|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Bry..
Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? Troszkę mnie nie było ale wróciłam witam nowe majówki jak i te starsze jutro coś więcej wam skrobne bo i nawet wiem kto mieszka w brzuchu
|
#1202 | |||||
|
Raczkowanie
|
Olivko odpoczywaj spokojnie, wszystko będzie dobrze
Cytat:
U mnie jakiś czas temu okazało się, że chłopak, a miała być wcześniej dziewczynka na 99%. Tylko, że u mnie jest jeszcze taka sytuacja, że chodzę do dwóch ginów, tzn. jednego mam prowadzącego od wszystkiego, że tak powiem..., a drugiego na takie "lepsze" usg (z lepszym sprzętem i większym doświadczeniem jeśli chodzi o usg prenatalne - docent specjalizujący się w ultrasonografii płodu). I właśnie ten drugi stwierdził, że na 100% chłopaka widzi, a ten mój prowadzący jak ostatnio robił usg to nadal twierdzi, że to raczej panienka... ![]() My z mężem skołowani jesteśmy już totalnie, ale nic to... niedługo wybieramy się na 3D do tego "drugiego" gina i mam nadzieję, że wszelkie wątpliwości się rozwieją. Raczej wierzymy w chłopaka, ale zawsze jest jakieś ale... Byłby niezły numer gdyby się okazało, że jednak dziewczyna W końcu nawet najlepszy specjalista może się pomylić (ale to by oznaczało, że mam dobrą intuicję, bo zawsze mi się wydawało, że córkę będę miała). Jest mi kompletnie wszystko jedno, obie opcje już mam obcykane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17057873]Ekhm ekhm, donoszę najuprzejmiej, że... zaczęło mi z cycków cieknąć Ale to śmieszne![/QUOTE]O kurczę! Czyżby zaczynała się faza cieknących cycków na naszym wątku? Może i mnie coś w końcu pocieknie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
Czekamy na nowiny.
|
|||||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana.
zerwałam się wcześnie i czekam na opał, bo ma dziś przyjechać, a nie lubię być zaskakiwana w piżamie. o 9 przyjeżdżają też fachowcy, dziś nastąpi odpalanie pieca. jest szansa, że wieczorem wezmę gorący prysznic we własnej ciepłej łazience spędziłam samotną noc na sofie, bo małż miał nocny dyżur. mam nadzieję, że to ostatnia, a reszta już w łóżku
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niespodziewanej córy również. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17047972] hi, hi, to Ci dzidek psikusa zrobił. ale ja zawsze myślałam, że w tą stronę płeć się "nie zmienia". ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Kees - bardzo się cieszę, że wszystko ok. Super wiadomości. |
||
|
|
|
#1205 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Ewaw80 witaj
Cytat:
![]() Zmieniaja sie te dzieci w brzuchach jak szalone. Ja jestem nastawiona na chlopaka. Nie wiem jak zareaguje jak urodzi sie corka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudnie Cytat:
Cytat:
Dzidzius jest mlodszy i za dwa tygodnie pojdziesz na badanie i bedzie wszystko dobrze. Ludzmi wogole nie musisz sie przejmowac. Jestes w ciazy i tyle ![]() Bedzie dobrze ![]() moj to tez dziwolag bo z listopada. Ale ex marcowy ![]() Cytat:
Dawaj te wiadomosci raz dwa ![]() Cytat:
za odpalenie i ciepla wode
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
oczywiście nikt jeszcze nie przyjechał. zawsze tak jest, jak wstaję i czekam. a jak olewam sprawę, to mnie z łóżka wyciągają ![]() no, ale za godzinę będzie już małż po pracy, to przejmie obowiązki gospodarza i dopilnuje wszystkiego, a ja chyba się na zakupy spożywcze wybiorę. |
|
|
|
#1207 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do października - nawet się nie przyznawaj ![]() Cytat:
Cytat:
Mlekiem, mlekiem No, może być maślanka, kupiłam truskawkową Ja mam lepszy numer Mój pierwszy poważny facet, z którym byłam 3 lata, jest o 8 dni młodszy od mego męża (marzec, rzecz jasna), chodzili do podstawówki do równoległych klas i mieszkają na tej samej ulicy, 2 bloki od siebie ![]() Donoszę najuprzejmiej, że w Biedronce są 3paki do kupienia majtek bawełnianych dla kobiet, 6zł z groszami, właśnie się w 6 par zaopatrzyłam - jako poporodowe Nie będę sobie foki odparzała A od 18 lutego są znów ciuszki (bodziaki, śpiochy i dresiki) dla maluszków po 10zł. Nastawiam się na śpioszki i bodziaki, w kwiatuszki, ale już nieco większe - może 68rozmiar. Za tę cenę nie kupię gdzie indziej, a teraz to już ciągle wydatki będą...
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że będzie można opijać
![]() za mną chodzi cola, ale dzielnie się opieram tej pokusie. obserwuję kilka aukcji, jutro wielkie polowanie. muszę w końcu poszaleć, bo mi dziwnie, że nic nie mam ![]() i zastanawiam się dla siebie nad tym sweterkiem: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=902706570 |
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się jakoś nie widzą te ich szmatki, dość sztywne są te body, takie szorstkie. Za dychę to można kupić całkiem inną jakość, za 7,50 nawet na allegro dużo fajniejsze nabyłam. Szaja - dostałam wczoraj wełenkę z zamotania. Super jest, grubasek taki. Dobrze, że mam druty 6ki, bo choć napisali na niej 3,5-4,5 to na 5kach wychodziło zbyt zbite. Nawet żałuję, że 7mek nie mam. Natargałam 15cm cwitra i muszę spruć - na tej włóczce jakoś dziwne mi się obliczenia nie sprawdziły. Jak zrobiłam sobie 15-oczkową próbkę to mi wyszła 10cm szeroka, a jak to przeliczyłam na obwód i zrobiłam kawał swetra to się nagle całkiem inaczej układa i naciąga i wyszło mi, że to na męża będzie, nie na mnie.
|
|
|
|
|
#1210 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
podaj jeszcze pełne dane do listy na pierwszej stronie, to Cię dopiszę do naszej gromadki. ![]() mój TŻ też z października. ![]() Cytat:
A gdzie jest Puma? że o reszcie nie wspomnę... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17062954] Donoszę najuprzejmiej, że w Biedronce są 3paki do kupienia majtek bawełnianych dla kobiet, 6zł z groszami, właśnie się w 6 par zaopatrzyłam - jako poporodowe Nie będę sobie foki odparzała A od 18 lutego są znów ciuszki (bodziaki, śpiochy i dresiki) dla maluszków po 10zł. Nastawiam się na śpioszki i bodziaki, w kwiatuszki, ale już nieco większe - może 68rozmiar. Za tę cenę nie kupię gdzie indziej, a teraz to już ciągle wydatki będą... [/QUOTE]skoczę luknąć na te majtole, i na ciuszki w przyszłym tygodniu też. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063394]
ich ciuszki są spoko, jak się wypierze, to miękkości nabierają. Mówisz? Ale i tak mam tańsze źródło. ![]() Choć ostatnio rajtki tam kupiłam, bo tak mówiłyście, że przydatne. Takie chłopczykowate były akurat.
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063394]fajny, ale nie jest taki typowo ciążowy jeśli o długość chodzi, jak brzuszek mocniej urośnie, to pewnie będzie sweterek w górę znosić.
[/QUOTE] o tym nie pomyślałam. ale nie przepadam za długimi swetrami, a ten pewnie i po ciązy by się nadał... pomyślę jeszcze
|
|
|
|
#1213 |
|
Konto usunięte
|
Potwierdzam, Kropko
Prałam biedronkowe ubranka, przestają po praniu być sztywne. Poza tym biedronkę mam 200m od domu, normalnie szkoda mi nie kupić
|
|
|
|
#1214 |
|
Konto usunięte
|
wczoraj upolowałam kolejne dwie aukcje dla dzidka.
Tym sposobem skompletowałam dużą paczkę od jednej sprzedającej. ![]() 1.pajac Carters- 68cm. 2. spodenki H&M- 74cm. |
|
|
|
#1215 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : kciuki: za ciepły prysznic ![]() Cytat:
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie ciężarówki
Dziekuję wszystkim dziewczynom za odpowiedz.Czyli USG wylicza wiek płodu od momentu zapłodnienia a nie od pierwszego dnia ostatniej @.A my z mężem mało zawału nie dostaliśmy.Kupiłam trochę ciuszków ale zdjecia zrobię jak w koncu wyjdę z łóżka i sie ubiorę.Wszystkie ciuszki są z pobliskiego lumpa hihi i wydałam na nie całe 50zł.Niektóre rzeczy są nieużywane
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
Kropko, dopiero teraz o włóczce doczytałam
Dziergaj dziergaj, i pokazuj!Margośka, faktycznie sweterek może brzuchol odsłaniać. Lea, pasiaki genialne
|
|
|
|
#1218 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie w ten piękny wtorkowy ranek
Od razu żyć mi się chce, gdy wszystko ok Darianna, ewa80, basiak, kropka, araczki - dzięki, ze byłyście ze mną ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17057873]Ekhm ekhm, donoszę najuprzejmiej, że... zaczęło mi z cycków cieknąć Ale to śmieszne![/QUOTE] No to gratki moja droga ![]() ![]() U mnie nadal posucha... Cytat:
Cytat:
Ja czuję napięcie po ok. 2 godzinnych marszach po centrach handlowych lub jak za długo ze szmatą latam po domu ![]() Cytat:
Czekamy na wieści kogo nosisz pod sercem. |
|||
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063801]wczoraj upolowałam kolejne dwie aukcje dla dzidka.
Tym sposobem skompletowałam dużą paczkę od jednej sprzedającej. ![]() 1.pajac Carters- 68cm. 2. spodenki H&M- 74cm.[/QUOTE] Fajniste. Do mnie już przyszły ostatnio kupione używki, w tym śpiworek polarkowy z rękawkami - super jest. Na lato akurat, bez podszewki i wkładu, taki tylko okrywający dzidka.
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja twardnienie brzucha to już mam czasem i bez specjalnego powodu... staram się oszczędzać, ale czasem coś muszę zrobić albo gdzieś pójść i coś załatwić.... obym tylko z kolejnymi skurczami w szpitalu nie wylądowała, tym razem skończy się to dla mnie założeniem pessarium czego wolałabym uniknąć....ale wierzę, że dam radę w końcu zostało mi już tylko 9 tygodni.... boję się...
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063394]
mój TŻ też z października. ![]() oczywiście, że pamiętamy. A gdzie jest Puma? że o reszcie nie wspomnę... ![]() skoczę luknąć na te majtole, i na ciuszki w przyszłym tygodniu też. ![]() [/QUOTE] No myślałam że mój jest tylko jakiś inny z tym październikiem I ja też jestem z października ![]() A Puma wczoraj sie odezwała na innym wątku po kilku tygodniach milczenia., nie miała weny na wizaż I ja skocze może do Biedry obczaje te majty, o ile wyjdę z domu Mam zamiar wyprać resztę ciuszków dla bejbika. Wypróbuje te mleczko ![]() Kurrde tak Wasze dzidziolki płcie zmieniają. i ja sie boje że zmieni mi płeć.. |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Dafreen damy radę
Ja miałam okropną noc, ból brzucha i skurcze lekkie ale nawracające, na szczęście wzięłam Fenoterol i przeszło. No i jak na razie spokój. M mnie powstrzymał z zakupkami pościelowymi do wizyty za tydz w czwartek, boo jakby się dzidzi ujawniło na prawie 100% że dziewczynka to marzy mu się różowa pościel dla małej ![]() Więc uciekam zamawiać, artykuły higieniczne bo chociaż ich koloru nie muszę wybierać A i zmaówiłam materac kokos-gryka do kołyski
|
|
|
|
#1223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakiś czas temu teściowa Maksiowi pokazała tą stronkę z śpiewającą dziewczynką, której link już Wam kiedyś wklejałam: http://i.flowgo.com/greetings/itsmom...mommyskiss.swf oczywiście spodobało mu się bardzo, więc za każdym razem jak był u niej, to kazała to sobie puszczać, w końcu teściowa posłała mi tego linka. Wczoraj Maksiu mnie dręczył: "Mamusiu pokaż Maksiowi dziewczynki". Mi się nie chciało laptopa odpalać, więc się wykręcałam, że nie mam tego na moim kompie, a on mi na to: "Masz mamusiu, babcia Ci posłała." No to mu tłumacze, że nie wiem, jak to się włącza, a on mi na to: "Nie wiesz mamusiu, musisz wpisać www dziewczynki i poleci, chodź, Maksiu Ci pokaże."... no to otwieram laptopa, a on mi na klawisz "w" pokazuje i mówi : "Widzisz mamusiu, tutaj www, a dalej samo tutaj (pokazuje na pasek, gdzie się adres wpisuje) wskoczy i tylko enter". Głupia, niekumata matka, to dziecko łopatologicznie wytłumaczyło. |
|
|
|
|
#1224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17063801]wczoraj upolowałam kolejne dwie aukcje dla dzidka. Tym sposobem skompletowałam dużą paczkę od jednej sprzedającej. ![]() 1.pajac Carters- 68cm. 2. spodenki H&M- 74cm.[/QUOTE] Pasiak cudny Cytat:
![]() Ty pierwsza się rozpakujesz, a my będziemy czekać i wtedy Ty nas będziesz uspakajać ![]() Dzień dobry. Piękne słońce świeci, mieszkanko posprzątałam, robi się pranie. Zaczęłam robić listę danych potrzebnych do szpitala ( imię i nazwisko itp. ). Miałam okropny sen. Poszłam do szpitala, żeby zobaczyć sobie porodówkę, a tu pielęgniara kładzie mnie na łóżko i wbija wielką igłę z oksytocyną w pachwinę. Ja zaczynam się drzeć, że nie mogę teraz rodzić, bo jestem w 6 miesiącu i nagle dostaję potwornego skurczu. Na szczęście nie urodziłam, ale błąkałam się po szpitalnych korytarzach
|
|
#1225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że skurcze przeszły, mnie dziś brzuszek pobolewa a mam trochę rzeczy do załatwienia ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17065341]pewnie, że dasz rade. Jakiś czas temu teściowa Maksiowi pokazała tą stronkę z śpiewającą dziewczynką, której link już Wam kiedyś wklejałam: http://i.flowgo.com/greetings/itsmom...mommyskiss.swf oczywiście spodobało mu się bardzo, więc za każdym razem jak był u niej, to kazała to sobie puszczać, w końcu teściowa posłała mi tego linka. Wczoraj Maksiu mnie dręczył: "Mamusiu pokaż Maksiowi dziewczynki". Mi się nie chciało laptopa odpalać, więc się wykręcałam, że nie mam tego na moim kompie, a on mi na to: "Masz mamusiu, babcia Ci posłała." No to mu tłumacze, że nie wiem, jak to się włącza, a on mi na to: "Nie wiesz mamusiu, musisz wpisać www dziewczynki i poleci, chodź, Maksiu Ci pokaże."... no to otwieram laptopa, a on mi na klawisz "w" pokazuje i mówi : "Widzisz mamusiu, tutaj www, a dalej samo tutaj (pokazuje na pasek, gdzie się adres wpisuje) wskoczy i tylko enter". Głupia, niekumata matka, to dziecko łopatologicznie wytłumaczyło.[/QUOTE] Maksio wymiata normalnie Cytat:
tak właśnie myśl, że najprawdopodobniej będę pierwsza to już w ogóle mnie przeraża... ale ja tak mam, boję się boję, a potem im bliżej finału tym większy spokój na mnie spływa... a głupoty to i mnie się dzisiaj jakieś śniły... coś z dzieckiem, ale nie pamiętam co, w każdym razie wymęczona i przestraszona się obudziłam i liczyłam ruchy małego rano...
|
|
#1226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo ja też miałam głupi sen.Śniło mi się, że miałam wypadek naszym autem, mi się nic nie stało, ale auto było do kasacji- nie było jednej dobrej części, nawet tylna klapa była uszkodzona, i alumy potargane, choć zderzenie było czołowe, ten sen był taki realny, że obudziłam się zlana potem.
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dla od miany miałam fajny sen
Spacerowałam z wózkiem po jakimś parku, było cieplutko i wszędzie było zielono, świeciło słoneczko, a dzidziulka sobie leżała w wózeczku i wirgała nózkami
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
oto moje zakupy.Te ciuszki są rozmiarowo małe ale na mojego maluszka pewnie i tak będą za duże
.Uprane ale nie prasowane
|
#1229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lubię ciuszki z Kubusiem Puchatkiem, najchętniej jeszcze teraz bym takie Maksiowi zakładała,
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

witam nowe majówki jak i te starsze 

wiec pomalu przywykam do mysli , ze bedzie corka . W sumie zawsze mialam przeczucie ze urodze dziewczynke ale juz tak sie nastawilam na tego chlopca , ze chwile czulam sie zawiedzona , ale juz mi przeszlo 

.Co ja mam teraz mówić ludziom jak spytają w którym jestem tyg
za odpalenie i ciepla wode
Mój pierwszy poważny facet, z którym byłam 3 lata, jest o 8 dni młodszy od mego męża (marzec, rzecz jasna), chodzili do podstawówki do równoległych klas i mieszkają na tej samej ulicy, 2 bloki od siebie 

boję się...

.Uprane ale nie prasowane