Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 15:54   #1201
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Tity zgrabna jesteś Kiecka fajna
Kretencjo to oby szybko to uczulenie zeszło

Męża wysłałam, żeby po pracy zajechł, zapytać o wyniki toxo i są... Taki sam wynik jak ostatnio, czyli brak zakażenia Za miesiąc powtórka z rozrywki, ale już zrobie tylko toxo i cyto IgG Na razie spokój uffffffffffffffffffffffff fffff i oby tak pozostało...

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:58   #1202
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kakusiu, ginka tak palnela, że przystojny... Ja tam nic nei widzialam... u mnie wg USG w 10t4d dziecko miało 37mm, a w 13t3d 72.8mm
no niezła różnica to ja mam nadzieję, że do mojego następnego usg też podrośnie
Cytat:
Aldii, a ja i surowe mieśko jadalam(wszelkie tatary, mięsko do gołabków, kotletów, wszystko próbowałam), z kotami sie bawiłam, doslownie już dawno powinam mieć toxo poza sobą a tu masz Ci los
Uważam na siebie, ale jednak czasem głupie myśli nadchodzą i całe historie gdzie i kiedy mogłam się zarazić...
Zgadnij, ja tak samo! przede wszystkim nigdy nie uważałam, czy mięsko umyte czy nie... czy warzywa/owoce umyte czy nie... farsze zawsze próbowałam... No ale ja jeszcze nie wiem jak u mnie z toxo bo nie robiłam. Może faktycznie zrobię - u mnie w przychodni to koszt 25zł. Muszę dopytać się ile za tą cytomegalie...
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kakusia to o ktorym piszesz, to jest wlasnie, to 1 genetyczne !! w sumie najwazniejsze...
Co do toxo i cyto mozna zrobic kiedy sie chce.Im szybciej tym lepiej, bo mozna od razu zaczac leczenie.Chociaz przy cyto nie ma leczenia i zazwyczaj dzidzia nie przezywa dluzej niz do 3 m-ca ciazy, badz ma nieodwracalne uszkodzenia i wady Dlatego to badanie jest tak wazne ! Niestety wiekszosc ginow sobie je lekcewazy

Moja Lu wazy juz 1100g
Aldii to o którym pisałam to mówisz, że najważniejsze, ale nie obowiązkowe?? ale i tak przecież lekarze robią między 11 a 14tc usg w którym mierzą przezierność karkową prawda? już wariuję
A powiedz mi jeszcze, jak się można zarazić na cyto??
EDIT: dobra już poczytałam.... eh i jak tu się nie bać... jak tu się cieszyć kiedy same lęki...

Dużą córunię już masz

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-06 o 16:08
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:58   #1203
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

lenko to trzymam kciuki za testowanko
zgadnij super ze wyniki sa dobre
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 16:06   #1204
Ollliwka
Zakorzenienie

tity figura modelki , jak Ty to robisz sukienka ładna

a ja kupiłam sobie dzisiaj torbę brązową , taka delikatna nie taka jak poprzednio miałam czyli lakierowana z lusterkami a kupiłam na rynku , buty oglądałam , ale nie mialam weny zeby kupic

a wizyte u gina mam na 28 kwietnia
elcia , pomidorkaa jak to jest z dwuczesciowymi , góra jest podpinana jakos specjalnie pod dol ?
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 16:09   #1205
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Elcia
Kakusiu taniocha z toxo... U mnie 48zł i to najtaniej jak znalazłam za cyto placiłam bodajże 60zł, chodzi o oba yyy czynniki, nie wiem jak je nazwać... Od 50zł nie zbiednieje a będę spokojniejsza
Swoją drogą też jadałam, np jabłka przetarte tylko ręką Głupie to było a i tak toxo się nie zaraziłam... Jeszcze pamiętam jak mi mama mówiła, zobaczysz, że będziesz przez kota chora!! Zawsze podrapana chodziłam Kotów w domu (wychodzących) przewinęło się yyyy z 6 spokojnie i co?? Toxo w obu czynnikach na "-"

