Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 23:31   #1201
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Bry..
Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? Troszkę mnie nie było ale wróciłam witam nowe majówki jak i te starsze jutro coś więcej wam skrobne bo i nawet wiem kto mieszka w brzuchu

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 00:01   #1202
basiak
Raczkowanie

Olivko odpoczywaj spokojnie, wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
No i na koniec bomba - moje dziecko zmienilo plec mial byc chlopak , no na 90 % a tu na badaniu juz na dzien dobry sie okazalo ze DZIEWCZYNA jak ta lala , juz raczej nie moze byc mowy o pomylce , pieknie bylo widac co ona tam ma wiec pomalu przywykam do mysli , ze bedzie corka . W sumie zawsze mialam przeczucie ze urodze dziewczynke ale juz tak sie nastawilam na tego chlopca , ze chwile czulam sie zawiedzona , ale juz mi przeszlo
Lea - skarbie zmien na liscie co trzeba - bedzie GABRIELA
mysle ze juz nie bedzie pomylki , jak by co zawsze zostaje Aleksander
No to gratuluję i jednocześnie witam w klubie U mnie jakiś czas temu okazało się, że chłopak, a miała być wcześniej dziewczynka na 99%.
Tylko, że u mnie jest jeszcze taka sytuacja, że chodzę do dwóch ginów, tzn. jednego mam prowadzącego od wszystkiego, że tak powiem..., a drugiego na takie "lepsze" usg (z lepszym sprzętem i większym doświadczeniem jeśli chodzi o usg prenatalne - docent specjalizujący się w ultrasonografii płodu). I właśnie ten drugi stwierdził, że na 100% chłopaka widzi, a ten mój prowadzący jak ostatnio robił usg to nadal twierdzi, że to raczej panienka...
My z mężem skołowani jesteśmy już totalnie, ale nic to... niedługo wybieramy się na 3D do tego "drugiego" gina i mam nadzieję, że wszelkie wątpliwości się rozwieją. Raczej wierzymy w chłopaka, ale zawsze jest jakieś ale... Byłby niezły numer gdyby się okazało, że jednak dziewczyna W końcu nawet najlepszy specjalista może się pomylić (ale to by oznaczało, że mam dobrą intuicję, bo zawsze mi się wydawało, że córkę będę miała).
Jest mi kompletnie wszystko jedno, obie opcje już mam obcykane

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, donoszę że z serduszkiem mojej córci wszystko jest w jak najlepszym porządku!
Kees super wiadomość

Cytat:

Ciąża to wspaniały stan jak wszystko jest ok., ale jak tylko pojawiają się jakiekolwiek problemy, to nie ma większego stresu na tej ziemi, po prostu nie ma....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17057873]Ekhm ekhm, donoszę najuprzejmiej, że... zaczęło mi z cycków cieknąć Ale to śmieszne![/QUOTE]

O kurczę! Czyżby zaczynała się faza cieknących cycków na naszym wątku? Może i mnie coś w końcu pocieknie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.Jestem załamana!!!Byliśmy dziś na badaniu genetycznym.Wg okresu jestem w 20tyg ciąży a wg usg tego pana jestem w 18 tyg ciaży.Zmierzył głowę i nogę no i stwierdził 18 tydz.Kazał przyjść za 2tyg bo jest za wcześnie na wykluczenie wszystkich wad.Czy to oznacza że maleństwo jest za małe na 20tydz?Czy poprostu czasem jest taka rozbieżność!?
ZAŁAMANA
Iza nie łam się i nie przejmuj na zapas. Dwutygodniowa różnica mieści się jak najbardziej w granicach normy.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Bry..
Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? Troszkę mnie nie było ale wróciłam witam nowe majówki jak i te starsze jutro coś więcej wam skrobne bo i nawet wiem kto mieszka w brzuchu
Ja pamiętam Czekamy na nowiny.

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 07:07   #1203
margo80
Zakorzenienie

witam z rana.
zerwałam się wcześnie i czekam na opał, bo ma dziś przyjechać, a nie lubię być zaskakiwana w piżamie.
o 9 przyjeżdżają też fachowcy, dziś nastąpi odpalanie pieca. jest szansa, że wieczorem wezmę gorący prysznic we własnej ciepłej łazience
spędziłam samotną noc na sofie, bo małż miał nocny dyżur. mam nadzieję, że to ostatnia, a reszta już w łóżku

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 08:28   #1204
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
W czwartek mialam polowkowe !! Dzidek zdrowy , duzy , rosnie jak na drozdzach - nie wiem skad to ma , ja jestem dosc szczupla i mam 165 a moj 180 i tez szczuply , wysoki a dzieciak juz taki wielki - mam wrazenie , ze jak tak dalej pojdzie urodze przed terminem
Do tego strasznie ruchliwy , nie dal sie pomierzyc ale wszystko w normie , u mnie tez nie ma sie do czego przyczepic
No moze po zatym , ze od jakiegos czasu- juz to pisalam boli mnie z prawej strony pod zebrami i to czasem masakrycznie ale wlasnie sie dowiedzialam , ze to norma , dzieciak sie pcha , przesuwa narzady a bolec bedzie jeszcze bardziej
No i na koniec bomba - moje dziecko zmienilo plec mial byc chlopak , no na 90 % a tu na badaniu juz na dzien dobry sie okazalo ze DZIEWCZYNA jak ta lala , juz raczej nie moze byc mowy o pomylce , pieknie bylo widac co ona tam ma wiec pomalu przywykam do mysli , ze bedzie corka . W sumie zawsze mialam przeczucie ze urodze dziewczynke ale juz tak sie nastawilam na tego chlopca , ze chwile czulam sie zawiedzona , ale juz mi przeszlo
Gratuluję. Niespodziewanej córy również.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17047972]
hi, hi, to Ci dzidek psikusa zrobił.
ale ja zawsze myślałam, że w tą stronę płeć się "nie zmienia". [/QUOTE] Ja też... Póki moja znajoma całą ciążę nie nosiła syna, żeby urodzić córę... Dobrze że to nie było CC, bo by nie uwierzyła, że to jej.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja dostałam dzisiaj przesyłkę z zakupionym na allegro śpiworkiem A dodatkowo w paczce były dwa gratisy Zdjęcia poniżej:
Fajnisty śpiworek.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Kees - bardzo się cieszę, że wszystko ok. Super wiadomości.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 08:51   #1205
araczki
Zadomowienie

Ewaw80 witaj

Cytat:
W No i na koniec bomba - moje dziecko zmienilo plec mial byc chlopak , no na 90 % a tu na badaniu juz na dzien dobry sie okazalo ze DZIEWCZYNA
hehe, gratulacje dziewczynki
Zmieniaja sie te dzieci w brzuchach jak szalone. Ja jestem nastawiona na chlopaka. Nie wiem jak zareaguje jak urodzi sie corka

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
i Ja dostałam dzisiaj przesyłkę z zakupionym na allegro śpiworkiem A dodatkowo w paczce były dwa gratisy Zdjęcia poniżej:
Sliczny ten spiworek i gratisy jakie mile

Cytat:

Dziewczynki, donoszę że z serduszkiem mojej córci wszystko jest w jak najlepszym porządku!
Boże, co za ulga, jesteśmy z mężem przeszczęśliwi.
Badał nas docent - specjalista od serca płodu, który jest autorem kilku podręczników medycznych na ten temat. Powiedział, że taka lekka niedoczyność serduszka zdarza się bardzo często między 22-25 tc (akurat byłam badana przed 25 tc tydzień temu) i w moim przypadku nie wynika to ani z niewydolności żylnej ani z wad serduszka tylko po prostu ówczesnej niedojrzałości serca Lenki. Na dzień dzisiejszy wszystko jest dobrze. Oprócz tego zbadał dokładnie wszystkie inne części ciała córci i powiedział, że wszystko jest super i że piękny profil twarzyczki Nie wiem po kim, bo mój mąż ma taki normalny a ja swojego nie cierpię Lenka waży 775 gram.
Znowu mogę cieszyć się swoim stanem, juppi
A Wam jak zwykle bardzo dziękuję za wsparcie w tych niełatwych chwilach
Kees, bardzo sie ciesze, ze Lenka ma zdrowe serduszko. Uspokoilas nie tylko sama siebie ale calenasze forum
Cudnie

Cytat:
czesc dziewczyny.Jestem załamana!!!Byliśmy dziś na badaniu genetycznym.Wg okresu jestem w 20tyg ciąży a wg usg tego pana jestem w 18 tyg ciaży.Zmierzył głowę i nogę no i stwierdził 18 tydz.Kazał przyjść za 2tyg bo jest za wcześnie na wykluczenie wszystkich wad.Czy to oznacza że maleństwo jest za małe na 20tydz?Czy poprostu czasem jest taka rozbieżność!?
ZAŁAMANA
Cytat:
Poprostu martwimy się,że przestał się rozwijać.Co ja mam teraz mówić ludziom jak spytają w którym jestem tygMożna zwariować normalnie
Nie zalamuj sie bo nie ma czym. Nie stawiaj kocjana sama diagnoz...
Dzidzius jest mlodszy i za dwa tygodnie pojdziesz na badanie i bedzie wszystko dobrze.
Ludzmi wogole nie musisz sie przejmowac. Jestes w ciazy i tyle
Bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Mój w październiku
moj to tez dziwolag bo z listopada. Ale ex marcowy

Cytat:
Bry..
pamieta, pamieta
Dawaj te wiadomosci raz dwa

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
witam z rana.
zerwałam się wcześnie i czekam na opał, bo ma dziś przyjechać, a nie lubię być zaskakiwana w piżamie.
o 9 przyjeżdżają też fachowcy, dziś nastąpi odpalanie pieca. jest szansa, że wieczorem wezmę gorący prysznic we własnej ciepłej łazience
spędziłam samotną noc na sofie, bo małż miał nocny dyżur. mam nadzieję, że to ostatnia, a reszta już w łóżku
to za odpalenie i ciepla wode

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 08:58   #1206
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
to za odpalenie i ciepla wode
dzięki
oczywiście nikt jeszcze nie przyjechał. zawsze tak jest, jak wstaję i czekam. a jak olewam sprawę, to mnie z łóżka wyciągają
no, ale za godzinę będzie już małż po pracy, to przejmie obowiązki gospodarza i dopilnuje wszystkiego, a ja chyba się na zakupy spożywcze wybiorę.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-09, 09:20   #1207
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
I dlatego ja szykuje się na termin zbliżony do tego z pierwszego usg Czyli dzień matki

Mój w październiku
Ja mam jeden na 19 maja, wg OM, a wg wielkości właśnie na Dzień Mamy

A co do października - nawet się nie przyznawaj

Cytat:
Bry..
Pamiętam Gdzie byłaś, jak Cię nie było? Wszystko ok?

Cytat:
witam z rana.
No to wieczorem opijamy piec Mlekiem, mlekiem No, może być maślanka, kupiłam truskawkową

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

moj to tez dziwolag bo z listopada. Ale ex marcowy

Ja mam lepszy numer Mój pierwszy poważny facet, z którym byłam 3 lata, jest o 8 dni młodszy od mego męża (marzec, rzecz jasna), chodzili do podstawówki do równoległych klas i mieszkają na tej samej ulicy, 2 bloki od siebie Znają się z widzenia, zresztą nieraz się mijamy. Ale że stosunki mamy całkowicie neutralne, to obywa się bez krzywych spojrzeń

Donoszę najuprzejmiej, że w Biedronce są 3paki do kupienia majtek bawełnianych dla kobiet, 6zł z groszami, właśnie się w 6 par zaopatrzyłam - jako poporodowe Nie będę sobie foki odparzała

A od 18 lutego są znów ciuszki (bodziaki, śpiochy i dresiki) dla maluszków po 10zł. Nastawiam się na śpioszki i bodziaki, w kwiatuszki, ale już nieco większe - może 68rozmiar. Za tę cenę nie kupię gdzie indziej, a teraz to już ciągle wydatki będą...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 09:37   #1208
margo80
Zakorzenienie

mam nadzieję, że będzie można opijać
za mną chodzi cola, ale dzielnie się opieram tej pokusie.

obserwuję kilka aukcji, jutro wielkie polowanie. muszę w końcu poszaleć, bo mi dziwnie, że nic nie mam

i zastanawiam się dla siebie nad tym sweterkiem:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=902706570

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-09, 09:41   #1209
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A od 18 lutego są znów ciuszki (bodziaki, śpiochy i dresiki) dla maluszków po 10zł. Nastawiam się na śpioszki i bodziaki, w kwiatuszki, ale już nieco większe - może 68rozmiar. Za tę cenę nie kupię gdzie indziej, a teraz to już ciągle wydatki będą...
W Biedronie?

Mnie się jakoś nie widzą te ich szmatki, dość sztywne są te body, takie szorstkie. Za dychę to można kupić całkiem inną jakość, za 7,50 nawet na allegro dużo fajniejsze nabyłam.

Szaja - dostałam wczoraj wełenkę z zamotania. Super jest, grubasek taki. Dobrze, że mam druty 6ki, bo choć napisali na niej 3,5-4,5 to na 5kach wychodziło zbyt zbite. Nawet żałuję, że 7mek nie mam.
Natargałam 15cm cwitra i muszę spruć - na tej włóczce jakoś dziwne mi się obliczenia nie sprawdziły.
Jak zrobiłam sobie 15-oczkową próbkę to mi wyszła 10cm szeroka, a jak to przeliczyłam na obwód i zrobiłam kawał swetra to się nagle całkiem inaczej układa i naciąga i wyszło mi, że to na męża będzie, nie na mnie.

Stary 2010-02-09, 09:49   #1210
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
czesc dziewczyny.Jestem załamana!!!Byliśmy dziś na badaniu genetycznym.Wg okresu jestem w 20tyg ciąży a wg usg tego pana jestem w 18 tyg ciaży.
tak jak kobietki napisały- wszystk0o jest oki- takie różnice w wyliczeniu terminu są jak najbardziej normalne.

Cytat:
Napisane przez ewaw80 Pokaż wiadomość
W Lublinie część rzeczy jak dla maluszka "ubranka" dają szpitalne by nie przynosić do domu ze szpitala ubranek. Może i mają rację trudno mi oceniać to nasze pierwsze maleństwo Filipek jak będzie chłopiec, a jak dziewczynka to Roksana.
u nas jest podobnie. W szpitalu dzidek ma szpitalne ciuszki.

Cytat:
Napisane przez ewaw80 Pokaż wiadomość
Krótki opis mojej osoby
podaj jeszcze pełne dane do listy na pierwszej stronie, to Cię dopiszę do naszej gromadki.

Cytat:
Mój w październiku
mój TŻ też z października.

Cytat:
Bry..
oczywiście, że pamiętamy. gdzieś Ty się podziewała?
A gdzie jest Puma? że o reszcie nie wspomnę...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17062954]
Donoszę najuprzejmiej, że w Biedronce są 3paki do kupienia majtek bawełnianych dla kobiet, 6zł z groszami, właśnie się w 6 par zaopatrzyłam - jako poporodowe Nie będę sobie foki odparzała

A od 18 lutego są znów ciuszki (bodziaki, śpiochy i dresiki) dla maluszków po 10zł. Nastawiam się na śpioszki i bodziaki, w kwiatuszki, ale już nieco większe - może 68rozmiar. Za tę cenę nie kupię gdzie indziej, a teraz to już ciągle wydatki będą... [/QUOTE]
skoczę luknąć na te majtole, i na ciuszki w przyszłym tygodniu też.

Cytat:
fajny, ale nie jest taki typowo ciążowy jeśli o długość chodzi, jak brzuszek mocniej urośnie, to pewnie będzie sweterek w górę znosić.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
W Biedronie?

Mnie się jakoś nie widzą te ich szmatki, dość sztywne są te body, takie szorstkie. Za dychę to można kupić całkiem inną jakość, za 7,50 nawet na allegro dużo fajniejsze nabyłam.
ich ciuszki są spoko, jak się wypierze, to miękkości nabierają.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 09:56   #1211
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063394]
ich ciuszki są spoko, jak się wypierze, to miękkości nabierają. [/QUOTE]
Mówisz?
Ale i tak mam tańsze źródło.
Choć ostatnio rajtki tam kupiłam, bo tak mówiłyście, że przydatne. Takie chłopczykowate były akurat.

Stary 2010-02-09, 09:57   #1212
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063394]fajny, ale nie jest taki typowo ciążowy jeśli o długość chodzi, jak brzuszek mocniej urośnie, to pewnie będzie sweterek w górę znosić.
[/QUOTE]
o tym nie pomyślałam. ale nie przepadam za długimi swetrami, a ten pewnie i po ciązy by się nadał... pomyślę jeszcze

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-09, 09:57   #1213
Konto usunięte

Potwierdzam, Kropko Prałam biedronkowe ubranka, przestają po praniu być sztywne. Poza tym biedronkę mam 200m od domu, normalnie szkoda mi nie kupić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:08   #1214
Konto usunięte

wczoraj upolowałam kolejne dwie aukcje dla dzidka. Tym sposobem skompletowałam dużą paczkę od jednej sprzedającej.
1.pajac Carters- 68cm.
2. spodenki H&M- 74cm.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:22   #1215
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Bry..
to czekamy na newsy po przerwie

Cytat:
witam z rana.
: kciuki: za ciepły prysznic

Cytat:
mam nadzieję, że będzie można opijać
za mną chodzi cola, ale dzielnie się opieram tej pokusie.

obserwuję kilka aukcji, jutro wielkie polowanie. muszę w końcu poszaleć, bo mi dziwnie, że nic nie mam

sweterek fajny i po ciąży się nada tylko jak brzuszek urośnie to może nie starczać na cały... ale zawsze możesz sobie kupić taki pas bawełniany i założyć coby brzuszkiem nie świecić

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:24   #1216
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Witam wszystkie ciężarówki Dziekuję wszystkim dziewczynom za odpowiedz.Czyli USG wylicza wiek płodu od momentu zapłodnienia a nie od pierwszego dnia ostatniej @.A my z mężem mało zawału nie dostaliśmy.Kupiłam trochę ciuszków ale zdjecia zrobię jak w koncu wyjdę z łóżka i sie ubiorę.Wszystkie ciuszki są z pobliskiego lumpa hihi i wydałam na nie całe 50zł.Niektóre rzeczy są nieużywane

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:26   #1217
Konto usunięte

Kropko, dopiero teraz o włóczce doczytałam Dziergaj dziergaj, i pokazuj!
Margośka, faktycznie sweterek może brzuchol odsłaniać.
Lea, pasiaki genialne
Stary 2010-02-09, 10:33   #1218
kees26
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie w ten piękny wtorkowy ranek
Od razu żyć mi się chce, gdy wszystko ok

Darianna, ewa80, basiak, kropka, araczki - dzięki, ze byłyście ze mną

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17057873]Ekhm ekhm, donoszę najuprzejmiej, że... zaczęło mi z cycków cieknąć Ale to śmieszne!
[/QUOTE]

No to gratki moja droga
U mnie nadal posucha...

Cytat:
ZAŁAMANA
iza, jak już wcześniej dziewczyny napisały - nic się nie martw, to nie jest nic groźnego. Moja córcia też jest o tydzień do tyłu wg tych pomiarów. Wiem jednak, że każda informacja, której nie rozumiemy lub jakiej nie przewidziałyśmy może zrobić z nas strzępek nerwów - sama przez to przchodziłam do wczoraj. Bardzo pomogły mi dziewczyny z wizażu i mąż, który do końca zawsze wierzy w to, że będzie dobrze, bo nie ma innej opcji i Ty też zawsze się tego trzymaj

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
ja też mam skurcze i brzuch mi twardnieje; szczególnie jak się nałażę albo zdenerwuję... ze względu na duże ryzyko przedwczesnego porodu mam dużo odpoczywać, nie dźwigać, nie stresować się, polegiwać i troszkę spacerować... magnez i nospę biorę nałogowo trzy razy dziennie... normalne do końca to nie jest, trzeba się oszczędzać, jeszcze kawał drogi przed nami....
Daf, mi moja lekarka na twardnienie brzucha kazała brać Aspargin 3x1
Ja czuję napięcie po ok. 2 godzinnych marszach po centrach handlowych lub jak za długo ze szmatą latam po domu

Cytat:
Bry..
Witaj ponownie
Czekamy na wieści kogo nosisz pod sercem.
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:34   #1219
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063801]wczoraj upolowałam kolejne dwie aukcje dla dzidka. Tym sposobem skompletowałam dużą paczkę od jednej sprzedającej.
1.pajac Carters- 68cm.
2. spodenki H&M- 74cm.[/QUOTE]
Fajniste.

Do mnie już przyszły ostatnio kupione używki, w tym śpiworek polarkowy z rękawkami - super jest. Na lato akurat, bez podszewki i wkładu, taki tylko okrywający dzidka.

Stary 2010-02-09, 10:40   #1220
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Daf, mi moja lekarka na twardnienie brzucha kazała brać Aspargin 3x1
Ja czuję napięcie po ok. 2 godzinnych marszach po centrach handlowych lub jak za długo ze szmatą latam po domu
to też magnez ja biorę 3x2 tabletki magne b6

ja twardnienie brzucha to już mam czasem i bez specjalnego powodu... staram się oszczędzać, ale czasem coś muszę zrobić albo gdzieś pójść i coś załatwić.... obym tylko z kolejnymi skurczami w szpitalu nie wylądowała, tym razem skończy się to dla mnie założeniem pessarium czego wolałabym uniknąć....
ale wierzę, że dam radę w końcu zostało mi już tylko 9 tygodni.... boję się...

Bruno już w domku
Stary 2010-02-09, 10:56   #1221
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063394]

mój TŻ też z października.

oczywiście, że pamiętamy. gdzieś Ty się podziewała?
A gdzie jest Puma? że o reszcie nie wspomnę...

skoczę luknąć na te majtole, i na ciuszki w przyszłym tygodniu też.

[/QUOTE]

No myślałam że mój jest tylko jakiś inny z tym październikiem
I ja też jestem z października

A Puma wczoraj sie odezwała na innym wątku po kilku tygodniach milczenia., nie miała weny na wizaż

I ja skocze może do Biedry obczaje te majty, o ile wyjdę z domu Mam zamiar wyprać resztę ciuszków dla bejbika. Wypróbuje te mleczko

Kurrde tak Wasze dzidziolki płcie zmieniają. i ja sie boje że zmieni mi płeć..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:59   #1222
olivka_7
Zakorzenienie

Dafreen damy radę
Ja miałam okropną noc, ból brzucha i skurcze lekkie ale nawracające, na szczęście wzięłam Fenoterol i przeszło. No i jak na razie spokój.

M mnie powstrzymał z zakupkami pościelowymi do wizyty za tydz w czwartek, boo jakby się dzidzi ujawniło na prawie 100% że dziewczynka to marzy mu się różowa pościel dla małej
Więc uciekam zamawiać, artykuły higieniczne bo chociaż ich koloru nie muszę wybierać A i zmaówiłam materac kokos-gryka do kołyski

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 11:14   #1223
Konto usunięte

Cytat:
pewnie, że dasz rade. nie ma innej opcji.

Jakiś czas temu teściowa Maksiowi pokazała tą stronkę z śpiewającą dziewczynką, której link już Wam kiedyś wklejałam:
http://i.flowgo.com/greetings/itsmom...mommyskiss.swf
oczywiście spodobało mu się bardzo, więc za każdym razem jak był u niej, to kazała to sobie puszczać, w końcu teściowa posłała mi tego linka.
Wczoraj Maksiu mnie dręczył: "Mamusiu pokaż Maksiowi dziewczynki". Mi się nie chciało laptopa odpalać, więc się wykręcałam, że nie mam tego na moim kompie, a on mi na to: "Masz mamusiu, babcia Ci posłała." No to mu tłumacze, że nie wiem, jak to się włącza, a on mi na to: "Nie wiesz mamusiu, musisz wpisać www dziewczynki i poleci, chodź, Maksiu Ci pokaże."... no to otwieram laptopa, a on mi na klawisz "w" pokazuje i mówi : "Widzisz mamusiu, tutaj www, a dalej samo tutaj (pokazuje na pasek, gdzie się adres wpisuje) wskoczy i tylko enter".
Głupia, niekumata matka, to dziecko łopatologicznie wytłumaczyło.
Stary 2010-02-09, 11:14   #1224
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Bry..
No jasne, że pamiętamy. Czekamy na niusy

Cytat:
witam z rana.
Kciuki trzymam za sprawne odpalanie i ciepły prysznic wieczorem

Cytat:

Mnie się podoba.....a z pasem dobry pomysł.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063801]wczoraj upolowałam kolejne dwie aukcje dla dzidka. Tym sposobem skompletowałam dużą paczkę od jednej sprzedającej.
1.pajac Carters- 68cm.
2. spodenki H&M- 74cm.[/QUOTE]

Pasiak cudny

Cytat:
to też magnez ja biorę 3x2 tabletki magne b6

ja twardnienie brzucha to już mam czasem i bez specjalnego powodu... staram się oszczędzać, ale czasem coś muszę zrobić albo gdzieś pójść i coś załatwić.... obym tylko z kolejnymi skurczami w szpitalu nie wylądowała, tym razem skończy się to dla mnie założeniem pessarium czego wolałabym uniknąć....
Będzie dobrze, musi być ...i nie bój się, jesteśmy z Tobą
Ty pierwsza się rozpakujesz, a my będziemy czekać i wtedy Ty nas będziesz uspakajać

Dzień dobry.
Piękne słońce świeci, mieszkanko posprzątałam, robi się pranie.
Zaczęłam robić listę danych potrzebnych do szpitala ( imię i nazwisko itp. ).

Miałam okropny sen. Poszłam do szpitala, żeby zobaczyć sobie porodówkę, a tu pielęgniara kładzie mnie na łóżko i wbija wielką igłę z oksytocyną w pachwinę. Ja zaczynam się drzeć, że nie mogę teraz rodzić, bo jestem w 6 miesiącu i nagle dostaję potwornego skurczu. Na szczęście nie urodziłam, ale błąkałam się po szpitalnych korytarzach

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 11:30   #1225
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dafreen damy radę
Ja miałam okropną noc, ból brzucha i skurcze lekkie ale nawracające, na szczęście wzięłam Fenoterol i przeszło. No i jak na razie spokój.
tylko spokój nas uratuje
dobrze, że skurcze przeszły, mnie dziś brzuszek pobolewa a mam trochę rzeczy do załatwienia chyba jutro się walnę i cały czas przeleżę w łóżeczku zażerając pączki

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17065341]pewnie, że dasz rade. nie ma innej opcji.

Jakiś czas temu teściowa Maksiowi pokazała tą stronkę z śpiewającą dziewczynką, której link już Wam kiedyś wklejałam:
http://i.flowgo.com/greetings/itsmom...mommyskiss.swf
oczywiście spodobało mu się bardzo, więc za każdym razem jak był u niej, to kazała to sobie puszczać, w końcu teściowa posłała mi tego linka.
Wczoraj Maksiu mnie dręczył: "Mamusiu pokaż Maksiowi dziewczynki". Mi się nie chciało laptopa odpalać, więc się wykręcałam, że nie mam tego na moim kompie, a on mi na to: "Masz mamusiu, babcia Ci posłała." No to mu tłumacze, że nie wiem, jak to się włącza, a on mi na to: "Nie wiesz mamusiu, musisz wpisać www dziewczynki i poleci, chodź, Maksiu Ci pokaże."... no to otwieram laptopa, a on mi na klawisz "w" pokazuje i mówi : "Widzisz mamusiu, tutaj www, a dalej samo tutaj (pokazuje na pasek, gdzie się adres wpisuje) wskoczy i tylko enter".
Głupia, niekumata matka, to dziecko łopatologicznie wytłumaczyło.[/QUOTE]

Maksio wymiata normalnie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, musi być ...i nie bój się, jesteśmy z Tobą
Ty pierwsza się rozpakujesz, a my będziemy czekać i wtedy Ty nas będziesz uspakajać

Miałam okropny sen. Poszłam do szpitala, żeby zobaczyć sobie porodówkę, a tu pielęgniara kładzie mnie na łóżko i wbija wielką igłę z oksytocyną w pachwinę. Ja zaczynam się drzeć, że nie mogę teraz rodzić, bo jestem w 6 miesiącu i nagle dostaję potwornego skurczu. Na szczęście nie urodziłam, ale błąkałam się po szpitalnych korytarzach

tak właśnie myśl, że najprawdopodobniej będę pierwsza to już w ogóle mnie przeraża... ale ja tak mam, boję się boję, a potem im bliżej finału tym większy spokój na mnie spływa...

a głupoty to i mnie się dzisiaj jakieś śniły... coś z dzieckiem, ale nie pamiętam co, w każdym razie wymęczona i przestraszona się obudziłam i liczyłam ruchy małego rano...

Bruno już w domku
Stary 2010-02-09, 11:34   #1226
Konto usunięte

Cytat:
a głupoty to i mnie się dzisiaj jakieś śniły... coś z dzieckiem, ale nie pamiętam co, w każdym razie wymęczona i przestraszona się obudziłam i liczyłam ruchy małego rano...
to chyba jakaś zła faza księżyca jest, bo ja też miałam głupi sen.
Śniło mi się, że miałam wypadek naszym autem, mi się nic nie stało, ale auto było do kasacji- nie było jednej dobrej części, nawet tylna klapa była uszkodzona, i alumy potargane, choć zderzenie było czołowe, ten sen był taki realny, że obudziłam się zlana potem.
Stary 2010-02-09, 11:37   #1227
kardashi
Zakorzenienie

a ja dla od miany miałam fajny sen
Spacerowałam z wózkiem po jakimś parku, było cieplutko i wszędzie było zielono, świeciło słoneczko, a dzidziulka sobie leżała w wózeczku i wirgała nózkami

Stary 2010-02-09, 11:37   #1228
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

oto moje zakupy.Te ciuszki są rozmiarowo małe ale na mojego maluszka pewnie i tak będą za duże.Uprane ale nie prasowane

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 11:40   #1229
Konto usunięte

Cytat:
oto moje zakupy.Te ciuszki są rozmiarowo małe ale na mojego maluszka pewnie i tak będą za duże.Uprane ale nie prasowane
body z Puchatkiem są słodkie.
Lubię ciuszki z Kubusiem Puchatkiem, najchętniej jeszcze teraz bym takie Maksiowi zakładała, ale w takim rozmiarze już mało Puchatkowych ciuszków, a te wszystkie "Spidermeny" których całe mnóstwo jakoś do mnie nie przemawiają.
Stary 2010-02-09, 11:42   #1230
kardashi
Zakorzenienie

A widziałam świetny strój spider mana z mięśniami w H&M
boski był

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości