|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Lusia dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
Czekam z niecierpliwością na fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie stoi taka bida poobwiązywana folią i poprzypinana do patyczka- zobaczę co będzie dalej. W taki mnie to wpedziło zły nastrój, ze mimo że byłam na zakupach i były storczyki a ja mam miejsce na "jeszcze jednego" wygospodarowane ![]() ![]()
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Cava trzymam za niego kciuki, z doswiadczenia wiem ze takowe po upadku sie da uratowac bo mi sie tak trafila piekna hoja - ale ja chyba ktos celowo wyrzucil z okna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Mój nowy lokator już po sesji, przyszła pora żeby Wam go przedstawić ![]() a 4 zdjęcie to phalaenopsis philadelphia (podobny z liści do upolowanego w LM przez Solaolę) kwitł zimą więc trochę jeszcze poczekam na kolejne kwitnienie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Zmienniczka to pokaż te storasy
![]() Śliczniusi ![]() Norka czekam na zdjęcia. Doriskap superowy cynamonek. ![]()
#1207 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() ![]() U mnie wiosennie się robi... słoneczny storek rozwija pączki, wydłuża pędy po półrocznej przerwie i nawet wypuścił nowe pędy jeden z nich jest już spory, a jeden zaczyna się wybijać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Ale śliczny, taki delikatny.
![]() Ostatnio mi się podobają takie zielonkawo-cytrynowe. Jeszcze nie mam takiego, mam 3 żółciaki ale cytrynki nie mam. ![]()
#1209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie urzekł pomarańczowy nosek w cytrynku ![]() ![]() ![]() A na cynamonka tak patrzę i patrzę... sama nie wiem czego chciałam się dopatrzeć... ale dostrzegłam, że nowy listek rośnie w tą samą stronę co poprzedni... czy to oznacza, że może to być liść sercowy z którego wyjdzie pęd ![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-06-01 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lisc sercowy..ktory to jest? i jaka on pelni funkcje u falkow? zaraz wkleje zdjecia ![]()
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Doriskap ja mam mieszanca Phalenopsis filadelfia - bardzo podobny do tego ktory kupila Solaola i musze powiedziec ze kwitnie czesto, moj skonczyl w grudniu ostatnie kwitnienie i teraz juz puszcza nastepny ped. Tyle ze dostal okropna chorobe grzybowa i cale liscie pokryte sa takimi czarnymi plamami i nic nie pomaga
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2010-06-01 o 11:57 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A woskowe storczyki uwielbiam ![]() ![]() Na pocieszkę wstawiam 2 zdjęcia cambrii, o której pisałam. Pachnący tygrysek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmienniczka, czytaj uważnie (dopiero co sama ganiłaś dziewczyny! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edit: Ale ze mnie gapa, zapomniałam pochwalić wasze piękności ![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-06-01 o 12:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zmienniczka z nakrapianymi listkami to phalaenopsis philadelphia Pisząc liśc sercowy mialm na mysli pęd z liścia sercowego bo tak czasami się zdarza (liśc sercowy to ten ostatni) i wtedy jak wyjdzie pęd z samego serca storczyka to już więcej pędów nie wyjdzie, roślinka może wypuscic jedynie keki... Chociaż ja mam już takiego delikwenta który nieustannie od momentu jak wyszedł pęd z liscia sercowego kwitnie już 9 miesięcy na 2 pędach ![]() A czeto widzę w marketach storczyki z obciętym pędem z liscia serciowego ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Norko bardzo podoba mi sie ten pomysl z poprowadzeniem storka w ten sposob.Dodatkowo wysoka donica robi super efekt-brawa dla kuzyna za pomysl ![]() Oczywiscie czekam na fotki nowego dzidziusia,jak juz bedzie z Wami ![]() ![]() Dziewczyny tak czytam i chyba ja tez mam odmiane philadelphia,ma takie laciate liscie,dodalam fotke kwiatow-bedziecie mogly mi powiedziec czy to ta odmiana? ![]() Ja walcze juz tydzien z ziemiorkami,mam powkladane te zolte lepiace kartki w doniczki,pelno tych dziadow poprzyklejanych.Dodatkowo podlalam raz srodkiem na robactwo,ale mimo wszystko jeszcze lataja ![]() Pozdrawiam i slonka zycze ![]()
13.01.2012 -oficjalny kierowca- ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bierka83 Czas edycji: 2010-06-01 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja tak się zastanawiam czy ziemiórki to nie powód naszej kochanej wiosny a raczej jej braku... zimno i podłoże długo zostaje mokre i wilgotne a muszyska mają raj... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
Oj Babeczki, ale kwiatki pokazujecie
![]() W zeszłą niedziele miałam impreze i przezornie, zeby nie narazic ich na niepotrzebne otarcia i przeciagi powynosilam wszystkie storczyki z pokoju goscinnego na parapet do dziecieceg i musze powiedziec ze tak mi sie tam spodobały razem, ze sobie tam stoja do teraz a ja sobie obiecałam ze koniecznie musze zapełnic tak parapety storczykami na zawsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Makobratek czekam na fotki. Cambria śliczna.
![]() Doriskap mój bordo ma pęd z liścia sercowego. Ciekawe czy wypuści jeszcze coś. Ma w sumie 2 pędy. Cytat:
![]()
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jeden szalony babciny falek który stoi u mnie bo u niej juz brak miejsca od sierpnia zeszłego roku kwitnie drugi raz ( a w zasadzie juz przekwita) na nowej łodydze i w dodatku na niej i na dwóch starych pędach wypuscił odbicia z wszystkich mozliwych oczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prześlicznie to wygląda. Świetny pomysł, niestety nie mam miejsca na takie eksperymenta. Tez mam mieszańca philadelfi. Mój to jakis 7 woda po kisielu, po rasowcu zostało tylko trochę ciapek na liściach, które zresztą sporo czasu próbowałam... wyleczyć ![]() Mój "kundelek" ma kwiaty nieduże i bordowe w dodatku siedział w złym podłozu i obgnił, zostało mu 3 krótkie korzonki. Ale od jakichś 3 miesięcy(po jakimś pół roku wegetacji beż żadnych przyrostów) bardzo intensywnie się regeneruje, wypuścił 2 nowe liście, nawypuszczał dużo nowych korzeni. Może za jakis czas jeszcze zakwitnie. ![]()
![]() |
#1223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i jeszcze mam w jednej doniczce 2 roślinki - panterki woskowe (zdjęcie już wstawiałam kiedyś ) i obie mają pędy sercowe i w dodatku zamiast śpiących oczek chorągiewki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Bierka masz identyczna hybryde po Philadelfi jak ja
![]() ![]() ![]() Hmm teraz tak sobie mysle ze ja mam jeszcze jedna doniczke do zawieszenia na lancuszku i haczyk nad jednym oknem wiec sie chyba pokusze i moja philadelfie zawiesze ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2010-06-01 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
A tu fotka mojej kici - wszystkie koti juz byly zarezerwowane i tylko ona biedaczka sie uchowala bo nikt jej nie chcial, pani ktora ja ma mowi ze to przez to ze ona taka brzydka, ze mordke ma ryza z bialymi pasmami i sie nie podobala ale mi sie podobala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, poszlam zrobic fotki storkow i jak zaczelam ogladac je tak sie przerazilam.. popatrzcie i poradzcie..
tak sie zmienil 1 lisc po pryskaniu na plamienie i grzyba (fot 1 i 2) co to moze byc? plamianie? czy ...wirus? ![]() ![]() pozniej inna fotka..zauwazylam w 2 storkach ze jest jakis taki ciemny obszar na stozku wzrostu ale tak, jakby cos sie tam przebic mialo ..czy powinno mnie to niepokoic? (fot.6,7) i co moze oznaczac taka plamka jak na ostatnim zdjeciu? pod lisciem? (fot. 8) BLAGAM POMOZCIE MI!!!!!!!! ![]()
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-01 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Zmienniczka wyluzuj, szukasz dziury w calym to ja na 100% zrobisz sobie sama. Jak bedziesz tak bez sensu w tych kwiatach ciagle grzebac to padna w koncu wszystkie a juz na 100% nie beda ci kwitly. Zostaw je w spokoju, jesli juz bedzie cos po nich skakac, fruwac i biegac to wtedy dzialaj na robale. Jesli zaczna sie robic glebokie zmiany, czarne - wiesz jaka to barwa nie? nie ciemne cos tylko czarne, brazowe plamy na lisciach lub mokre gnilne wtedy dzialaj a nie ciagle na okraglo pryskasz, przesadzasz i obcinasz. Czy tez tak szalejesz ze soba jak ci pryszcz wyskoszy? Czasem male zmiany wyskakuja tez kwiatom i nie trzeba ich z tego powodu maltretowac. O wiele im lepiej bedzie jak postawisz je na parapecie i bedziesz tylko podlewac. Wez to sobie do serca jako dobra rade a nie krytyke.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Norka śliczniusia kicia, proszę o zdjęcie mordeczki.
![]() ![]() ![]() Zmienniczka zgadzam się z Norką, nie skakaj tak koło nich i nie wymyślaj chorób. ![]() Ja też tak skakałam, podejrzewałam wirusy itd. Mojego białego podejrzewałam o wirusa, bo miał kropki na kwiatach, jednak na nowych kwiatkach nie ma już nic. Moje też mają jakieś plamki, grudki i to pierdzielę, najwyżej robię jakiś oprysk i tyle. Ładnie kwitną i nie kombinuję i nic nie obcinam. ![]()
#1230 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.