|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Marta, ja pare razy zadzwonilam sobie do firmy, ktora po raz enty dala ogloszenie i spytalam, czy rozpoczal sie juz proces rekrtacji, a baba mi powiedziala, ze nie ma zadnej rekrutacji.... no to jak jej uswiadomilam, ze jest ogloszenie, to sie zmieszala i powiedziala, ze byc moze zostal wykupiony abonament w pracuj i nikt nie anulowal tego ogloszenia.
|
|
|
|
#1202 |
|
BAN stały
|
Ale to ogłoszenie było UP więc chyba musiały mieć jakieś pokrycie.
|
|
|
|
#1203 | |
|
mj
|
Cytat:
Co do ogłoszenia z UP, ale ze strony czy Urząd Cie wysłał? Bo jak ze strony to tylko propozycje, UP nie sprawdza i nie potwierdza w tym momencie czy faktycznie pracowników szukają i czy znaleźli. Jedynie jak jesteś skierowana z UP, to monitorują proces rekrutacji i czy kogoś wybrali.
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza? Wszystkie znalazły pracę?
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy piszą w wątku "czy ktoś szuka pracy".
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Bez sensem jest trzymanie tych 2 watkow! Tyle razy prosilysmy moderatora o polaczenie ich, ale bez odzewu... Balagan ogromny.
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
To w którym piszemy? Bo ja się pogubiłam
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widac w tych 2, no ale ja jestem za tamtym, czy ktos czuka pracy, bo jest bardziej uczeszczany.
|
|
|
|
#1209 |
|
mj
|
Nie bardzo może połączyć skoro jeden jest na intymnym, a drugi na business, a tak naprawdę temat pasuje do obu działów.
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mam pytanie za 10 punktów. Idę jutro na rozmowę na stanowisko asystentka w dziale obsługi klienta w szkole językowej. Praca to głównie sprzedaż ofert szkoły, prowadzenie dokumentacji, faktury. Szału nie ma
Ile może zarabiać taka osoba? Miasto: Wrocław.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Jula, jak Ariena wroci, to Ci odpowie, bo ona czesto chodzila na takie rozmowy.
Marta, zaden z tych watkow nie jest na intymnym, wiec nie wiem, w czym problem. |
|
|
|
#1212 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() Jest ktoś z Rybnika , kto szuka pracy. Ja jestem z Rybnika i też szukam pracy, chciałam się zorientowac jaka jest sytuacja na rynku pracy w tym wlaśnie mieście. Pozdrawiam
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina, skoro jestez Rybnika, to powinnas sie orientowac w sytuacji zwlaszcza, jesli szukasz pracy.
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podawałam im kwotę od 1300-1800 zł netto to mówili że mieszczą się w tym przedziale.Przede wszystkim będą pytać czy miałaś do czynienia z obsługą klienta, sprzedażą. Jak nie - to jesteś spalona z góry. Choć możesz spróbować, pewnie co firma to coś innego. Jednak bierz pod uwagę że oni mają przynajmniej 15 takich osób jak Ty jak nie więcej i wybierają osobę która miała już z tym do czynienia. Mogą sprawdzić poziom angielskiego choć akurat mnie nigdy nie pytali o to. Aż dziwne bo w przeciwieństwie do multum firm gdzie byłam i były rozmowy po angielsku na jakiekolwiek stanowisko. Cytat:
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ariena. Mam spore doświadczenie w sprzedaży, w tym na stanowisku kierowniczym, więc o to się nie martwię. Gorzej z językiem, bo uczyłam się daaawno temu.
|
|
|
#1216 |
|
Przyczajenie
|
W Rybniku mieszkam od 3 miesięcy....
chciałam się zorientowac, zapytac jak wiedzie sie innym, którzy szukaja pracy w tym mieście. Jeśli ktos nie jest z Rybnika , prosze sie nie udzielac.
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Przypuszczam że w Rybniku lipa jak w Gliwicach. Najwiecej jest ofert z Katowic. Zresztą ja szukam na całym Śląsku i oferty z Rybnika są rzadko.
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Jula, jezykiem sie nie przejmuj, nie zawsze go sprawdzaja zwlaszcza, jesli na co dzien nie uzywasz.
Malwina, udzielac kazdy sie moze. Swoja droga mysle, ze w Rybniku jest taka sama lipa, jak w innych miastach aglomeracji, procz Katowic. |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
byłam dziś na rozmowie w szkole językowej i język niestety jest przeszkodą Rekrutacja dla mnie była dość nietypowa, najpierw dostałam ankietę na maila do wypełnienie z takimi pytaniami jak "dzieci?", "od kiedy może być pani dla nas przydatna?", "jak długo zamierza Pani u nas pracować"? Na rozmowie były standardowe pytania, ale dodatkowo był test (1,5 g.) z zadaniami do rozwiązania [obliczyć koszt wyjazdu na podstawie danych z Internetu, znaleźć połączenie do Londynu, napisać list do klienta].Wczoraj byłam na rozmowie na stanowisko kierownika działu dużego sklepu odzieżowego. Pierwsze spotkanie było z researcherką, dopiero kolejne będą z potencjalnym pracodawcą. Rekruterka nie chciała zdradzić jaka to firma, wiem tylko, że bardzo duża powierzchnia, sklepy są często 2poziomowe, odzież męska, damska i dziecięca plus dodatki i bielizna i, że jest to marka skandynawska, posiadająca już 2 sklepy we Wro. Teraz buszuję w Internecie w poszukiwaniu, co to może być Macie pomysły?
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wszystkim
![]() ja już powoli tracę nadzieję na to że znajdę pracę w zawodzie czy zgodnie z kierunkiem studiów chociażby ... tragicznie jest urzędy wszelkiej maści sobie odpuszczam już by co jeden to lepszy ... takie wielkie małe rodzinki tam siedzą i pierdzą w stołki Urząd Pracy - nie wiem po co ta instytucja funkcjonuje? "Odhaczam" się co 3 m-ce, nigdy nie mają ofert pracy, są niepomocne i zupełnie na niczym się nie znają - nie orientują się nawet czy dany urząd prowadzi szkolenia etc ... MA-SAK-RA! nie chcę rezygnować z marzeń, ale będę chyba musiała naiwna - myślałam że mgr coś znaczy, że dyplom z 5 coś znaczy, że 1,5 doświadczenia coś znaczy ... g***o znaczy ... jak nie masz pleców, znajomości to możesz liczyć na zieloną karteczkę z którą latasz do UP co 3 m-ce ... jestem zdesperowana, sfrustrowana, zła ... |
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam o tym, że H&M, ale jest ich więcej we Wrocławiu, co najmniej 3.
Jakie są skandynawskie marki? Ma to być coś bardzo popularnego i rozpoznawalnego na całym świecie i dedykowane raczej młodym ludziom. dopisek: Właśnie dzwonili z tej szkoły językowej, że testy poszły mi bardzo dobrze i jak coś to dyrektor będzie się kontaktował ze mną w przyszłym tyg.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2010-07-23 o 17:02 Powód: dopisek |
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Tez obstawiam H&M, to jedyna marka skandynawska, ktora pasuje do opisu.
Gratuluje, z powodu testow, widzisz, jednak nie tak zle Ci poszlo Delicja, ja konczac studia nawet nie marzylam o pracy w zawodzie. Rzadko tak sie dzieje, nie ma co sie ludzic tylko brac, co jest. Zgadzam sie, ze UP i inne instytucje, ktore powinny pomagac bezrobotnym, nie robia nic, a urzedy sa obstawione przez rodziny i znajomych. Brutalna rzeczywistosc... Tez czasem łapię doła, ze nie mam plecow, ze moja rodzina jest poza moim miastem i nikt nie jest w stanie mi pomoc. No ale nie trace nadziei, bo wierze, ze te setki wyslanych CV przyniosa jakis efekt i w koncu zdobede fajna prace
|
|
|
|
#1224 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jestem w kropce, nie wiem co począć ... o stażu mogę zapomnieć, o urzędach również, prywaciaki jakoś się nie kwapią do odpisywania a ofert ze stron nie zdejmują pomimo że nabór odbył się w 2008r! jak mi to ostatnio Pani powiedziała ... a ogłoszenie wisi bo nie mają informatyka żeby usunął luuuuuudziiiiiiiie |
||
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Delicja, apropo informatyka, to powiem Ci cos zabawnego poniekad: Kiedys przez dluzszy czas pracowalam w firmie X. Moje dane byly na oficjalnej stronie mojego pracodawcy. Nagle poszlam do bezposredniej konkurencji Y, gdzie moje dane rowniez widnialy na ich stronie. Po kilku miesiacach pracy u konkurencji, przyczepiono sie do mnie wlasnie o to, ze moje dane sa wciaz na tamtej stronie i, ze pracuje u wroga, a przeciez podpisywalam zakaz pracy u konkurencji i zrobily sie takie jaja, ze nie wiedzialam, jak z tego wybrnac. A wszystko dlatego, bo nie mieli informatyka pod ręką, który zmienilby te dane...
Tez mam zmeczenie materialu, nie mam ochoty przegladac tych smiesznych ofert - smiesznych, poniewaz albo wiszacych od dawien dawna, albo z wymaganiami powyzej wszekich norm. Szkoda gadac. Ile ja sie oplakalam, onarzekalam, to moje. Trzymaj sie i nie poddawaj. Zrob sobie po prostu troche wolnego od poszukiwan, a a nuz Cie natchnie i ruszysz z kopyta
|
|
|
|
#1226 | |
|
mj
|
Cytat:
Tylko teoretycznie we Wrocławiu są chyba 4 H&M... No chyba że jakis zamknęli..
|
|
#1227 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) to w Twoim przypadku wiązało się z możliwą zmianą odbioru Twojej osoby przez obecnego (wówczas) pracodawcę - dobrze że dobrze się wszystko skończyło ![]() Cytat:
![]() jak mnie to wkurza! Cytat:
![]() muszę chyba odsapnąć psychicznie ... wyjechałabym gdzieś daleko od ludzi - ale nie mam pracy i kasy koło się zamyka
|
|||
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym H&M to moze tak babeczka rzucila, ze sa tylko 2 w miescie, zeby bylo trudniej zgadnac
![]() Delicja, wiesz, co mnie najbardziej wkurza? Jak w ogloszeniu sa meeeeegaaa wysokie wymagania, czlowiek o dziwo je spelnia, po czym przychodzi na rozmowe i siada na przeciwko jakiegos buraka, ktory nie potrafi sie nawet wyslowic, a jest czlonkiem zarzadu odpowiedzialnym za konkretny dzial. Ile razy tak mialam, boze! Az czlowiekowi cos sie robi ze zlosci! Ostatecznie i tak sie zazwyczaj pracy nie dostaje, z niewiadomych przyczyn - mimo swietnej autoprezentacji. Nie wiem, jak to jest, sama sie czasem nad tym zastanawiam i tlumacze sobie naiwnie, ze chodzi nie o nasza osobe, o brak umiejetnosci, tylko byc moze o profil firmy, ktory jest zupelnie inny z naszymi oczekiwaniami lub naszym charakterem. Mam tyle przemyslen na ten temat, ze forum, to chyba za malo na to miejsca ![]() Tez mam ochote gdzies wyjechac, odpoczac (od czego???), ale nie ma na to kasy i tak jak mowisz, kolo sie zamyka. Ja jednak staram sie robic ciekawe rzeczy, nie wymagajace pokladow finansowych. Np. jezdze na rolkach, poznaje miasto z perspektywy rolek wlasnie, chodze czasem na bezplatne wystawy, duzo robie zdjec, a zawsze znajdzie sie cos ciekawego do uchwycenia, sporo spaceruje z psem, spotykam roznych ludzi, a jak juz totalnie nie mam pomyslu, to biore koc i ide polezec nad jeziorem czy na łące. Do tego zawsze zabieram jakies ksiazki do czytania lub ksiazki do nauki jezykow obcych. Czas leci... Musimy sie cieszyc chocby z pogody, ktora ostatnio rozpieszcza - gorszy bylby deszcz i siedzenie w domu z przymusu
|
|
|
|
#1229 | |
|
Raczkowanie
|
ja również nie znajduję przyczyn ze wzgląd na które przechodzę kolejne etapy a gdy jestem o krok od zwycięstwa - kończy się jak zawsze
![]() nie wiem - może faktycznie za mało wiem/umiem? ![]() Cytat:
dlatego zaczęłam kolejne studia /zaoczne/, zajmuję się fotografią, uczę się języków, połykam książki bo czytaniem tego nie nazwę , uczę się programów komputerowych i ... ustaw /nieszczęsnych/...ale to takie dodatki ![]() moim prawdziwym hobby od jakiegoś czasu jest szukanie pracy, marnowanie papieru na wydruk CV i LM, wydatek na ksero dyplomów i świadectw pracy, strata czasu na dojazdy na Rozmowy Kwalifikacyjne ... zwariować idzie a co do pogody - u mnie zimno, wieje i leje - więc nawet pogoda już straciła nadzieje i nie chce mi pomagać chociażby lepszym samopoczuciem |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem sie odpada tuz przed metą, niestety tez to kilka razy przezylam, ale wiedzialam, ze byli lepsi, ze nie mialam doswiadczenia, a bylam tylko ciekawym zjawiskiem, ktore mialo szanse sie wykazac
Troche dolujace, ale trzeba to sobie pozytywnie jakos wyjasnic hehe.Ja nawet nie drukuje CV i LM, LM juz nie pisze, bo uwazam to za strate mojego czasu i pokladow energii - i tak nikt tego prawie nie czyta, a czlowiek tylko sie napoci, by naklamac, jak bardzo marzy o pracy na stanowisku biurowym w firmie krzak. Zenada... Dobrze, ze sie czyms zajelas, to pomaga przetrwac Ja ostatnio nie mam weny na nic, wiec i nastroj siada. Pogoda dzisiaj sie u mnie zepsula, ale nie pada, jest chlodniej, ale nie zimno, taka przyjemna bryza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

Ile może zarabiać taka osoba? Miasto: Wrocław.

Podawałam im kwotę od 1300-1800 zł netto to mówili że mieszczą się w tym przedziale.
Rekrutacja dla mnie była dość nietypowa, najpierw dostałam ankietę na maila do wypełnienie z takimi pytaniami jak "dzieci?", "od kiedy może być pani dla nas przydatna?", "jak długo zamierza Pani u nas pracować"? Na rozmowie były standardowe pytania, ale dodatkowo był test (1,5 g.) z zadaniami do rozwiązania [obliczyć koszt wyjazdu na podstawie danych z Internetu, znaleźć połączenie do Londynu, napisać list do klienta].

i jak coś to dyrektor będzie się kontaktował ze mną w przyszłym tyg.

koło się zamyka