|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
Witajcie
![]() Ja od rana sprzątanie, gotowanie, pieczenie i jeszcze na cmentarz posprzątać stare kwiaty ![]() Dzisiaj pieke brzdąca na bitej śmietanie jeszcze nigdy nie robiłam i mam nadzieje że wyjdzie zawsze robiłam na kremie ![]() Agna-ja kiedyś miałam taką nerwice że jak rano wstałam z łóżka to zaraz biegłam ![]() ![]() Co do obiadu ja dzisiaj miałam ziemniaki duszone z jajem i mizerią ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
Ja dziś zrobiłam udka z kurczaka pieczone w rękawie więc jeszcze się odtłusciły można je jeść z czystym sumieniem do tego sałatka kartoflana i deserek z gotowanych gruszek który próbowałam pierwszy raz i jest naprawdę pyszny no i dietetyczny.
Teraz czekam na koleżankę której nie widziałam 3 miesiące to sobie w nocy poplotkujemy a że mecz piłki nożnej ( o wszystko jak mówi mój mąż) to będziemy miały spokój. Miłego wieczorku dziewczęta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wzajeminie - przyjemnego wieczorku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Rozeznanie
|
Witam ponownie
![]() Dzisiaj miałam mieć gości ale nie dotarli i teraz siedzę sobie bo mąż ogląda mecz a ja się nudzę. Zrobiłam tego brzdąca i zjadłam dosłownie mały paseczek i jest pyszny jutro pozwole sobie na kawałeczek do kawy ![]() Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli i dzisiejszego wieczora ![]() A jeszcze mam takie nietypowe pytanie dziewczyny czy jak troszke schudłyście to macie większą chęś na sex? ![]() ![]()
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
Wróciłam i ledwo się trzymam na nogach
![]() ![]() Kochana jak wstajesz przed 6 to nie ma wymówek tylko je się do godz po obudzeniu. Czyli ja to widzę tak: max 7:00 śniadanie powinno zawierać węglowodany, żeby uzupełnić glikogen uszczuplony nocnym katabolizmem. Białko, by podnieść stężenie aminokwasów w krwi obniżonych również przez katabolizm, oraz niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania tłuszcz. Możesz w nim uwzględnić produkty węglowodanowe wysoko przetworzone. Śniadanie powinno być najbardziej obfitym posiłkiem. Najważniejszym argumentem przemawiającym za tym jest wysokie zapotrzebowanie organizmu na energię po wielogodzinnej przerwie od jedzenia (sen). Nie musimy bać się o gromadzenie zapasów w tkance tłuszczowej w tej chwili. W momencie, gdy organizm potrzebuje dużej ilości energii, gromadzenie jej na zapas (nawet przy dużej ilości kcal) zachodzi w małym stopniu. Brak śniadanie powoduje wzrost stężenia leptyny, insuliny, przedłużenie głodu organizmu. Zaś obfity posiłek zaspokaja zapotrzebowanie organizmu po katabolizmie oraz rozpędza metabolizm na cały dzień. (np. chleb pełnoziarnisty z białkiem czyli twaróg, chuda szynka, tuńczyk, do tego warzywka, spokojnie możesz zjeśc owoce, dodać do twarogu dżem, owsianka też jest mile widziana z owocami, albo musli) godz 9:30- 10:00 II śniadanie... Już trochę lżejsze od poprzedniego posiłku, ale dozwolone nadal węgle... ( może być serek wiejski, owocki, albo co tam lubisz?) godz 12:30-13:00 Obiad. Nie czekaj dodatkowe 2h na męża możesz z nim zjeść wtedy podwieczorek skoro i tak razem nie jecie tego samego. ( na obiad podstawa białko, jak w sumie każdego posiłku, czyli rybka lub cycka kury, gotowana, smażona bez tłuszczu, duszona czy nawet pieczona w piekarniuku, do tego zawsze pożywna surówka, kalafior, brokuł, pomidor, ogóras, fasolka szparagowa jest mega super ponieważ ja nie wcisnę więcej w siebie jak 400g a to ma tylko 100kcal na 400g ![]() godz 15:30-16:00 podwieczorek ( tutaj zupełna dowolność w zależności na co masz ochotę, ale raczej nie pchać się już w pieczywko. może być sałatka owocowa, serek wiejski, koktajle owocowe lub warzywne itp) godz 18:30-19:00 Kolacja. Przedewszystkim oparta na białku. Węgle już nie wskazane. (przykłądowy posiłek to jajecznica, sałatka z tuńczykiem ) na godz przed snem wszamaj trochę twarogu samego lub serka wiejskiego. Pozwoli to na podtrzymanie metabolzimu w trakcie nocy a także zapobiegnie rozkładaniu się mięśni. Śniadanie i trzymanie się godzin zapobiega napadom wilczego głodu. Jeśli będziesz słuchać organizmu i nie przejadać się ani nie głodzić to za kilka dni będzie dobrze ![]() PS Magda pytanie o sex nie do mnie.. od 1,5 roku nie jestem w żadnym związku ![]()
"Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach" Edytowane przez niezapomniana Czas edycji: 2009-09-05 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre pytanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1207 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz pichce obiadek kurczak pieczony w piekarniku do tego ziemniaczki i sałata no i obowiązkowo rosołek ale ja nie jem od pewnego czasu ![]() Waga stoi w miejscu ale dzisiaj dostałam okres ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
niezapomniana dziękuję za konstruktywne uwagi
![]() postaram się trzymać planu ![]() na wadze na razie magiczne 77,6...nie mogę się doczekać kiedy zobaczę "6" z przodu ![]() ![]() a co do sexu...hmmm, ja się na razie nie wypowiadam ![]() ![]() Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-09-06 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym chciala 6 zobaczyc, tzn moj pierwszy cel to wlasnie 70 (ale jak bedzie 69,5 to bedzie bosko ![]() ![]() poranne cwiczenia juz za mna ![]() wlasnie chcialam zapytac jak je sie dokladnie robi, na you tube nie moglam znalezc, tak jak normalne tylko glowa raz do jednego raz do drugiego kolana? bo w sumie nie jest tak ciezko jak myslalam,chyba ze cos zle robie ![]()
![]() |
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
a ja dziś rano zobaczylam 77,7
![]() lece na Wroc z przyjaciółką się spotkać... miłej niedzieli ![]()
![]() |
#1211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- ![]() miłej niedzieli i miłegio "latnia" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Brzdąc to ciasto zrobiona na bitej śmietanie dodaje się kakao i żelatyne.Śmietane gotuje się z kakaem i cukrem zostawia w lodówce na dobę i potem miksuje i dodaje żelatyne wszystko wylewamy na biszkopt ja zrobiłam rano a wieczorem miksowałam
![]() Dzisiaj miałam jakiś nerwowy dzień i o 15.00 poszłam sobie na spacer do lasu sama żeby troszke odreagować słuchawki w uszy muzyka,troszke pobiegałam i mi mineło wróciłam po 1,5 godz niezapomniana- ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1213 |
Rozeznanie
|
Ciszaaaaaaa gdzie jesteście??????????
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- niezapomniana widzę że jesteś i czkam aż coś napiszesz ![]()
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
Ja przestałam się ważyć codziennie bo mnie wyższa waga dołuje i zniechęca dlatego stwierdziłam że będę się ważyć co najwyżej 2 razy w tygodniu po co mam sobie każdy dzień psuć i od jutro zaczynam nastawić budzik na posiłki bo jak nie jestem głodna to zapominam że mam jeść a jak mnie juz głód dopada to się denerwuję że nie mogę sie najeść do syta wszystkiemu winny jest ten mój nieregularny tryb życia jak się ma stałe godziny pracy to jest znacznie łatwiej.
No ale trzymam się narazie aż sama siebie zadziwiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
filmy w tv
![]()
![]() |
#1216 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- a jaki tytuł filmu ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- a jaki tytuł filmu ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-09-06 o 22:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Rozeznanie
|
Magda nie denerwuj się kochana bo Ci żyłka pęknie
![]() ![]() Co prawda wpadłam do domku ok 21:30 no ale wiecie jak to jest jak nie ma Was 7h.. We Wro było cudnie. Pogadałyśmy, pospacerowałyśmy i nawet butki sobie nowe pokupowałyśmy ![]() ![]() ![]() ![]() chyba Was już nie ma. Spokojnej nocy ♥
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wzajemnie spokojnej nocy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Rozeznanie
|
A ja siedze na gadulcu plotkuje dalej z przyjaciółką bo w 5h się nie nagadałyśmy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o kochana ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczęta
Od dziś zaczynam przestawianie na wcześniejsze wstawanie czyli miedzy 6-7 godziną bo już w ostatnim tygodniu to wstawałam o 12 a budziłam się po 11 i przez to dzień miałam strasznie krótki, i ciężko było jeść regularnie za to w nocy siedziałam do 3 . Wczoraj cały dzień w ruchu aby się na tyle zmęczyć żeby zasnąć po 24 godz. Niezapomniana i Agna możemy się policytować co do rozstępów. Edytowane przez majcia00 Czas edycji: 2009-09-07 o 06:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jesteś tego pewna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() film teraz albo nigdy;p fajny odcinek na koniec sie pobeczalam:P sama marze zeby jakis czas oswiadczyny moje tak wygladaly ;P tzn ladnie. ja tez moge sie policytowac na rozstepy;p piersi, uda, boki ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
ja dzis dolaczam skaknke do moich przysiadow i twisterka bo odnalazlam jakie szczescie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja po obudzeniu zaliczyłam zakupy oczywiście na piechotkę poszłam ![]() ![]() ![]() ![]() PS oczywiście ja wygrałam jeśli chodzi o rozstępy w końcu byłam w ciąży, a moja waga wahała się nawet o 30kg, za to koleżanka tyła stopniowo i zawsze była troszkę przy kości... ale czy to zwycięstwo powinno mnie cieszyć ![]() ![]()
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny !
Muszę się do was dołączyć... napewno w kupie łatwiej jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podziwiam was dziewczyny za utratę takich kg ... jak będę miała chwilkę to przejżę wątek, może trafie na jakieś wskazówki ![]() a tak dla jasności ruszam z wagą 92 kg ( o zgrozo ![]() ![]() a wzrost 180 zaczynam nie od zadnego poniedziałku, nie od jutra tylko od teraz ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
CZEŚĆ
ja rozstępy mam straszne w ciąży przytyłam 23kg więc były i są straszne ![]() ![]() ![]() Zaraz na zakupy muszę kupić sobie kurtke i buty bo robi się zimno a moja z wiosny jest zdecydowanie za duża mam nadzieje że wrócę zadowolona wkońcu mam teraz bardziej typowy rozmiar kiedyś to był koszmar bo trudno było dostać coś ciekawego w rozmiarze 48-50 dla dziewczyny która chce ubrać się młodzieżowo a nie jak babcia ![]() Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#1228 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no własnie u mnie stres związany z przygotowaniami przedślubnymi spowodował wzrost wagi do 86 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wszystko workowate i szerokie dla pań w starszym wieku...eh szkoda słów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też startowałam z wagą 92kg i przez dobre 5 miesięcy mam 66kg jak się nie poddasz to do ślubu napewno będziesz niezła laska.Życzę Ci z całego serca z nami dziewczynami z klasą dasz radę ja siedzę na tym wątku od początku i dzięki dziewczyną wytrwałym dalej walcze razem z nimi więc do boju ![]() Twoje obowiązki udzielać się codziennie chyba że coś wypadnie ale nie opuszczać DZIEWCZYN PLUS SIZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#1230 | |
Raczkowanie
|
ale ja mam nadzieję ze uda mi się chociaż z 10 kg zrzucic... wiem ze umiem bo w zeszłym roku schudłam 10 bez wielkiego wysiłku ale co z tego jak powróciłam do dawnych nawyków i przybyło mi 12 :P a odchudzam się nie tylko dla sukni ślubnej, nie tylko dla przyszłego męza ale przedewszystkim dla siebie, dla akceptacji swojego ciała. Mam dość wystającego brzuszka i potężnych ramion
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.