![]() |
#1201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
Cytat:
Haniu coś się uda kupić na pewno, nasz architekt jest niesamowity, wyszukuje nam przez znajomości jakieś okazje cenowe itp. więc spoko,....oczywiście od wczoraj zmieniłam koncepcję całej łazienki, uległam architektowi, wierzę że ma świetny gust i zmysł i akurat jego pomysły mnie chwytają za serce ![]() ![]() ![]() A i wreszcie architekt zrozumiał ostatecznie, że NIE CHCĘ CIEGIEŁ W MOIM DOMU, mimo że są bardzo modne, ja już na to patrzeć nie mogę ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż za mądry architekt ![]() Wprowadz jakis akcent kolorystyczny do domku bo będziesz miała wiecznego doła ![]() ![]() Cegłą również mówię zdecydowane NIE!!
![]() |
#1203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdecydowanie jest świątecznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-03-24 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
U mnie święta się obchodzi normalnie, ale moja rodzina nie jest zbyt religijna. Ja zawsze idę święcić koszyczek...z TŻ...
![]() Nie wyobrażam sobie, żeby nie obchodzić świąt i nie spędzać ich z rodziną (chociaż kiedyś zrealizuję swoje marzenie, żeby raz sobie wyjechać na Boże Narodzenie tylko z TŻ gdzieś w góry)...ale nigdy nie są to huczne obchody. Siedzimy, jemy świąteczne specjały, gadamy, spacerujemy i sączymy winko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haniu ta czerwień to w łazience, co do reszty nie wiem ale pewnie też mnie na coś namówi, chociaż wie doskonale o mojej koncepcji domu w kolorach ziemi ![]() ![]() Cegły niecierpię, jest teraz wszędzie, jak kiedyś luksfery ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
a u mnie te swieta beda do
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś czuję, że moje nowowyremontowane mieszkanko będzie niczym w porównaniu z Twoim ![]() ![]() My kupiliśmy kanapy... A co do cegieł, to też mi się nie podobają...ale w sobotę byliśmy na parapetówie...i jak nie lubię luksferów, to znajomi mają super kabinę prysznicową zrobioną...nie cała z luksferów, ale jedna ścianka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w Wielkanoc już w górach byliśmy...było super ![]() Cytat:
![]() ![]() A połączenie szarości z czerwieniami jest boskie ![]()
![]() |
#1209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee tam ButterB przesadzasz, my tak w sumie spontanicznie wzięliśmy tego architekta i jak się teraz okazuje bardzo nam pomaga, bo on nie zajmuje się tylko dekoracją wnętrz ale rozprowadzeniem elektryki, hydrauliki, wszystkiego ![]() ![]() Ja uważam, że w tym mieszkaniu będziemy mieszkać całe życie stąd te starania ![]() ![]() Co do elementów dekoracyjnych w łazience to toleruję szkło i lustra - fajnie mogą optycznie powiększyć powierzchnię ![]() Cytat:
Yhm szarość przełamuję czerwienią ale do tej pory tylko w stroju ![]() ![]() Edit ButterB pokaż kanapę !!!!!!! Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-03-24 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Wilkanoc to dla mnie niedzielny żurek i to wszystko. Moi teściowie sa najlepsi bo od lat nie święcą koszyczka..nie ma kto z nim chodzic. U nich w ogóle swięta są po prostu tradycją....bardziej ludowo- polską niż chrzescijańską. Mój mąż w tym roku w Wielki Piątek gra na imprezie w Paryżu ![]() o, to całkiem podobnie, jak u mnie. Najchętniej zrezygnowałabym z tych świąt na rzecz dodatkowego dnia lenistwa, ale się nie uda, bo jednak moja mama przejawia trochę tradycjonalizmu w tej kwestii. w każdym razie święta spędzamy z TŻ osobno, z czego się cieszę, bo ominie mnie impreza "rodzinna" u TŻ z okazji imienin jego mamy, a nie lubię tego typu nasiadów u niego w domu. Jadę do swoich rodziców i jeśli będzie dobra pogoda, spędzę trochę czasu na rowerze, na plaży albo inaczej ale na pewno nie leżąc przed TV (i oglądając milionowy raz "Samych swoich") |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda jedyne gotowe pomieszczenie, sypialnia, bardzo mi się podoba...ale się boję, co będzie potem ![]() ![]() Nie, jeszcze nie. Zastanawiam sie dalej... czarny czy śliwka (bakłażan).... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-03-24 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
odwołuje swoją wcześniejszą wypowiedź odnośnie wiosny. To moje spanie to chyba na sen zimowy jednak.
Śnieg sypie niemiłosiernie, wieje i jest normalnie biało. A ja dziś jestem w pracy bez auta i mam wrócić na nóżkach do domu, masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i jeden wieszak dla gości - jakaś fajna grafika na ścianę- wszystko ![]() ja bym brała ciemną śliwkę, ale ciemną bo czarny może być zbyt przytłaczający, chociaż szary może ![]() Dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie jestem jakąś dużą zwolenniczką tych szaf typu komandor. Jedną bym chciała, niedużą, do tego półeczka na buty i wieszak... ale mam w przedpokoju dwie wnęki. Jedną właśnie na szafę...a drugą, w której jest kaloryfer...i można zabudować ją tylko nad kaloryferem - tak ni w doopę ni z oko ![]() A widziałaś tę tapetę, którą wklejałam? Matowa w błyszczące wzory...i tylko jedna ściana taka będzie. Szary nie wchodzi w grę...byłoby za ponuro.... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-03-24 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do rodzaju szaf- komandor to jest pomyłka i przeszłość, teraz najwygodniejsze są szafy przesuwno-składane, nie przesuwne ![]() Możesz zabudować kaloryfer, jak to się robi w kuchni, tylko wyprowadzić wentylację ale chyba bez sensu ![]() Edit Nie widziałam jej, wklej jak masz pod ręką ? Gdzie ma być ta tapeta? W salonie ? Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-03-24 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tapeta w salonie...poszukam, to Ci wkleję ![]() ![]() Ja nie wiem o jakich szafach mówisz ![]() Ja mam przepokoju ok 24 m2..więc jest co zagospodarowywać... Kaloryfera bym wolała nie zabudowywać... raczej zabudować tę wnękę nad nim...jakimiś półeczkami, albo jakiś duży obraz tam powiesić...kompletnie zero koncepcji ![]() O takie np. http://www.gamatapet.pl/public/wzory...n?cms_id=5672& http://www.gamatapet.pl/public/wzory...n?cms_id=5726& Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-03-24 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie to szafy? ja się rozglądam za szafą, bo rodzice chcą zrobić porządek w moim pokoju u nich w domu i łaskawie pozwolili mi zadecydować, jaka szafa ma tam być, ale kompletnie nie mam pomysłu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejam linka, chodzi tylko o zasadę ....takie systemy są bardzo wygodne i komfortowe i masz pelen dostęp do wnętrza szafy, najlepsze są systemy firmy Hettich z tych co znam oczywiście ![]() http://www.hettich.com/hft/diy/data/...hlaege_oe1.pdf Co do tapet to podoba mi się jedynie ta pierwsza, więc ja bym dylematu nie miała ![]() Podobny motyw będę miała na płytkach w łazience właśnie ![]() nad kaloryferem możesz zrobić szafkę na buty np. będzie wyżej i będzie wygodnie przynajmniej ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-03-24 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Butter, a nie chciałabyś trochę tej czerni rozjaśnić? Tzn. widziałam ostatnio gdzieś taką podobną tapetę z wytłaczanym wzorem, ale dodatkowo to wytłoczenie miało inny kolor, albo połyskiwało na jaśniej niż cała tapeta. Nie boisz się, że cała czarna ściana będzie za ciemna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym reszta ścian będzie jasna. Co więcej, nie cierpię jasnych pomieszczeń, lubię, jak jest ciemno, mrocznie, lekko przyciemnione światło itp...Jasność mnie denerwuje ![]() Dori, szafy mi za bardzo do gustu nie przypadły. Ja potrzebuję małą szafę przedpokojową na kilka kurtek tylko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie taki system chyba wygodniejszy od drzwi przesuwanych, nie widziałam takich szaf, muszę się rozejrzeć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
No mi się obie podobają...ale dylemat polega na tym, czy ciemniejsza ściana w pokoju ma być czarna (tapeta) czy w kolorze śliwki (wtedy chyba farba)...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
chodziło mi o coś takiego, jak tu, zakładając, że kolor jasny jest kolorem innych ścian w pokoju. Nie chodzi o wzór tej tapety akurat, ale nie chciało mi się dokładnie szukać
http://www.gamatapet.pl/public/wzory...n?cms_id=4428& |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Tak myślałam
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Butter ta pierwsza zdecydowanie bardziej mi sie podoba. Zresztą myślałm o niej...do pomarańczowych ścian
![]() We wnęce nad grzejnikiem zrobiłabym po prostu półki ![]() Dori o takim systemie myślałam..ale jako drzwi do sypialni. Szafy zdecydowanie z systemem przesuwnym. Jakoś tak bardziej mi się podoba.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.