|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Mam takie pytanie... sądzę, że ktos tu będzie się znał
![]() Jesli chcę iść biegac rano, to czy powinnam przed bieganiem coś zjeść? Jakies sniadanie czy cos? Czy może lepiej tylko coś wypić. A co po bieganiu? Kurcze nie wiem jak to jest, żeby prawidłowo zrobić. Dodam, że nie chcę czekać np 2 godzin po śniadaniu... Chciałabym wstac i w ciągu pół godzinny móc iść. Tak żeby dla brzusia było dobrze i dla ciałka ![]()
#1202 |
Zadomowienie
|
Jezdem... Czuje w powietrzu zblizajacy sie @
![]() Madziaa trzymam kciuki za rozwoj kulinarny - sama jestem na tym etapie ![]() ![]() ![]() Djana brak mieska, moze stad uczucie glodu, same orzechy nie zastapia tluszczy, a i bialka nie za duzo. Uwielbiam taki pieczony schab czy szynke do chlebka, a sama z musztarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I muffinki orkiszowe upiecz koniecznie ![]() Fruity a moze pij duzo po obiedzie. Ja tak mialam przed dieta. Obiad musialam czyms zagryzc, zreszta jak kazdy wiekszy posilek. Odkad zaczelam pic, nie mam tego problemu (no prawie ![]() ![]() U mnie dzis: sn (8.30) : omlet z dwoch jajek z szynka, cebulka i serem + pomidorki _muffinka orkiszowa p: (11.30): pomarancza i jablko II sn (13.30): salatka: soczewica+makrela+feta+se r plesniowy+papryka+por p (15.30): dwie mandarnki o (17.15): dwa plastry pieczeni rzymskiej z jajkiem i siemieniem + pieczarki duszone + ogorki kiszone k 19.30): wiesniak z rzodkiewka, szczypiorkiem, ogorkiem, dwa plastry szynki i sera i skorke z 3/4 jablka zjadlam przed chwila ![]() Na jutro marynuje juz w lodowce kurczaczka na obiad.
#1203 |
Raczkowanie
|
witam Kochane Plażowiczki!
robiąc dzisiejszą kolację stwierdziłam, że koniecznie muszę Wam podziękować ![]() Jak się naczytałam o waszych daniach, to aż mnie zmobilizowało i coraz więcej sama pichce ![]() mój dzisiejszy jadłospis: ś: płatki fitness z mlekiem (wprowadzam węglowodany) p: sałatka z brokułami o: fasola biała z pomidorami i sosem meksykańskim p: niestety ![]() k: zapiekany bakłażan + deser a'la tiramisu ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po treningu coś wysokobiałkowego - jak dla mnie jajca ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
no tak, ale miałam tylko pierś z kurczaka, a już mi się przyjadła, ale się poprawię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to jestem uzalezniona od miesa mielonego. Moglabym jesc codziennie na wiele roznych sposbow ![]()
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
Corny ja duzo jem, to z glodem nie ma nic wspolnego.
![]() effa pije duzo i nic. ![]() ![]() ![]() ![]() Ewlyn do biegania faktycznie dobre wegle sa idealne. Ja nawet gdybym biegala zaraz po wstaniu, to po zjadlabym dobre bialko prawdopodobnie z weglami zeby uzupelnic energie. Ale jak rano cwicze, to tez tylko na kawie. Moj kumpel kulturysta tez tak codziennie i mowi, ze to najlepiej na samej koffeinie. Jednak do biegania to chyba idealnym rozwiazaniem bylyby najpierw dobre wegle. Np owsianka z owocami czy müsli, poczekac z 1,5h chociaz i po bialko. Musisz przemyslec i moze poczekaj na II faze. Na I byc moze, ze nie bedziesz miala nawet takiego zapalu a organizm sily. ![]() Jem w koncu moja galaretke z owocami, a to taka fajna, pulchniesza niz polska, az sie trzesie. ![]() EDIT: To od razu spowiedz, bo wylanczam PC i obejrze ulubione seriale z USA. ![]() -2 kromki: z salami, ogorkiem, lososiem i chrzanem -2 kromki: z lososiem, chrzanem, jajkiem, majonezem, ogorkiem - cycek, jakies 400gr szpinaku i 1/3 fety - jakies 100gr suszonych sliwek i kilka moreli -galaretka z owocami i fruktoza i migdalami -bedzie pewnie cos z jajek, bo czekaja ugotowane ![]() Dobranocka! ![]() ![]() ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-28 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() chcialabym do Was dolaczyc, bo planuje przejsc na diete SB od poniedzialku. juz kiedys bylam na tej diecie, jednak przerwalam, w sumie nie wiem czemu... ale teraz jestem zmobilizowana i chce znowu zaczac ![]() przyjmiecie mnie?
II cel: 70 Edytowane przez justyna2639 Czas edycji: 2009-01-28 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dobranoc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Ja juz w domku jestem
![]() Dzieki dziewczyny za opinie jadlospisu, bede sie czesciej spowiadac bo to dziala mobilizujaco. Ostatnio wciaz mam problem z miesem ![]() ![]() Dzis glod byl o tyle wyjatkowy, ze ja go czulam non stop, tak jak friuty ![]() ![]() ![]() oki, ja lece do lazienki, piling kawowy sobie zapodac ![]() ![]() kolorowych snow ![]()
#1214 |
Zakorzenienie
|
dobranocka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
![]() wlasnie sie przymierzam powoli do wprowadzania wegli, zaczelam powolutku od owocow - jablka, grejpfut, gruszki, no i mysle o chlebku i tu zonk ![]() proszee wytlumaczcie mi jaki ja chleb powinnam jesc , myslalam ze zytni pelnoziarnisty najlepszy a tu czasem IG jest nawet 70, jakos duzo strasznie no i to samo z kasza gryczna, czy platkami owsianymi , tez jakies duze to IG albo moze ja zle strony sprawdzam pomocy ![]() a poza tym to naprawde ta dieta wyzwala okropny zapal do gotowania ![]() pozdrawiam wszystkie plazowicziki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
siedze w pracy i kawy niema bo mleka brak pojade po mleczko 0,5% przyjade to popisze cus... ![]()
#1218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim plażowiczkom
![]() Wczoraj jęczałam, że pogoda paskudna - proszę bardzo, mam śnieg i pięknie oszronione drzewa ![]() Śniadanie zasuwam - 3 zawijasy z polędwicy drobiowej, sera żółtego i papryki + 2 poduszeczki z cukinią, a do tego kawka zbożowa z mlekiem 0,5%. A na obiad będzie kurczak z grochem włoskim ![]() ![]() I na 14.00 do pracy..... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Zadomowienie
|
Hej.
Koncze pic moj pierwszy litr herbaty ![]() ![]() Dilys gratulacje ![]() Justyna jest a wizazu watek z przepisami Sb. Jednak mysle, ze na dluzsza mete bez gotowania ani rusz ![]() Telik milej porannej kawki ![]() Ja po sniadanku - jajecznica z czosnkiem i pomidorami + poltorej muffinki. Kurczak sie juz dusi w sosie wlasnym, a ja nie mam kompletnie pomyslu na II sniadanie do pracy. Mysle, czy nie zrobic fritatty i na zimno zjesc w pracy ![]() ![]() Dobra ide sie wykapac najpierw, bo dzis pozniej do pracy ![]()
#1221 |
Wtajemniczenie
|
no jestem
koncze kawe, to moj najgorszy nawyk anty SB dzis zakupiłam kawe balance pol na pol kofeinowa z bezkofeinową ech effa kiedys robiłam omleta i na zimno w pracy jadłamw formie takiego twistera i pycha bylo ![]() Ilonka bez mleczka nie isnieje dla mnie kawa, a tak wogole to kiedy mi pozyczasz swojego przylepke? ![]() Widze ze nm kulinarne slawy tu rosna no i dobrze , osobiscie zakochałam sie w gotowaniu...(choc czasami czuje ze bez wzajemnosci ![]() wczoraj grzecznie w domku pocwiczyłam na koniec na skakance poskakałam, ale slyszałam ze sasiedzi z dołu sie juz wprowadzają w tym tygodniu i dlugo nie poszaleeje ![]()
#1222 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Dla mnie dzisiejszy dzień nie zaczął się dobrze... Wstałam z gigantycznym bólem głowy ![]() Dziś po raz pierwszy od 18 dni wypiłam kawkę, a na śniadanko zjadłam grahamkę z serkiem homo naturalnym + 1/4 czerwonej papryki. Teraz najważniejsze dla mnie to utrzymać zgubione kg (no ewentualnie jakbym zgubiła dodatkowo 1-1,5 kg to bym się nie pogniewała ![]() Jednak SB zmusza do urozmaicania posiłków, a mnie zmusiła do gotowania, bo wcześniej zazwyczaj kupowaliśmy coś na wynos, albo jedliśmy mrożonki ![]() Teraz kończę pić kawkę i wracam do pracy, ale myślami jestem już przy weekendzie. Piątkowy wieczór i sobotni ranek spędzę w kuchni szykując imprezowe jedzonko, a później trzeba jeszcze chatkę ogarnąć. Aha, pochwalę się Wam - od 2 tygodni mamy w domu szczeniaczka - ślicznego 7-tygodniowego shar-peika ![]() Miłego dnia!
#1223 |
Rozeznanie
|
witam i ja!!!
![]() musze od razu napisac bo to normlanie nie do opisania chyba ![]() ![]() otoz wczoraj zrobilam te babeczki warzywne wg przepisy Effy i o matko toz to miod w gebie!!!! normlanie rozkosz dla podniebienia ![]() ![]() ja tez juz po sniadanku ![]() salatka z mozzareli, pomidorka, i 2 jajek + troszke oliwy i bazylia (niestety suszona ![]() a na II sniadanko ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj na aero Ania dala nam taki wycisk ze byslalam ze mi dupka dopadnie lacznie z wewnatrzna strona nog i rece ![]() ![]() ![]() siedze teraz w pracy i musialam troszeczke sie oderwac bo musze splodzic referencje dla architekta ktory byl wykonawca projektu naszej firmy a ze ja raczej plodna w pisaniu nie jestem to ciezko mi to idzie... no nic... zabieram sie dalej... sloneczka plazowiczki moje kochane!!! ![]() do napisania... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
effa79 - Taaaak, mój TŻ wykazał inicjatywę wczoraj.... pachniało na całej klatce schodowej i strasznie się cieszyłam, że będzie obiadek, a TŻ od progu powitał mnie słowami "mówiłem już że nigdy nie będę gotował?? To teraz juz naprawdę nigdy!". Jaaaaziuuu mi już przeleciało przed oczyma tysiąc dwieście scenariuszy wielkiej katastrofy kuchennej i przygotowałam się mentalnie na jakiś kulinarny armagedon ....... a jemu chodziło o to, ze przyszłam 12 minut po piątej a nie o równej pątej i o to że "teraz to już zimne i ja już nie ma ochoty jeść"
![]() ![]() ![]() Czasami ten mój TŻ to się zachowuje, jakby miał @ ![]() A wyczarował solę z warzywami, pyyyszotka ![]() Nie wiem co mi wczoraj strzeliło do głowy z tym stawaniem na wadze, ale jak weszłam to sie z lekka podłamałam, że nic nie idzie w dół i jeszcze nadrobiłam 1 kg, więc na upartego ważę 58 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poresztą jakoś bardzo źle z moim ciałem się nie czuję więc tłumaczę sobie, że to całkowita zmiana sposobu odżywiania w moim życiu, no bo przecież o to chodzi. Dziś już nadrabiam menu ![]() Ś 7:00: 100 gr twarożku chudego + tuńczyk + cebulka P 11:00: 1/2 sałatki: 2jajka+papryka+pomidor II Ś 13:00: serek wiejski light + pomidor P 16:00: 1/2 tej samej sałatki co o 11 O 18:00: ryba z warzywami K: ok 22: białko po basenie, ale jeszcze nie wiem co ...
#1225 |
Zakorzenienie
|
uff
ja też już po śniadanku pyszne było z 2 kromeczkami chlebka a`la Nigella Maedchen, ![]() ![]() Majka232, oczyma wyobraźni juz go widzę, te pogryzione meble i buty... ![]() telik, jak będę jechać do W-wia, podrzucę Ci po drodze, nawet zboczę z obwodnicy, a co ![]() ...ale zaszalałam kolorystycznie w tym nowym pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
Witam cieplutko
![]() ja dzisiejszy dzień zaczęłam od kawy o świcie (a nawet przed świtem) a w pracy był grany wieśniak, ogóras i pomidor z kawałkiem pleśniaka. Miałam wcz zrobić zakupy żeby zacząć normalnie jeść ( żebyście na mnie już nie krzyczały ![]() ![]() w ramach wieczornego poprawiania humorku poszłam tylko na solarium a potem zaatakowałam sephore i douglasa ![]() ![]() ![]() no ale dzisiaj w planach mam już zakupki spożywcze więc uzupełnie lodóweczke bo tam zostało juz tylko światło i tuńczyk w puszce ![]() miłego dnia Wam życzę dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Telik dzieki
![]() ![]() ![]() Zjadlam przed chwila jeszcze 1,5 muffinki na przekaske i dojem jablko. Ciagnie mnie do slodkiego przez zblizajacy sie @... Maedchen no pieknie ![]() ![]() ![]() Agee ciesze sie, ze smakowaly ![]() Kurcze wlasnie tz zadzownil, ze mu sie szkolenie przedluzy ![]() ![]()
#1228 |
Raczkowanie
|
effa79 - ale mój TŻ bardzo rzadko kucharzy, zdarza mu się
![]() ![]() Co do ważenia, to coś mnie tknęło, że chyba się cofam, ale nawet dobrze, że się zważyłam, bo mnie to zmobilizowało do ćwiczeń ![]() ![]() ![]()
#1229 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na pewno ten zrobie w weekend ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny w sobotę mi wypada 13-sty dzień SB czyli jeszcze I faza. Tylko zaplanowaliśmy sobie z Tż miły wieczór.Co wy myślicie o wypiciu 2 lampek wina czerwonego (półsłodkiego)? To chyba niedozwolone? Czy wy pijecie alkohol? Jak tak to jaki? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Goosia mysle, ze wino nie zaszkodzi, czasami trzeba odpuscic, choc ja jestem fanka wina wytrawnego, ew. polwytrawnego. Przed SB pilam piwo dosc czesto, jak tz kupowal sobie wieczorem, to ja tez wypijalam. Teraz nie pamietam, kiedy pilam piwo... z mocnych alkoholi pijam najczesciej wodke z woda gazowana i cytryna
![]() Ja w sumie mialam sie jutro zwazyc, ale odpuszcze chyba przez @ i poczekam tydzien, co by sie nie wkurzac ![]() I dzieki Telikowi wpadlam na to, zeby zrobic kilka tortilli razowych na przyszly tydzien i bede miec zamiast salatek, bo z powodu deficytu zimowo - warzywnego zaczynaja mi sie nudzic... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.