|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
![]() Co do majonezu, to spróbowałam go zrobić, wygląda, nie powiem, ale jakoś nie ma smaku, narazie czeka w lodówce, ale coś czuje że w koszu wyląduje. Ten olej robi się toksyczny, bo wydziela sie akroleina, czy jakis inny dodatkowy powód jest? Bo akroleina z kazdego tłuszczu sie wydziela przy wielokrotnym uzywaniu albo wysokiej temp, może ten ma akurat nizszą temp. graniczną, któraś się orientuje jaką?
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie, moge na chwilke odsapnac bo blizniaki wlasnie zasiadly przed telewizorem, chwila dla mamy
![]() zanotowala dzis spadek o 1 kg, co lacznie daje mi 3,9kg w ciagu 5 dni ![]() ![]() ![]() ![]() gratuluje wszystkim spadkow ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co z trybem 1/1 - jezeli warzywa to glukoza - a organizm potrzebuje 2 dni zeby przywrocic ketoze? ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
najlepiej zrobic sobie test dukana z pierwszego postu i tam orientacyjnie mozna okreslic dlugosc 2 fazy
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Że jak?? 10 dni na utracony kilogram to w fazie 3, a 2 faza to ustalony rytm nie zależny od tego ile schudłaś na samych białkach. Przyjmujesz jakis rytm, np 5/5 który jest chyba najbardziej popularny. Zależy też ile masz do zgubienia.
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
A dzisiaj bardzo miła niespodzianka- mimo faktu, że to tylko woda 'wylewa' się z mojego organizmu : P
2 dni temu ważyłam się i było 68 kg- dzisiaj jest 66,8 (o tej samej porze- czyli z rana) hmm.. taki wynik po jednym dniu diety? |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nabiał to tak w granicach 500-800, ale lepsze są twarogi i serki wiejskie, potem serki homo, a na końcu jogurty i kefiry, ze względu na dużą ilość węglowodanów. Ja myślę, że kefir pasowałoby ograniczyć, myślę, że do szklanki dziennie, jeśli nie pijesz mleka. A na uderzeniówce mogłabyś z niego zrezygnować, warto, żeby te dni były jak najbardziej białkowe, czyli mięso, rybki i jajka, względnie twaróg lub serek wiejski. A kefirek na 2 fazie. To moje zdanie, ale może ktoś jeszcze się wypowie, bo sama nie do końca wiem jak ten kefir traktować (osobiście do taich produktów podchodzę ostrożnie, ze względu na węglowodany)
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś na dieta.pl napisał, że warzywa dozwolone przez Dukana nie przerywają ketozy i dlatego są ograniczenia tylko na buraki i marchewkę, które są dla niej zagrożeniem, a warzyw strączkowych nie można w ogóle. Tyle pamiętam, takie strzępki, ale zawsze coś ![]()
![]() |
#1211 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ayu dzięki za radę ![]() Jedyne z tego całego dnia to to że ciągle chce mi się do kibelka bo już duuużo wody wypiłam, ale do wieczora jeszcze 0,5 literka co by zaliczyć całą dawkę dzienną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze przejrzeć indeksy glik. warzywek i zobaczyc jak to u nich wyglada i ile ich mozna jesc tylko jak sprawdzic jakim osobnikiem jestem, jezeli chodzi o ketoze ![]()
![]() |
#1213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie coś znalazłam na jakimś forum kulturystycznym. 72g to chyba sporo, wczoraj miałam wielką ochote na wafelki takie do andruta tylko małe i okrągłe, które zalegają mi w szafce sprzed diety, nie złamałam się ale przeczytałam tabele wartości odżywczych i tam własnie w 100g paczce jest 72g wegli, dla mnie to wyglądałona dużo ![]()
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
Nie wiem ilu dni potrzeba by przerwać ketoze ja od początku fazy II ide systemem 1/1 chudne książkowo. Co do węgli w ciągu 24 dni diety-dwa deserki-sernik i zebra, jogurt naturalny-nie jem stosuje jako sos do sałatek w dni warzywne. Kefiru nie piję. To, co w książce Dukana jest sugerowane-owoce morza, chudy drób, wołowinka chudziutka czasem, ryby duszone-to podstawa obiadów, w niedzielę 2 dania-jak mi wyjdzie dzień warzy to gotuję zupe warzywna podprawiona jogurtem. Śniadania to placki owsiane w sobote chlebek Dukanaplus szynka drobiowa(w fazie warzywnej warzywa). Kolacja to ryby albo twaróg ale bez słodzika-raczej z rzodkiewką albo tunczyk z jajkiem i ogorkiem. To dla Świeżynek może sie przyda
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 lyzka cukru ma 15 g wegli zaraz zobacze warzywa - ile trzeba ich zjesc zeby zrobic sobie kuku ![]()
![]() |
#1216 |
Przyczajenie
|
Ech ja to widzę muszę zacząć wszystko od początku.
Za dużo kefirów, nie wiem co mi strzeliło do łba, za dużo jajek. Muszę zrobić sobie konkretne menu pięciodniowe dla I fazy. I od jutra zacząć tak jak potrzeba, bo widzę jadłam od d.... strony. Aż dziw, że schudłam te 2 kilo na oszukanej uderzeniówce i dodatkowe 0,6 kg przez 4 dni na drugiej fazie. Jakiego używacie ketchupu?
#1217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie powinnas zaczynas od poczatku tylko kontynuować, już z dobrymi nawykami. Keczup kupiłam z Dawtony w kauflandzie (taka niebieska Pani jest narysowana na opakowaniu-Light) ale smaku temu keczupowi brakuje ![]() ![]() A Kefir raz na tydzień też moze być, byleby nie był podstawą diety. Mnie po kefirze wczoraj przegoniło, więc to też chyba może być sposób na problemy z porcelanką raz na jakiś czas.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm Edytowane przez sonia26 Czas edycji: 2010-05-19 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko juz pamietaj jakie bledy powtorzylas i ich nie popelniaj wiecej na dniach PP - mozesz zrobic tak jak na uderzeniowce ostre proteinki i nie kombinuj, idz caly czas takim samym trybem - tyle samo dni PW ile bylo PP
![]() |
#1219 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do tego Dawtona to ja go też kupiłam, ale odstawiłam bo on ma w składzie cukier i dużo węgli.
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!
Jeszcze a propo ketozy, zaglębiłam sie tak troche w to forum kulturystyczne, i tam mają cos takiego jak dieta ketonowa, bardzo podobna do naszej tylko białko w proszku, w każdym razie ograniczenie tłuszczu i węgli. Z najciekawszych informacji: Mozna kupic w aptece paski Ketostix, które oznaczaja obecność ciał ketonowych w moczu, Ponadto zalecaja tam przyjmowanie witaminy B6, która sprzyja ketozie, nie jest napisane tylko w jaki sposób, Duży wysiłek fizyczny, ćwiczenia krażeniowe (?) i siłowe powoduja ketoze, No i tam radzą ograniczyć węgle do 25g dziennie, z tym że w zaleceniach tej diety w tygodniu przez 2 dni należy jeść więcej wegli, 4g na 1kg masy ciała, jeszcze nie wiem jak to przeinterpretowac na Dukana. Ciekawe te paski sa, warto było by wiedzieć czy moja dieta idzie do przodu czy coś nie tak robie, chociaż to samo powie mi waga...
#1222 |
Przyczajenie
|
W wątku przepisów dziewczyny podają propozycje, o które chciałabym Was zapytać, mianowicie np. maggi, mąka kukurydziana.
Przed dietą i owszem kiedy robiłam szpinak to dusiłam na łyżce oliwy + sprasowany czosnek + maggi właśnie do smaku + śmietana, w fazie drugiej oczywiście olej, maggi i śmietanę odstawiłam zastępując ją jajkiem i czasem dodawałam jogurtu 0%. Myślałam, że maggi, vegeta to za dużo soli.
#1223 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wracam do pracy. Wyrzućcie mnie stąd jakoś no, bo będę do północy tu siedzieć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Vegeta, maggi i inne - to są tylko przyprawy ![]() ![]() To indywidualna kwestia, czy ktoś rezygnuje z soli, słodzika, etc. - nie są zabronione. Ja np. gotuję zawsze kurczaka w wodzie z Vegetą. Cukinię z kolei zawsze doprawiam maggi. Wiem, że dziewczyny kombinują z kurczakiem i sosem sojowym (ja dopiero będę ![]() Przyprawy można ![]() ![]()
![]() |
#1225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a b6 duzo jem w witaminkach - w magnezie, ale najlepsze jest naturalne - lepiej sie przyswaja ![]() Cytat:
![]() |
#1226 |
Przyczajenie
|
Witam na 3 dniu uderzeniówki
![]() Dieta jest super - nie jest sie na niej wogóle głodnym.. Po dwóch dniach mam spadek -1,3 kg, natomiast mój mąż -3 kg ![]() Trochę się zaniepokoiłam bo po pierwszym dniu mam ten spadek natomiast jak dziś sie ważyłam to zero spadku.. Może coś nie tak jem, podpowiedzcie mi czy taki jadłospis jest ok: Śniadanie: placuszki owsiane + plaster szynki drobowej Do pracy: serek wiejski + plaserek szynki, sałatka: tuńczyk, jajka trochę korniszona i lyzka jogurtu0% Obiad: porca filetu z indyka w ziołach Kolacja: Biały ser + jajo + plaster szynki Do tego 2 litry wody + 2 litry innych płynów Natomiast jeżeli chodzi o jogurt czy kefir.. Od niedawna "nauczyłam" sie dopiero pić kefiry a jogurtów naturalnych samych nie tknę. Wiec nastawiam sie tylko na kefiry ewentualnie jogurt jako dodatek do sałtki... Znalazłam kefir 0% i będę piła go co drugi dzień.. Zobaczymy efekty... |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- co do jogurtow i kefirow to uwazam ze ta ilosc ktora jadamy mimowolnie salatce, w sosie czy w twarozku jest wystarczajaca i nie ma potrzeby pakowac w siebie dodatkowo tych wegli wypijajac kefir czy jedzac sam jogurt
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już dziś Was pytałam, ale nikt mi nie odpowiedział. W 14 dni schudłam 4,7 kg. Czy to aby nie za dużo?
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Przyczajenie
|
Emila300 mam do zgubienia około 40 kg więc jeszcze troche na uderzeniówce będę.. Natomiast co do kefirów to myślę że pomogą mi załatwiać porcelankę bo na drugim dniu już mam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.