Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 17:26   #1201
opo
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Cytat:
Napisane przez blebleble22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy w następnym katalogu opłata wznawiająca to też 1zł? Baaardzo proszę o odpowiedź, trochę wypadłam z obiegu
W trakcie trwania katalogu nr 1/2010 opłata wznawiająca wynosi 19 zł.

Cytat:
Napisane przez monitta89 Pokaż wiadomość
Hej mam pytanko. Jeżeli składałam zamówienie w katalogu 16 i miałam braki, a teraz w końcu się pojawiły, to czy przy składaniu zamówienia z katalogu 1 będę mogła je nadal kupić w promocyjnej cenie. Pytam ponieważ złożyłam już 2 zamówienia z katalogu 17 i nie chce składać 3 zwłaszcza że było by ono tylko na 30 punktów. A to jest zestaw perfum na którym bardzo mi zależy. Pozdrowionka
Kosmetyki, które były w brakach można zamówić w ceni promocyjnej przez 3 kolejne katalogi, ale pod warunkiem, że to był BO, czyli produkt chwilowo niedostępny.
opo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 19:06   #1202
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez tabeh Pokaż wiadomość
Wyjaśniłam sprawę zamowien na kubki i inne produkty z katalogu akcesoria.
Otóż tam gdzie jest napis - BIURO REGIONALNE- promocje nie sa dla wszystkich tylko dla tych co prowadza biuro regionalne.
Podobno zmienily sie zasady
a ja dopiero sie dzis dowiedzialam kiedys zamawialam a teraz nie mozna.
Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość

Czy mogłabyś wyjaśnić wytłuszczone zdanie? Chodzi o właścicieli? A na jakich zasadach oni prowadzą takie biura?
Z katalogu akcesoria - te wlasnie rzeczy z napisem zielonym biura regionalne - moga zamawiac tylko osoby prowadzadzace biura regionalne. Z tego co wiem musza byc na poziomie co najmniej 21%. Mysle ze jak komus zalezy na tych rzeczach to mozna pogadac z osobami z biura, jak tak zrobie na pewno
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 19:55   #1203
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Dziewczyny, jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości co do osób prowadzących biura regionalne, piszcie do Oriflame. W Kodeksie Etycznym BR i umowie podpisywanej między Ori a BR jest wyraźnie napisane, że wszyscy konsultanci mają być obsługiwani uprzejmie, niezależnie od tego, czy należą do grupy osoby, która biuro prowadzi, czy też nie. Z Waszych postów wynika, że niekiedy z powodu 'nienależenia' do czyjejś struktury jesteście dyskryminowane albo po prostu właściciele biur są nieuprzejmi. Myślę, że spokojnie można to zgłosić

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:13   #1204
dodus89
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Witam,
mam problem i prosze o pomoc.
11.12 złożyłem zamówienie na 107 pkt (w tym 4 pkt z nadpłaty) a więc 103 pkt.
Teraz patrzę i 17.12 zostala wystawiona korekta -16,90 (4pkt)
Czyli ogólnie jest teraz 99 pkt, czy to znaczy ze przez nich wypadłem z programu witamy??
To jest już masakra z nimi, zawodzą na każdym kroku!
Prosze o pomoc napiszcie mi czy musze coś zamówic i wtedy bedzie ok,czy mam co innego zrobić
dodus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:17   #1205
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodus89 Pokaż wiadomość
Witam,
mam problem i prosze o pomoc.
11.12 złożyłem zamówienie na 107 pkt (w tym 4 pkt z nadpłaty) a więc 103 pkt.
Teraz patrzę i 17.12 zostala wystawiona korekta -16,90 (4pkt)
Czyli ogólnie jest teraz 99 pkt, czy to znaczy ze przez nich wypadłem z programu witamy??
To jest już masakra z nimi, zawodzą na każdym kroku!
Prosze o pomoc napiszcie mi czy musze coś zamówic i wtedy bedzie ok,czy mam co innego zrobić
a nie mozesz sobie zrobic nastepnego zamowienia chocby na mydelko za 3 zl? akurat 1 pkt
zagubiona_w_swoich_snach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:20   #1206
dodus89
Raczkowanie

Nie o to chodzi,
miałem 103 pkt i oni odjęli 4 pkt.
Wogóle to żeby byc w programie witamy trzeba miec jednorazowo 100 pkt a nie na raty co?
Poza tym żeby wziąć mydełko muszę wziąc produkt na biuro lub jak do domu dopłacić 10 zł.
Stary 2009-12-21, 21:29   #1207
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

nie musi byc jednorazowo 100.

Poza tym jak nie zamowisz do domu tylko w biurze to jzu ebdziesz mial 100 pkt i nie musisz brac 2 produkty na biuro.Tylko przy tej pierwszej paczce przy ktorej jest 99.
Stary 2009-12-21, 21:33   #1208
dodus89
Raczkowanie

a moze to bedzie tak ze nic mi sie nie zmieni mimo tych 99 pkt?
W koncu przyznano mi 50 zł , hologram na katalog.To nie moja wina że korektę zrobili.
Stary 2009-12-21, 21:34   #1209
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

system wychwyci i nie bedziesz mogl zrealizowac tych 50 zl znizki wg mnie.
Stary 2009-12-21, 22:28   #1210
Li O
Wtajemniczenie

A dziewczyny... Takie pytanie:
Czy jak zamówiłam np. na 100pp, a potem zwróciłam coś i wyszło mi np. 90pp to doliczą mi jakieś opłaty (przesyłka, opłata detal.) za tą paczkę?
I jeszcze drugie pytanie:
Czy jak np w kat. 16 zakupiłam produkt, który zwróciłam w kat. 17, to oni odejmą mi pp z kat. 16 czy już z 17? I co w przypadku jeśli odejmą z 16? Czy wtedy przepada program lojalnościowy?

Bo mam takie wątpliwości... Jeśli komuś brakuje do 100pp to może dobrać np wodę toaletową, którą potem zwróci i nie ma konsekwencji... Z drugiej zaś strony, jeśli np. klientkę produkt uczulił, albo nie pasował kolor itp, to nie jest wina konsultanta, że klientka zrezygnowała. W takim przypadku z jakiej racji ma ponosić konsekwencje, skoro ori z własnej woli daje gwarancję satysfakcji?
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:44   #1211
kasiencja
Pani Buka

dziewczyny, widziała któraś na żywo ten zegar za 29,90? jak on jest duży? podoba się?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:45   #1212
dodus89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
system wychwyci i nie bedziesz mogl zrealizowac tych 50 zl znizki wg mnie.
No to ja juz nie wiem, bez sensu jest to całe ori, za każdym razem jestem stratny...
Jesli ktoś przypatrzy się mojej sprawie prosze o jakis odzew bo bardzo się denerwuję
Stary 2009-12-22, 07:31   #1213
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

dziewczyny mam pytanie w katalogu 17 złożyłam 3 zamówienia o łącznej ilości pkt 209 , czy łapię się do tej biznes klasy ??( nie wiem czy to liczy się jednorazowo czy trzeba mieć co katalog 200 pkt) jeśli łapie sie do tego to jak to wygląda z tą zniżką 40 % na najdroższy produkt??? to musi być produkt w cenie regularnej bez promocji czy to moze być produkt w promocji ale najdroższy z całego zamówienia ??? np zamawiam same duperele szampony , odżywki a najdroższy produkt to perfumy za 45 zł a cena regularna to 80 zł , jak to w praktyce wygląda??
a i jeszcze jedno 3 próbki dostaje sie gratis , katalogi za 6 zł to wyczytałam, a jak z tymi próbkami po 0,50 zł, można zamawiać ile sie chce??

Edytowane przez pycia17
Czas edycji: 2009-12-22 o 07:35
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 08:30   #1214
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie w katalogu 17 złożyłam 3 zamówienia o łącznej ilości pkt 209 , czy łapię się do tej biznes klasy ??( nie wiem czy to liczy się jednorazowo czy trzeba mieć co katalog 200 pkt) jeśli łapie sie do tego to jak to wygląda z tą zniżką 40 % na najdroższy produkt??? to musi być produkt w cenie regularnej bez promocji czy to moze być produkt w promocji ale najdroższy z całego zamówienia ??? np zamawiam same duperele szampony , odżywki a najdroższy produkt to perfumy za 45 zł a cena regularna to 80 zł , jak to w praktyce wygląda??
a i jeszcze jedno 3 próbki dostaje sie gratis , katalogi za 6 zł to wyczytałam, a jak z tymi próbkami po 0,50 zł, można zamawiać ile sie chce??
1. Tak po przekroczeniu magicznych 200 pkt obejmuję Cię biznes klasa niezależnie od tego czy punkty przyznano w jednorazowym zamówieniu czy też w kilku kolejnych.
2. Nie trzeba mieć co katalog. Przykładowo w 17 zrobiłaś 200 pkt zatem w 1 będziesz należała do Biznes Klasy. Jeżeli w 1 nie uzyskasz ponownie 200 pkt w 2 będziesz już z BK wyłączona.
3. Zniżka przysługuje na najdroższy produkt z asortymentu Ori, który nie znajduje się w Promocji. Zatem na wodę o której wspomniałaś nie będzie Ci przysługiwać zniżka w przypadku, gdy jest ona w promocji katalogowej.
4. Próbek możesz zamawiać ile chcesz, ich cena zredukuje się do 50 gr za sztuke w ostatnim etapie zamówienia.

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:07   #1215
Velvetrope
Rozeznanie

Napisałam do br i Pani z wielkim zdziwieniem mi odpisała, że ona nie wie gdzie ja znalazłam taką informację odn. godzin otwarcia biura A znalazłam na jedym z lokalizatorów, bo strona po wpisaniu w googlach nie wyskakuje.
To widzę, że większość br jest otwarta 3 dni w tygodniu...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-60739.png
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:34   #1216
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
A dziewczyny... Takie pytanie:
Czy jak zamówiłam np. na 100pp, a potem zwróciłam coś i wyszło mi np. 90pp to doliczą mi jakieś opłaty (przesyłka, opłata detal.) za tą paczkę?
I jeszcze drugie pytanie:
Czy jak np w kat. 16 zakupiłam produkt, który zwróciłam w kat. 17, to oni odejmą mi pp z kat. 16 czy już z 17? I co w przypadku jeśli odejmą z 16? Czy wtedy przepada program lojalnościowy?
Jak zwracasz w 17 to PP są odejmowane w 17 a nie w katalogu z którego zamawiałaś produkt.

Teraz już Ci żadnych opłat nie doliczą za tamtą paczkę.

Cytat:
Napisałam do br i Pani z wielkim zdziwieniem mi odpisała, że ona nie wie gdzie ja znalazłam taką informację odn. godzin otwarcia biura A znalazłam na jedym z lokalizatorów, bo strona po wpisaniu w googlach nie wyskakuje.
To widzę, że większość br jest otwarta 3 dni w tygodniu...
Najlepiej patrzeć na stronie Ori, tam są informacje o godzinach otwarcia biur. Poza tym nie ma potrzeby żeby biuro było otwarte codziennie bo i tak największy ruch mają w pierwszym tygodniu trwania katalogu. Jak dla mnie moje mogłoby być czynne tylko dłużej w te wybrane dni bo do 17 to ciężko mi zdążyć.
Stary 2009-12-22, 11:46   #1217
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
1. Tak po przekroczeniu magicznych 200 pkt obejmuję Cię biznes klasa niezależnie od tego czy punkty przyznano w jednorazowym zamówieniu czy też w kilku kolejnych.
2. Nie trzeba mieć co katalog. Przykładowo w 17 zrobiłaś 200 pkt zatem w 1 będziesz należała do Biznes Klasy. Jeżeli w 1 nie uzyskasz ponownie 200 pkt w 2 będziesz już z BK wyłączona.
3. Zniżka przysługuje na najdroższy produkt z asortymentu Ori, który nie znajduje się w Promocji. Zatem na wodę o której wspomniałaś nie będzie Ci przysługiwać zniżka w przypadku, gdy jest ona w promocji katalogowej.
4. Próbek możesz zamawiać ile chcesz, ich cena zredukuje się do 50 gr za sztuke w ostatnim etapie zamówienia.
dzięki Ci bardzo

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

dziewczyny jak to jest z zamawianiem próbek??? wpisujemy ten kod po prawej stronie (kpp) ?? wpisuje kod próbki kremu to w koszyku dodaje sie krem a nie próbka jak wpisuje kod próbki perfum to dodają mi sie do koszyka perfumy itd ?? o co w tym chodzi ??

Edytowane przez pycia17
Czas edycji: 2009-12-22 o 13:33
Stary 2009-12-22, 12:32   #1218
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
dzięki Ci bardzo

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

dziewczyny jak to jest z zamawianiem próbek??? wpisujemy ten kod po prawej stronie (kpp) ?? wpisuje kod kremu to w koszyku dodaje sie krem a nie próbka jak wpisuje kod perfum to dodają mi sie do koszyka perfumy itd ?? o co w tym chodzi ??

Wpisujemy kod po lewej stronie, ten kpp oznacza kod pelnowymiarowego produktu
a jest to w cenniku napisane bo ja to wlasnie przepisalam z cennika
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 12:53   #1219
dodus89
Raczkowanie

U mnie straszliwe zamieszanie, dzwoniła co chwile Pani z warszawy i przepraszała takie swinstwo jak teraz zrobili to juz przesada i niesmak!
Koncze program witamy i rezygnuje z ori, chetnie u was czasem cos zamowie.
Stary 2009-12-22, 13:17   #1220
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodus89 Pokaż wiadomość
U mnie straszliwe zamieszanie, dzwoniła co chwile Pani z warszawy i przepraszała takie swinstwo jak teraz zrobili to juz przesada i niesmak!
Koncze program witamy i rezygnuje z ori, chetnie u was czasem cos zamowie.
A cóż takiego Ci zrobili???

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 13:43   #1221
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
A cóż takiego Ci zrobili???

no właśnie co zrobili??
Stary 2009-12-22, 13:47   #1222
dodus89
Raczkowanie

Miałem 103 pkt zabrali mi 4 bo okazało sie ze portfela nie ma, wiec zostalo 99 i po programie witamy,napisalem do nich i dodali produkt który byl w brakach za 5 pkt, i poinformowała mnie babka że jestem nadal w programie i jest ok, ale za balsam musze zaplacic i za portfel którego nie ma też,podała mi kwotę wraz z ceną portfela.
Przez czyjeś niedbalstwo ktos musi cierpieć!
Stary 2009-12-22, 14:39   #1223
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Za portfel nie będziesz płacił. Jeżeli fizycznie go nie dostaniesz, a do faktury będzie doliczony należy skorzystać z gwarancji satysfakcji .

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:56   #1224
53a79fa446cdfb8869bfead901fb105f1bedb9e1_5f7ba57211d4f
Konto usunięte

A ja mam pytanko odnośnie tej oferty wiązanej z tuszem, kremem Milk&Honey i potem kremem pod prysznic gratis. W cenniku na katalog 1 nie widnieje ani cena dla konsultanta ani ilość punktów za krem Milk&Honey. Orientuje sie któraś ile wynoszą?
53a79fa446cdfb8869bfead901fb105f1bedb9e1_5f7ba57211d4f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:51   #1225
BogaczKa22
Zadomowienie

[1=53a79fa446cdfb8869bfead 901fb105f1bedb9e1_5f7ba57 211d4f;15999147]A ja mam pytanko odnośnie tej oferty wiązanej z tuszem, kremem Milk&Honey i potem kremem pod prysznic gratis. W cenniku na katalog 1 nie widnieje ani cena dla konsultanta ani ilość punktów za krem Milk&Honey. Orientuje sie któraś ile wynoszą?[/QUOTE]

Wszystko napisane jest w cenniku na 2 str, tam gdzie zawsze opisane są wszystkie oferty z bieżącego katalogu

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:19   #1226
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość

Najlepiej patrzeć na stronie Ori, tam są informacje o godzinach otwarcia biur. Poza tym nie ma potrzeby żeby biuro było otwarte codziennie bo i tak największy ruch mają w pierwszym tygodniu trwania katalogu. Jak dla mnie moje mogłoby być czynne tylko dłużej w te wybrane dni bo do 17 to ciężko mi zdążyć.
Teraz już to wiem

Stary 2009-12-22, 19:38   #1227
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz już to wiem
Myślałam że stamtąd właśnie wzięłaś informacje.
Stary 2009-12-22, 19:56   #1228
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Myślałam że stamtąd właśnie wzięłaś informacje.

No właśnie nie BTW Strona Ori jest jak dla mnie bardzo mało czytelna

Stary 2009-12-22, 20:02   #1229
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie BTW Strona Ori jest jak dla mnie bardzo mało czytelna
Fakt. Niektóre rzeczy ciężko znaleźć mimo iż mnie więcej wiem gdzie są.
Stary 2009-12-22, 20:21   #1230
ola_gie
Zakorzenienie

A teraz moje pytanie z serii "odjęli mi punkty" :P Nie przyszedł mi w paczce Wonder. Zawartość sprawdziłam bezpośrednio po odebraniu, jeszcze w biurze i od razu reklamowałam "brak ilościowy". Dzisiaj przyszła mi korekta faktury i po prostu odjęli te 6pp i mam nadpłatę 13 zł - a ja chciałam ten tusz dostać! Myślałam, że odejmują jak się zwraca na gwarancję satysfakcji a w sytuacji takiej jak moja dorzucają do następnego zamówienia. Teraz ten Wonder jest w brakach... Zrobiłam specjalnie "puste" zamówienie żeby sobie zaklepać jedną sztukę w cenie promocyjnej - ale czy jak nie uzupełnią braków do końca katalogu i zamówię go dopiero w 1 to będę mogła skorzystać z promocji z Milk&Honey...? ehh. Proszę o jakieś informacje, jeśli ktoś posiada

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2009-12-22 o 22:28
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości