![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Każda z nas się boi, to normalne. Wiesz, to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się długo, teraz w każde ukłucie się wsłuchuję... Ale mijają dni, nic złego się nie dzieje, jutro mam wizytę u gina, pewnie wyśle mnie na USG (jestem już umówiona prywatnie na pojutrze, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie...). Tak bym chciała juz być po...
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie mogłam narzekać- tylko to przeziębiebie mnie denerwuje- bo całą zimę nie chorowałam- a teraz na wiosne nadle mnie złapało i to jeszcze jak jestem w ciąży- gdzie te pierwsze miesiące sa tak ważne- sama na siebie jestem zła, ale staram się dbać o siebie... Mam nadzieje że będzie dobrze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
To chyba ja jestem jedyną która nosi pierwsze dziecko i nie schizuje.
Dla mnie to naturalny stan przyrody i nie skupiam się aż tak bardzo na swoim stanie. Oczywiście myślę ciągle, wzruszam się gdy widzę dzidziusia albo jakieś art niemowlęce ale nie myślę o tym, że może być coś źle. Ma być dobrze! |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
Coś cicho tu u nas? Dziewczyny dajcie znać czy wszystko w porządku! Bela14??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mimo,ze nigdy tak nie bylo. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Przygotowuję się od dziś na egzamin wtorkowy. To też mnie stresuje bardzo. Ale jestem dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() No a po wyniki z piątku nie zdąrzyliśmy podjechać, byliśmy o 14:55 a tam już wszystko pozamykane- pracują do 15! Cóż trzeba jutro wybrać sie szybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Lisek, według OM zaczęłam dziś 7tc, czyli tak naprawdę 6tc i 1 dzień
![]() Kropka, a ja jestem co i rusz zaziębiona (teraz też), od kiedy zaczęłam 1,5 roku temu pracować w przedszkolu. Pewnie lekarz będzie mnie chciał na zwolnienie wysłać, ale mi bardzo zależy, żeby dopracować do końca maja (choćby z przerwami), bo w przeciwnym wypadku nie zaliczę stażu na nauczyciela kontraktowego i po powrocie z macierzyńskiego będzie mi podwójnie trudno znaleźć pracę... Wiesz, ja myślę, że lekkie przeziębienie, bez gorączki, nie szkodzi dziecku. Trzeba tylko dbać o siebie i starać się szybko wyzdrowieć ![]()
![]() |
#1212 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do powrotu do pieluch ![]() ![]() ![]() Kropka ja walczyłam już 3 razy z przeziębieniem. To chyba sporo jak na 11 tygodni. Nadal czuję bolące gardło i zatkane zatoki. Na kaszel bardzo polecam syrop, który robię dzieciom: cebula z miodem lipowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz w 4 tc, a więc od razu jak się skapnęłam, że jestem w ciąży poleciałam do gina i on zapisał mi luteinę, żeby nie dopuścić do powtórki. Mam brać do końca 13 tc, bo wtedy mija zagrożenie. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma plamień, skórczy i nie było wcześniej poronień, to luteina czy duphaston są zbędne. Skoro Tobie nic nie dolega, to się ciesz, że nie musisz niczego brać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Jednak wkleję fotki ciuszków. Mam nadzieję, że wszystkie będą na mnie idealnie pasować. Ja generalnie nie lubię nic kupować w necie. Lubię ciuszek dotknąć, przymierzyć. No ale ceny zrobiły swoje
![]() To kilka moich ciuszków. Ale nie wszystkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Lisek, ja OM miałam 1.03., dwa dni przed Tobą
![]()
#1217 |
Zakorzenienie
|
Kretencja jeśli lekarz ma dobre USG, to w 7 tc widać serduszko.
U mnie było widać i słychać w 6 tc + 2 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
No to ja właśnie będę - według moich obliczeń - w 6 tc + 2 dni
![]()
#1219 |
Zadomowienie
|
A oto mój dzidziuś miesiąc temu, 10.03, był wtedy 7 tydzień, było widać serduszko i miało 8,8 mm. W środę idę znowu na dowcipne, strasznie jestem ciekawa ile urosło i czy wszystko ok. I objaśnienia do zdjęcia- przy górnym krzyżyku główka, przy dolnym pupcia, widać zaczątek nóżek... Śliczne maleństwo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja nie biore zadnych lekow (jedynie kwas foliowy) ![]() Problem z zylami tez mam i to duzy bo ja wogole zyl nie mam wodocznych, na chybil trafil zawsze sie wbijaja....raz nawet 3 pielegniarki probowaly i zadna nie umiala sie wbic i wkoncu z palca mi pobraly, zeby mnie dalej nie dziurawic (badanie z glukoza) Teraz jak bylam to mi pielegniara powiedziala zebym przed pobieraniem krwi wypila szlanke czystej wody bo wtedy te zyly nie beda takie zapadniete...ale ja jej tlumaczylam ze to nic nie da bo ja tak poprostu mam caly czas... Ja z objawow ciazowych obecnie mam tylko lekkie mdlosci kilka razy na dzien, nie wymiotuje, zeby przeszlo musze sie polozyc albo cos zjesc... no i nic mi sie nie chce ![]() ![]() ![]() W pierwszej ciazy jak bylam potwierdzic ciaze to byl to 6/7 tydzien i bylo pieknie widac jak bije serducho a teraz nie wiem....bo mi nie pokazal ani nie powiedzial nic oprocz tego ze to 6 tydzien, jestem na niego zla i jutro ide do niego ostatni raz a potem prywatnie do innego, Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-12 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Przyczajenie
|
Kretencja twoja ciaża jest o jeden dzień starsza od mojej
![]() Ja miałam OM 02.03, do lekarza ide w piątek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia
![]() ![]() no faktycznie masz już duże dzieci ![]() ![]() Bela pisała kiedyś,ze ma słaby dostęp do neta,więc chyba nie ma się co martwic.Gorzej bo Biejatka miała jechac wczoraj do szpitala i nic się nie odzywa ![]() a moje dziecko nie ma już gorączki,za to ma begunkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
A to moja (niepełna) kolekcja ciuszków dla dzidziusia- głównie to body- z krótkim rękawkiem i bez nóżek, kilka z długim rękawem, rozmiar głównie 56 ale i zdarzają się większe. Mam jeszcze bluzę nike na 6-9 m-cy (!), zielone, wiosenne spodenki też podobny rozmiar i kaftanik na 62 cm. Wszystko z lumpeksu, niektóre nówki. Kupuję albo unisex albo różowe bo czuję, że będzie córcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
beata no piekna kolekcja
![]() ![]() a jak bedzie synek, to mu rozowe pod spod bedziesz zakladac zeby sie nie zmarnowaly ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Beata ale ty szybka jesteś! Już masz ciuszki dla dzieciątka! Śliczne te body.
Ja będę kupować dopiero jak skończę 13 tc i będzie wszystko OK. A więc za niecałe 2 tygodnie dopiero zacznę coś kupować dla dzidzi, ale tylko bieliznę. Inne ciuszki, to dopiero jak będę znała płeć. Beata a ty po czym wnioskujesz dziewczynkę? ![]() ![]() Ja natomiast obstawiam chłopca, bo wcinam wszystko co kwaśne, a od słodkiego mnie odrzuciło ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-12 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa kartony ciuszków dla dzidzi po córce
![]() Beata_Batumi - na 56 to kup nie dużo ciuszków - więcej na 62, bo z tych najmniejszych dziecko baaaaaardzo szybko wyrasta, a może być i tak że dzidzia urodzi się większa i w ogóle nie założy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Zgadza się
![]() Ja dla moich dzieciaczków też kupowałam więcej na 62, a na 56 tylko dosłownie 3 sztuki. Teraz też będę kupować na 62. Niestety po moich dzieciach nie mam kompletnie nic i muszę zacząć od zera. Czeka mnie sporo wydatków. Nie liczę też na żadne prezenty. Nie dostałam ich przy poprzednich dzieciach, więc i teraz będzie tak samo. Muszę liczyć na siebie. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-12 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Ja nie belfer, ja psycholog
![]() ![]() ![]()
#1230 |
Zadomowienie
|
Sama mam 2 młodsze siostry, moja mama też ma 2 siostry więc myślę że to genetycznie pójdzie i mnie synek nie zaskoczy przy pierwszej ciąży. Chłopczyk mógłby być ale nie za bardzo wiem jak się zajmować chłopcem, jak się bawić itp...
Na szczęście ciuszki z lumpeksiku więc za dużo nie kosztowały a ile radochy! Teraz będę już kupować większe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.