|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
![]() tata był w urzedzie gminy i może przyjmna mnie od razu na staż.. fajnie by było tylko mam nadzieje że nie bedą mi robic problemów ponieważ mam rozmowę kwalifikacyjna na studia pod koniec lutego..
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Zimno dziewczynki
Moj TZ śpi sobie a ja znikam na jazdy... A tak mi sie spac chce niemiłosiernie... Ehh
|
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak masz czas jozia to się zdrzemnij
Ja właśnie się obudziłam hihi
|
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
Elitka praca mnie nie wykańcza
a pracuje w urzędzie miasta tylko jak przyjde z pracy po 16 to chce sie nacieszyć moim TŻcikiem i jeszcze z rodzicami zagadam i dzień mi szybko mija i jakos kompa nawet nie włączam![]() A dziewczynki zapomnialam napisać bo kupiłam materiały potrzebne mi do robienia winietek, zawieszek na wódki, sakiweczek i tez podjełam sie wykonac sama zaproszenia na nasz ślub. I moge Wam powiediec ze zmiesciałam sie ze wszystkim w 100 zł!!! dodam ze wienietki na 120 osób, zawieszki na 50 butelek (bo nie robie na wszystkie) zaproszen 150![]() Takze jesli macie tylko chęci, troszke czasu i zdolności manulane to zobaczie ile mozna kasy zaoszczedzić ![]() Późnej oczywiście Wam wkleje zdjęcia jak zrobie cos
|
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się nie mogę doczekać przyjemności szukania pracy w PL, bo w końcu i mnie to czeka![]() ad.2 jaki kolor papieru wybrałaś do zaproszeń i jak zamierzasz je wykonać(masz może jakiś filmik z instrukcją )?Ja ostatnio znalazłam stronki jak krok po kroku zrobić opakowania na upominki dla gości.. I jeśli obliczę że koszta materiałów będą niższe niż gotowce, to również chcemy robić z TŻ sami zaproszenia, winietki, pudełeczka.. Jednak nie tylko ze względu na obniżenie kosztów(ale to też ważny aspekt), ale chcemy aby to było takie 'nasze' ![]() Dzisiaj czuje się już ciut lepiej
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też sama robię zaproszenia i zawieszki na wódkę
Po pierwsze duzo taniej to wyjdzie a po drugie ile przyjemności sprawia samo tworzenie I masz rację, że dużo taniej. Ja zapłacę za wszystko jakieś 40 zł Albumy dla rodziców juz też zamówiłam Jak sesja się skończy to zacznę działać, żeby w przyszłym roku mieć jak najmniej i tylko skupic się na przygotowaniach i obronie magisterki
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Angulka, gratuluję nowej pracy
Ja sie też czaję na urzędy, ale do wiekszości miejsc brakuje mi właśnie te pół roku starzu urzędniczego - Ty już będziesz to miała i będziesz miała szersze pole do szukania A wczoraj były wyniki naboru w jednym z urzędów do którego startowałam - nabór nierozstrzygnięty, bo nie znaleźli ani jednej osoby, która by spełniła wszystkie wymagania konieczne a mi tam w sumie brakowało bardzo mało, bo umiałam obsługiwać wszystkie wymagane programy, miałam potrzebne umiejętności, tylko zamiast studiów psychologicznych mam ekonomiczne A oni szukali psychologa z obsługą specjalistycznych programów ekonomicznych... ciekawe dla czego nikogo nie znaleźli ![]() Ale może trochę zmienia te wymagania i następnym razem sie już załąpię ![]() A liczyłąm na to, że nie znajdą nikogo, ale myślałam, że mimo wszystko będa się chcieli ze mną skontaktować... Wracając do tematu, że ministranci sa normalnymi ludźmi, to mój TŻ chyba uważa, że katolik to jakiś wybryk natury... Wczoraj obgadywał swoja byłą, że ona w niedzielę najpierw do kościółka, a potem wieczorem z koleżankami na imprezę. Podsumował, to jako obłudę, bo jak można byc tak fałszywym itd... a ja znowu nie widzę w takim zachowaniu nic nadzwyczajnego. Nasza religia nie zabrania nam przecież pić i imprezować w niedzielę w czasie gdy nie ma postu ![]() Coś ostatnio coraz częściej nie możemy sie dogadać na tematy związane z religią ![]() Przyznaję, że święta to sama nie jestem, ale on to wogle nie czuje "przynależności" do wiary katolickiej i ma zamiar zmienić wiarę jak znajdzie coś odpowiedniego ![]() I jak tu sie dogadać
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś przy wspólnym wychowywaniu dzieci np. mogą wyjść jakieś nieporozumienia między Wami związane właśnie z wiara.. Więc im szybciej to wyjaśnicie tym lepiej. A Twój TŻ jest katolikiem,a le ma wątpliwości co do tej wiary tak?
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Lain Ty masz już te testy skopiowane do worda?? bo jak nie to moge Ci dziś w przerwach od nauki pokopiowac po trochu
|
|
|
|
#1210 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jakie te materiały kupiłaś angluka? I jak będziecie wiedzieć jak takie zaproszenia zrobić to dajcie znać ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już pare razy próbowałąm poruszyć ten temat, ale nie wiem za bardzo o co mam go pytać... Na razie wiem, że do kościoła go nawet siłą nie zaciągnę, na nauki będzie ze mną chodził, ale tylko ze względu na mnie, podobnie ślub, z błogosłąwieństwa się nabijał, u niego w domu przed wigilią nie mówi się modlitwy przed jedzeniem (święta spędziliśmy u niego i strasznie mi tego brakowało), a dzieci będę mogła wychowywac w swojej wiarze, on zawsze będzie z boku, ale wolałby, żeby nie przekazywać im żadnej wiary, tak by jak będą dorosłe to sobie same zdecydowały czy chca w coś wierzyć czy nie ![]() Smutno mi z tego powodu, bo tez zdaję sobie sprawę z tego, że nie będzie mi z tym łatwo
|
|
#1212 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno bedzie taniej.. ja bym się za to zabrała jakos w wakacje jak szkoła się skończy.. bo teraz to chyba troszkę za wczesnie ![]() Cytat:
i weekendy wolne![]() Cytat:
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-01-30 o 17:43 |
||||
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak Gosia pisała, mogą wyniknąć z tego nieporozumienia.. Po 1' spytałabym Go szczegółowo dlaczego dokładnie rozważa zmianę wiary- czym się kieruje( bo jesli to tylko Jego widzimisię BO TAK, to nie jest to argument). Po 2' jaki stosunek do wiary katolickiej mają Jego rodzice a plose can't takie najprostsze pudełeczka http://img260.imageshack.us/img260/2861/pde322kocc1.jpg
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki,
oczywiscie chwila nieobecnosci i nadrabiania na cały wieczór, grypsko szaleje u nas w pracy prawie kazdy kicha kaszle ja wczoraj z temperatura musiałam isc do pracy, co do zaproszen to ja tez mysle czy nie zrobiłabym ich sama kasia083 jesli sie nic nie zmieni to łatwo napewno ci nie bedzie, smutne to bardzo ze niezgadujecie sie pod wzgledem wiary tzn dla mnie przynajmniej jest to wazne |
|
|
|
#1215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze sobie kiedys w wolnej chwili poobliczac ile bym tego potrzebowała i ile pieniążków bym na to straciła, bo kiedyś znalazłam w necie za 60 gr takie 1 pudełeczko i nie wiem czy opłaca mi się je robia.. ale zawieszki to na 100% sami zrobimy![]() lecę na BrzydULĘ
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie kiedyś zasubskrybowałam taki wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=128485 są tam różne bardzo fajne pomysły na własnoręcznie zrobione m.in. zaproszenia
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-01-30 o 18:10 |
|
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli rzeczywiście kosztują 60 gr to nawet teraz można je kupić, bo przy takiej cenie nie opłaca się ich robić ![]() Cytat:
|
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
Kasia, skoro Twój TŻ tak ostro krytykuje imprezowanie w połączeniu z wiarą katolicką, to niech Ci pokaże przykazanie zabraniające zabawy. Wiadomo, że używki w nadmiarze są złe bez względu na to czy ktoś przynależy do jakiejkolwiek religii czy jest ateistą. Moim zdaniem podejście Twojego TŻta jest niezdrowe. Jak ma ochotę, to niech zmienia wiarę, ale niech nie przekazuje takich bzdur waszym dzieciom. Wszyscy się bawią, a katolikom się oberwało.
Ja teraz szukam fotografa. Już mam trzech kandydatów. Jutro pokażę ich strony TŻtowi. Może razem coś wybierzemy. Gorzej z kamerzystą, bo nie wszyscy mają na swoich stronach internetowych przykładowe filmy. Ja nie planuję żadnych pudełeczek, ani zawieszek, ale jak będę miała czas, to może pokombinuję coś z zaproszeniami. Tylko jeszcze nie wiem gdzie można kupić takie fajne rzeczy do ich wykonania. Może na allegro poszukam. Albo może coś wyczytam na tym wątku "pomysłowe panny młode". Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-01-30 o 18:15 |
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic lepszego nie znalazł...
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
kasia083, mi się wydaje, że nie ma się co za wiele oglądać tylko porozmawiać z Twoim mężczyzną. Zapytaj się dlaczego wątpi. Może ma jakieś pytania dotyczące religii katolickiej. Może masz znajomego księdza (takiego z powołania), który mógłby porozmawiać z Twoim facetem i wyjaśnić wszystkie wątpliwości. Sama nie wiem co tu jeszcze poradzić
![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o zaproszenia, to ja mam dwie lewe ręce w sprawach manualnych i na bank będziemy kupować zaproszenia. Poza tym zaproszenia to działka mojego K. Jak już pisałam jest grafikiem a co za tym idzie ma świetny gust i o wybór jestem spokojna Co do naklejek na flaszki, to byłam przekonana że sam nam zrobi śliczne, ale mówi że zleci to komuś innemu bo dla siebie nie potrafi ładnie projektować ![]() Kompletnie nie mogę się zmobilizować do nauki Już wyszłam z wprawy a tu trzeba się 16 stron nauczyć na niedzielę Podobno ta facetka robi w miarę proste testy, ale i tak ciemno to widzę. Niech ktoś na mnie nakrzyczy i zmobilizuje mnie do roboty
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
aniolekKB do nauki marsz,
ale nie dziwie sie ze ci sie nie chce uczyc |
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki wrocilam juz z jazd. I co sie okazało instrukor mój wzioł te lekcje ze względu na mnie... I po moich jazdach pojechal do domu... I mowi ze oderwalam go od nauki bo ma dwa egzaminy nie zaliczone i jutro ma poprawke i w przyszlym tygodniu. Ale ze ja chcialam z nim jezdzic to sie zgodził
)Jeśli chdzi o zaproszenia tez chciałabym je sama zrobić tylko boje sie ze moje zdolności sa nie dosc za bardzo (Tz sie mi rozchorował i wygonilam go do domu. Bo jutr na dyskoteke mamy jechac:/ A mi sie wcale nie chce bo mnie tez juz cos bierze... Kasia musisz dogadac sie z Tz tak jak dziewczyny mówia. Bo to jest powazny prob lem wzgledem wiary.... Aniołek a TY marsz do ksiazek bez obijania sie mi tu ![]() Czy któras wie o czym była brzudula??
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-01-30 o 19:58 |
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypomnij sobie jak na studiach o wiele gorsze rzeczy przechodziłaś I mobilizuj się szybciorem mi tu.. Pomyśl sobie że niektórzy się przy literaturze męczą właśnie
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym z tego co wiem na studiach technicznych sa takie rzeczy o fajerwerkach i odrzutowcach (to ja nawet miałam w liceum) ![]() spoko, precie jestes kujonem ![]() ocyiście nigdzie ni zadzwoniliśmy, bo tż miał inne zajęcia...ale może akurat dzisiejszy dzień okaże sie udany... ![]() Lain a Twój tz zdzwonił? Aniołku ja mam na kazdy egzam ponad 100 stron opracoań, do tego kilkaset str książek+tekstów a ok.20 to mam samych wykładów, więc się pociesz Dasz radę. Wiem, że to cięzko jak się nie jest przyzwyczjonym, ale do niedzieli masz kupę czasu. Masz do lingwistcne coś? może takie miłe rzeczy jak jakis de saussure czy jakies inne szity takie poważne ze znaczkami?
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-01-30 o 19:16 |
|
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
A ja wlasnie mam wolne i nie wiem co robic
nudzi mi sie jakos tak...
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba padam tamperatura jeszcze sie trzyma chociaz jest lepiej niz wczoraj, ide łyknac tabletki i do łozeczka jutro wczesnie musze wstac i niestety spedzic cały dzien na uczelni
dobranoc |
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim za wsparcie i motywacje
Zrobiłam sobie kawkę i zamierzam trochę nad tym posiedzieć ![]() Cytat:
Po kiego czorta No dobra, dosyć narzekania, bo wiem że inni mają gorzej. Biorę się za robotę. Pozdrowionka i jeszcze raz dzięki
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Włącz sobie mecz jozia
Ja zaraz będę oglądac ze współlokatorką.. A tak w ogóle to mi tak jakoś dziwnie.. Pierwszy raz nie pamiętam odkąd nie spędzę weekendu z TŻcikiem.. Ale na szczęście już w poniedziałek się zobaczymy znów Cytat:
Dobranoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Moj TZ śpi sobie a ja znikam na jazdy... A tak mi sie spac chce niemiłosiernie... Ehh

a mi tam w sumie brakowało bardzo mało, bo umiałam obsługiwać wszystkie wymagane programy, miałam potrzebne umiejętności, tylko zamiast studiów psychologicznych mam ekonomiczne
A oni szukali psychologa z obsługą specjalistycznych programów ekonomicznych... ciekawe dla czego nikogo nie znaleźli