|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
| Tak, przybede z miła chęcią. |
|
8 | 80,00% |
| Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
|
2 | 20,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
Koniec tego rycia swojego zyciorysu bo mi sie we łbie pomiesza
![]() Ogladam Gavin & Stacey na bbc 3 na rozluznienie. I nie dziekuje zeby nie zapeszyc!!! Sukienka taka: http://www.axparis.co.uk/Shop/View/A...Dresses/__2119 Buty takie: http://www.deichmann.com/GB/en/shop/...hoes-occasions A dodatkow nie zdązyłysmy bo sie sklepy się zamknęły
|
|
#1202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh jak Ci zazdroszcze tego rozwoju ! i podziwiam ze chce Ci sie zakuwac ![]() i mnie kidys to czeka, mam nadzieje - slub brata ![]() Cytat:
a w Manchester wieje, szaro ponuro ... fajnie ze kupilas butki skormnie dodam ze my na zakupach to wyszlysmy z Deichmana kazda z butami hahaha no, how rude! 19 godzina w sobote a oni sklepy zamykaja ! ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Martus ale na imprezke do Ciebie to z ogonami?
http://www.justitia33.blogspot.co.uk/ Edytowane przez justitia Czas edycji: 2011-05-23 o 23:14 |
||
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Jesli moja impreza sie odbedzie to wiadomo ze z ogonami, nie bede taka swinia ze ich nie zaprosze
Musze to przedyskutowac z moja Barbara i dam Wam znacLucca sliczna ta sukienka Po przemysleniu wszystkiego jednak nie bede robic tego party... Ale jestem za zeby gdzies wyjsc do miasta na drinka
Edytowane przez mrowkaa06 Czas edycji: 2011-05-24 o 21:12 |
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna dziekuje za smsa
Co to tych moich zmagan z kontraktami to w sumie poszlo po japonsku czyli jako tako. Jako assesment mialam napisac list ale od podstaw, bez zadnych slownikow i typowo bankowo - grzecznosciowo jezykiem... Wkurzylam sie bo ludzie uzywaja gotowych templates do wszystkiego, wlasnie po to zeby glupot nie wypisywac po swojemu A potem byl interview z moim bylym managerem do ktorego nie palam mega sympatia, ale sie przymililam hehe wyniki wszystkiego maja byc w piatek (mam nadzieje) wiec niezwlocznie dam wam znac.A teraz niespodzianka! Jutro jestem w Manchesterze od 16, bo musze odebrac moj paszport, bo juz pewnie zakryl sie kurzem w konsulacie (wyrabialam go w zeszlym roku). Wiec jak ktoras ma ochote na szybka kawe to zapraszam
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
oo, Luca- gratuluje w takim razie. Mam nadzieje, ze nie przedwczesnie
![]() Ja jutro niestety nie moge, ale moze Agnieszka albo Magda?
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki zatem
![]() ja niestety jutro nie dam rady, pracuje do 16:30 i nie w manchester!
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
hej! mogę dołączyć?
![]() Już za niecałe 2tyg będę mieszkać w okolicach Liverpoolu - Warrington
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz parę słow o sobie ![]()
|
|
|
#1209 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przylaczam sie do prosby Lucy - napisz cos o sobie ![]() Cytat:
Magda jest teraz w Polsce, wiec jesli nikt wiecej sie nie zglosi, to jestes skazana na mnie ![]() A sukienka sliczna, buciki zreszta rowniez Cytat:
Od lipca to juz nie tylko bede spedzala czas na nauce w domu, ale takze bede chodzila na wieczorne zajecia (w zaleznosci od egzaminu dwa lub trzy razy w tygodniu po 2.5 godziny ) i raz na kilka tygodni na kilkugodzinne weekendowe przygotowania do egzaminow. Moja doba powinna miec chyba 30 godzin ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Mam 19 lat, pojutrze mam ostatanią mature (angielski xD) a zaraz potem lece do UK - to było moje marzenie w sumie od zawsze. W tygodniu będę się opiekować dzieckiem, na weekendy chce trochę pozwiedzać itp. Narazie planuje spędzić tu całe lato (dlatego nie wiem czy się nadaje do wątku, bo "emigrantką" raczej nie jestem/bede), ale baaardzo możliwe że kiedyś tu zamieszkam na stałe
Chce podszkolić język, poznać nowych ludzi i troche się rozerwać przed studiami (filologia angielska). Kocham muzyke wiec ciesze się z położenia bo z tego co widze to w Manchester'ze/Liverpool'u jest dużo fajnych koncertów a w Polsce jestem ze Zgorzelca - zaraz przy granicy polsko-niemieckiej, i dość blisko tej czeskiej
w spokoju przy sobie nie czując czasu.. Edytowane przez blackberry456 Czas edycji: 2011-05-25 o 22:13 |
|
|
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A masz juz prace nagraną, masz gdzie spać, mieszkać? Jedziesz jako Au-Pair przez jakąs agencje i jak twoj angielski??
