarki mam na 24.11, miała być 17, ale usg wykazało, ze chłopaki jeszcze muszą ciut podrosnąć. Pytałam też czy u nas wolno mężowi być przy cc, ale absolutnie to jest wykluczone. Szkoda, mój mąż bardzo chciał być obecny, albo chociaż wejść przeciąć pępowinę.. Dziwne, ze u nas jest to powazna operacja wykluczająca obecność postronnej osoby a np w Niemczech już nie Poza tym byliśmy dziś w firmie specjalizującej się w pobieraniu krwi pępowinowej i przygotowują nam już umowę. Koszt pobrania to 3150 zl, każdy rok przechowywania 700 zł. Oczywiście to są ceny podwójne przy bliźniakach, przy jednym bobasku wychodzi taniej.aniak zazdroszczę kominka, zawsze o nim marzyłam Kasiaeg już chyba po wszystkim, ciekawe jak im poszło |
||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Aniak naprawde Twoj TZet ma gormny talent
Strasznie mi sie podoba ![]() Ciekawe, jak nasza KasiaEG :) Dziewczyny jesli moglabym prosic o pomoc Jakie imie jest najladniejsze z tych :1. Hannah 2. Sarah 3. Lenna 4. Gloria |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrała Hannah.
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
sniezynka ja bym wybrala Sarah, ale ja lubie takie bardziej vintage imiona, swoja corke nazwe Amelia a synka Gabriel z braku opcji Patryk i Kacper, bo juz sa w bardzo bliskiej rodzince
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
Sniezynka21 mi najbardziej podoba się sarah i lenna ( ale tak naprawdę wszystkie 4 są bardzo ładne)
LadyM super że masz już wyznaczony termin cesarki jak ja bym chciała wiedzieć kiedy wybije moja godzina 0 szkoda że mąż nie będzie mógł być przy cesarce ale na pewno będzie mógł być z maluszkami na badaniach ( mierzenie, warzenie) |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
Mnie sie strasznie podoba Sarah, ale TZetowi wogole i nie wiem czy dam rade Go namowic To zdjecia z CTG i lozeczko malej
|
|
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
snieżynka ja bym wybrała Hannah
.Aniak kominek śliczny. zazdroszczę bo też bym już chciała ale muszę jeszcze troszkę poczekać na taki luksus. KasiaEG pewnie juz tuliła swojego Kacperka i jest przeszczęśliwa. Kurcze ciekawe czemu w niektórych szpitalach pozwalają mężowi być przy cc a w niektórych nie. Mój ze mną będzie |
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczynki w imieniu męża dodam tylko że nigdy wcześniej nie robił takich zeczy jest amatorem
śnieżynka mi sie wybrała lenna barzo mi się podoba a łóżeczko prześliczne laydyM chłopaki niech rosną ale ja chyba nie chciała bym wiedzieć kiedy wybiije godz 0 miała bym s....kę tydzień przed
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Aniak kominek super! Na zimę super sprawa
![]() Śnieżynka łóżeczko bardzo ładne i widzę, że karuzela już czeka A co do imienia, to mi się najbardziej Lenna i Hannah podoba ![]() LadyM fajnie, że znasz już termin cc. Możesz sie do tego spokojnie przygotować
|
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
mamy już kolejną oficjalną mamusię
a o to wiadomość od kasiaeg "Kacperek waży 3950 i urodził się o godzinie 13.20. Więcej na razie nie wiem bo leże na sali pooperacyjnej do jutra. pozdrawiam. Kasia" garatulacje dla naszej Kasi i Kacperka ![]() ![]() |
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że mamy coraz więcej wątkowych dzieciaczków! Brawo! I gratulacje oczywiście dla kolejnej szczęśliwej mamusi!
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje i miłe słowa. My już jesteśmy w domu, narazie próbuje się ogarnąć jak troszkę się zaklimatyzuje to opisze Wam co i jak.
Gratuluje nowym mamusiom!!!! A za resztę mamuś trzymam kciuki pozdrawiam Was |
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
No to się dziewczyny zaczęły rozdwajać na całego
Która następna w kolejce?Gratulacje dla już rozpakowanych! Ja jutro mam wizytę u gina i mam nadzieję że to już będzie ostatnia ,bo wg ostatniego usg termin jest na 8.11 ![]() Dziewczyny czy Wy też macie takie przeszywające bóle od pachwiny do wewnętrznej strony uda?Ja już nie mogę sobie z nimi poradzić ,wczoraj wieczorem były tak silne,że mój tz chciał siłą zawlec mnie do szpitala,ale położyłam się i po godzinie to ustąpiło.Dzisiaj też się pojawiły,ale są delikatniejsze chociaż też bolą Do tego mam bardzo twardy brzuch i czuję jakby moje wnętrzności były udeptane gdzieś w jednym miejscu-to pewnie mały robi przemeblowanie bo mu ciasno...
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
witaj Justynka, czekamy z niecierpliwością na opis
![]() Kasia ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !! |
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaeg, gratulujemy!!!
![]() anytsuj, oczywiście czekamy na relacje,ale na razie odpoczywaj Kochana ile się da i wracaj do sił Sniezynka, mnie się Hannah kojarzy tylko i wyłącznie z idolką mojej córki- z Hannah Montana, okropnie drażniąca nastolatka a fabryki Disney`a ...Właśnie wróciłam od lekarza. Wszystko w porządku,krew i mocz też. Jednak lekarz mnie uprzedził,że chciałby mnie położyc do szpitala tak gdzieś w 38 tyg.(czyli połowa grudnia), i na jakimś specjalnym usg zbadaja moją bliznę po cesarce-czy nie jest np. za cienka,bo może pęknąc podczas porodu.Jak się okaże,że za blizna nie wytrzyma, to od razu mi robia cesarkę, bo wtedy i tak ciąża będzie donoszona. Teraz będę tylko o tym myślała...Chociaż lekarz mi powiedział,żebym nastawiała sie raczej na poród sn-to już sama nie wiem .W sumie, to jak juz będę w szpitalu w połowie grudnia, to już mogłabym miec tą cesarkę(albo chociaz jakieś wywołanie), bo wtedy bym była na Święta już w domciu
|
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Kasia ogromne gratulacje dla Ciebie i Kacperka
![]() Śnieżynka mnie się podoba Lenna i Hannah, a łóżeczko bardzo ładne Aniak kominek pierwsza klasa Ja mam dziś jakiś mega śpiący dzień. Wczoraj wstałam o 12stej, a juz o 22.30 byłam w łóżku. Dziś niestety sąsiad mnie zbudził o 11stej no i chyba się nie wyspałam Chciałam się w dzień zdrzemnąć, ale jakoś mi nie wyszło. Mam nadzieję, że nie będę dziś miała problemu z zaśnięciem
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
KASIAEG gratulacje synuś spory
anyustuj fajnie że już jesteście w domku edyta śpij ile możesz niedługo to nie będzie możliwe ciekawe co u an.ka.b i drobcia znowu sie nie odzywa ale ona jest nocnym markiem
|
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
Kasiaeg gratulacje
A ja mam mega doła Tyle miesięcy czekam za szafą, jak już miała byc to facet który miał robić miał wypadek, późnej zamówiłam innego i miała być do końca października, ale ten tez nie da rady zrobić bo ma duże opóźnienia. xandra już dawno ma szafę zrobioną a ja nadal w planach Przepraszam, że tu Wam smucę, ale mój tż jest tak zachwycony swoim pomysłem, żeby on to robił, a ja już siły nawet nie mam żeby o tym z nim rozmawiać. Aniak - najwyżej sprezentuję Ci dużą liczbę desek do nowego kominka jak nam szafa nie wyjdzie
|
|
|
|
#1220 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
: zarlok:Cytat:
Cytat:
nie mysl o tym bo osiwiejesz, bedzie dobrze zobaczysz
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
tu znowu sekretarka
![]() dostałam wiadomość os scorpioniec że jutro prawdopodobnie wracają z Iga do domku! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#1222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Niby pólki w środku nie jest trudno zrobic,ale te dzrzwi przesówne muszą byc idealnie wypoziomowane i wypionowane-inaczej szafa szybko sie zepsuje-no i nie będzie gwarancji na ten cały system(ktory nie jest tani).Nam już coś się zepsuło po 3 tyg., ale panowie przyszli i naprawili.Teraz jednak znów cos mi nie pasuje,bo niektóe drzwi same się przesówają na jedną stronę-jakby był spadek na podłodze. Chyba tez będziemy reklamowac, bo podłoga przeciez nagle nie siadła w jednym miejscu, a to oni przeciez powinni sobie wszystko wypoziomowac...Także nie taka prosta sprawa z ta szafą, zwłaszcza dla nowicjusza...Jedyny plus samodzielnej roboty,to zdecydowanie mniejsze koszty. Moje znajome kupiły samodzielnie ten system drzwi przesównych, zamówiły fronty drzwi(np. z lustrem) i wzięły jakiś fachowców z ogłoszenia w gazecie-wyszło o wiele taniej,niz w takich firmach jak Senator, Komandor, czy Indeco...Cytat:
![]() Cytat:
.A co tu życie nagle wieczorkiem zamarło??Pewnie się drobciaa tylko odezwie o jakieś 2.00 hehe .Dobranoc Ciężarówki
|
|||
|
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to super i jak szybciutko Niemozliwe zebym ja byla pierwsza na wizazu , zawsze jestem ostatnia a nawet o tym nie wiecie, bo PC wlanczam o jakiejs 12 albo i pozniej, ale dzis wyjatkowo, o 6 przyszedl szwagier z bulkami do nas na sniadanie (prosto po nocce) no wiec na swieze buleczki z piekarni wstalam no i musze troche posprzatac, bo ostatnimi czasy nic nierobie bo sil mi brak, ale teraz przynajmniej wiem dlaczego, no a na 10 przychodzi polozna robic mi akupunkture, strasznie sie boje tych igielek no ale moga pomoc wiec chyba zaryzykuje![]() Sniezynko wiem ze tutaj w niemczech to normalne mialas juz??? No a tak wogole to bylismy wczoraj wieczorem zwiedzac porodowke i jestem zaskoczona, bardzo fajnie jest to przygotowane, wpierw wszystko wyjasniali ze zdjeciami na projektorze i poczestunkiem oczywiscie , a potem chodzilismy zwiedzac, no wiec porodowki super, a ta sala poporodowa , nawet DVD tam maja jakbys chciala sobie cos zobaczyc , ogolnie przyjemna atmosfera, dowcipny doktorek, a jak jeszcze uslyszalam od jednej mlodej jak mowila do swojego tz ze jej sie tu niepodoba to chcialam jej powiedziec zeby pojechala do polski a najlepiej do mojego miasta zobaczyc to pewnie inaczej by spiewala, mowili tez o nacinaniu krocza ze oni robia to talko wtedy jak widza ze trzeba bo peka w kilku miejscach, u nich srednia naciec wyglada jakies 25% kobiet, na temat znieczulenia tez byla debata bo kobiety zaczely pytac o skutki uboczne, na to doktorek ze to starodawne myslenie jest, ze to wcale nieszkodliwe i on poleca bo zdjae sobie sprawe jaki to jest bol a skoro mozna go wyeliminowac to dlaczego nie, ah moznaby dlugo opowiadac, jednym slowem podobalo mi sie mojemu tz tez i to jest najwazniejszechyba ide jeszcze do wyra
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Hej, jestem druga
Z niecierpliwością czekam na wiadomości od Scorpioniec, no i może któraś jeszcze się zdecyduje? Pozdrawiam i na razie usuwam się z domku bo mąż nie daje za wygraną . Xandra - my się zdecydowaliśmy na drzwi otwierane (bo w blokach mało miejsca i każde 6 czy 10 cm w szafie na głębokość ważne), tak więc klamka chyba już zapadła
|
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
hehe to ja melduje się trzecia ale od razu zmykam do wanienki bo na 11 jadę na ktg i gina a muszę przejechać całe miasto
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam w pierwszej ciazy ja w kazdym badz razie mialam wbijane wlasnie w nozki Bolu nie poczujesz Teraz sie nie zdecydowalam na akupunkture, bo ostatnim razem nic mi nie pomogla, miala zmniejszyc bol podobno, a mnie i tak bolalo, wiec stwierdzilam, ze nie ma sensu To chyba dalej jest bezplatne, prawda ??? ![]() A ja zawsze myslalam, ze to ja ostatnia gasze kompa, czesto do 1-2 w nocy siedze. Chociaz wczoraj porobilam troche i wieczorem bylam juz zmeczona i wczesniej poszlam spac. Scorpionec pewnie sie odezwie dzisiaj co i jak ![]() Paula to pisz, pisz jak wrocisz
|
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
poisone dziękuję za deski ale może nie będzie tak żle mój mąż jest amatorem w budowlanc ale ze względu na oszczędności bardzo dużo przy budowie domku i pzy wykończeniówce robi sam i nawet mu to wychodzi
skorpioniec dawaj znać i czekamy na zdjęcia małej a raczej dużej Igi a drobcia dalej się nie odzywa
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
No to i ja sie melduję
Dzień dobry wszystkim! Ja od rana na nogach, bo musiałam do laboratorium jeździć i badania porobić. A teraz do teściowej przyjechaliśmy no i tak do 15stej będę się sama nudziła ![]() Magdalena już sobie wyobrażam tą porodówkę po Twoim opisie Aż normalnie zazdroszczęPaula trzymam za wizyte u gina i ktg. Daj znać jak wrócisz co i jak.A ciekawe jak tam scorpionec Już nie mogę doczekać się opisu porodu no i oczywiście zdjęć dużej Igi |
|
|
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
Kasia gratuluje suncia a scorpionec czekamy na relacje
Fajnie ze wszystko w porzadku.Zdjecia łóżeczka i reszty rzeczy porobie jak juz bedzie w szystko zlozone do kupy bo narazie mam taaaki bałagan ze głowa mała. |
|
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Aniak kominek prześliczny. Kasiaeg i Scorpionec gratulacje!! Ja również czekam na sprawozdanie z porodówki! W niedzielę mam termin, jutro do gina, w piątek ktg. Jestem zła bo moj lekarz chce mi juz od piatku wystawić zwolnienie macierzyńskie. A co jak urodzę 2 tygodnie później, to będę o 2 tygodnie krócej w domku z maleństwem?? Wczoraj próbowaliśmy z małżem trochę przyśpieszyć poród, póki co, nie widać efektów. Może dziś powtórka z rozrywki..?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

Tyle miesięcy czekam za szafą, jak już miała byc to facet który miał robić miał wypadek, późnej zamówiłam innego i miała być do końca października, ale ten tez nie da rady zrobić bo ma duże opóźnienia.
, zawsze jestem ostatnia a nawet o tym nie wiecie, bo PC wlanczam o jakiejs 12 albo i pozniej, ale dzis wyjatkowo, o 6 przyszedl szwagier z bulkami do nas na sniadanie (prosto po nocce) no wiec na swieze buleczki z piekarni wstalam no i musze troche posprzatac, bo ostatnimi czasy nic nierobie bo sil mi brak, ale teraz przynajmniej wiem dlaczego, no a na 10 przychodzi polozna robic mi akupunkture, strasznie sie boje tych igielek no ale moga pomoc wiec chyba zaryzykuje
za wizyte u gina i ktg. Daj znać jak wrócisz co i jak.