|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
ANESSA
Ja też czekałam z poinformowaniem męża do dnia spodziewanej @, czyli chyba 5 dni. To było najdłuższe 5 dni w moim życiu ![]() Ciekawe jak Twój zareaguje ![]() Swoja drogą ciekawe, jak różne mamy reakcje na II Ty płakałaś i się śmiałaś, a ja np. popadłam normalnie w jakieś otępienie. Gapiłam się na te kreski jak zahipnotyzowana i nie wiedziałam sama co czuję, co myślę
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-18 o 09:01 |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku to już połowa 7 tygodnia
Szybko minie, chociaż łączę się w bólu z dolegliwościami. Okropność. Mi już tak jakby przechodzi na szczęście. Nie tak do końca, ale jest o niebo lepiej. Lekarz przepisał mi już ostatnie opakowanie Lutki i już mam odstawić, ale kazał mi nagle, a ja sobie zmniejszyłam na razie dawki, żeby to stopniowo przebiegło, bo się boję jednak. No dni do wizyt niestety się dłużą strasznie, najlepiej jakby codziennie były, wtedy by kobieta była spokojna ![]() kretencja no reakcje są fajne Ja miałam "O Jezu Jezu!!! Gdzie mój telefon!!! O mateńko! Niemożliwe!" i bieganie w kółko nerwowe ![]() Ollliwko co tam słychać ? ![]() Anessa dopiero doczytałam, że szykujesz TŻ sth special Jestem ciekawa jego reakcji
|
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
Anessa Gratuluje!!!!!!!!!!!!!
![]()
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-08-18 o 09:26 |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa
GRATULACJE !!!!!!
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
Anessa no innej wiadomosci sie od ciebie nie spodziewalam !!!!!!!!!!!! ![]() No to teraz wg moich czarow marow kolej na Scio ![]() Jasiulku z pewnoscia jest wszystko w najlepszym porzadku Kretencja ja zareagowalam tak jak Anessa |
|
|
|
#1207 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
aNESSSSSKO moje gratulacje
jasiulko oby Ci szybkoooo mdłości minęły Chelsea ![]() No to teraz która nastepna
|||||||||||||||||||||
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko GRATULACJE OGROMNE!!!
Jasiulek nie zazdroszcze mdlosci, ciesze sie ze mnie ominely rozmowy z porcelana ![]() Przypominam przyszłym mamusiom o naszym watku dla oczekujacych (i juz majacych) maluszka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=392516&page=142 Dzis Michas miał szczepienie. Był bardziej dzielny niz ja Zapłakal tylko przy wkłuciach a jak go ubieralam to juz sie usmiechal . Przed chwila jeszcze troche marudzil ale juz jest ok
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
kiepsko... wczoraj mama się wyprowadziła z domu, od ojca chce odejść... ojciec chodzi jak struty, cały czas pyta się czy dzwoniła do mnie a ja muszę kłamać bo mama nie chce żeby wiedział gdzie jest
poza tym rozglądam się za pracą i ![]() A Ty jak się czujesz? już chyba mdłości przechodzą? lindsley to Michasiowi się należą kiedy goście wyjeżdzają? jak z TŻ Ci się układa?
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley brawa dla Michasia, że był dzielny
![]() Ollliwko oj strasznie mi przykro, że tak się między rodzicami porobiło. Ale może mamie przejdzie co? Może mama ma menopauzę i za nerwowa się zrobiła. Trzymam kciuki, żeby się zeszli. Szkoda wspólnych lat. A wnuk może by ich zespolił...? Trzymaj się Przytulam.A mdłości faktycznie przechodzą, dziękuję
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
tity nie chce pisać co będzie dalej bo nawet nie umiem wyobrazić sobie tego, czas pokaże a 3 mam się jakoś dzięki TŻ owi, teraz jakoś mi raźniej jak On mieszka ze mną
dzięki a w ogóle czemu virginia nic a nic nie pisze u nas na wątku? choć przyznam, że podczytywałam ją ostatnio na innym wątku i chciałam napisać, że przykro mi jest, że tak się dzieje nieciekawie u niej i mam nadzieję, że odezwie się wkrótce i u nas
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-08-18 o 12:19 |
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michas dziekuje za ![]() Wspolczuje syt rodzinnej. U mnie rodzice tez nie mieszkali ze soba 5 lat ale ja sie z tego cieszylam. Teraz sie zeszli 2 lata temu i mama cigle na ojca narzeka. Z Tz llepiej, zaczal pomagac, kapie Michasia, zabiera na spacery... Troche dziwnie go nosi i czasem sie o malego boje ale jakos daja sobie we dwoch rade
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka współczuję takiej nieciekawej sytuacji, sama to przchodziłam tylko w odwrotnej stronie ale wszystkosię dobrze ułożyło niestety po kilku latach lecz pozostał między rodzicami niesmak do dziś
Tity widziałam Twoja kruszynkę, ..... mam nadzieję że jeszcze w tym roku też taką będę swoją oglądać
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa, gratulacje z całego serca
Bardzo, bardzo się z tobą cieszę Gratuluję też reszcie świeżo upieczonych mamusiek Kochane, a dla was pewnie już ostatnie fluidki od mojego Tymka. To już połowa 38tc, jutro pewnie lekarz mi ustali termin cc (ułożenie pośladkowe, niestety - nasz maluch trochę się zagapił i zapomniał się odwrócić ) i w przyszłym tygodniu może już będziemy razem. Zbierajcie więc fluidki, bo to takie mocno zarażające są Aż nabrzmiałe, jak ja cała, tocząca się kulka ![]() |
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorko już przyszły tydzień
no zleciał czas to ja wezmę jeden fluidek na zaś jeszcze zostało 5 więc chyba mogłam sloneczko no wlaśnie, Ty to chyba następna w kolejności do II jesteś ![]() lindsley to lipa z tym autem i faktycznie dobrze, ze nie byli w srodku a pewnie tym autem nad morzem tez byliscie a cieszylas sie, ze sie rozstali wtedy dlatego, ze chcialas troche spokoju? ja tak sie zastanawiam czy wlasnie nie byloby im lepiej osobno, ale patrząc na ojca to mam wątpliwości bo jest w złym stanie choć mama podejrzewam, że też narzekałam, narzekałam... i dostałam przed chwilą @ 41dc pięknie klimat morski na mnie zadziałał
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czas zleciał niesłychania, dopiero co ja robiła test, a teraz trudno mi się obrócić z jednego boku na drugi...
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że starań oficjalnie nie zaczęliśmy nawet no , ale przyda się tak czy siak
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Anessko gratulacje
Cytat:
Pomidorko to już ![]() Trzymam kciuk i zabieram fluidka długotermnowego |
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko, Scio to ja trzymam kciuki, żebyście teraz Wy czadu cały z ||
![]() lindsley to dobrze, że TŻ zaczął się poczuwać do obowiązków. Oby tak dalej Pomidorka , ale mi ekspresem Twoja ciąża minęła A czemu będziesz mieć cc? Trzymam kciuki mocno !
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
ANESSA gratulacje kochana
))) teraz dbaj o siebie i fasolke i poki co nie obejzysz sie i juz bedzie termin porodu POMIDORA kurcze jak te czas leci w ciazy ja pamietam ze mi najwolniej lecialy ostatnie tygodnie OLIWIA przykro mi z powodu rodzicow moze jeszcze sie wszystko ulozy LINDSLEY dobrze ze TZ zaczal pomogac a o noszenie sie nie martw tatus na pewno krzywdy mu nie zrobi ![]() SLONECZKO no mialby 15 miesiecy gdyby sie udalo teraz no ale zobaczymy jak sie uda tym razem
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorka ja też wezmę jeden fluidek ...
.... .może w następnym cyklu się już przyda .... a Wam życzę szczęśliwego porodu i zdrówka ......i oczywiście zaglądaj do nas częściej Tity ja już bym chciała ale poczekam jeszcze juz niedługo ..... 2 imprezki mam jeszcze i nie chciałabym tak o suchym pyszczku siedzieć .... a poza tym to jak w październiku się uda to jeszcze może do końca roku uda mi się popracować to może jak bedę chciała wrócić to mnie pracodawca tak od razu nie zwolni ![]() hmmmm jeszcze tylko 40 minut i do domciu ...a na 19.30 am gina
|
|
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() po jakim czasie od owulki zrobilas test? |
||
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Tity ze nie mialam grzybka w ciazy.Raz dostalam tylko globulki zapobiegawczo,przy antybiotyku
Lindsley dla dzielnego synkaOllliwka rodzice sie pewnie pogodza,nie martw sie Sloneczko gdzie widzialas kruszynke Tity ja tez chce....Pomidorko oj to na 100% w przyszlym tygodniu bedziecie juz tulic synusia w ramionach Scio tak,tak kochana teraz twoja kolejn i ja wiem,ze tak bedzie A my mamy dzisiaj dzien wielkich przemian "7 urodzinki",pierwsze tata, pozniej bylo dada,daj i inne twory ,no i mamy 1 zabka |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
aldii aaaa
A kruszynkę można zobaczyć na "już czekamy..." Brawa dla małej Lu Wcześnie zaczęła mówić
|
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczyny
![]() Oczywiscie caly dzien bujalam w oblokach, staralam sie nic nie dzwigac - niestety musialam , sikalam co 1,5h i... to wszystko. no moze czesciej glodna bylam ale nic wiecej![]() No i oczywiscie jak juz wracalam do domu to stwierdzilam, ze kolejny test ferelny, ze kasa zmarnowana, ze trzeba jeszcze raz sprawdzic, bo przeciez mi TZ na zawal zejdzie jak sie okaza, ze to pomylka ![]() Zrobilam. SA 2 a zanim poodpisuje na posty to wklejam dowod i prezent dla TZa ![]() Niestety z wrazenia zrobilam do gory nogami fotki testu
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Anesska, piękne II
![]() I fantastyczne ubranko
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero dotarłam do domu
Anessko gratuluje musisz być strasznie szczesliwa ![]() na mnie znowu Clo chyba nie zadzialalo bo nic mnie nie bolą jajniki a powinny...no ale nie bede Wam smucić w tym radosnym dniu
|
|
|
|
#1229 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzielny po mamusi![]() Cytat:
Cytat:
Pomidorko, powodzenia!! Agus - ja nawet wiem, kiedy zostalo poczete nasze bimbo ![]() @ powinnam dostac jutro, ostatnia @ byla 23 lipca a owulke mialam 4 sierpnia i wtedy wlasnie dopadlam TZa Rzadnych konkretnych objawow nie mam, po prostu siusiam jak najeta i glodna jestem czesciej ale teraz to mnie lekkie mdlosci dopadly ale to chyba tez z glodu ![]() T w ogole to jakis zloty strzal byl, szczescie, Bog sie ulitowal?? Nie wiem, wiem, ze jestem szczesliwa Cytat:
Kurcze, ale czas leci... Dopiero chyba przy dzieciach czlowiek to sobie uswiadamia tak mocno![]() TZ dzis wieczorem na urodziny kolegi z pracy gdzies do pubu pojechal, wiec czekam grzecznie - mala torebeczka z body, testem i kartka z kilkoma slowami ode mnie juz czekaja na stoliku ![]() Tata juz wie Bardzo sie ucieszyl i ma zakaz pod kara surowa rozgadania rodzinie Mama sie dowie w sobote jak przyleci a brat odrazu po niej, no i moje przyjaciolkiJeju, czuje sie jakby to wszystko dzialo sie obok mnie, a zarazem biore udzial w calej "akcji" i tylko chcialabym znac zakonczenie
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Znam to uczucie, że wszystko dzieje się obok
Z czasem stanie się bardziej realne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

Ty płakałaś i się śmiałaś, a ja np. popadłam normalnie w jakieś otępienie. Gapiłam się na te kreski jak zahipnotyzowana i nie wiedziałam sama co czuję, co myślę 

Szybko minie, chociaż łączę się w bólu z dolegliwościami. Okropność. Mi już tak jakby przechodzi na szczęście. Nie tak do końca, ale jest o niebo lepiej. Lekarz przepisał mi już ostatnie opakowanie Lutki i już mam odstawić, ale kazał mi nagle, a ja sobie zmniejszyłam na razie dawki, żeby to stopniowo przebiegło, bo się boję jednak. No dni do wizyt niestety się dłużą strasznie, najlepiej jakby codziennie były, wtedy by kobieta była spokojna 

Przytulam.

) i w przyszłym tygodniu może już będziemy razem. Zbierajcie więc fluidki, bo to takie mocno zarażające są
no zleciał czas 

ja tez chce....