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
tak tak, jako au pair, mam już wszystko dogadane, rodzinka mnie wybrała, będę z nimi mieszkała. Nie przez agencje, tak bardziej "prywatnie" to załatwione (ale też przy pomocy internetu
). Moj angielski? no sama nie wiem, komunikacja nie jest dla mnie problemem, rozumiem wszystko co inni mówią, sama mowie dość poprawnie - też mnie ludzie rozumieją, z tym, że sama strasznie sie wkurzam bo robie sporo błędów gramatycznych :/ (nigdy sie tych czasów wszytskich nie mogłam nauczyć haha) ale ogolnie jak rozmawiałam z anglikami na skype to chwalili moj ang wiec nie wiem chciałabym na jakiś wakacyjny kurs się zapisać, ale chyba takiego w "moim" miesicie nie ma :<
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm nie wiem, jak w wakacje college pracuje ale chyba nie pracuje wiec tam raczej nic na znajdziesz....
poszukaj tutaj: http://www.listenandlearn.org/english/warrington/ http://www.languagetrainers.co.uk/en...warrington.php http://www.hotcourses.com/uk-courses...d/688/page.htm
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pier....e dopiero sobie siadłam
![]() Dziekuje Agia za cudne popołudnie kawowe Teraz pewnie oka nie zmruże do 1 po tej sredniej latte ![]() Własnie sie dowiedziałam ze moja bliska koleżanka zaciązyła. Ciesze sie bardzo z jej radości, ale coś mam takie wrażenie że pomogła szczęsciu (w sensie złapała swojego chłopa na dziecko). Żyli w związku na odleglosc miedzy Anglia a Polska, wiec jakby nie chcieć chłopak musi wrócić, co mojej koleżance jest na ręke Wiec nie wierze, że to czysty przypadek, a ona do nieuważnych nie należy ![]() A ja na weekend jestem słomiana wdowa, bo Paweł jedzie do Szkocji na turniej na całe 2 dni i kurde nie wiem co ze soba zrobic
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
I to znowu ja
![]() Maly update co do moich aplikacji: przeszlam to listo-pisanie i mialam dzis kolejne interview, ktore bylo calkiem przyjemne. A wyniki dostane na wszystkie aplikacje (sztuk 2) w przyszlym tygodniu. Jeszcze rzucili nam mega propozycje. Jezeli bede pracowac 12 godzin codziennie od poniedzialku do piatku plus 5 godzin w sobote, to powinnam miec calkiem niezla tygodniowke... kwestia tego ze po 3 dniach sie wykoncze. praca, praca ale kurde nie 12 godzin i nie miec nic z zycia... ech zastanawiam sie czy pojsc na to wyzwanie...
|
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Luca, to ja dziekuje za popoludnie kawowe, bylo przemilo
Park rozrywki, o ktorym mowilam to Thorpe Park (sama nie wiem czy kiedykolwiek odwaze sie tam pojechac - te karuzele to dla mnie naprawde hardcore) , a tu kilka filmikow na YouTube: Saw (gdy wyjezdza sie z tego tunelu na poczatku to jedzie sie pionowo w gore, a pozniej zjezdza w dol )Colossus (jazda trwa ponad minute, serpertyny absolutnie zwariowane!!!) Nemesis Inferno (tu siedzi sie w taki sposob, ze nogi wisza w powietrzu) Cytat:
Jesli rzeczywiscie placa dobra stawke za nadgodziny i wyjdzie Ci z tego dwukrotnie wyzsza pensja, to rozwazalabym to tylko w wypadku, gdy desperacko potrzebujesz pieniedzy, bo przy takiej ilosci godzin zyje sie tylko po to, by pracowac ![]() Trzymam caly czas kciuki za Twoje aplikacje Za jakas godzinke wychodzimy ze znajomymi na chinszczyzne i mam nadzieje, ze zdaze sie jakos pozbierac do tego czasu, bo caly czas odczuwam dotkliwe efekty wczorajszego wieczornego drinkowania ![]() Milego dnia wszystkim zycze
|
|
|
|
|
|
#1217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na You Tubie to ja dzielna jestem i ogladac moge![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha, zapomnialam wam napisac ze zostałam PRACOWNIKIEM MIESIĄCA !!! i cudna Visa Gift Card o wartosci 75 funtow laduje do mojej kieszeni i z tej okaze wciągne sobie Ferrero Rocher, ktore mi Pawel kupil na osłodzenie samotnego weekendu
Chciałby nad poziomy człek, a tu ciągle niż nie pociągnie pusty łeb ciężkiej dupy wzwyż Edytowane przez lucaa_rules Czas edycji: 2011-05-28 o 15:33 |
|||
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! Wszystkiego nie dam rady nadrobic, wiec przejde do najwazniejszych: Agnieszka i Luca - gratuluje dziewczyny - Agnieszka, tobie zdania egzaminu, Luca, tobie byciem pracownikiem miesiaca!! I trzymam kciuki za ta aplikacje, daj znac, jak bedzie cos wiecej wiedziec.
U mnie leci.. za szybko w sumie, spedzilam przyjemny tydzien z rodzinka, jak zwykle lzy przy rozstaniu, weekend spedzilam na chrzcinach, bardzo milo bylo. Teraz juz jestem w Gdansku. Zapowiadaja ladna pogode, takze mam nadzieje, ze sie zarumienie chociaz ![]() Trzymajcie sie cieplutko kochane i milego tygodnia |
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Luca, gratulacje
![]() Madzia Ty kiedy wracasz? jak Wam mija weekend? bo u mnie masakra, takie lenistwo ze szok
|
|
#1220 |
|
Przyczajenie
|
Ufff doczytałam do końca
![]() ![]() Jestem z Liverpoolu i chętnie poznam jakąś babeczkę na ploty, zakupy itd ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jakimi liniami najczęściej latacie do UK (chodzi mi o Manchester albo Liverpool)?
bo mam problem, w najbliższą niedziele/poniedziałek mam już lecieć, ale powinnam być na miejscu najpóźniej w pon po południu - ryanair ma połączenie którym przyleciałabym kolo 22, a to troche za późno. Patrzyłam też na loty z Berlina czy Pragi i tam też same nocne/wieczorne, albo wgl w te dni nie lataja. Kurcze..
|
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
sprawdź sobie Wizz Air, albo Easy Jet, ale z tego co się orientuje właśnie Ryanair ma najtańsze
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Daisy
![]() Blackberry niestety taki juz rozkład lotów ![]() Z tego co się orientuje do Manchesteru to nawet nie lataja zadne samoloty z PL wiec zostaje Ci Liverpool, ewentualnie Birmingham.
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
my latamy tez do doncaster, ale to kawal drogi, dwa razy tyle co do Liverpool.
witam nowe dziewczyny
|
|
#1225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polemizowalabym z tymi najtanszymi liniami zwanymi Ryanair hehe Czasem Easy Jet jest tanszy z Wizzairem razem wzieci.Takie sie zlodziejstwo zrobilo ze masakra. My to teraz w ogole nie bierzemy zadnych bagazy a jak cos to tylko jeden, bo sobie spiewaja 40 funtow za walizke plus oplata za placenie karta to chyba 20 funtow. To sama 100 idzie na ✂✂✂✂✂✂✂y a dolicz do tego cene biletu Plus, jakos nie czuje sie pewnie z tych Ryanowych samolotach, zawsze mam wrazenie ze sie rozpadnie w powierzu (nie sa jakos super zadbane moim zdaniem). Osobiscie wole Wizz Air Takie milusie rozowo - fioletowe!
|
|
|
#1226 | ||
|
Raczkowanie
|
w piatek z rana juz bede
Cytat:
milo, ze wszystko przeczytalas, to juz nas troche znasz, mam tez nadzieje, ze nie przynudzamy za bardzo napisz nam troszke teraz o sobie ![]() Cytat:
buziaki |
||
|
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
ok, zamówiłam już bilet na samolot. Stanęło na ryanairze (mam nadzieje, ze się jednak nie rozbije haha). W poniedziałek już będę w UK
Ogólnie orientujecie się jeszcze może, czy w Liverpoolu albo Manchesterze jest taki sklep/biuro (?) gdzie można kupić bilety na jakiś koncert w innym miescie. Tzn jeśli chciałabym jechać na fesiwal w leeds, moge gdzies "na miejscu" kupić bilety czy musze jechać tam albo zamawiać przez internet i czekać na poczte?
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
ehh, to nie fajnie, bo do zamawiania przez internet pewnie trzeba mieć konto w ang banku, którego nie mam/nie bede miała
ale cóż, będe kombinować, dzięki za odp
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

) i raz na kilka tygodni na kilkugodzinne weekendowe przygotowania do egzaminow. Moja doba powinna miec chyba 30 godzin