Stary 2009-11-06, 16:12   #1206
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

oliwko spodnica jest przewaznie na guzik wiec zakladasz jak zwykla spodnice a gorset na spodnice i nie sa one do siebie doczepiane sa osobno ale to w niczym nie przeszkadza bo przewaznie gorset ladnie przylega do ciala
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 16:53   #1207
Ollliwka
Zakorzenienie

elcia thx od wczoraj wiem dopiero ,że suknia ślubna moze byc dwuczesciowa zacofanie jakieś.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 17:03   #1208
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
P.S dziewczyny Wy mialyscie suknie jedno czy dwuczesciowe na slubie? które sa "lepsze"?
Miałam dwu częściową. Jak Pomidora pisała, też miałam dół trochę podwijany bo schudłam i się suknia za długa zrobiła.
Cytat:
Lindsley i jakie pomiary Ci wyszly??
Ja miałam USG genetyczne za darmo, tak mi babeczka mówiła... Powiedziała, że wszystko ok, a dzieciaczek nic a ic ie chciał z nią współpracować Dodała, że jest przystojny
Z tego co pamiętam to mierzył przezierność i ta wyszła 1mm, patrzył też na rozstaw oczu ale nie mówił ile tylko, że wszystko ok. Chyba powinien zmierzyć jeszcze długość kości udowej (patrzył ale nie mierzył chyba). Generalnie mówił, że wszystko ok, facet jest specjalistą usg, ordynatorem najlepszej porodówki w okolicy, więc o szczegóły nie pytałam już, ufam mu. W ogóle klimat w tym gabinecie taki był... Ciemno tylko mała lampka zapalona

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Ooo jak ze mną był TŻ na USG w 8-9tc to miałam robione już przez powłoki brzuszne ale na wszelki nastawiłam Go gdyby lekarz wykonał dopochwowo
Duże już masz dzieciątko Moje w 9tc (wiek płodu wg usg) miało 3cm
W 9 tc też miałam przez brzuch. A tutaj koleżanka z mamusiowego, która chodzi do tego gina mnie uprzedziła, że robi dopochwowe i kazałam się Tz-owi zastanowić. Moje w 9tc miało 2,9 cm. Rośnie jak na drożdżach. Jak tylko lekarz je zobaczył to mówił, że mu wygląda na starsze.

Ja dziś sobie pospacerowałam w pracy. W tę i z powrotem. Ciągle coś do załatwienia w terenie było, na szczęście ładna pogoda i ciepło dziś to się dotleniałam zamiast siedzieć na D...
Jutro jedziemy do rodzinki na weekend i przy okazji poodwiedzam groby moich dziadków. No i powiemy wszystkim o dzidku

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:42   #1209
abz
Zakorzenienie

Jak was tak czytam o tych badaniach, usg, co, kiedy to stwierdzam, ze nie mam o tym pojecia Ale zapewne bedzie tak, ze jak juz będe w ciąży to szybko sie dowiem (net i gazety), gin mnie doinformuje, teraz nawet jak czytam o jakichś badaniach i wynikach to i tak nie zapamietuje, myśle, ze jak zacznie mnie to dotyczyć to bede wiedziała co, kiedy i gdzie.
Jutro jade na rynek, nie planuje nic kupic, bo zawsze jak zaplanuje to wracam z niczym, a potrzebuje buty, kurtke, staniki, rajstopy, moze jakiś sweter, szalik, w sumie nowe rękawiczki tez....

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:44   #1210
aldii
Zakorzenienie

Zgadnij toxo nie jest takie straszne w ciazy, spokojnie mozna leczyc.Gorzej jakby sie cyto przyplatala.
Tez jadalam tak jak Ty, mam kota i niestety tez nie przechodzilam toxo. Na szczescie cyto mam za soba, a to gorsze cholerstwo...
Tity wtgladasz - laseczka...
Kakusia tak to jest nieobowiazkowe.Ale co raz wiecej lekarzy ma swietny sprzet i jest przeszkolonych z tego zakresu i robi je swoim pacjentkom.Moj np. jest specjalista od tego i to gdzie ja prowadze ciaze to jest Centrum Diagnostyki i Terapii Prenatalnej.
Jesli chodzi o badania na toxo i cyto, to trzeba zrobic IgG i IgM (jedno swiadczy o przebytym zakazeniu, a 2 o swiezym)
Nom Lu juz co raz wieksza
Ollliwko pochwal sie torba. Na 28 kwietnia ???????
Abz ja Ci wtedy bardzo chetnie napisze co i jak w miare swojej wiedzy i doswiadczen

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-06 o 17:46
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:52   #1211
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
lenko to trzymam kciuki za testowanko
zgadnij super ze wyniki sa dobre
dzięki, elcia

Już wróciłam od dentysty, mam nadzieję, że to był ostatni raz na długi, długi czas Tity, a gdzie ty byłaś u dentysty?
Stary 2009-11-06, 17:54   #1212
zgadnij_MS
Zakorzenienie

U mnie prócz rodziców jeszcze nikt nie wie o ciąży Chyba wszyscy się zorientują po wystającym brzuchu
Jakoś nie czuje chęci to mówienia o ciąży rodzince, może dlatego, że żyjemy na obojętnych stosunkach i widzimy się raz do roku

Pokaże Wam opis do zdj i 2 foty Jedno z pulsem a drugie z "przystojniakiem" Foty marne bo zrobione z lampą i to chwilkę temu...

ABZ wdrążysz się, spokojnie
Aldii, ja w sumie z moczem, kałem, kriwą nie miała do czynienia, jedynei co to z osobąmi kichającymi Teraz i tak częściej siedze w domu, a jak już wychodze to jest wędrówka do auta, coś załatwić i znowu do auta... Będę spokojnej myśli

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2009-11-06 o 17:56
Stary 2009-11-06, 18:01   #1213
aldii
Zakorzenienie

Lenka kiedy testujesz - kciukasy
Zgadnij najlatwiej cyto zarazic sie od tych wlasnie zasmarkanych, bo to cos podobnego do grypy jest.
Dzidzia piekna Obstawiam dziewczynke !!! Ja mam opis na 2 strony A4
Stary 2009-11-06, 18:04   #1214
Tity
Zakorzenienie

Dziekuję za komplementy Sukienka w sumie się nie najlepiej prezentuje na zdjęciu, ale na żywo bardzo mi się podoba
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Jak was tak czytam o tych badaniach, usg, co, kiedy to stwierdzam, ze nie mam o tym pojecia Ale zapewne bedzie tak, ze jak juz będe w ciąży to szybko sie dowiem (net i gazety), gin mnie doinformuje, teraz nawet jak czytam o jakichś badaniach i wynikach to i tak nie zapamietuje, myśle, ze jak zacznie mnie to dotyczyć to bede wiedziała co, kiedy i gdzie.
Jutro jade na rynek, nie planuje nic kupic, bo zawsze jak zaplanuje to wracam z niczym, a potrzebuje buty, kurtke, staniki, rajstopy, moze jakiś sweter, szalik, w sumie nowe rękawiczki tez....
Nie przejmuj się ja też nic z tego nie kumam Jak będziemy potrzebowały to się dowiemy Może coś jutro uda Ci się kupić.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
dzięki, elcia

Już wróciłam od dentysty, mam nadzieję, że to był ostatni raz na długi, długi czas Tity, a gdzie ty byłaś u dentysty?
Byłam w "klinice pięknego uśmiechu" na Narutowicza.
zgadnij no przystojniacha jak sie masz

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Anesska odezwij się co u Ciebie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:09   #1215
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ulala, Aldii to masz sporo opisu U mnie tylko dane zmieniała w gotowym dokumencie bo np. tętno bylo 166, ona napisała ok. 160, a CTR to 72,8mm, a ona napisała 72mm...
Tity, mąż spojrzał na zdj z USG z pomiarem CRL i mówi, to oznacza płeć, będzie chłopak

Dziewczynkę mówisz, a u mnie tata coś tam kiedyś bąknął, że chłopak będzie, przyszły kierowca zawodowy Co do płci to chciałabym dziewczynkę choć zauroczona jestem małymi chłopczykami z irokezami

Czas edycji: 2009-11-06 o 18:10

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 18:12   #1216
Awenturyn
Rozeznanie

witajcie po długiej przerwie

przyznaje sie bez bicia że nie jestem w stanie nadrobić tych wszystkich postów

napisze w skrócie co u nas
dzisiaj dopiero podłączyłam neta
remont bloku doprowadza mnie do szału
młody zdrowy a ja jak zwykle kicham prycham (ale świńskiej grypki to raczej nie mam )
z moim tz narazie ok
a problemy o których wam wspominałam powoli się normują

pozdrawiam was cieplutko
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:17   #1217
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadnij najlatwiej cyto zarazic sie od tych wlasnie zasmarkanych, bo to cos podobnego do grypy jest.
Ja opisu nie mam żadnego A doczytałam teraz dokładnie na zdjęciu. Dzidzia ma 7,89cm

Zgadnij ja mam ochotę powiedzieć wszystkim. Tz mnie ograniczał ale nawet po mojej namowie sam w pracy u siebie powiedział. Jedna z dziewczyn tak mnie wyściskała... Cieszyła się jak nikt

Witaj Awenturyn

Michaś
Stary 2009-11-06, 18:30   #1218
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lindsley, u mnie są zbyt yyyyyyyyy sztucznie się cieszący ludzie w rodzinie.. Bardziej się cieszą, jak coś Ci się nie uda, jak uda, więc darowałam sobie wszelkie rozmowy... A okazja była choćby 1 listopada, zlot u babci jedyny dzień kiedy widzi się rodzinkę hihi (pomijając wesela, na których się bywa - niestety).

Spora dzidzia My malutcy więc i dzidzia wzrostem nie będzie walić po oczach

Awenturko dobrze , ze u Was powoli wszystko wraca do normy, a Ty kochana kuruj się!

Czas edycji: 2009-11-06 o 18:34
Stary 2009-11-06, 18:35   #1219
Ollliwka
Zakorzenienie

aldii tak na 28 kwietnia , chodze do poradni K w szpitalu panstwowo i takie kolejki , ale lekarze sa fajni i cieszą sie dobrą opinią teraz zapisałam sie do pani dr , pierwszy raz ide do Niej a poza tym gin 2 razy w roku jak dla mnie akurat na ten czas a jak coś bedzie sie dzialo ( odpukać) to prywatnie zawsze moge isc.
Zdjecia nie wstawie poki co kabelek TZ ma i nie zgram na kom.
zgadnij to ulga ,ze wyniki bardzo dobre aaa dzisiaj przegladalam Twoje zdjecia slubne i śliczną suknię miałaś wlasnie takie mi sie podobają

awenturko

zgadnij okazja byla , ale brzuszka nie widac Ci chyba jeszcze skoro rodzinka nic nie dopytywała ?

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2009-11-06 o 18:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 18:44   #1220
lindsley
Zakorzenienie

Olliwko ja też zawsze chodzę prywatnie i takich kolejek nie ma. Teraz czekałam miesiąc ale do tego samego gina można się dostać tego samego dnia kiedy pójdziesz tyle, że wcześnie rano i w innej przychodni (tam gdzie kiedyś jeździłam do innego miasta)

Zmykam po Tz-a i się będziemy już pakować na wyjazd...

Michaś
Stary 2009-11-06, 18:47   #1221
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
aldii, testuję jutro rano, przed pracą. Chociaż po tym jak zobaczyłam ostatnio I kreskę, to już nie wierzę że mogą być II No ale @ nie ma, test kupiony, to zrobię...

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Byłam w "klinice pięknego uśmiechu" na Narutowicza.
zgadnij no przystojniacha jak sie masz
Ja nie mogę znaleźć dentysty, z którego byłabym zadowolona, do tego co dzisiaj, to też już więcej nie pójdę
Stary 2009-11-06, 18:47   #1222
aldii
Zakorzenienie

Zgadnij 1 strona to same pomiary i wykresy w tabelkach, a 2 szczegolowy opis
Awenturyn bardzo sie ciesze, ze twoje sprawy sie powli normuja.Mam nadzieje, ze rozwiazania beda pomyslne dla Ciebie
Ollliwko
Stary 2009-11-06, 18:56   #1223
Ollliwka
Zakorzenienie

lenko a na którą masz do pracy?

aldii oj nie ,nie mdlej Nam tu

lindsley poki co prywatnie nie bylam jeszcze nigdy , ale w ciąży to nie obedzie sie chodzilam rok do lekarza blisko siebie do przychodni , na wizyte zapisywalam sie dzien przed a czesto bylo i tak ,ze w ten sam dzien przychodzilam zeby mnie przyjal , czekalam kwadrans na ogol i przyjmował , ale nie chce do Niego juz chodzic

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 18:56   #1224
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
aldii, testuję jutro rano, przed pracą. Chociaż po tym jak zobaczyłam ostatnio I kreskę, to już nie wierzę że mogą być II No ale @ nie ma, test kupiony, to zrobię...

Ja nie mogę znaleźć dentysty, z którego byłabym zadowolona, do tego co dzisiaj, to też już więcej nie pójdę
Ciężko mi powiedzieć jak u nich leczenie wygląda. Ale obsługa miła. Przystojny pan mnie przyjmował Poza tym mają nowoczesne sprzęty i trochę ludzi się tam kręci. Niektórych przyjmują prawie od ręki, tylko np trzeba poczekać aż inny pacjent wyjdzie.
Trzymam kciuki za Twój test jutrzejszy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:04   #1225
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lenko a na którą masz do pracy?
Na 9 do 17, ale nie wiem czy zdążę rano napisać.

Cytat:
Ciężko mi powiedzieć jak u nich leczenie wygląda. Ale obsługa miła. Przystojny pan mnie przyjmował Poza tym mają nowoczesne sprzęty i trochę ludzi się tam kręci. Niektórych przyjmują prawie od ręki, tylko np trzeba poczekać aż inny pacjent wyjdzie.
Trzymam kciuki za Twój test jutrzejszy
Dzięki Tity, ale się chyba niepotrzebnie nakręcam..
A do tego dentysty możę się wybiorę, jak taki przystojny Obym przez najbliższe miesiące już nie potrzebowała dentysty Bardzo się boję - jakby się kto pytał

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-11-06 o 19:06
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:57   #1226
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Aldii no to gin Ci wszystko pięknie, ładnie przedstawił
Olliwko dziękuje Ja miałam suknie dwuczęściową i tak jak wspomniała Pomidorka, w trakcie wesla podwijałam spódnice, bo szanowne panie w salonie mówiły, że nic się nie będzie dziać! Takie rozwiązanie polecam Gorset ładnie trzymał, tak samo sznureczki
Okazja była, żeby ktoś coś dojrzał ale jak widac nikt nic nei dojrzał
Lenko za test .

Spacer zaliczony

Stary 2009-11-06, 20:02   #1227
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

zgadnij_MS, dziękuję

zmykam już spać, muszę odespać ten ciężki dzień... a jeszcze przed chwilą rosołek ugotowałam Mąż się ucieszy, że nie musi jutro gotować

Dobrej nocki, dziewczynki

PS. Fajnie, że jesteście...

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 20:06   #1228
agness813
Raczkowanie

Hejka
Tak gonicie dziewczyny z tymi postami że nie wyrabiam
Po krótce co u mnie i wracam do "lektury"
Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test..wynik-niegatywny
Myślę że gdyby była ciąża to już by wyszedł a tymczasem pozostaje mi czekać na @
Poza tym ok,dzieciaczki zdrowe,tylko autko mi się nieco pochorowało i stoi na warsztacie
Stary 2009-11-06, 20:07   #1229
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Agness oby naprawa zbyt dużo nie kosztowała...
A ktory dc masz??
Lenko wzajemnie

Stary 2009-11-06, 20:28   #1230
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:

Anesska odezwij się co u Ciebie
Witaj kochana Tity

Wreszcie udalo mi sie przebrnac przez II i ta III czesc, choc i tak tylko pobierznie

Heloł kobitki, tu Marnotrawna Załozycielka i Dezerterka

Niestety troche sie pogmatwało w moim zyciu i w koncu przestalam pisac, bo lekka zalamka mnie dopadła... Przez miesiac bylam w Polsce, zyby na spokojnie moje rozterki rozwiac i podjac ostateczna decyzje, co dalej ze mna i z moim Makaronikiem.
I zdecydowalam,ze chocby nie wiem co, jestesmy razem, na dobre i na zle. Nawet jesli oznacza to, ze byc moze nigdy mama nie zostane. On nie jest na to gotowy, a presja jaka na niego wywieralam (ksiazki, czasopisma, strony w internecie, ktore przegladalam i czeste pytania na temat dzidzi) poglebily jego decyzje i zamknal sie w sobie bardzo.
Bylo mi bardzo ciezko i brakowalo naprawde niewiele, aby NAS juz nie bylo.
Ale juz po wszystkim. Jestesmy razem, bardzo szczesliwi musze przyznac, kupujemy teraz nasz domek w UK, wiec i z tym sporo spraw do zalatwienia mamy, slub planujemy prawdopodobnie na przyszly rok, pewnie po mojej mamie no ale coz, ona bardziej zorganizowana jest i TZa ma bardziej wymusztrowanego
Rozmowy o dzieciach miedzy nami nie istnieja - jesli on cos napomknie typu : "gdybysmy mieli dziecko to chcialbym, zeby studiowalo w Cambrydge" ucinam szybko i spokojnie. Nie ma checi na dzieci, nie ma tematu.
Za ponad 2 miesiace mam 30te urodziny. Przebolalam, ze mama w tym czasie nie zostane. Byc moze w ogole - tego nie przeboleje ale decyzje podjelam swiadomie. Mimo wszystko tli sie we mnie mala iskierka nadziei, ze jesli nie za rok to moze za 2 lub 3? Kto wie? Wole aby dziecko, ktrore - jesli - sie pojawi w naszym zyciu, bylo oczekiwane, chciane i kochane przez oboje rodzicow, bez przymusu i klotni.
Decyzja byla trudna i nie powiem, ze bezbolesna. Ale w zyciu nic nie jest tylko piekne i wspaniale wiec przyzwyczajam sie powoli. Moze kiedys nie bedzie tak smutno kiedy pomysle o maluszku?

Wszystkim dziewczynom, ktrorym sie udalo GRATULUJE Z CALEGO SERCA i zycze wspanialych 9 miesiecy radosci i oczekiwania!!
Tym, ktore nadal probuja - WIARY I NADZIEI I MILOSCI, przezwycieza wszystkie trudnosci

Jesli uwazacie, ze mimo wszystko moge czasem do was zajrzec, bedzie mi bardzo milo

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości