|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
| poniżej 20 lat |
|
168 | 74,01% |
| powyżej 20 lat |
|
59 | 25,99% |
| Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Levomine
cool story.
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do prezerwatyw, to test był głupi, kto normalny wlewa tyle wody albo strzela szampanem... Mi przez 2lata z żadną się nic nie stało. A gdyby tabletki nie działały to by nie zostały dopuszczone do obrotu, więc sory nie ma mniej ani bardziej działających tabletek. |
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam takie wspaniałe podsumowania, tabletkowy ekspercie. Biję pokłony.
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
heh nie mam już nic do dodania ;D tak wierzcie w to
pozdro za 9 miechów---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- zapewne po swoich wypowiedziach często je dostajesz ;D |
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Microgynon 21/Rigevidon/Stediril 30/Levomine - wątek zbiorczy!
Mam nadzieję, że pochwalisz się płcią?
Imię pomożemy wybierać wspólnie. Może Malina, tak dla równowagi? Albo Jeżyna, co ty na to? ![]() Oj Jagódko, co z taką ironią? Zabrakło ci już fachowej wiedzy?
Edytowane przez jasne_jasne Czas edycji: 2013-07-01 o 21:05 |
|
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
haha ;D zabawna jesteś ale nie tak jak powinnaś
dobra idę z tego GENIALNEGO forum ;D papatki .
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Zostań z nami, brakuje nam tu takich ludzi.
|
|
#1208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podrubione: I bardzo dobrze, wizaż dzięki temu zyska. |
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że brakuje bo za to takich jak was jest pełno, powinnaś mieć w nicku uosobienie hipokryzji zresztą nawet po nicku widać, że masz syndrom gimbazy " o ja jestem wredna i uparta... mała słodka księżniczka" miejmy nadzieję, że kiedyś dorośniesz
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Omg serio macie jakiś problem ze zrozumieniem co się do was pisze koleżanki powyżej właśnie mi przytaknęłaś, że dawałabyś idiotyczne komenty pod tymi którymi pisze "jasne jasne" bo mądrze pisze... no ludzie... |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Oj kochana, lepiej odejdź już od tego komputera, idź sobie pobiegać, lepiej zrobisz dla nas wszystkich.
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
coś słabo już Ci ten hejt wychodzi ;D
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Bo widzę, że dla ciebie wszystko sprowadza się wyłącznie do hejtu, dobree.
Haha, maturę z angielskiego zdałaś pewnie na 100%, co?
|
|
#1213 |
|
Konto usunięte
|
Chodziło o pokłony, napisałaś że pewnia jasne często je dostaje.
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny, dajcie spokój
Prezerwatywy według mnie są skuteczne ale jak już partner ma spory sprzęt to lepiej nie używać (może pęknąć). Tabletki antykoncepcyjne są bardzo skuteczne o ile nie zapomnisz o braniu. Jedyne minusy to to, że każda przyswaja inaczej, czyli jedna się czuje źle (może minąć po pierwszym opakowaniu), inna super ![]() Słyszałam, że po tabletkach można mieć problemy z zajściem w ciąże nawet do paru lat, ale wydaje mi się, że to ktoś musi mieć naprawdę pecha żeby tak się stało. Mam znajome które używały tabletki i gdy chciały mieć dziecko to normalnie bez problemów zaszły w ciąże po odstawieniu Miłego dnia Edytowane przez Czarnaroe Czas edycji: 2013-07-08 o 11:13 |
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Microgynon 21/Rigevidon/Stediril 30/Levomine - wątek zbiorczy!
Ja brałam pigułki 8 lat, po odstawieniu zaszlam w ciążę po 6 miesiącach. Ale historie znam rożne- miesiąc po odstawieniu i bach, blizniaki albo 2 lata po i nic. Każdy organizm jest inny plus nie wiadomo tez czy u faceta wszystko gra
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1216 |
|
BAN stały
|
Rigevidon a Cilest
Całość ujmę tak:
W Polsce - Cilest. Wszystko OK. Teraz jesteśmy w UK, tu nie ma ginekologów z tego co wiem. Cilest się skończył, lekarz ogólny przepisał Rigevidon bo Cilestu nie mają. Bez badań, bez niczego, tak po prostu. Czy tak faktycznie jest i czy efekt będzie taki sam? Nie używamy dodatkowego zabezpieczenia... |
|
|
|
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rigevidon a Cilest
Cilest jest teraz w Polsce wycofywany i firma prawdopodobnie splajtuje.
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja brałam rigevidon i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Bardzo mi służyły te tabletki. Ale to też zależy od organizmu. Nie każde tabletki pasują każdej kobiecie
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Mnie Rigevidon nie posłużył ale nareszcie wiem dlaczego
Moja nowa ginekolog stwierdziła po prostu, że mam tolerancje ale przez Celiakie (dieta bezglutenowa) mam bardzo wrażliwą wątrobę/jelita itd i dlatego tak się czuje koszmarnie. Poleciła mi plastry lub jeszcze na spróbowanie mała dawkę hormonów (tab. Naraya) zobaczymy jak będzie |
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Microgynon jest dalej refundowany? Bo się zdziwiłam, jak lekarz mi wypisał ostatnio dwa razy pod rząd na 100%. Nie są drogie, ale wiadomo, że skoro można by płacić mniej, to dlaczego nie skorzystać.
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Są refundowane. Ja jakieś 2 mies temu zapłaciłam niecałe 8zł za 3 op.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj 2 op. Microgynon 21 po 13zł każde.
Chociaż wg tej STRONY powinny być refundowane. Ale może tylko opakowanie 63 tabletki?
Edytowane przez RudaAB Czas edycji: 2013-10-12 o 21:35 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko zależy od tego, jak masz napisane na recepcie...
ja pilnuję lekarza zeby pisał 63tabl i wtedy płacę 7,20 (dokladnie nie pamietam groszy) ale jak masz napisane 3x21 albo 3op to placisz za kazde 7zł z groszami aaa i trzeba dopilnować zeby zaznaczył odpłatność procentową na recepcie.... edit: własnie widze na doz ze się zmieniła cena nawet jak refundowany jest.... ale to tez zależy od opakowania.... 63tabl jest droższy od 3x21....
"kadłub przywiędły ale dusza młoda... " Edytowane przez johambina Czas edycji: 2013-10-12 o 21:49 |
|
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
pilnie odkupię 63 tabl. microgynonu 21
mój mail kontaktowy: jj29@onet.pl |
|
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Kończę drugie opakowane Microgynon21 i plamię cały czas. Powinnam zmienić pigulkę, czy przeczekać i zjeść jeszcze trzecie? (Mam 42 lata i ważę 90kg. Może są za "lekkie" dla mnie?)
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
możesz spróbować "zjeść" trzecie.... ale w międzyczasie może skonsultuj się ze swoim ginekologiem i zapytaj czy tak może być....
może się okazać ze waga tez będzie miala wpływ na działanie (sama wiem po sobie, też mam za dużo kilogramow i nieraz w czasie cyklu zdarzają się plamienia ale sporadycznie...)
|
|
#1228 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam bardzo ważne pytanie:
biore diane od 4 lat (wszystko bylo ok ale stwierdzilam, ze czas na zmiany ) dzis bylam u ginekologa i dostalam rigevidon. Tylko, ze moja wspaniala ginekolog nie powiedziala mi jak nastepuje zmiana.. czy biarac ostatnia tabletke diane mam nastepnego dnia o tej samego godzinie wziac pierwsza rigevidon.?? czy moze standardowa 7-dniowa przerwa i siodmego dnia wziac nowa? czy pierwszego dnia okresu w trakcie przerwy? (zwykla dostaje w piatym dniu przerwy) blagam pomozcie bo zeby sie dostac znow na kase do mojej ginekolog muslalabym czekac 4 mc ;//
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie tydz temu byłam u gina i mi zmienił microgynon (po prawie 15latach brania) na madinette....
powiedział, ze mam zuzyć do konca microgynon i w momencie jak się pojawi krwawienie zacząć brać te nowe tabsy.... więc mozesz tez tak albo odczekać 7dni i zacząć nowe opakowanie innych tabsów....
|
|
#1230 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze, a mi dzis pani doktor zmienila plastry na tabletki (levomine) i powiedziala, ze mam zrobic normalna 7 dniowa przerwe i zaczac brac tabletki... Tez juz mam metlik w glowie jak powinnam zaczac je brac...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

więc lekarz idzie na to "czujesz się jak zwykle to są dobre" nie nie są bo np. zażywając tabletki kobieta nie może czuć się zupełnie normalnie jak gdyby nigdy nic ponieważ nie zachodzi wtedy żadna reakcja w jej organizmie... i jest to już rzecz skomplikowana , moje racje mogą was śmieszyć ale wy się zastanówcie żeby nie wierzyć w zwykłe płytkie gadanie wkręcone przez lekarzy i dobre ciocie od porad w gazetach " stworzone do zabezpieczania to zabezpiecza" prostym przykładem, że to błędne myślenie - wpiszcie w yt test prezerwatyw a przecież każda ma zabezpieczać? pozdrawiam
Imię pomożemy wybierać wspólnie. Może Malina, tak dla równowagi? Albo Jeżyna, co ty na to? 

Haha, maturę z angielskiego zdałaś pewnie na 100%, co?