|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Tylko w skalp ok 10 ml. Na moich włosach bez spłukiwania sprawdzają się tylko silikony. Próbowałam stosować jantar na włosy i po prostu sprawiały wrażenie suchych tak samo jak po olejkach aplikowanych na długości w celu zabezpieczenia.
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam bejbiki
Są bardzo jasne i miękkie, więc trudno je zauważyć i wyczuć, ale jak dzisiaj tak zaczęłam macać sobie głowę
|
|
#1203 |
|
goniąca własny ogon..
|
Ja wcieram szósty dzień. Mam nadzieję, że z czasem też ja zauważę!
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Dołączę do Waszego grona. Dziś mija 3 dzień z Jantarkiem
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
a ja wracam do wcierania po prawie dwutygodniowej przerwie
|
|
|
|
|
#1207 |
|
goniąca własny ogon..
|
Słuchajcie, po jakim czasie należy zrobic tę kilkudniową przerwę w Jantarze? Wyrzuciłam opakowanie, a nie pamiętam czy to było 2 czy 3 tygodnie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
3 tygodnie
|
|
|
|
|
#1209 |
|
goniąca własny ogon..
|
Dzięki
I ta przerwa to kilkudniowa ma być? 3-4 dni? Czy raczej tydzień? |
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Ja już od poniedziałku wcieram. Medotą na rękę wylewam odrobinę i palcami wmasowuję tu i tam. Pierwszego dnia robiłam to najbardziej systematycznie. Na razie nie zauważyłam efektów ubocznych i choć z tego się cieszę cierpliwie czekam na pozytywne efekty ![]()
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Przerwa się skończyła i dziś zaczynam drugą serię wcierania
![]() Przy okazji mam pytanie ile takich serii po 3 tygodnie robiłyście pod rząd?
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
a ja po Jantarze zauwazyłam jedną niefajną rzecz ;('włosy przy nasadzie są suche i matowe ;/ wygląda to fatalnie i jak tylko umyłam włosy bez wcierania Jantara od razu było lepiej i powrócił blask....
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
z pola walki : mam wrażenie że włosy mi się szybciej przetłuszczają
Z drugiej strony jak na to spojrzę to w sumie co 4 dni mogłam myć a teraz 3 to max, tyle wytrzymam...
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
ja też zauważyłam że szybciej mi się przetłuszczają, ale również że są jakieś sztywne. Aplikuję tylko na skórę głowy.
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie przeciwnie, wydaje mi się, ze mniej się przetłuszczają, a jantar je dodatkowo wysusza.
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Konto usunięte
|
jestem w trakcie drugiej kuracji i muszę powiedzieć, że na drugi dzień po umyciu włosów, wyglądają całkiem dobrze
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
A mnie chyba Jantar podrażnił skórę głowy.. Strasznie mnie swędzi po zastosowaniu
chyba odstawiam i dalej będę poszukiwać idealnej wcierki
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w połowie pierwszego wcierania, poza szybszym przetłuszczaniem ( mam suche włosy, mogłam je myc raz na 5 dni ) efektów ubocznych brak... Początkowo myślałam, że płynu mi nie wystarczy na 3 tygodnie... teraz mam wrażenie że jeszcze zostanie.
Cierpliwość musi popłacić
Edytowane przez Frona24 Czas edycji: 2012-05-23 o 21:19 |
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja dzisiaj znalazłam Jantara w małym sklepie z kosmetykami w moim mieście i kupiłam dwie butelki
Druga tura przede mną
|
|
|
#1223 |
|
Przyczajenie
|
Dziś kończę moją pierwszą kurację
Nakładałam go strzykawką na samą skórę głowy, jest to dużo wygodniejsze niż korzystanie z oryginalnego opakowania. Wylewałam tyle żeby pokryć cienką warstewką wszystko, ok.2ml. Na początku po wcieraniu nie widziałam różnicy, ale teraz po nałożeniu wyglądają na nieświeże, jakbym nie myła ich 1,5 dnia(zawsze mi się szybko przetłuszczają, myję codziennie). Zmniejszyło mi się wypadanie i chyba troszkę szybciej rosły, baby hair nie widzę A zapach jest cudowny!
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
2. tura kuracji i w tydzień zużyłam całą buteleczkę...
Ale moja skóra głowy aż chłonęła wszystko, co na nią aplikowałam :P W tym tygodniu już mniej mogę dawać, a i tak ładnie się rozprowadza I sam sporo bejbików, już takich po 3 cm
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Ja otrzymałam od mojego chłopaka dwie buteleczki tego cudenka i od jutra zaczynam <3
jak rozprowadzać Jantara strzykawką ?
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jestem debilem, nie umiem znaleźć nic na ten temat i sama mam problem z domysłem
Pomocy! Kupiłam dziś po raz pierwszy Jantar i... nie wiem, JAK mam to wcierać. Jak się w ogóle robi wcierki? Chodzi mi o aspekt techniczny. Jak to rozprowadzić? Tylko rozetrzeć opuszkami i zostawić w świętym spokoju? Zrobić przy okazji jakiś dłuższy masaż głowy? Rozczesać grzebieniem? (wolałabym tego nie robić na sucho). Na razie nie mam do czego przelać, jak rozumiem powinnam kupić jakieś najtańsze psikadło, wylać je do toalety i skorzystać z atomizera... albo skorzystać ze strzykawki... a co potem?
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Ja nabieram strzykawką (jak jest prawie pełna butelka, to z igłą wyciągam, a jak już igła nie sięga, to wyrzucam ten plastikowy element, nalewam trochę do kieliszka do wódki :P i wciągam do strzykawki), robię sobie przedziałki i aplikuję po kilka kropel, lekko rozcierając, jak zrobię przykładowo całą górę głowy (od ucha do ucha), to wmasowuję, potem głowa w dół i ta sama operacja z tyłu głowy
Nie wiem, na ile precyzyjny jest ten opis Nie wmasowuję jakoś super dokładnie.Czy zauważyłyście może przy wcieraniu Jantaru poprawę stanu rzęs? Mnie się wydaje, że moje zgęstniały, ale może sobie wmawiam... :P Bo po stosowaniu skrzypu włosy rosły mi szybciej wszędzie (!)
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo, Rvda88
Kupię jutro w takim razie strzykawkę, bo moja metoda z chluśnięciem na rękę, maczaniem opuszków i ciapaniem na przypadkowe fragmenty głowy chyba nie była za szczęśliwa Ja kiedyś brałam Belissę, ale jako nieszczęśliwa posiadaczka grubych i ciemnych włosów WSZĘDZIE zaprzestałam Chyba się z tym pogodzę i wrócę jednak do jakichś suplementów ze skrzypem...
Edytowane przez szarri Czas edycji: 2012-06-01 o 01:02 |
|
|
|
|
#1229 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny , ja tez postanowilam wcierac jantar w skore glowy, i mam pytanie czy ktoras wcierala go uzywajac rowniez henny do wlosow?
Ja dzisiaj chce zrobic sobie henne Khadi na wlosy i nie wiem czy moge tez wcierac Jantara...?? |
|
|
|
|
#1230 |
|
Przyczajenie
|
Ja robię tak jak Rvda88. Zdejmuję plastik, wlewam do kieliszka i wciągam. Później tą strzykawką robię pasy, rozprowadzam palcami po całej głowie i masuję 3 minutki. Właściwie to wszystko to robiłam bo wczoraj mineły 3 tygodnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Są bardzo jasne i miękkie, więc trudno je zauważyć i wyczuć, ale jak dzisiaj tak zaczęłam macać sobie głowę
czyli znalazłam winowajcę
a szkoda, bo bardzo liczyłam na jego dobroczynne działanie

Nakładałam go strzykawką na samą skórę głowy, jest to dużo wygodniejsze niż korzystanie z oryginalnego opakowania. Wylewałam tyle żeby pokryć cienką warstewką wszystko, ok.2ml. Na początku po wcieraniu nie widziałam różnicy, ale teraz po nałożeniu wyglądają na nieświeże, jakbym nie myła ich 1,5 dnia(zawsze mi się szybko przetłuszczają, myję codziennie). Zmniejszyło mi się wypadanie i chyba troszkę szybciej rosły, baby hair nie widzę
Ale moja skóra głowy aż chłonęła wszystko, co na nią aplikowałam :P W tym tygodniu już mniej mogę dawać, a i tak ładnie się rozprowadza
Mnie się wydaje, że moje zgęstniały, ale może sobie wmawiam... :P Bo po stosowaniu skrzypu włosy rosły mi szybciej wszędzie (!)