|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Cytat:
ok ma być miło i spokojnie to dawaj ten czosnek ja wcześniej władowałam to do tego worka leżało sobie w lodówec z 4-5h lepiej naszło albo spagetii zrób jak lubicie![]() a mam jeszcze przepis na taką zupę włoską z tortelini pieczarkami papryką itd wszystko rzucasz do jednego gara i sie robi samo ale który chłop lubi zupy nie mój
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Haruno Tż lubi wsuwać drób, więc chyba skuszę się na kurczaka w miodzie (pomysł iwci densowej).
Dobra spadam, bo sie nie wyrobie. A tu jeszcze trzeba opłaty zrobić i obejrzec powtorke "na wspolnej" ale ja mam duzo pracy.---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Bercia super spaaaaaadam, nie zagadujcie mnie! hihihihi
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam posmarowac miodkiem kuraka i do piekarnika tak?
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() juz luzuje
|
|
|
#1205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ucałuj Guziczka od nas, że tak mamusi dał pospać pięknie ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
To dla mojej imienniczki podwójny całusek, no a żeby Martusia nie była pokrzywdzona to dla niej też A z przepisami to niestety nie do mnie, ja jestem okropną kucharką, w ogóle panią omu, mam nadzieję, że matką nie jestem równie okropną
|
|
|
#1206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a do tego bardzo lubie tez ziemniaczki zapiekane: pokrojone w kosteczke ugotowane na poltwardo posypane przyprawami i maselkiem i razem z tym kurakiem pieke te 45min w blaszce - mniam
|
|
#1207 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, jakie piękne imię ma córeczka koleżanki ![]() Ja też Niśce też przedstawiłam potencjalnego przyszłego męża, ale je się nie spodobal, jest miesiąc młodszy a ona nie lubi młodszych a zresztą ona ma tylko Filipka w głowie Ale Mycha jeszcze chyba wolny, nikt mu w głowie nie zawrócił, więc kto wie, kto wie jak to będzie z Madzią ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- to się będzie działo ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() choć jedna mnie bardzie podziwia (choć ja tam nie czuję by to było cos do podziwiania, nie mogłam karmić normalnie Niśki to karmię tak jak mogę) ale zaraz pewnie przyleci Ania na swej miotle i Cię będzie za to bic albo mnie ![]() Trzymam kciukaski za szczepienie Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | ||
|
Zakorzenienie
|
no dobra zupka dla malego sie robi
tz uspiony, Kuba tez a ja nie wiem co robic.. siedze jeszcze w pizamce i mam ochote na cos slodkiego... wczoraj kupilismy "bananitos bannana" ale dobre byly... tylko ze zjadlam 1 a tz wcial dzis wszystkie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do dzieła KOBITKI koniec tego dobrego biore psa dzieci i lecimy na dwór
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-11-06 o 11:22 |
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Ja też chcę dzien piżamowca ![]() no nic, kiedy indziej sobie zrobię... o ja, jak nie było Nisiulki to sobie z TŻ-tem robiliśmy całe weekendy piżamowców fajnie było...wiadomo, teraz też jest fajnie, ale inaczej fajnie
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry
![]() Moja 4m-czna panieczka Kalineczka bardzo dziekuje za zyczonka i pamiec![]() My rowniez zyczymy 100lat dla GABRYSIA ![]() wczoraj mialam(tak ja,bo Kala to sobie w dzien odespala-ja nie!) kiepski dzien,bylam potwornie zmeczona..wiec o 20.00 juz bylam w postileli ![]() nic wczoraj nie czytalam..przepraszam..dz is moze troszke nadrobie.. dzis jest o niebo lepiej ![]() pobudki o 2.00,4.00,6.00 i wstalysmy o 8.30,wiec nie jest zle.. teraz Kalus spi a ja po kawke i ciachaaa i na wizazyk![]() ahhhh..bylabym zapomniala... wczoraj (nie liczac potwornego zmeczenia)mialam jeden z najpiekniejszych dni przed wyjsciem mojej siorki do pracy(godz.14.00)rozmawia jac smialysmy sie tam z czegos.. i potem moja siorka do Kali mowlia(cos tam..nie wazne)i tez sie smiala (mialysmy taka glupawke na smiech )i wtedy Kalus!!!!!!!!! jak zaczela sie smiac,tak raz za razem w glos a ona jeszcze bardziejja sie smialam i plakalam...bylam mokra od lez... to bylo niesamowite pierwszy raz smiala sie tak dlugo i tak pieknie.. Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-06 o 11:34 |
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to chodz ![]() tylko ze ja sie musze nameczyc przy czekoladce ze szok... bo moj "inteligentny tz" zrobil ostatnio niespodzianke... kupil czekolade milke na goraco... po opakowaniu stwierdzil ze musi byc pyszna i dodaja do niej piekny laciaty kubek wiec kupil 2 opakowania... co sie okazalo? kubka brak ! a to czekolada do ekspresu !! Cytat:
oj musialo to wygladac zabojczo!!!! dwie dorosle kobity zalapaly glupawke a dziecko biedne sie zarazilo
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
hehe Pakusiu-my dosc czesto z siorka tak mamy
![]() ale teraz jeszcze Kala do nas dolaczyla..to juz wogole bedzie wesolo
|
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
A oto moje szczęście:
1) ziomkiem trzeba się urodzić ![]() 2) umiem juz pełzać 3) samo szczęście
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-11-06 o 11:50 |
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
magduchachcha-CUDO
na 3-to sie nazywa usmiech ![]() |
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dred mi sie na glowie zrobil
zawinelam w koka po myciu nie czesalam bo wtedy mi tona wlosow wypada kuzwa![]() Magducha cza cza cza sliczna corcia
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() magducha gdzie widziałaś? ![]()
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-06 o 12:00 |
|
|
|
|
#1218 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
moje dziecko już na mnie patrzy jak na wariatkę, jak moje dwie takie przyjdą (to młodszedziecko)....a Ala oficjalnie mi powiedziała, ze czasami jesteś dziwna, troszkę mało mądra
magduchahahahahahahahahah hahahahhaha słodzizna nieziemska z tej Twojej córci
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-11-06 o 12:02 |
|
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Pakusia zrobiłaś mi ochotę na coś słodkiego
ja dziś na wieczór zrobię..albo lepiej nie powiem, bo znowu mnie od alkoholiczki Caro wyzwie jak już wróci ![]() ja tez uwielbiam takie leniwe dni! Doris córa się z Was śmiała na pewno a głuptasku Ty płakałaś ![]() Magducha jest śliczna! Pewnie duma Cie rozpiera jak patrzysz na nią? Ajaka jak się dziecko na mamuśce poznało
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Od razu chcialam Wam powiedziec jak sie robi synka latajac po pokojuSlodkie te Wasze bobaski ale dla mnie moj Fil jest najslodszy Uciekam teraz bo jade zalatwic sprawe w pracy ![]() marika tak Filipek tak sie ladnie bawi ze wszystko urywa taki grzeczny jest Na cos trzeba zwalic ![]() Anja ja robie zupke na 2 dni, mysle ze 24 godz moze stac w lodowce Mell ja czytam codziennie Filipkowi basnie Andersena po kapieli po mleczku i najpierw patrzy z zainteresowaniem az zasypia ![]() a tak poza tym w ciagu dnia czytam mu wierszyki Brzechwy to sie smieje ze mna bo one sa takie fajne![]() Aleks slodki i tez widze ze sie dla jakiejs niuni gimnastykuje iwcia dens prosze mi tu nie podbierac synowej ![]() Madzia ja wszystko widze, prosze tu nie zmieniac zdania bo Filipek sie z tesciowa rozprawi Ale Filipek bedzie mial piekna zone Ilbanka cos za czesto Ci sie snimy, to juz musisz isc na odwyk anulka gratuluje kolejnego zabeczka
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
iwcag(
ja poplakalam sie ze wzruszenia,nigdy wczesniej takiego glosiku nie slyszalam Aguniu-Ty tez juz uciekasz do pracki?? nie zazdraszczam... ja to pewnie sobie jeszcze troszke posiedze ![]() a co mi tam..zle z moja kruszynka )nie,ale tak powaznie.. to jakbym musiala to pewnie bym poszla ,choc nie wiem jak rozstala bym sie z nia na caly dzien?? Tz zabiera mi ja na godz. dwie a ja juz doczekac sie nie moge kiedy wroca..bo juz tesknie.. Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-06 o 12:18 |
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko stało się już odkurzaczem, zaczęła jeść okruchy
![]() Właśnie przed chwilą wydłubałam jej cos czarnego z paszczy
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Jestescie powalone z ta iloscia postow Nie bede czytac tych wypocin ![]() magdaucha - Wykonczysz sie kobieto! Co 2-3 godziny to ja odciagama do 4 miesiecy. Jak julka skonczyla 4 to odciagam co 4 godziny --> 10, 14, 18, 22. I odciagalam litra A Julka teraz wciaga mliko jak odkurzacz nawet 300ml na raz ![]() ursull - a nie myslalas o pracy w swiecie seriali? Tam trzeba pisac streszczenia odcinkow Razem z Rumiankowa byscie sie nadaly ![]() gosik - no to sie ciesze, ze sobie radzisz ![]() aljaka - a co to sa te skroty u Ciebie w podpisie? SN to moze byc silami natury a dalej? ![]() anulka - ale Ty jestes zakrecona ![]() I dla wszystkich, ktorzy brzydko mnie nazywaja ![]() Boszzzz, dziecko w lezaczku biega mi po pokoju ![]() Ide i pewnie wroce w poniedzialek, po zajeciach. Macie tesknic Moze Julek nauczy sie nowych minek to pokaze ![]() A Guzik niech sie pilnuje! |
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Mnie to mnie, ale tatuś jaki dumny
![]() Zastanawiam się z TŻ-tem czasami jak to możliwe że nas takie szczęści spotkało, że ja mamy i po kim ona taka piekna
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() próbowałam rzadziej, ale wtedy ściągałam mniej ![]() taki już mój los... no i mi powiedz teraz, że masz gorzej
|
|
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
A ja siedzę i płaczę... robiąc zdjęcia ubranek Weroniki, z których wyrosła...
![]() Muszę je sprzedać, bo kończy się miejsce w szafie i trzeba pomału wypakowywać rzeczy na 6-9 miesięcy... Pewnie bym się wcale nie pozbywała tych ubranek, ale ja ma manie kupowania i mamy już skompletowaną całą garderobe do 2 roku życia, a to trzeba tez gdzies pomieścić ![]() Aż trudno uwierzyć, że ona była taka maleńka jak okruszek 9a teraz sama zjada te okruszki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

narobiłaś mi nadziei, ze nie bedzie czytania do niedzieli, a tu... d*
daj szanse innym na zdobycie podium 
)
SYNEK

super
spaaaaaadam, nie zagadujcie mnie!

Guzik spał 12 godzin z trzema przerwami na cyśka - tylko informuję, nie chwalę go, broń Panie Boże. Śniłyście mi się... to jaki to stopień uzależnienia? Myślę sobie, zrobię sobie dzień przerwy od wizażu (kij z nadrabianiem) i co? Wracam ze spaceru z psem, robię kawę i odpalam wizaż
czyli mamy dwa zębusie.

i na wizazyk