|
|
#1201 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)
witajcie
do anioleczek311 ja też się wybieram do J&E 15 sierpnia i tam klimatyzacja kosztuje 5 euro na dobe. bez sensu, życzę udanego urlopu ![]() Mam pytanie do osób które były w Paralii czy są tam muszelki na plaży, czy pamiętacie w jakich cenach są duże muszle i czy jest tam jakiś hipermarket. z góry dzięki za odp |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Są piękne muszle ale raczej musisz chodzić w głową wpatrzoną w wodę przy brzegu i szukać bo na brzeg jak wywala to ludzie zaraz wyzbierają. Ja przywiozłam piękne muszle średniej wielkości a największą miałam jak pół dłoni. Market jest LIDL i takie ichsiejsze markety też są w miarę tanie, ale takie większe.
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
jest dużo i to pięknych
trzeba iść dalej ..ja najładniejsze znajdywałam tam za wesołym miasteczkiem dalej .. były mega duże i ładne
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Z TŻ wybieramy sie do Grecji 4.09-16.09, do Olimpic Beach. Slyszalyscie jakies opinie lub bylyscie w hotelu Smile? Bede wdzieczna za wszelkie informacje. Interesuje mnie tez opinia o biurze OkServices, bo rozne opinie czytalam. Jezeli mozecie, to powiedzcie co najlepiej zwiedzic? Gdzie sie bawic? Wiem, ze Paralia jest takim rozrywkowym miastem. Chce wykupic na miejscu wycieczke do Aten,Olimpu i Meteoryty, myslimy tez na quadami. Zywic bedziemy sie sami. Bede wdzieczna za wszelkie opinie,rady i pogode czy jest szansa na opalanie sie we wrzesniu czy lepiej poswiecic pozwiedzac? Dziekuje z gory
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2010-07-18 o 18:48 |
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Jedzcie w Peryklesie jakies 100m za cerkwią w centrum Paralii po prawej stronie. Świetne jedzenie i dobre ceny. My mieliśmy śniadania więc o to się nie martwiłam, ale jak będziecie mieli lodówę to może warto w markecie kupić chłeb i jakiś ser czy dżem i to podjadać na śnidanie. My tak zawsze mieliśmy na głoda dla Tż w ciągu dnia. Warto zwiedzić Ateny i Meteory. Na qadach nie byłam w Grecji ale byłam w Turcji i było świetnie
Meteory i Ateny gwarantują nie zapomniane widoki. We Wrześniu spokojnie można się jeszcze opalać, jest piękna pogoda. I dość wysokie temperatury. Może być więcej wiatru ale to nic. Udanych wakacji!
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mamy ani sniadan ani nic, sami bedziemy robic, mamy miec lodowke i aneks w pokoju, podroz autokarem. Zastanawiam sie czy jakies serki homogenizowane przetrwaja podroz czy nie warto takiego jedzenia zabrac ze soba. Napewno Ateny zwiedzimy, zastanawiamy sie nad Olimpe, ale slyszalam, ze nie warto, ze lepiej Meteory zwiedzic a ceny posilko jakies drogie byly? zastanawiam sie ile kasy wlasnie wymienic Jeszcze raz dziekuje
|
|
|
#1207 |
|
Przyczajenie
|
Witam mam pytanko wybieram się w tym roku do paralii z żoną , jeszcze się nie zdecydowaliśmy co do aparthotelu myślimy o Porto Daliani John&Eve i Toronto może ktoś więcej napisać jak tam jest. Wiem ze J&E wszyscy są zadowoleni co do pozostałych to nie znalazłem może zle szukałem. Jeżeli ktoś może przesłać zdjęcia jak wyglądają pokoje i same aparatmentowce będę wdzięczny .Wybieramy opcje bez wyżywienia na miejscu się będziemy stołować termin 5 do 17 sierpnia autokarem,Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
A to jak macie aneks kuchenny to kawa herbata cukier z domu
z serkami bym uważała, zwłaszcza w upałach, ale na miejscu też są serki homogenizowane. Na podróż najlepiej bułki i taki ser pakowany osobny każdy plaster np. Hohland lub z kotletami z piersi, obie formy są dobre i długo są świeże, jak lubicie oczywiście. Autokarem jechałam do Bułgarii i akurat taka forma jedzonka się sprawdziła. Wklejam menu z cenami z Peryklesa
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo Ci dziekujelubimy to i to wlasnie mysle co zrobic na podroz napewno jakies buleczki,ser, owoc, mam jeszcze troche czasu, dzis dopiero zamawiam wycieczke, bo nie bylam przekonana co do hotelu, ale wczoraj naczytalam sie i same dobre opinie byly, z czego sie baaardzo ciesze
|
|
|
#1210 |
|
Przyczajenie
|
czy w apartamentach j&e są ręczniki ? i czajnik bezprzewodowy? wyczytałam że woda na herbatę gotuje się bardzo długo
bo lodówka to mam nadzieje że jest..
|
|
|
|
|
#1211 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam pytanie czy mozna w Olimp Beach wykupic skuter? wiecie moze jakie sa ceny? Moze ktora orientuje sie z tymi quadami? sa gdzies dzikie plaze ? moze znacie fajnie miejsca w ktore warto sie przejsc/podjechac![]() bede wdzieczna za wszelkie wskazowki
|
|
|
#1213 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Przyczajenie
|
ja jade 15-27 sierpień. już sie nie moge doczekać
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jakie ceny, bo nie korzystałam, ale wszystko zależy od tego na ile chcesz wypożyczyć.
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
ja 4wrzesnia i tez nie moge sie doczekac
![]() Cytat:
Mam pytanie odnosnie granic, sprawdzaja paszporty? Robia jakies rewizje? Wiem, ze Serbia z tego slynie, tak mi dzis biurze podrozy powiedziano, ze teoretycznie podroz powinna trwac 27h, ale niewiadomo jak to z Serbia bedzie. Jak bylo u Was? Przejazd bez problemu, czy sprawdzali autokar itp?
|
|
|
#1217 |
|
Przyczajenie
|
W zeszłym roku jak jechałam do Bułgarii, przez Serbię to w sumie przejechaliśmy bez problemów, jakiś specjalnych kontroli nie było. W autobusie tylko sprawdzał paszporty, bez rewizji :P
Ale to zależy jak się trafi, pamiętam jak kierowca nam mówił, że może to trwać 5 min, a może 5 godz. my na szczęście byliśmy tam tylko chwilkę
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Przyczajenie
|
właśnie to zależy na jakich celników się trafi
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() mam nadzieje, ze u nas bedzie jak najkrocej
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zdrowie kochana. Mam nadzieję, że wycieczka będzie udana. Owoce super, ale lepiej przygotowacobie pokrojnone w pojemniczku np nekarynkę czy jabłko, lepiej jeść i masz na raz porcję cały kawałek do buzi, bo jak się upaplasz to będziesz siedziała nieszczęśliwa potem :P
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
haha, tak wlasnie pomyslalam, nieszczesliwa i klejaca
![]() dzieki raz jeszcze, dobrze ze mi o tym przypominasz
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak tam w tym John & Eve jest z tymi ręcznikami?
Czy wszystkie pokoiki mają balkony ? |
|
|
|
|
#1223 |
|
Przyczajenie
|
ja biore swoje ręczniki, nigdy nie wiadomo kto ich wcześniej używał
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
jade do apartamentu Smile tez ma *** i recznikow nie ma. Z tego co czytalam na innym forum, to dopiero w hotelach sa reczniki, a w apartamentach nie. JEdnak lepiej jak ktos by sie wypowiedzial, kto byl i sprawdzil
![]() Recznik nie jest ciezki, ja bym wziela na wszelki wypadek, pzt ja takie rzeczy wole swoje
|
|
#1225 |
|
Przyczajenie
|
Był ktos moze w apartamentowcu PORTO DALIANI jakies opinie?
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Przyczajenie
|
Witam ! właśnie wróciłam z Paralii z hotelu Konstantin z BP FunClub. Hotel świetny, pokoje czyste i zadbane, na wyposażeniu są ręczniki i suszarka; leżaki hotelowe w cenie 3 euro i dosteje się do tego napój (Frappe, cola, sok,(do każdej frappe jest dodatkowa woda)). Hotel ma również bar- DOLI są tam najlepsze drinki(naprawse dobrze robione nie jakaś woda- tylko dobre, mocne) i dotego Boss Konstantin(właściciel) nieraz stawia kolejki
. Co do samej Parali to faktycznie mało Grecka(rezydentka mówiła ze jest to sztucznie stworzona miejscowość która administracyjnie jest Grecją a terytorialnie Macedonią)- jest tam duży deptak z mnóstwem sklepów- wieczorami murzyni chodzący po plaży i wołajacy Hello my frieds, good prise, watchessss, sun-glassessss również oblegają ulice(ale bardzo ulegli i chętni do negocjacji). Można wypożyczać quady, skutery(bardzo szybkie) w cenie ok 12 euro za 2 h - teoretycznie za okazaniem prawa jazdy ale skutery można sie ugadać i za okazaniem karty motorowerowej też(ale te mają dużo większą pojemność niż polskie...;P). Dyskoteka OMILOS znajduje się na dachu i jest taka w sumie średnia-muzyka raz jest dobra a czasem leci taka ze tylko grecy się bawią a TY nie wiesz o co chodzi xD. Jeśli chcecie zobaczyć prawdziwą Grecje-białe domki, niebieskie okiennice, wąskie alejki to polecam wycieczkę na Wyspę Skiathos(tam też kręcili film Mamma Mia). Na plaży można też skorzystać z banana- pan zrzuca ok 3 razy do wody... w cenie 8 euro/os
Edytowane przez Kajol7 Czas edycji: 2010-07-23 o 13:09 |
|
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
chyba są prane?
|
|
#1228 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze wakacje sie udaly
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Wymieniane i prane, nawet pralnie mają swoją.
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

a ceny posilko jakies drogie byly? zastanawiam sie ile kasy wlasnie wymienic 

bo lodówka to mam nadzieje że jest..