![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Dziś jest chłodniej, więc znowu testuję Ouarzazate. Przepiękne, chłodne kadzidło... takie zielne i wyraziste. Nie kojarzy mi się z meczetem... za to z Sol Angelicą z Sagi o Ludziach Lodu
![]() Aggie szałwiową czarownicą trafiłaś w sedno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Versense Versace - piekny flakonik, taki jak Medusa, z tym, ze w srodku plyn zielony. Zapach bardzo swiezy, powiedzialabym, ze jablkowo-jasminowo-cytrusowy. Nic odkrywczego, ale wydaje sie trwaly.
Omnia Green Jade - test na skorze pozwolil mi dojsc do wniosku, ze jest to kolejne zielone mydlo, jakich przewinelo sie juz sporo przez perfumerie. Zaleta na pewno jest trwalosc. Omnia amethyste - swiezy, kwiatowy zapach z utami irysa, tak ulotny i tak nijaki, ze wcale sie nie dziwie, ze sie kiepsko sprzedaje ![]() Wielkie testy wszystkich zapachow Teo Cabanel spowodowaly, ze ktorys z nich musze nabyc i to jest koniecznosc! ![]() Meloe - poczatek nie zapowiada swiezego zapachu, ale po kilku minutach mamy bardzo ladna won przypraw, owocow i swiezych kwiatow. Calosc podobna w klimacie do Rush2, ale bardziej szlachetna, bogatsza. Sa akordy wodne, ktore troche mi burza caly obraz, ale bez nich zapach nie bylby swiezy po prostu. Przyprawy, ktorych nie umiem blizej okreslic (chyba jest bazylia) sprawiaja ze zapach jest dosc charakterny. Julia - bardzo kwiatowy, wyrazisty zapach. Dawno nie wachalam czegos w 100% kwiatowego, gdzie bukiet az buchalby z duzej odleglosci. Julia jak to Julia - kobieca jest, niby delikatna, ale nie da sie jej nie zauwazyc, a raczej poczuc ![]() Oha - szyprowo-przyprawowy zapach, bardzo cieply i kobiecy, jednak nie pozbawiony dostojenstwa. Nie dusi jednak jak inne szyprowe "pachnidla". To sa po prostu dobrzez robione perfumy w tzw. starym stylu. Alahine - wyglada na to ze moj ulubieniec. Na mojej skorze rozwija sie zaskakujaco orientalnie i slodko, z wyrazna nuta ambry i lawendy. Mozna powiedziec, ze jest stworzony dla mojej skory bo pachnie na niej genialnie. Troche moze sie kojarzyc z Indiami, takim orientem w najlepszym i najwierniejszym wydaniu. Chcialabym miec chyba wszystkie zapachy Teo Cabanel. Czy ktos wie ile one kosztuja? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Za Melkmeisje zacytuję Basiek93
![]() Cytat: Tu dostałam odp meilem: " Jeżeli chodzi o Meloe to występuje on w dwóch pojemnościach 50 i 100 ml w cenach odpowiednio 240 i 384 zł. Natomiast pozostałe zapachy ponieważ są wodami perfumowanymi kosztują 375 i 498 zł za 50 i 100 ml EDP " |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Rozeznanie
|
w poszukiwaniu zapachu na lato:
DKNY Red Delicious Men - szkoda ze nie trzymaja ;/ Bulgari Pour Homme Extreme - extreme to chyba tylko w nazwie dosc subtelny, swiezy ale bez porywow, a zapachow Blu nie bede kupowac dla fantastycznych flakonow za to czekam z niecierpliwoscia na: Angel Man Pure Malt ktore niedawno zostalo wypuszczone, whisky to cos co lubie, gorzej ze znow tylko 100 beda w sprzedazy ;/ za duzo o 80ml ;/ bo pure coffee i regularny (dzieki boze ze 50 tylko) kisza sie na polce Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2009-04-17 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Dziś testowałam już swoją flaszkę Crystal Noir edt. I w szoku jestem.
![]() Do tej pory nosiłam edp, użyte z atomizera i było mega trwałe. EDT miałam w próbce (z Sephory), więc tylko kapałam na skórę i bardzo krótko żyło. Ale podobało mi się bardziej, więc kupiłam EDT. Przyszła flaszka, spsikłam rękę i... już 8 godzinę czuję tego jednego psika. ![]() Czy aż taka jest różnica w aplikacji z fiolki i z atomizera? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na mnie Crystal Noir tez jest bardzo trwale w wersji edt. Ale co do aplikacji z lanych probek a z atomkow, to ja mam przede wszystkim wrazenie, ze jest ogromna roznica w tym jak zapach sie rozwija. Z lanych probek jest jakby bardziej plaski i nie wibruje tak ladnie jak to sie czesto zdarza przy aplikacji psikanej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
BAN stały
|
Chyba się jednak polubimy ze Słoniem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
ostatnio obwachiwalam "Cuir De Russie" L.T. Piver i zrobil na mnie piorunujace wrazenie, dodalam Piver'a do listy producentow na kwc i tak czekam i czekam juz kolo tygodnia....
![]()
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
poszłam pod prysznic i mnie natchło
![]() odnośnie tej mojej flaszki Messe de Minuit: przypomniała mi się butelka kupiona przez Cbr i ona miała okrągłą etykietę a moja ma kwadratową, niedawno czytałam (nie mogę znaleźć wątku), że teraz są już tylko z kwadratowymi i w związku z tym moje pytanie: czy zapachy mogą się różnić, bo w mojej Mszy nie czyję cytrusów - nic a nic, jest za to stos ziół (szałwia, cynamon, tymianek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mnie to byly wyrazne pomarancze na poczatku i kadzidlo tez wyrazne w koncowce, moze to jakas inna wersja, update zrobili?
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-04-22 o 06:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
Kriss_de_valnor
u mnie było mnóstwo miodu, cynamonu i kadzidła. Niestety nie wiem, jak wyglądała flaszka, bo dostałam z Quality laną próbkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Testowalam niedawno
LAMB Gwen Stefani - bardzo podobny do Quel amour Annick Goutal, tylko mniej piwoniowy, mniej :zywotny" i mniej swidrujacy. delikatny i bardzo kwiatowy, swiezy, troche frezjowy. Ale ze to perfumki gwiazdki, to oczywiscie nie sa zbyt trwale, totez nie kupie. Truth CK - starsznie meczace, trwale, pachna trawa i zielskiem oraz pudrem i mydlem w najgorszym wydaniu. Takie wyperfumowane bagienko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Guerlain Lover
|
Wczoraj doszła próbka Sun Moon Stars KL - i zakochałam się! muszę go mieć!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
To ja :)
|
Trudno moze to nazwac testowaniem, bo tylko psiknelam na papierek, ale... Pomaranczowy Alien. Nie zapamietalam nazwy, ale chyba tylko dlatego, ze nie byla tego warta -jakies podobne do niczego popluczyny, bez wyrazu zupelnie...
#1221 |
Zadomowienie
|
Poruszyła mnie parę dni temu "prapremiera" Black Cashmere. Wieki temu ją testowałam, i jedyne co pamiętałam, to nieprzyjazny swąd. Interesujące, ale nienoszalne.
Tymczasem, robiąc negatywną selekcję moich próbek, natknęłam się na kroplę BC...niuchnęłam...i..... ....Toż to arcydzieło. Wcale już nie kojarzy mi się z księdzowym kadzidełkiem. Ani z india-shopem. Tak pachnie zdziczały ogród późnym latem; ze smużką dymu z palonych chwastów i gałęzi w tle. Sytuacja, w której najlepiej nosiłoby mi się BC to samotny wieczorny spacer. Wieczór przy kominku. Późny seans w kinie. Pora roku nieistotna. W moim odczuciu są to wyjątkowo "singielskie" perfumy (wiecie, o co chodzi ![]() Cieszę się, że dostanę od pewnej przemiłej Wizażanki odlewkę. ![]() (pewnie na odlewce się nie skończy)
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, ja też mam podobne odczucia co do BC. Ponadto czuję się w nich pełna potęgi, wolności, wręcz górowania ale też i jakiegoś odrealnienia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio dwukrotnie testowałam L'eau the one i sama już nie wiem czy chcę tą wersję czy klasyka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zadomowienie
|
Dziś testowałam limitowaną wersję zapachu na lato kate moss. Zaapch przyjemny sam w sobie niedrażniący nie wyróżnaijący się z tłumu. Trwałość średnia a cena dość wygórowana. Mi jednak kojarzy się z domem mojej cioci a może bardziej z jej zapachem ubrań. Mam skojarzenia z niemieckim płynem do płukania. Oczywiście łądny zaapch ale mi przypominałby ten dom i te ubrania a nie lubię czuć/ pachnieć zapachem który kojarzymi się z czymkolwiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Rozeznanie
|
caravelle..........najpie rw lekarstwiany.......potem traci to co niemiłe..rozwija się w zywicę.........ociepla sie...fascynuje mnie..ale nie jest to czym chciałąbym pachnieć,jest zapachem ciekawym dla swojej ewolucji....
ćwiczę na ni swój nos ![]() ![]() ![]()
#1230 |
Zakorzenienie
|
Wymienię tylko dwa zapachy: nowy Kate Moss, który na początku jest niesamowicie duszący i słodki; oraz Poeme Lancome - jeszcze nigdy nie zetknęłam się z czymś podobnym... Jest niesamowity, ale to chyba jednak nie moja bajka.
No dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.