Ciaza i porod w UK - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 19:40   #1201
Diari
Rozeznanie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Ja kupiłam ją za 15funtów, w Argosie jest za 34f, a w mothercare za 44f. Było ostatnie opakowanie w sklepie więc pewnie dlatego była przeceniona. Jade do Tesco po baterie, żeby sprawdzić czy działa.
Stary 2010-03-06, 21:18   #1202
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Czy któraś z was widziała taka karuzelę na żywo? Kupiłam przecenioną 75%, ale zawsze mogę oddać gdyby była beznadziejna.
http://www.fisher-price.com/img/prod.../K3799_d_1.jpg
My mamy taką Kupiliśmy w Tesco za £ 19. Sprawdzałam wcześniej w necie i wiem,że wszędzie droższe są
Wg mnie jest bardzo fajna Śliczne są melodyjki,jest też dżwięk świerszczy I zwierzątka fajnie się obracają

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 22:00   #1203
scoobs
Rozeznanie

ja tez mm ta karuzele jest swietna, moja corcia ja uwielbiala, ja tez zreszta, taki fajny nastroj
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 08:34   #1204
Diari
Rozeznanie

Rozpakowałam ją, żeby sprawdzić czy działa i faktycznie całkiem fajna jest
Stary 2010-03-07, 08:46   #1205
indiria
Raczkowanie

A czy to jest faktycznie konieczny zakup? Nie pytam złośliwie, tylko chcę wiedziec, nie mam doświadczenia i póki co taka karuzela wydawała mi się zbędna. Proszę o konkretne rady, jeszcze mam czas, żeby kupic
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 08:55   #1206
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
A czy to jest faktycznie konieczny zakup? Nie pytam złośliwie, tylko chcę wiedziec, nie mam doświadczenia i póki co taka karuzela wydawała mi się zbędna. Proszę o konkretne rady, jeszcze mam czas, żeby kupic
Wszystko zależy od dziecka...Czy będzie chciało poleżeć w łóżeczku Taka karuzela przyciąga uwagę maluszka i jakiś czas go zajmuje Myślę,że można by obyć się bez niej,ale bywa naprawdę pomocna

Stary 2010-03-07, 09:00   #1207
Kasiowa24
Raczkowanie

Czesc Kobitki
jak tam brzuszki?
Odnosnie karuzeli, to one sa ponoc przydatne ale nieco pozniej, kiedy Malenstwo czyms sie interesuje, ja mimo wszystko zakupilam ta karuzelka fisher prica i jeszcze jedna zabawke do lozeczka fisher price , ktora swieci i slychac szum wodospadu i zwierzat, ja bardziej nastawiam sie na te melodie bo w karuzeli sa 3 bodajze a la beethoven i mozart i jest faktycznie przyjemne do sluchania, moze sie Synek nauczyc spac przy tym, pozatym z tej samej serii fisher price rain forest , mam tez swinga - hustawke i znajomi z pracy chyba kupuja mi tez bouncera te drzace siedzonko tez z tej samej serii, fisher price ma swietne produkty ale niektore dosc drogie, dlatego ja je kupuje wszystkie na ebayu za polowe ceny i mialam to szczescie, ze produkty nie sa zniszczone i wygladaja jak nowe.
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 09:02   #1208
Diari
Rozeznanie

Ja pewnie nie kupiłabym jej jeszcze gdyby nie ta cena. Pojechałam do sklepu w zupełnie w innym celu.
Jak czytam na innych forach to dziewczyny kupują i są bardzo zadowolone. Tak jak napisała Jolaoo, wszystko zależy od dziecka, nigdy nie wiadomo czy mu spasuje.
Stary 2010-03-07, 09:29   #1209
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
wszystko zależy od dziecka.
Konieczna nie jest, ale moze się przydać gdy dziecko bawi się w łóżeczku lub przed snem wycisza (te wszystkie szumiące melodyjki prosto ze swiata natury), z drugiej strony przed snem można dziecku pośpiewac, czy włączyć kołysanki. (w radiu lub z cd).

Można zamiast takiej karuzelki powiesić coś nad łóżeczkiem: na pewnym etapie dziecko interesuje się kolorami, próbuje łapać, sięgać, a czasem i smakować

I na pewno ważne jest jaką ilość czasu dziennie dziecko będzie w łózeczku spędzać.

W późniejszym etapie pojawiają się łuki z zawieszonymi zabawkami, by motywować dziecko do gimnastyki itp.
(i to też zalezy od dziecka. Mój mały miał dwie: jeden łuk miękki, plszowy, ze słodkimi zwierzątkami i go nie znosił; a drugi zwykły plastikowy: uwielbiał)
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 09:36   #1210
Diari
Rozeznanie

Kiedy zaczęłyście kupować rzeczy dla dziecka, inne niż ubranka? Mi się wydaje, że mam jeszcze czas na takie zakupy, ale czasami czytam i słyszę, że niektóre dziewczyny w połowie ciąży mają już wszystko kupione.
Stary 2010-03-07, 11:09   #1211
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Kiedy zaczęłyście kupować rzeczy dla dziecka, inne niż ubranka? Mi się wydaje, że mam jeszcze czas na takie zakupy, ale czasami czytam i słyszę, że niektóre dziewczyny w połowie ciąży mają już wszystko kupione.
To też bardzo indywidualna sprawa Ja zaczęłam kupować bardzo wcześnie. Jest mi finansowo lepiej rozłożyć wydatki w czasie I z oszczędności,bo jak spotykam fajne gadżety w promocji to wolę kupić,niż póżniej płacić dwa razy więcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 11:15   #1212
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, Diari, ja juz jestem w polowie ciazy () a nie mam nawet jednej rzeczy (jakiejkolwiek) kupionej dla dziecka. Po co to ma lezec i sie kurzyc??? Ja mam obsesje na punkcie czystosci, wiec pewnie pralabym to wszystko i czyscila co chwile, wole poczekac bo i tak mam duzo na glowie.

Z tego, co pamietam, to moj bratanek mial mala karuzele, ale nie interesowal sie nia za bardzo. Za to ksiezyc-pozytywke, ktora dostal od nas, uwielbial przed snem - to byla raczej dosc cicha i lagodna melodia

Tez zdecydowalismy sie na zakup cotbed - z czystego rozsadku, bo ponoc niektore dzieci spia w takich lozeczkach do 5 roku zycia.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 11:32   #1213
Kasiowa24
Raczkowanie

Ja tez wolalam rozlozyc wydatki w czasie, zeby w jednym momencie ich nie odczuc za bardzo, pozatym jestem szczesliwa, ze zaczelam od ok. 5 miesiaca bo teraz sobie nie wyobrazam duzych zakupow, bo po krotkim czasie chodzenia brzuch mnie ciagnie i sie stawie i pozatym zaczynam sapac my bedac nawet na weekendowych zakupach w tesco czy innym, to przy okazji wrzucalam do koszyka to spioszki jakies czy kocyk itp..czy na ebayu cos zamowilam i tak sie to rozlozylo na raty i jestem bardzo zadowolona. Jedynie co zostalo mi do kupienia to pieluchy. I pytanie czy orientujecie sie na jak dlugo starczaja te najmniejsze i po jakim czasie sie mniej wiecej przerzucasz na wieksze?
Stary 2010-03-07, 12:52   #1214
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Ja tez wolalam rozlozyc wydatki w czasie, zeby w jednym momencie ich nie odczuc za bardzo, pozatym jestem szczesliwa, ze zaczelam od ok. 5 miesiaca bo teraz sobie nie wyobrazam duzych zakupow, bo po krotkim czasie chodzenia brzuch mnie ciagnie i sie stawie i pozatym zaczynam sapac my bedac nawet na weekendowych zakupach w tesco czy innym, to przy okazji wrzucalam do koszyka to spioszki jakies czy kocyk itp..czy na ebayu cos zamowilam i tak sie to rozlozylo na raty i jestem bardzo zadowolona. Jedynie co zostalo mi do kupienia to pieluchy. I pytanie czy orientujecie sie na jak dlugo starczaja te najmniejsze i po jakim czasie sie mniej wiecej przerzucasz na wieksze?
A to zależy jak maleństwo szybko rośnie i jak duże się urodzi.
Nie pamiętam na ile mi najmniejszy rozmiar wystarczył. Myślę, że nie warto kupować więcej niż dwóch malutkich paczek newborn. (zawsze mozna dokupić )
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 18:06   #1215
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
Ja z ciuchów to mam już wszystko. Też kupowałam na raty.Zaczęłam jak płci nie znałam i sie przeliczyłam bo mam pare ciuchów dla chłopaka też.
Głównie ebay okupuje
Brakuje mi :
pieluch flanelowych (kilka tylko kupie),
pampersów (kupuje po paczce Huggisów i Pampersów),
prześcieradeł (na razie tylko 2 kupie),
przewijaka na łózeczko (czekam na bootfy),
leżaczka (bootfy lub ebay).
Dla mnie musze znaleźc jakieś 2 staniki do karmienia i wszystko.
A propo staników to widziałam takie na ebayu.
http://cgi.ebay.co.uk/BNWT-Maternity...item3caa8d9cd1
http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-ANNA-CECI...item53dedddf71
Ale z tym rozmiarem to nie wiem bo teraz już mam 34F i zamierzam kupić kolejny w Primarku ale do karmienia to chyba zakupie 34G

Myśmy wczoraj pojechali po farbe do mebli no i nie mamy pojecia jak je pomalować.Niby kolory wybrane, niby pasują ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego w całości już po pomalowaniu. Ale za to kupiłam w TKMaxxie kurtkę dla siebie na wiosnę.

Mnie sie też stawia brzuch, mała szaleje a mąż sie cieszy jak go kopnie.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 18:51   #1216
Diari
Rozeznanie

Trochę z innej beczki. Słoneczko dzisiaj grzało, więc stwierdziliśmy, że jedziemy nad morze, bo mamy rzut beretem, tak sobie siedzimy na ławeczce a tu nagle K. się pyta czy widziałam „to coś” w wodzie, nic nie widziałam, myślałam, że mu się przewidziało. A tu nagle patrzę a tam delfin sobie skacze nad wodą, a za chwile kolejne, normalnie było ich chyba z 20. W szoku jestem, bo w tych wodach nie występują delfiny.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Darianna co to jest bootfy? wpisałam w google ale nic mi nie znalazło
Stary 2010-03-07, 19:04   #1217
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę z innej beczki. Słoneczko dzisiaj grzało, więc stwierdziliśmy, że jedziemy nad morze, bo mamy rzut beretem, tak sobie siedzimy na ławeczce a tu nagle K. się pyta czy widziałam „to coś” w wodzie, nic nie widziałam, myślałam, że mu się przewidziało. A tu nagle patrzę a tam delfin sobie skacze nad wodą, a za chwile kolejne, normalnie było ich chyba z 20. W szoku jestem, bo w tych wodach nie występują delfiny.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Darianna co to jest bootfy? wpisałam w google ale nic mi nie znalazło
Te targi co ludzie sprzedają swój dobytek.Wpisz boot fair in the... i powinno ci wyskoczyć

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-03-07 o 19:45
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 19:31   #1218
nikha
Raczkowanie

Cytat:
Diari, raczej starałam się wszystko rozłożyć w czasie (tym bardziej, że kupowanie pewnych rzeczy to sama przyjemność), ale np. wózek posiadam od piątku, a do terminu zostało mi 19 dni, czy za tydzień mogę już spokojnie rodzić Do tej pory nie mam np. wanienki (i kupię ją pewnie dopiero po porodzie), zapasu pieluch (tylko jedna paczka), bo ja mam spore problemy ze skórą i troszkę się boję, że Julek też może mocno reagować. Część rzeczy nie będących ciuszkami kupiłam tylko dlatego, że były w dobrej cenie. Generalnie wychodzę z założenia, że wszytko jest teraz łatwo dostępne i nie ma problemu z zakupem pewnych rzeczy, jeśli ja nie będę w stanie iść do sklepu, uaktywni się Tatuś Julka
nikha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 19:32   #1219
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Ja z ciuchów to mam już wszystko. Też kupowałam na raty.Zaczęłam jak płci nie znałam i sie przeliczyłam bo mam pare ciuchów dla chłopaka też.
Głównie ebay okupuje
Brakuje mi :
pieluch flanelowych (kilka tylko kupie),
pampersów (kupuje po paczce Huggisów i Pampersów),
prześcieradeł (na razie tylko 2 kupie),
przewijaka na łózeczko (czekam na bootfy),
leżaczka (bootfy lub ebay).
Dla mnie musze znaleźc jakieś 2 staniki do karmienia i wszystko.
A propo staników to widziałam takie na ebayu.
http://cgi.ebay.co.uk/BNWT-Maternity...item3caa8d9cd1
http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-ANNA-CECI...item53dedddf71
Ale z tym rozmiarem to nie wiem bo teraz już mam 34F i zamierzam kupić kolejny w Primarku ale do karmienia to chyba zakupie 34G

Myśmy wczoraj pojechali po farbe do mebli no i nie mamy pojecia jak je pomalować.Niby kolory wybrane, niby pasują ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego w całości już po pomalowaniu. Ale za to kupiłam w TKMaxxie kurtkę dla siebie na wiosnę.

Mnie sie też stawia brzuch, mała szaleje a mąż sie cieszy jak go kopnie.

aaaa...car boot) ja czekam rwoniez na car boot , umnie w okolicy zaczynaja sie od kwietnia, wiec raczej w niedzielny poranek na spacer juz z Malenstwem bedziemy tam jezdzic

ja szukalam tutaj dobrego przewijaka, choc mialam juz drewniany w komodzie i dokupywalam tylko specjalny przwijak - mata na gore i musze powiedziec, ze po zakupie bylam w Polsce i kupilam taki przewijak:

http://www.bobosklep.pl/ceba-przewij...x60-p-181.html , moj jest na lozeczko 140 x 70 i sie bezporednio go mocuje, wydaje sie rewelacyjny.
niewidzialam takiego tutaj w UK, super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 19:42   #1220
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajnie To faktycznie dziwne,że się tutaj znalazły... Ależ macie szczęście,że je widzieliście

Ja też bardzo lubię car boot

Stary 2010-03-07, 21:43   #1221
magdus25
Raczkowanie

witam dziewczeta,dzisiaj po szalenstwie zakupowym prawie trzy stowy w plecy ale udalo mi sie kupic ostatnia wanienke Fisher Price w argosie co do karuzeli tez ja mam-dostalam w prezencie i jest swietna,myslalam co prawda ze bardziej swieci ale te ruchome liscie rekompensuja wszystko trafilismy na promocje w mothercare i ustrzelilismy lozeczko drewniane 3 poziomowe z opuszczana scianka za 60 funtow(wiec mam juz 2),i zgodnie z waszymi poradami kupilam foam mattress i jestem bardzo zadowolona,materacyk jest swietny i dopasowuje sie do ksztaltu dziecka-wiec wielkie dzieki za poradeniestety nie moglam nigdzie znalezc ladnego kompletu poscieli i fajnych kolorowych ochraniaczy wiec zamowilam takie zestawy na allegro http://www.allegro.pl/item945027295.html
http://www.allegro.pl/item946092702.html
z pierwszego seledynowe sloniki,z drugiego nr12 i teraz czekam-mam nadzieje ze warte swojej ceny i calego tego zachodu z paczkami
jakis mam taki zdolowany dzien dzisiaj,nachodza mnie czarne mysli typu czy bede dobra matka,czy bede cierpliwa,czy dzidzius bedzie zdrowy...poloze sie spac -moze przejdzie do jutra a jutro ide do fryzjera wiec moze to pomoze.pozdrawiam mamuski i dobranoc
magdus25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 21:53   #1222
indiria
Raczkowanie

A mnie jakoś nie udało się nic znaleźc na car boot, może po prostu mamy kiepskie zaopatrzenie .
Co do rzeczy dziecięcych to zasadniczo niewiele kupiłam. Mnóstwo dostałam od znajomej, która już nie planuje dzieci i po prostu mi oddała to co miała na stryszku. Odpadło więc kupowanie huśtawek, krzesła, fotelika, tymczasowego wózka, masy ciuchów i zabawek. Fakt, że nie są to nowe modele, sprzed trzech lat, ale mnie to nie przeszkadza. Systematycznie sobie wszystko prałam i czyściłam, krzesło przemalowałam, wygląda jak nowe . Brakuje mi kilku rzeczy typu przewijak, dokupię już po urodzeniu, coś takiego jak zakupiła Kasiowa widziałam w Mothercare.
Nie radzę całych zakupów zostawiac na koniec, naprawdę można nie miec na to potem siły, no chyba, że zamawia się przez internet.
Dzięki za rady w sprawie karuzeli, zdecydowałam, że poczekam z zakupem, okaże się po urodzeniu jak młoda będzie reagowac na kołysanki, no chyba, że trafię na promocję . Mam sporo płyt z nagranymi bajkami audio, może coś takiego się mojemu dziecku spodoba?

Magdus, fajny ten kubusiowy komplecik To mi właśnie przypomniało, że ja w ogóle nie mam jeszcze pościeli i na razie i tak nie zamierzam kupowac. Na początek mam tylko śpiworki.

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-03-07 o 21:57
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 22:10   #1223
magdus25
Raczkowanie

indiria no to zaoszczedzilas troche pieniazkow-super,a rzeczy nie musza byc nowiutkie bo dziecku to chyba wszystko jedno jaki model,zreszta itak szybciutko wyrosnie no ja tez mialam sie wstrzymac z ta posciela ale jak zlozylismy to lozeczko i wlozylismy materac to tak biednie wygladalo)) a ze jestem leniwcem i nie chce mi sie kupowac tu przescieradla,tam poszewki a jeszcze gdzie indziej wypelnienia to zamowilam calosc i mam nadzieje ze bedzie ok mala mnie podkopuje teraz i nie daje mi spac-ale oczy juz mi sie same zamykaja wiec teraz naprawde spadam do wyrka.
Stary 2010-03-08, 08:18   #1224
hanjah
Zakorzenienie

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która ma dwumiesięczną córeczkę-będę mieć od niej trochę ciuszków i taki wiklinowy kosz w którym na początku można położyć dziecko. Polecała mi też łóżeczko turystyczne, więc jednak ostatecznie na nie się zdecydujemy, ale jeszcze nie wiem gdzie kupimy-w sklepie a może na ebay.
U nas co niedzielę jest car boot sale, ale ja wtedy zawsze jestem w pracy, więc wybiorę się tam dopiero pod koniec marca jak będę mieć urlop. Czasem naprawdę można coś fajnego kupić.

Miłego Dnia Kobiet dziewczyny
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 08:49   #1225
Diari
Rozeznanie

Nie mam na celu przekonywać Was do łóżeczka drewnianego, ale czytałam gdzieś ostatnio, że ponoć patrzenie na świat przez tą siateczkę w łóżeczku turystycznym psuje dzieciom oczy i że łatwiej umyć szczebelkowe, a takie materiałowe maluch zaświni śliną, mlekiem i innymi wydzielinami i ciężko to doczyścić.

Nie chce odkładać zakupów na ostatnią chwilę, ale jakoś tak się trochę boję, że zapeszę, że coś się może stać złego. Ja wiem, że to głupie myślenie, ale ja jestem okropną pesymistką
Tyle razy już chodziłam po sklepach i oglądałam rzeczy dla dzieci, że już mam wszystko wybrane, więc jak coś widzę na promocji (z tych rzeczy, co wybrałam) to kupuję. Mój mąż ma urlop w ostatnim tygodniu marca, więc pewnie wtedy pojedziemy i kupimy łóżeczko, materac i komodę.
Stary 2010-03-08, 10:03   #1226
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny i wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która ma dwumiesięczną córeczkę-będę mieć od niej trochę ciuszków i taki wiklinowy kosz w którym na początku można położyć dziecko. Polecała mi też łóżeczko turystyczne, więc jednak ostatecznie na nie się zdecydujemy, ale jeszcze nie wiem gdzie kupimy-w sklepie a może na ebay.
U nas co niedzielę jest car boot sale, ale ja wtedy zawsze jestem w pracy, więc wybiorę się tam dopiero pod koniec marca jak będę mieć urlop. Czasem naprawdę można coś fajnego kupić.

Miłego Dnia Kobiet dziewczyny
ten koszyk to moses basket i z całego serca go polecam. My kladliśmy w nim małą do 4-go mc. Bardzo wygodne,można przenieść ze sobą w każdy kąt domu. Rewelacja. My także mamy łózeczko turystyczne i nie narzekam,ale polecam dokupienie dodatkowego materacyka. Chociaż pewnie to zależy od łóżeczka. My mamy klsyczne z Mammas & Pappas i oryginalny materacyk jest dość twardy,mała nie mogła na nim usnąć. Diari napisała,że ponoć łózeczka turysrtczne mają zły wpływ na oczy. Nigdy o tym nie słyszalam,ale może tak być,gdy dziecko przebywa w nim często. My używamy go tylko do snu w nocy,więc ryzyko raczej niewielkie.

Pozdrawiam wszystkie.

KasiaUK co u ciebie?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:20   #1227
henieczka
Rozeznanie

Czesc dziewczyny Czytam Wasz topik juz od jakiego czasu, bo wiele ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec..temat dla mnie bardzo na czasie, bo akurat staram sie zajsc w ciaze. To dopiero pierwszy miesiac staran, ale jestem po tabletkach, wiec licze, ze zaskoczy od razu Nie moge doczekac sie konca miesiaca, gdy cos sie wyjasni! Kusi mnie zrobienie testu wczesniej, ale nie wiem czy ma to sens..

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 11:23   #1228
Kasiowa24
Raczkowanie

Witamy Henieczka
ja sie starajac to zrobilam z 7 testow za wczesnie i zawsze smutna mialam mine, wiec lepiej moze kilka dni poczekaj,z reszta sama to zauwazysz jak Ci sie okres zacznie spozniac, juz podswiadomie bedziesz wiedziac ze jestes w ciazy. Ja po odstawieniu tabletek zaczelam w 2 meisiacu staran.

Magdus25 ja tez zamawialam posciel wczensije z allegro, bardzo podobna do tej pierwszej , bo tutaj nie moglam czegos takiego znalezc, a jak bylo to strasznie drogie, wyglada slicznie ale te ostatie z kubusiem sa super, zamowie ja, bo nie mam zadnej poscieli na zmine a kiedys moze sie przydac.

Jak sie czujecie Kobitki zwlaszcza te , ktore w tym tyg macie 38tc, ale ten czas elci
ja juz 36tc i coraz gorzej ze mna, ciezko. Powiedzice jak Was Malenstwa kopia??czy czujecie tylko na samym dole kopniaki?czy tez na gorze? ja dostaje tylko w pecherz , a jak w pracy siedze to zauwazyam ze cos duzego sie rusza wyzej ale kopniaki tylko na dole..kurcze niewiem juz czy to nozki ma na dole czy moze na dole jest glowka i tak macha raczkami....w nocy jak sprawdzam, to wydaje sie byc caly na dole....
nie potrafie ropzonac jego pozycji...

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Wiem, ze niektore Kobitki zaczynaja kolejny tc od- nie - poniedzialku, ale tak bedzie chyba najlatwiej, a wiec my Ciezarowki an ten tydzien:

CIEZAROWKI

INDIRIA - 38tc - 22/3/10 - dz - Lidia
NIKHA - 38tc - 26/3/10 - ch - Julian Kazimierz
KASIOWA24 - 36tc - 7/4/10 - ch - Alexander
SPARKLY - 32tc - 4/5/10 - blizniaki - Dziewczynki
MAGDUS25 - 31tc - 11/5/10 - dz - Julia
THEBESTME - 29tc - 1/6/10 - dz - Aleksandra
JOLA000 - 28tc - 4/6/10 - ch - Olivier
DARIANNA25 - 26tc - 20/6/10 - dz - Aleksandra
HANJAH - 26tc - 21/6/10 - dz - Dorota
DIARI - 26tc - 24/6/10 - ch - Fasolek
VEDMA - 20tc - 25/7/10 - ? - Amelia/Adam
1985EWA - 20tc - 10/9/10 - ? - Fasolka
AWIKA - 20tc - 9/9/10 - ? - Fasolka
AGADOROTA -
10tc - 10-12/10/10 - ? - Fasolka

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Ursull ja rowniez polecam moses basket - kosz wiklinowy,
narazie wyprobowal go kot i musialam schowac bo sie za bardzo przyzwyczail ale wyglada swietnie i najelsze jest to,ze moge go uzywac wszedzie, zwlaszcza ze sypialnie i pokoik dzieciecy jest na gorze , a na dole w salonie takie cos to chyba idealne.
Ja kupilam ten kosz ze stojakiem - Mama & papas praktycznie jak nowy, dokupilam jedynie specjalne przescieradelka, kupilam go na ebauy za £0.99, a w mother care laczny koszt z £80!! poporstu ustrzelilam aukcje , ktorej nikt na czas nie dojrzal. Bylismy go odebrac jakies 40min od mojego miasta z wrecz palacu, nigdy nie widzielismy tak piekej rezydencji, gdzie widac , ze nie zalezalo im az tak abrdzo na cenie sprzedazy, poprostu chcieli sie tego pozbyc, bo juz ich Malenstwo z tego wyroslo.
Dziewczyny obserwujcie ebay, mozna naprawde czasami swietne rzcezy ustrzelic.

Edytowane przez Kasiowa24
Czas edycji: 2010-03-08 o 11:24
Stary 2010-03-08, 11:33   #1229
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez henieczka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Czytam Wasz topik juz od jakiego czasu, bo wiele ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec..temat dla mnie bardzo na czasie, bo akurat staram sie zajsc w ciaze. To dopiero pierwszy miesiąc staran, ale jestem po tabletkach, wiec licze, ze zaskoczy od razu Nie moge doczekac sie konca miesiaca, gdy cos sie wyjasni! Kusi mnie zrobienie testu wczesniej, ale nie wiem czy ma to sens..
Witaj.
My zaczęlismy starania w 3 miesiące po odstawieniu tabletek, a jak się potem okazało to już byłam ok 3 tygodni w ciąży. Dosć szybko poszło. Podobno po tabletkach łatwiej więc życzę powodzenia i przyjemnego starania się
A całemu naszemu forum składam życzenia z okazji naszego swięta

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:33   #1230
ursull
Zakorzenienie

Hanieczka witaj,ja tez jestem na etapie starań,ale o drugie. Właśnie zaczęliśmy trzeci cykl. Trzymam kciuki za ciebie

Kasiowa to wam się udalo z tym basketem,ja swój miałam z John Lewis i sprzedalam go na ebayu za 15 fuli ....,a teraz żałuję,bo mogłam zostawić dla przyszłego malucha,ale wtedy jeszcze o drugim dziecku nie myślelismy
Mam pytanie co do listy,a co będzie się działo z laskami,które już urodzą? Mają przenieść się na inny wątek,czy może lepiej zrobić dwie listy ciężarówek i rozpakowanych? Taka sugestia

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości