Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 19:17   #1201
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Hej, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta??
Podczytuje Was regularnie, nie pominęłam żadnej części (uzależniacie), ale jakoś nie miałam weny sama pisać.
hej

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki

wlasnie ogarniam mailaaa..i czytam wiadomosci co by byc w temacie

Claris..gratuluje wygranej swietna sprawa

aaaa planowo to moj Tż juz do mnie wyruuuszyl nie moge sie doczekac
ale tak sie zastanawiaaaam..czy brac wolny dzien na wtorek bo przy tych warunkach to pewnie mi w srodku nocy przyjedzie no a wiadomo..trzeba bedzie sie pocieszyc..przywitac..prz y emocjach za szybko nie zasne no i co? trup w pracy? srednioooo...

widzialyscie to ? http://www.tvn24.pl/-1,1637425,0,1,_...wiadomosc.html

zaraz was ponadrabiam ale najpierw maila bo mam juz zlosc mala :[
ja na Twoim miejscu wziełabym na wtorek wolne...będziesz miała mało czasu by nadrobić taaaaaaakie zaległosci

Katarakta dziękuję za PW

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-01-10 o 19:26
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:25   #1202
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

echh, tylko pobieżnie przejrzałam produkcję Waszą
Odpisałam na maila
Popieram zgłoszenie się do administracji

Noo... i my też byliśmy na targach było - fajowo mam całą siatę wizytówe/reklamówek/kuponów rabatowych szczególnie spodobał mi się taki jeden album ze zdjęciami i TŻtowi też

Noo i w ogóle było fajnie. Połaziliśmy, TŻ aktywnie uczestniczył pogadaliśmy na luzie jak sobie wyobrażamy wesele. Wybieraliśmy kawałek na pierwszy taniec i rozważaliśmy zespół/DJ-a i lokale i w ogóle fajnie tak sobie pomarzyć

No i jedną taka książeczkę dostaliśmy - myślałam, że zbiór samych reklamówek, ale nie tylko maaasa porad jak to wszystko (przygotowania) ogarnąć, przesądów, próbnych tekstów na zaproszenia, trochę rzeczy z humorem opisanych, terminarz co kiedy wypadałoby załatwić. No i w ogóle - wbrew pozorom - przydatna rzecz

I... gratuluję Claris!!!!!!! Jej, zazdroszczę podwójnie
To tak dla Was - na Nową Drogę Życia nieźle zaczynacie

No i musze uciekać heh
Stary 2010-01-10, 19:26   #1203
Nemezis23
Rozeznanie

O przygotowaniach do ślubu mogę pisać, ale wierzcie mi to nie jest aż takie przyjemne jak Wam się wydaje... Jak szukaliśmy zespołu, fotografa i kamerzysty to myślałam, że wyjdę z siebie i miałam już wszystkiego dość. Ciężko się na cokolwiek zdecydować, jak już coś fajnego się trafi to ceny z kosmosu...
Generalnie salę mamy już zarezerwowaną od kwietnia, orkiestrę niedawno wybraliśmy, a fotografa i kamerzystę też mamy wstępnie zarezerwowanego. Na razie spokój.
Nooo i kościół chyba we wrześniu zaklepaliśmy i jak się okazało już była nie jedna rezerwacja na 2011 rok

Claris, gratuluje wygranej u nas targi za tydzień, ale na pewno w tym zadupiu nie będzie takich fajnych konkursów i nagród jak u was.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:37   #1204
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
echh, tylko pobieżnie przejrzałam produkcję Waszą
Odpisałam na maila
Popieram zgłoszenie się do administracji

Noo... i my też byliśmy na targach było - fajowo mam całą siatę wizytówe/reklamówek/kuponów rabatowych szczególnie spodobał mi się taki jeden album ze zdjęciami i TŻtowi też

Noo i w ogóle było fajnie. Połaziliśmy, TŻ aktywnie uczestniczył pogadaliśmy na luzie jak sobie wyobrażamy wesele. Wybieraliśmy kawałek na pierwszy taniec i rozważaliśmy zespół/DJ-a i lokale i w ogóle fajnie tak sobie pomarzyć

No i jedną taka książeczkę dostaliśmy - myślałam, że zbiór samych reklamówek, ale nie tylko maaasa porad jak to wszystko (przygotowania) ogarnąć, przesądów, próbnych tekstów na zaproszenia, trochę rzeczy z humorem opisanych, terminarz co kiedy wypadałoby załatwić. No i w ogóle - wbrew pozorom - przydatna rzecz

I... gratuluję Claris!!!!!!! Jej, zazdroszczę podwójnie
To tak dla Was - na Nową Drogę Życia nieźle zaczynacie

No i musze uciekać heh
jejku Ins tak się cieszę,że on się tak stara zasługujesz na to !! teraz tylko czekać na zaręczyny

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
O przygotowaniach do ślubu mogę pisać, ale wierzcie mi to nie jest aż takie przyjemne jak Wam się wydaje... Jak szukaliśmy zespołu, fotografa i kamerzysty to myślałam, że wyjdę z siebie i miałam już wszystkiego dość. Ciężko się na cokolwiek zdecydować, jak już coś fajnego się trafi to ceny z kosmosu...
Generalnie salę mamy już zarezerwowaną od kwietnia, orkiestrę niedawno wybraliśmy, a fotografa i kamerzystę też mamy wstępnie zarezerwowanego. Na razie spokój.
Nooo i kościół chyba we wrześniu zaklepaliśmy i jak się okazało już była nie jedna rezerwacja na 2011 rok

Claris, gratuluje wygranej u nas targi za tydzień, ale na pewno w tym zadupiu nie będzie takich fajnych konkursów i nagród jak u was.

a może pokażesz jakie suknie Ci się podobają ?
Stary 2010-01-10, 19:47   #1205
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
a może pokażesz jakie suknie Ci się podobają ?
Nie rozglądałam się jeszcze za sukienkami, ale na pewno takie rozszerzane na dole.

Aż mi się wierzyć nie chce jak czytam o zachowaniu TŻta Insane, szczerze powiem, że nigdy się nie spodziewałam. Oby już mu tak zostało
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:50   #1206
Claris
Zakorzenienie

Dziękuję Wam dziewczynki A jeszcze mi sie przypomniało jedno pytanie jakie mieliśmy: ile czasu ona się szykuje do wyjścia

Ins taka odmiana, dzizas, nie spodziewałabym się tego po Twoim tżcie, trzymam kciuki, żeby tak już na stałe zostało )
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:50   #1207
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Katarakta dziękuję za PW
Ależ proszę bardzo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 19:52   #1208
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ins, super, że Twój tak się stara chciałabym zobaczyć mojego na targach ślubnych

w ogóle czy ja aby nie jestem tutaj jedyna niezapierścionkowana od części pierwszej? aż kipię dumą!
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:54   #1209
Grapefrutka
Zakorzenienie

Insane ja wiedziałam że w końcu dotrze do tej jego szanownej mózgownicy jaki znalazł skarb i jak łatwo może go zgubić ale się cieszę że się u was tak fajnie zaczęło układać teraz tylko czekać aż Cię zabierze do gruzińskiej jak obiecał i podaruje Ci piękny, błyszczący pierdzionek

co do pięknych oczu podglądających nasz wątek mam tylko jedno rozwiązanie BUNT
pamiętacie? zawsze możemy się tam przenieść
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2010-01-10 o 19:56
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 19:55   #1210
OlkaR
Zakorzenienie

Candy ja bym jednak wzięła wolne na Twoim miejscu, mówisz że w pracy trup... ale pewnie nie będziesz mogła tam wysiedzieć, a tak... na spokojnie się wyśpicie, nacieszycie sobą.
Stary 2010-01-10, 19:56   #1211
najfajniejsza
Zakorzenienie

niby przenieść się można, ale tu jest jakoś... fajniej...? nie wiem, nie umiałam się tam odnaleźć.

w ogóle mój mnie też ostatnio zaskoczył pozytywnie, bo mi mówi: "trzeba by się nad kupieniem mieszkania zastanowić, nie?" a on sam to nigdy nic, bo zawsze ja go wyprzedzam z moimi przemyśleniami aż tu... TA DAM!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 20:02   #1212
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ins, super, że Twój tak się stara chciałabym zobaczyć mojego na targach ślubnych

w ogóle czy ja aby nie jestem tutaj jedyna niezapierścionkowana od części pierwszej? aż kipię dumą!
To ja kipię razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
Insane ja wiedziałam że w końcu dotrze do tej jego szanownej mózgownicy jaki znalazł skarb i jak łatwo może go zgubić ale się cieszę że się u was tak fajnie zaczęło układać teraz tylko czekać aż Cię zabierze do gruzińskiej jak obiecał i podaruje Ci piękny, błyszczący pierdzionek

Akurat, jak był bunt, to ja miałam przerwę od Wizażu

Ins, bardzo mnie cieszy zachowanie Twojego TŻta A na czym polegało jego aktywne uczestnictwo, jakieś konkursy też?

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:07   #1213
najfajniejsza
Zakorzenienie

Hawwa, to ciekawe, która z nas dłużej będzie kipiała
Stary 2010-01-10, 20:07   #1214
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Akurat, jak był bunt, to ja miałam przerwę od Wizażu
no to masz pecha że tak powiem
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:10   #1215
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Hawwa, to ciekawe, która z nas dłużej będzie kipiała
Ja

Cytat:
no to masz pecha że tak powiem
Wiem właśnie

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 20:11   #1216
najfajniejsza
Zakorzenienie

Hawwa, OK - nie mam nic przeciwko ale wiesz, u mnie to się zanosi i zanosi od roku przynajmniej (a już ponad siedem miesięcy mieszkamy ze sobą!) i nic, więc sama rozumiesz... nie będzie Ci łatwo mnie pobić
Stary 2010-01-10, 20:13   #1217
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Hawwa, OK - nie mam nic przeciwko ale wiesz, u mnie to się zanosi i zanosi od roku przynajmniej (a już ponad siedem miesięcy mieszkamy ze sobą!) i nic, więc sama rozumiesz... nie będzie Ci łatwo mnie pobić
A u mnie się nie zanosi Tzn. rozmawiamy i TŻ wyraża chęć, ale to wszystko

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2010-01-10, 20:18   #1218
katarakta
Zadomowienie

Cytat:

To jesteś szefem wszystkich szefów, że tak powiem Przodowniczką wśród Zazdrośnic
Cytat:

Minka by jej zrzedła, albo by aktaku jakiegoś dostała. W końcu musimy wypełniać całe jej życie, co by bez nas poczęła
Cytat:
niby przenieść się można, ale tu jest jakoś... fajniej...? nie wiem, nie umiałam się tam odnaleźć.

w ogóle mój mnie też ostatnio zaskoczył pozytywnie, bo mi mówi: "trzeba by się nad kupieniem mieszkania zastanowić, nie?" a on sam to nigdy nic, bo zawsze ja go wyprzedzam z moimi przemyśleniami aż tu... TA DAM!
Mi Tż jakieś pół roku temu sam (!) powiedział, że mam kupić gazetę z projektami domów i wybrać coś dla nas, żebyśmy po ślubie mogli razem w domu zmieszkać. Napisał coś w stylu: "tu trzeba działać, nie ma na co czekać. Działka jest i jazda!!!" Tak to mniej-więcej pamiętam. No ale niby moi rodzice kasę mieli dać, a działka jest na jego ojca zapisana. Więc moi rodzice powiedzieli, że trochę się dołożąale poi ślubie, rozumiem ich i się z nimi zgadzam.

Edytowane przez katarakta
Czas edycji: 2010-01-10 o 20:19 Powód: musimy a nie misimy ;)
katarakta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:24   #1219
carmelova
Zakorzenienie

Hawwa, naj... ja też jestem od I cz. bez pierścionka
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 20:27   #1220
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
To jesteś szefem wszystkich szefów, że tak powiem Przodowniczką wśród Zazdrośnic
(...)
Mi Tż jakieś pół roku temu sam (!) powiedział, że mam kupić gazetę z projektami domów i wybrać coś dla nas, żebyśmy po ślubie mogli razem w domu zmieszkać. Napisał coś w stylu: "tu trzeba działać, nie ma na co czekać. Działka jest i jazda!!!" Tak to mniej-więcej pamiętam. No ale niby moi rodzice kasę mieli dać, a działka jest na jego ojca zapisana. Więc moi rodzice powiedzieli, że trochę się dołożąale poi ślubie, rozumiem ich i się z nimi zgadzam.
co do wytłuszczenia to...
rzONdzisz!

fajnie Wam, że macie działkę to już duuuże ułatwienie jednak jest my nie mamy, tzn. luby ma, ale na wsi w Świętokrzyskiem, tam, gdzie dinozaury znajdują czy coś , no i że tak powiem fajne miejsce, ale na wakacje, nie do życia
a Twej mamie się w ogóle nie dziwię. Jak ma się dokładać to w rodzinie, zawsze to mniejsze ryzyko, zresztą sama wiesz, o co mi chodzi

Hawwa, ale Ty jesteś dłużej z lubym, więc prawdopodobieństwo u Ciebie jest większe, o!

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

ach, no tak, zapomniałam o Carmelku ale Wy to jak małżeństwo, o!
Stary 2010-01-10, 20:29   #1221
Hawwa87
Zakorzenienie

W takim razie to Carmi ma największe szanse - jest z B. tyle samo, co ja z P. i mieszkają razem No, jak małżeństwo po prostu

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2010-01-10, 20:33   #1222
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
co do wytłuszczenia to...
rzONdzisz!

fajnie Wam, że macie działkę to już duuuże ułatwienie jednak jest my nie mamy, tzn. luby ma, ale na wsi w Świętokrzyskiem, tam, gdzie dinozaury znajdują czy coś , no i że tak powiem fajne miejsce, ale na wakacje, nie do życia
a Twej mamie się w ogóle nie dziwię. Jak ma się dokładać to w rodzinie, zawsze to mniejsze ryzyko, zresztą sama wiesz, o co mi chodzi

Hawwa, ale Ty jesteś dłużej z lubym, więc prawdopodobieństwo u Ciebie jest większe, o!

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

ach, no tak, zapomniałam o Carmelku ale Wy to jak małżeństwo, o!
Wiem, wiem. Właśnie chodzi o to, że ta działka to jest ojca Tż, ale kiedyś Tż ją dostanie. No a druga sprawa, to najpierw moja mama musiałaby coś mieć, żeby dać. Więc akurat jak w przyszłym roku udałoby mi się pójść do pracy, popracować 2lata przed ślube, zaoszczędzić ok 20-30tys to chociaż na fundamenty by było, może ciut dalej. A mi itak podobają się malutkie domy, wydaje mi się, że one łączą rodzinę i są przytulniejsze (sama mieszkam w poprlowskim molochu i wydaje mi się, że wieje od niego chłodem). Jakoś bym wytrzymała te dodatkowe 2-3 lata bez Tż, a bliżej by było nam do domu z prawdziwego zdażenia. Może bym dostała jeszcze działkę ze strony ojca, ale nie chcę zapeszać.
Stary 2010-01-10, 20:37   #1223
Claris
Zakorzenienie

najfajniejsza jejku mówisz, że już ponad 7 miesięcy jak razem mieszkacie, ale to minęło a pamiętam jakby to było dzisiaj jak się cieszyłaś, że blisko do pracy, spokojne miejsce, jak opuszczałaś mamę i w ogóle

My też jesteśmy posiadaczami ziemskimi
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:37   #1224
najfajniejsza
Zakorzenienie

a więc z naszej trójki mi najdalej do zapierdzionkowania nareszcie w czymś przoduję
Stary 2010-01-10, 20:40   #1225
carmelova
Zakorzenienie

naj a Wy to nie jak małżeństwo ? :P Przynajmniej mieszkacie sami :P
hawwa jak Wy się zaręczycie w naszą rocznicę, to się zaszczele Bo możliwe, że Tż będzie wtedy na obozie narciarskim
Stary 2010-01-10, 20:40   #1226
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Kawucha mój Tż nic nie umiał gotować (na 1 roku żywił się tylko kanapkami i snickersami) ale potem do akcji wkroczyłam ja i kroczek po kroczku się uczy. Ostatnio zrobił mi pyszne aglio, olio e peperoncino.
A te torebki były też do jedzenia?
Claris super że się wygraliście konkurs A jakie były patania? Takie jakich sie spodziewaliście, czyli "Jak się do siebie pieszczotliwie zwracacie" z odpowiedziami "ej" ?
Cytat:
a więc z naszej trójki mi najdalej do zapierdzionkowania nareszcie w czymś przoduję
całość jadalna była

najdalej to mi

Claris gratuluje

Uwaga chwalę się zaprosili mi Tzta do telewizji Kielce, bo robią reportaż o fotografii artystycznej

a pro pos mam prosbę czy mozecie wypowiedzieć sie na temat strony z mojego podpisu Tż zrobił nową

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:42   #1227
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Wiem, wiem. Właśnie chodzi o to, że ta działka to jest ojca Tż, ale kiedyś Tż ją dostanie. No a druga sprawa, to najpierw moja mama musiałaby coś mieć, żeby dać. Więc akurat jak w przyszłym roku udałoby mi się pójść do pracy, popracować 2lata przed ślube, zaoszczędzić ok 20-30tys to chociaż na fundamenty by było, może ciut dalej. A mi itak podobają się malutkie domy, wydaje mi się, że one łączą rodzinę i są przytulniejsze (sama mieszkam w poprlowskim molochu i wydaje mi się, że wieje od niego chłodem). Jakoś bym wytrzymała te dodatkowe 2-3 lata bez Tż, a bliżej by było nam do domu z prawdziwego zdażenia. Może bym dostała jeszcze działkę ze strony ojca, ale nie chcę zapeszać.
jasne, rozumiem. ja pewnie bym akurat nie wytrzymała tyle bez lubego, bo i w mojej syt. nie wytrzymałam, ale rozumiem. My z domu z pewnością rezygnujemy m.in. przez to, że teraz wynajmujemy. jakby się odłożyło tylko to, co dajemy za wynajem, to rocznie wyszłoby ok. 10 tys., a pewnie odkładalibyśmy więcej.

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
najfajniejsza jejku mówisz, że już ponad 7 miesięcy jak razem mieszkacie, ale to minęło a pamiętam jakby to było dzisiaj jak się cieszyłaś, że blisko do pracy, spokojne miejsce, jak opuszczałaś mamę i w ogóle

no, zleciało migiem, nie?
posiadacze ziemscy a mój ma nawet dwór pod Lwowem ale wiecie, jak jest

a o swoim domku na wsi mówi "posesja" - to brzmi śmiesznie, zwłaszcza że stoi tam niezbyt estetyczna drewniana buda ale ja uwielbiam tam spędzać czas, jest tam bardzo przytulnie i w ogóle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 20:44   #1228
carmelova
Zakorzenienie

A ja nie mam działki. Tż coś tam ma, ale u siebie w mieście kawałek pola. Raczej sie tam nie wybudujemy. Poza tym nie chcemy mieszkać ani w moim miasteczku ani w jego okolicy. Ja jestem zwierzęciem aglomeracyjnym :P
Stary 2010-01-10, 20:44   #1229
Choji
Zakorzenienie

Cytat:

ja też jestem więc się tak nie ciesz, bo ostatnią lokalę zajmuję ja! mój to tylko w mówieniu jest dobry, ale w czynach to zawsze ostatnia lokata...

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 20:44   #1230
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość

Też to pamiętam

Cytat:
Pytanie tylko, co bardziej przybliża zaręczyny - staż czy wspólne mieszkanie

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości