Wrocław! ;-) cz. 2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 15:04   #1201
scatty princess
Zadomowienie

Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2

ja lektora nie polecam, chodziłam do nich 2 lata na ang i w sumie nic sie nie nauczylam. Bylo to kilka lat wstecz, ale wrazenie pozostalo zle...

a czemu profi lingua nie?
ma minusy jakies ?
bo moj TZ sie tam wybiera w tym sem na kurs i szkoda, zeby 700zl wywalil jak sa beznadziejni.

To jak?

Edytowane przez scatty princess
Czas edycji: 2010-10-05 o 15:05
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:08   #1202
201701300931
Konto usunięte

Ja się do Profi Lingua zraziłam w wakacje. Chciałam iść na kurs wakacyjny... Napisałam test i tyle. Żadnej rozmowy z lektorem ani nic Babka mnie przyporządkowała (po samym teście) do za niskiej grupy, a na moje stwierdzenie, że nie będę po raz enty przerabiać tego poziomu, uznała, że jeśli pochodzę chwilę i uznam, że to jednak nie ten poziom, to się wtedy przeniosę... No matko - kurs intensywny, zajęcia kilka dni w tygodniu, więc bym miała sporą stratę.

Wybrałam Empik, mimo zajęć pięć dni w tygodniu. I była to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Zrobiłam w wakacje roczny kurs, teraz od połowy miesiąca zaczynam kolejny poziom Chociaż będzie mi trochę brakować takich częstych zajęć :P
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:47   #1203
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

To ja mam pytanie też co do szkół językowych ale że z francuskim. Chodziłam w wakacje na intensywny do Alliancu, ale teraz jak byłam się zapisać na następny poziom nie było już miejsc w grupach. Możliwe że utworzą jeszcze jedną, do końca tygodnia mają mi dać znać, ale chciałabym mieć jakąś alternatywę.

Co do angielskiego, kiedyś chodziłam na kurs do szkoły Germanica na Drobnera, teraz moja Ciocia i Wujek tez tam chodzili i sobie chwalili zajęcia A moja znajoma chodziła na kursy do Empiku i też zachwalała. Z tamtych szkół co wymieniłaś to niestety nie znam opinii..

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:49   #1204
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scatty princess Pokaż wiadomość
ja lektora nie polecam, chodziłam do nich 2 lata na ang i w sumie nic sie nie nauczylam. Bylo to kilka lat wstecz, ale wrazenie pozostalo zle...

a czemu profi lingua nie?
ma minusy jakies ?
bo moj TZ sie tam wybiera w tym sem na kurs i szkoda, zeby 700zl wywalil jak sa beznadziejni.

To jak?
może to kwestia tego, że miałam zajęcia z Polka i nativem. i nativa do końca nie zawsze rozumiałam?
no i te zajęcia są dwa razy w tygodniu więc raczej nie miałam takiego narzuconego rytmu nauczania. jakiś testów\kartkówek nie było więc w sumie się w domu jakoś nie uczyłam dodatkowo (wiem, to akurat mój błąd).
a na intensywnym akurat zajęcia były codziennie. kartkówka raz, czasem dwa razy w tygodniu się wtrafiła. i ja byłam przez to bardziej zmobilizowana do nauki. no i zajęcia miałam jedynie z Polką.

i ogólnie wiem, ze z nativem jest ok bo sie można osłuchac języka, ale to dla mnie trochę za szybko takie spotkanie.

jednak mój brat tam chodzi już 4 rok. teraz robi juz tam B2 i jest bardzo zadowolony.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja się do Profi Lingua zraziłam w wakacje. Chciałam iść na kurs wakacyjny... Napisałam test i tyle. Żadnej rozmowy z lektorem ani nic Babka mnie przyporządkowała (po samym teście) do za niskiej grupy, a na moje stwierdzenie, że nie będę po raz enty przerabiać tego poziomu, uznała, że jeśli pochodzę chwilę i uznam, że to jednak nie ten poziom, to się wtedy przeniosę... No matko - kurs intensywny, zajęcia kilka dni w tygodniu, więc bym miała sporą stratę.

Wybrałam Empik, mimo zajęć pięć dni w tygodniu. I była to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Zrobiłam w wakacje roczny kurs, teraz od połowy miesiąca zaczynam kolejny poziom Chociaż będzie mi trochę brakować takich częstych zajęć :P
ja akurat na wakacyjnym też miałam tylko sam test. ale w ciągu roku dodtkowo rozmowę z lektorem.
jednak Ci powiem, że mieliśmy podczas wakacji akurat dziewczynę, która się przepisała po 3 dniach. więc to akurat nie jest problem.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:52   #1205
scatty princess
Zadomowienie

A ile kosztuje kurs w empiku?
Stary 2010-10-05, 16:05   #1206
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
własnie. bo na stronie chyba nie pisze. a jak dzwoniłam się zapytac rok temu to mnie zapraszali na test a ceny nie podali

(;
Stary 2010-10-05, 16:18   #1207
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
własnie. bo na stronie chyba nie pisze. a jak dzwoniłam się zapytac rok temu to mnie zapraszali na test a ceny nie podali
dokładnie

mogłby ktos kto byl napisac?
prosimy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 18:20   #1208
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
przychodnia na krętej. koszt 30 złotych za wpisanie. nie ważne czy masz badania czy nie (przynajmniej tak było u mnie i koleżanki a potrzebowałyśmy książeczki do hostessowania) http://lektrans.wroc.pl/index.php?m=148
każda następna wizyta to już 20 złotych. i nie trzeba się rejestrować. tylko przyjść z rana odrazu pod gabinet. mieści się na samej górzej. wiem, że w piąteki od 8 rano pani przyjmuję. nie wiem jak w inne dni.
Akurat badania krwi i moczu robiłam pół miesiąca temu, a rtg płuc wczoraj , więc wszystko mam i chcę to wykorzystać Dzięki za namiary Troszkę mi ta Kręta nie po drodze, nie bywam w tamtych rejonach. Jutro zadzwonię i się dowiem w rejestracji o koszt, jak nic się nie zmieniło, to tam pojadę

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2010-10-05 o 18:21
aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:28   #1209
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

wogóle wroclaw dla mnie jest dziwny , moje rodzeństwo ma kasiążeczkę wazną do zakażenia ...za 20 zł a ja co rok musze płacić 50 zł;/

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:20   #1210
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
ja akurat na wakacyjnym też miałam tylko sam test. ale w ciągu roku dodtkowo rozmowę z lektorem.
jednak Ci powiem, że mieliśmy podczas wakacji akurat dziewczynę, która się przepisała po 3 dniach. więc to akurat nie jest problem.
No problemu by nie było. Ale dla mnie to by była strata tych kilku dni jednak...

Cytat:
Cytat:
Dużo za dużo :P Normalnie 2.300zł Tyle, że często są różne promocje itp. Ja się łapałam na wakacyjny kurs gratis + zniżka za kontynuację + zniżka za rok z góry i zapłaciłam około 1.400zł, więc nie było tak źle
Stary 2010-10-05, 20:07   #1211
plywok
Zakorzenienie

Cytat:

Dużo za dużo :P Normalnie 2.300zł Tyle, że często są różne promocje itp. Ja się łapałam na wakacyjny kurs gratis + zniżka za kontynuację + zniżka za rok z góry i zapłaciłam około 1.400zł, więc nie było tak źle
czyli zapłaciłas 1,400 za miesięczny kurs wakacyjny plus całoroczny kurs teraz?

i zajęcia masz ile razy w tygodniu? i zajęcia trwają to 45, 50, 60 czy 90 minut?

(;

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 20:15   #1212
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
czyli zapłaciłas 1,400 za miesięczny kurs wakacyjny plus całoroczny kurs teraz?

i zajęcia masz ile razy w tygodniu? i zajęcia trwają to 45, 50, 60 czy 90 minut?
W sumie zapłaciłam 1.150zł za dwa kursy wakacyjne (czyli jeden rok, dwa semestry) + 1.400zł za aktualny roczny kurs. W sumie za dwa "lata" nauki nie wychodzi tak dużo Zajęcia są dwa razy w tygodniu po 90 minut.
Stary 2010-10-05, 20:34   #1213
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie zapłaciłam 1.150zł za dwa kursy wakacyjne (czyli jeden rok, dwa semestry) + 1.400zł za aktualny roczny kurs. W sumie za dwa "lata" nauki nie wychodzi tak dużo Zajęcia są dwa razy w tygodniu po 90 minut.
czyli w sumie i tak zapłaciłaś im te ponad 2,000 złotych.
to chyba jednak wole wybrać inną szkołę, trochę tańszą zwłaszcza, że to mama opłaca to niechce jej tak naciągać.

(;
Stary 2010-10-05, 20:39   #1214
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
czyli w sumie i tak zapłaciłaś im te ponad 2,000 złotych.
to chyba jednak wole wybrać inną szkołę, trochę tańszą zwłaszcza, że to mama opłaca to niechce jej tak naciągać.
No tak... Tyle, że za dwa poziomy (lata) nauki, a nie za jeden. Jeden mi w sumie wyszedł 1.300zł mniej więcej. Ale fakt, że normalnie to droga szkoła. Tyle, że ja się tam bardzo dużo nauczyłam i nie chciałam potem kombinować, tylko iść w sprawdzone miejsce
Stary 2010-10-05, 20:40   #1215
scatty princess
Zadomowienie

placisz 1400za rok, czyli i tak wychodzi 700zl za semestr...
wiec tak jak profi lingua...

oczywiscie o ile ktos ma te znizke co Ty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 08:17   #1216
Apiska
Zakorzenienie

Któraś z dziewczyn na tym wątku buszuje po Tesco w poszukiwaniu ubrań? Jest coś ciekawego, warto się przejechać?

Dziewczyny, gdzie kupię gazety, krzyżówki po przecenie??
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:29   #1217
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

ja czasami buszuję no i jesst na czym oko zawiesić są bardzo fajne botki, świetna bielizna, bluzki

Krzyżówki po przecenie są kolo dworca PKP, prawie, że na przeciwko rossmanna

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:34   #1218
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
ja czasami buszuję no i jesst na czym oko zawiesić są bardzo fajne botki, świetna bielizna, bluzki

Krzyżówki po przecenie są kolo dworca PKP, prawie, że na przeciwko rossmanna
Pytam, bo teraz jakoś nie mam kiedy podjechac do tesco

A te krzyżówki to w jakiejś budzie, czy ludzie rozstawiają się na przeciwko ??
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:41   #1219
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Pytam, bo teraz jakoś nie mam kiedy podjechac do tesco

A te krzyżówki to w jakiejś budzie, czy ludzie rozstawiają się na przeciwko ??
Fajne rzeczy są w Tesco Jest sporo płaszczyków, wcześniej widziałam też śliczne sweterki. W Avanti jest karta ze zniżką na 16-17 października i miedzy innymi jest zniżka na ubrania f&f 20%

To jest na takich stolikach, nie w żadnej budce, jak idzie się od pkp do rossa to to będzie po lewej stronie, nie wiem jaka to ulica z tej ulicy odjeżdżają autobusy i tramwaje, obok są jakieś bary chyba.

cudo <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 11:42   #1220
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Może ktoś wie gdzie dostanę podręczniki Skoczylasa z serii ''Analiza matematyczna''?

cudo <3
Stary 2010-10-06, 11:55   #1221
imeshih
Rozeznanie

@Oh Peggy Brown
a chcesz je kupić czy pożyczyć? Jeśli to pierwsze, to z pewnością znajdziesz w księgarniach/antykwariatach w okolicach polibudy. Jeśli pożyczyć, to tu może być większy problem, w bibliotece już na pewno nie ma bo mają tylko kilka sztuk (chociaż może coś się ostało w tych mniejszych bibliotekach instytutowych/wydziałowych), popytaj może znajomych z wyższych lat może ktoś kupił jak był na pierwszym roku i pożyczy. A jakby nie udało Ci się dorwać Skoczylasa, to polecam świetny podręcznik Krysickiego "Analiza matematyczna w zadaniach" tego pamiętam, że mieli sporo w bibliotece
imeshih jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:08   #1222
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

A możesz podać jakieś adresy tych księgarni/antykwariatów? Bo próbowałam wypożyczyć, ale nie ma już i pytałam ok. 30 osób z lat wcześniejszych i nikt nie miał, a nie chcę mi się pytać 30 tysięcy studentów jednak

cudo <3
Stary 2010-10-06, 12:15   #1223
imeshih
Rozeznanie

Adresów nie podam bo poprostu nie znam, na pewno na ulicy Norwida są ze dwa, na Skłodowskiej-Curie (tuż przy Grunwaldzie), a pewnie coś jeszcze by się w tych okolicach znalazło
imeshih jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:42   #1224
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Może ktoś wie gdzie dostanę podręczniki Skoczylasa z serii ''Analiza matematyczna''?
Na Norwida i na Skłodowskiej są księgarnie z tymi książkami Daj gdzieś ogłoszenie, że kupisz książki. Np. na polwro albo na jakimś swoim wydziałowym forum, nie wierzę, że już wszyscy studenci to sprzedali

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:04   #1225
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

wszyscy na pewno nie sprzedali, ale Ci, których pytałam albo nie mieli albo sprzedali, więc...

dzisiaj zajrzę do tych ksiegarni, dzięki Wam

cudo <3
Stary 2010-10-06, 13:47   #1226
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Oh Peggy Brown- możesz zobaczyć w ksero w A-0 , o ile jeszcze jest- tam sprzedawali kserowaną wersję. Możesz też spróbować w ksero-drukarni na Wrońskiego (za parkingiem tym dużym polibudy). Kiedyś ta pani też sprzedawała kserowane podręczniki polibudy
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:57   #1227
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Oh Peggy Brown- możesz zobaczyć w ksero w A-0 , o ile jeszcze jest- tam sprzedawali kserowaną wersję. Możesz też spróbować w ksero-drukarni na Wrońskiego (za parkingiem tym dużym polibudy). Kiedyś ta pani też sprzedawała kserowane podręczniki polibudy
a0 padlo
plotka mowi, ze przez nalożone na nich kary $$$$

książek skoczylasa jest duzo na allegro

albo w ebookach
Stary 2010-10-06, 16:13   #1228
Kitka_16
Wtajemniczenie

Hej ;]
Dziewczyny znacie moze jakieś antykwariaty we Wrocławiu, gdzie mozna kupić fajne ksiazki?? Ale nie naukowe ani podreczniki tylko takie lekkie do poczytania..

WYMIANA MAJ

Książki!

Odpisuj u mnie, a ja u Ciebie

inż. od 08.02.2013!
mgr 15.07.2014!
Kitka_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:18   #1229
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Kitka_16 Pokaż wiadomość
Hej ;]
Dziewczyny znacie moze jakieś antykwariaty we Wrocławiu, gdzie mozna kupić fajne ksiazki?? Ale nie naukowe ani podreczniki tylko takie lekkie do poczytania..
Ja mogę ci polecić może nie antykwariat co tanią księgarnię. Nazywa się Dedalus (i ma swoją stronę w necie) i jest na Świdnickiej oraz Ruskiej. I jeszcze w Feniksie i na Oławskiej są jakieś tanie książki

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:35   #1230
dodek89
Zadomowienie

Plywok, ja też zamierzam zapisać się na angielski, i właśnie szukam szkoły. Na jakim poziomie jestes? Ja początkująca

Dorota !

dodek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości