Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 21:34   #1201
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Cytat:
Napisane przez PYSIA220 Pokaż wiadomość
a ja niestety z moimi bólami żołądka musze iść do lekarza.Nic nie pomaga.Żołądek nadal bardzo boli.Rozmawiając z dr.mówiła że da mi coś na miejscu jesli to nie pomoże niestety czeka mnie szpital
Co mi nie na reke bo w domu mam syna 6 lat-uczen kl.1 i córci 4,5roku których nie mam z kim zostawić.
Czuje sie FATALNIE!!!:mad : nikomu tego nie życze.
pozdrawiam
Współczuję, ja w czerwcu tego roku miałam nerwicowe zapalenie żołądka. Mega ból, nie można za wiele zjeść, nie można spać... zło. Na szczęście leki mi pomogły i nie musiałam iść na gastroskopię. Mam nadzieję, że ktoś Ci z dziećmi pomoże .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 08:57   #1202
1MONIKA8
Raczkowanie

Byłam u pani ginekolog, stwierdziła 6 tydzień ciąży

1MONIKA8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 10:45   #1203
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Gratuluję . Dzisiaj idziemy z Mężem do położnej. Mam nadzieję, że wszystko z dzidzią ok i nas nie wyśle do ginekologa. Bo w NL jest tak, że jak jest zdrowa ciąża, to zajmuje się nią położna, a jak nie to ginekolog.
Stary 2011-11-11, 14:04   #1204
PYSIA220
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Cytat:
Napisane przez 1MONIKA8 Pokaż wiadomość
Byłam u pani ginekolog, stwierdziła 6 tydzień ciąży
GRATULUJE
klask i:
PYSIA220 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 06:29   #1205
1MONIKA8
Raczkowanie

MonikaFaustyna i Pysia22o dziękuje

Nie mogę patrzeć na niektóre jedzenie.... :P

1MONIKA8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 20:26   #1206
PYSIA220
Raczkowanie

Cześć Wam.
Dziś mialam pierwsze badanie cukru i wynik mój to 114 wiem tylko że norma to 100.Miała z Was któraś podwyższony cukier w ciąży bo to moja III ciąża ale cukier mam podwyższony pierwszy raz.
dzięki za odp.pozdrawiam
Stary 2011-11-15, 10:07   #1207
diatoma
Zadomowienie

Pysia, mysle ze musisz powtórzyc badanie, i w razie powtornego wyniku zastosowac sie do wytycznych diety cukrzycowej niestety, zeby nie zrobic krzywdy sobie i dziecku.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 12:32   #1208
Evelinqa
Przyczajenie

....

Edytowane przez Evelinqa
Czas edycji: 2016-03-26 o 21:51
Evelinqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 13:36   #1209
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinqa Pokaż wiadomość
Mam o was pytanie.
Otóż jestem w ciaży. Bardzo sie cieszymy. Dziś powinnam dostać okres-ale juz wczoraj zrobiłam test i jest pozytywny (po 16ej).
dzis rano powtórzyłam i nadal są dwie kreseczki
Bolą mnie piersi i brzuch-tak jak na @.Właściwie to ten ból zwrócił moją uwagę na fakt,że moge być w ciazy.
Niepoki mnie to, ponieważ jest on nieustanny-w nocy nawet mnie obudzi, umiejscowiony w podbrzuszu i po lewej stronie. Raz mocniejszy raz słabszy ale 24h/dobę.
Dzis zrobie badani z krwi. Potem gin.
Myslicie,ze to normalne rozciąganie wiązadeł macicy???martwi mnie to...
Dodam,że nie mam innych dolegliwości-mdłości, osłabień,biegunki, nic...tylko ten lewostrony ból-do wytrzymania ale jest...
ja bóle podbrzusza jak na @ mam aż do teraz czasami, chociaż już rzadziej niż wcześniej. A z dzidzią wszystko jest w jak najlepszym porządku
Stary 2011-11-15, 14:26   #1210
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Mam o was pytanie.
Otóż jestem w ciaży. Bardzo sie cieszymy. Dziś powinnam dostać okres-ale juz wczoraj zrobiłam test i jest pozytywny (po 16ej).
Bolą mnie piersi i brzuch-tak jak na @.Właściwie to ten ból zwrócił moją uwagę na fakt,że moge być w ciazy.
Niepoki mnie to, ponieważ jest on nieustanny-w nocy nawet mnie obudzi, umiejscowiony w podbrzuszu i po lewej stronie. Raz mocniejszy raz słabszy ale 24h/dobę.
Dodam,że nie mam innych dolegliwości-mdłości, osłabień,biegunki, nic...tylko ten lewostrony ból-do wytrzymania ale jest...
też miałam taki sam ból na początku ciąży jutro ginekolog już druga wizyta
ból już powoli ustępuje, tylko czasami się pojawia ...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 21:21   #1211
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Mam o was pytanie.

ja tez mialam bol, ale nie az taki mocny. czasem sie tak zdarza, ale jak bedzie cie mocno bolal w dalszym ciagu to trzeba sprwdzic zeby nie bylo komplikacji.
mnie brzuch bolal wiekszosc ciazy,ale ona cala byla zagrozona niestety ale udalo sie donosic.

daj znac jak wyniki ico gin powiedzial

a najciekawsze jest to ze czesto mnie bolal brzuch w taki specyficzny sposob, i bardzo sie tego balam i bylo moze z 1 miesiac po porodzie i tak mnie brzuch zabolal i wtedy wiedzialam juz ze to byly jelita! w ogole jelita bardzo mi dokuczaly w ciazy. ulgix garsciami jadlam.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-11-15 o 22:10
Stary 2011-11-16, 12:01   #1212
Asia1160
Przyczajenie

GG do Asia1160

Witajcie tak się podepnę pod ten temat chodzi o to ze od pol roku staramy sie z TŻ o bobo. 2 miesiace temu poszlam do nowego lekarza (poprzedni chyba mial juz demencje starcza bo dziwnie sie zaczal zachowywac) i dowiedziałam się ze ja wogole nie jajeczkuje. pęcherzyki osiągają do 10mm i się wchłaniają wiec z bobo nici dostalam wspomagacze na owulke clostilbegyt, mialam go brac od 5 do 9 dc. to jest moj pierwszy miasiac z tym lekiem. teraz jestem w 22dc. oczywiscie przytulanko bylo jak lekarz zalecil miedzy 10 a 21 dc co drugi dzien a nawet częściej ale do czego daze. coś mnie cały czas pobolewają jajniki, raz prawy, raz lewy. piersi nie urosły ani nie bolą. włosy zaczęły mi wypadać chociaż nigdy mi się nie zdarzało. nie mam żadnych nudności ani nic. zastanawia mnie czy to może być fasoleczka na teścik za wcześnie ale chciałam usłyszeć wasza opinie na ten temat dodam jeszcze ze cykle mam 30-31 dni

Pozdrawiam wszystkie staraczki i przyszłe mamuśki

Asia1160

Edytowane przez Asia1160
Czas edycji: 2011-11-16 o 12:51
Asia1160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 13:51   #1213
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asia1160 Pokaż wiadomość
Witajcie tak się podepnę pod ten temat chodzi o to ze od pol roku staramy sie z TŻ o bobo. 2 miesiace temu poszlam do nowego lekarza (poprzedni chyba mial juz demencje starcza bo dziwnie sie zaczal zachowywac) i dowiedziałam się ze ja wogole nie jajeczkuje. pęcherzyki osiągają do 10mm i się wchłaniają wiec z bobo nici dostalam wspomagacze na owulke clostilbegyt, mialam go brac od 5 do 9 dc. to jest moj pierwszy miasiac z tym lekiem. teraz jestem w 22dc. oczywiscie przytulanko bylo jak lekarz zalecil miedzy 10 a 21 dc co drugi dzien a nawet częściej ale do czego daze. coś mnie cały czas pobolewają jajniki, raz prawy, raz lewy. piersi nie urosły ani nie bolą. włosy zaczęły mi wypadać chociaż nigdy mi się nie zdarzało. nie mam żadnych nudności ani nic. zastanawia mnie czy to może być fasoleczka na teścik za wcześnie ale chciałam usłyszeć wasza opinie na ten temat dodam jeszcze ze cykle mam 30-31 dni

Pozdrawiam wszystkie staraczki i przyszłe mamuśki

Asia1160
Wypadanie włosów i kłucie jajników to zbyt mało by ocenić czy jesteś w ciąży. Niestety bez testu nic się nie dowiesz. Wiem, że czekanie jest trudne, ale musisz wytrzymać .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 13:54   #1214
Asia1160
Przyczajenie

GG do Asia1160

oj tak chcialo by sie juz cos wiedziec jeszcze tydzien... bo i tak bez sensu teraz test robic
Stary 2011-11-16, 16:29   #1215
diatoma
Zadomowienie

asia , poczekaj z testem, nie chce ci robic nadziei jednak mnie kilka dni po domniemanym zaplodnieniu bolal brzuch,kuly jajniki.a piersi mnie dopiero w4 miesiacu zaczely bole, tak samo ni e odwiedzalam wc czesciej. nic mi nie bylo

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-11-16, 16:50   #1216
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki badania krwi i wszystko jest ok . W przyszły czwartek mam kolejną wizytę u położnej i zobaczę jak urosła dzidzia . W grudniu jednak muszę zobaczyć się z ginekologiem, bo choruję na niedoczynność tarczycy i on musi mi powiedzieć, czy mogę dalej brać ustaloną dawkę tyroksyny. Co prawda poziom hormonu tarczycy specjalnie nie zmienił się i jest praktycznie taki sam, jak przed ciążą, no ale jak każą, to idę . No i dzisiaj znacznie rzadziej biegałam ze zwracaniem do toalety, co mnie cieszy, bo ostatnie prawie 3 tygodnie, to jakieś zło było.
Stary 2011-11-17, 19:44   #1217
PYSIA220
Raczkowanie

Czesc
Ja dziś zaliczyłam kolejną wizyte u gina.Co wizyta to USG,fajnie było zobaczyć coś więcej niż tylko plamke heheh teraz to mój 9tydz. i dzidzia ma 2,5cm.Już niemoge sie doczekać pierwszych ruchów.
pozdrawiam
Stary 2011-11-18, 07:26   #1218
Nue
Rozeznanie

Jestem mniej więcej w 5 tyg, do lekarza idę dopiero za parę dni, dziś na teście zobaczyłam 2 kreseczki, więc już mogę tu napisać
Pierwsze, co zauważyłam, to łatwość przechodzenia od rozdrażnienia do histerii. Z drugiej jednak strony nagle zaczęłam mieć o wiele więcej cierpliwości, ale za to jak mnie już coś wyprowadziło z równowagi, to... Kilka dni przed spodziewaną miesiączką zaczęło się mocne pobolewanie podbrzusza, skurcze, bolesne piersi - ten ból był taki jak zwykle przed @, ale to się nasilał, to słabł. A tydzień temu zrobiła mi się na podniebieniu ogromna afta, bardzo bolesna, nigdy takiej nie miałam
Od kilku dni od rana do mniej więcej do połowy dnia mam lekki ślinotok, który czasem przeradza się w niewielkie mdłości. Aha, pierwszy test, robiony tuż przed spodziewaną @ wyszedł negatywnie, natomiast parę dni później miałam leciutkie plamienie, które początkowo wzięłam za początek okresu, a które było prawdopodobnie plamieniem implantacyjnym, bo dwa dni później test pokazał dwie krechy!
Ach, a tydzień temu na rodzinnej imprezie zebrałam mnóstwo komplementów, że kwitnę, że ładne włosy itp. Może już coś było na rzeczy
Nue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 07:30   #1219
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PYSIA220 Pokaż wiadomość
Czesc
Ja dziś zaliczyłam kolejną wizyte u gina.Co wizyta to USG,fajnie było zobaczyć coś więcej niż tylko plamke heheh teraz to mój 9tydz. i dzidzia ma 2,5cm.Już niemoge sie doczekać pierwszych ruchów.
pozdrawiam
Ja już widziałam, jak moje Słoneczko sobie podryguje i macha rączkami i nóżkami... popłakałam się u tej położnej, a mój Mąż też miał szklane oczka, ale udawał twardziela

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 08:10   #1220
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Mam o was pytanie.
Ja też miałam dosc silny ból w terminie spodziewanej miesiączki, również w nocy - brałam no-spę mało pomagała. Ból sam minął po kilku dniach, ale był ciężki momentami do wytrzymania. Co do wymiotów i mdłości to spokojnie u mnie pojawiły się po 7 tygodniu ciąży i dają o sobie znac do dzis a już 21 tydzień. trzymam kciuki za zdrowego dzidziusia

PS. Dziewczynki, a na ciążowe dyskusje i dalsze relacje z wizyt zapraszam na wątki mamuś, które będą rodzic w tym samym miesiącu co Wy Zostawmy ten wątek na objawy, tak jaki był do tej pory

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 09:37   #1221
Asia1160
Przyczajenie

GG do Asia1160

Witajcie dziewczynki to znowu ja zrobilam test... ale tak jak sie spodziewalam jedna kreseczka no ale to za wczesnie.... za 3 dni mam dostac @ a tu rano patrze a to sluz zabarwiony a pozniej juz taki brazowy teraz latam co chwilke sprawdzic czy jędza jednak nie przyszla ale narazie cisza. brzuszek nadal pobolewa, caly czas tak samo. hm doszly mi mdlosci ale wieczorem... przed wczoraj nawet wymiotowalam w glowie mi sie kreci i jestem padnieta ale to wszystko dzieje sie pod wieczor wlasnie... tak sobie mysle ze to moze plamienie implantacyjne zobaczymy czy sie ccos z tego rozkreci czy nie...
Stary 2011-12-07, 07:30   #1222
PYSIA220
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asia1160 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki to znowu ja zrobilam test... ale tak jak sie spodziewalam jedna kreseczka no ale to za wczesnie.... za 3 dni mam dostac @ a tu rano patrze a to sluz zabarwiony a pozniej juz taki brazowy teraz latam co chwilke sprawdzic czy jędza jednak nie przyszla ale narazie cisza. brzuszek nadal pobolewa, caly czas tak samo. hm doszly mi mdlosci ale wieczorem... przed wczoraj nawet wymiotowalam w glowie mi sie kreci i jestem padnieta ale to wszystko dzieje sie pod wieczor wlasnie... tak sobie mysle ze to moze plamienie implantacyjne zobaczymy czy sie ccos z tego rozkreci czy nie...
Hej no i jak tam???

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Witam Was wszystkie
Zbliża sie mój 12tydz.i żołądek jak dokuczał tak dokucza.Mam straszne mdłości ale jak nie zjem zaraz rano jak tylko wstane.
Tak jak każdej dokucza mi ból piersi i czasem pobolewa brzuch.
6.12.11r miałam usg 47mm ma dzidzi.Na usg byly ze mną moje pociechy 6 i 5 lat.gdy dzidzi machała rączkami lekarz śmial sie i mowił dziecią ze dzidzi im macha bo cieszy sie że je widzi ... hehe oczywiście dzieciaki zachwycone.Aha no i lekarz powiedział mi że łożysko mam przodujące.Czytałam na necie że powinno sie odpoczywać zrezygnować ze stosunku i nie przemęczać sie.a wy co o tym sądziecie czy też powinnam tak robić czy poprostu we wczesnej ciąży to normalne?
pozdrawiam

Edytowane przez PYSIA220
Czas edycji: 2011-12-07 o 09:54
Stary 2011-12-08, 21:55   #1223
diatoma
Zadomowienie

pysia, z tego co wiem to trzeba bardzo uważać z łożyskiem przodującym do końca ciąży. tylko czy ono jest przodujące czy może na przedniej ścianie? moja koleżanka miala częściowo przodujące i musiala uczcieiwe odpoczywac, nawet z silnymi plamieniami w szpitalu sie znalazla, ale koniec ciazy juz byl lżejszy. generalnie musisz uwazac na siebie i swoja kruszynkę

12. 09. 2015 Tosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 20:31   #1224
PYSIA220
Raczkowanie

Wink Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
pysia, z tego co wiem to trzeba bardzo uważać z łożyskiem przodującym do końca ciąży. tylko czy ono jest przodujące czy może na przedniej ścianie? moja koleżanka miala częściowo przodujące i musiala uczcieiwe odpoczywac, nawet z silnymi plamieniami w szpitalu sie znalazla, ale koniec ciazy juz byl lżejszy. generalnie musisz uwazac na siebie i swoja kruszynkę

dziekuje za odp. pozdrawiam
Stary 2011-12-20, 20:05   #1225
Kicia177717
Raczkowanie

Witam, mam pytanie. W tamtym miesiącu odstawiłam plastry hormonalne, 19 listopada dostałam okres, kochałam się z mężem 26.11 bez zabezpieczenia ale nie doszło do wytrysku we mnie. Podobno 27 miały mi się zacząć dni płodne ( wg jakiejś str internetowej). Czy możliwe jest bym była w ciąży? powinnam dostać teraz miesiączkę 17.12 ale po ostawieniu plastrów pewnie cykl mi się poprzestawiał, więc już nie wiem czy spóźniający się okres to wina właśnie odstawienia hormonów czy jednak może ciąża?
Kicia177717 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 09:19   #1226
ninitoja
Rozeznanie

Kicia, to jest wątek dla kobiet, które w ciąży i mówią o swoich pierwszych objawach. Poszukaj wątku o tytule "Czy jestem w ciąży?", czy jakoś tak. Tam może ci ktoś odpowie .

Edytowane przez ninitoja
Czas edycji: 2011-12-21 o 09:19 Powód: literówka
ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 12:16   #1227
diatoma
Zadomowienie

wiesz, prawdopodobienstwo zawsze jest jak mienly te 2 tyg od ewetualnego zaplodnienia to zrob test zawsze przed głownym wytryskiem jest jakis tam mały wczesniej, i w nim tez sa plemniki, a jak ciało spragnione ciąży to wszytsko możliwe daj znac jaki efekt

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-12-21 o 12:17
Stary 2011-12-21, 15:24   #1228
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, prawdopodobienstwo zawsze jest jak mienly te 2 tyg od ewetualnego zaplodnienia to zrob test zawsze przed głownym wytryskiem jest jakis tam mały wczesniej, i w nim tez sa plemniki, a jak ciało spragnione ciąży to wszytsko możliwe daj znac jaki efekt
o masakro ....
Stary 2011-12-27, 10:59   #1229
diatoma
Zadomowienie

andzya, nie wiem co cie tak smieszy. zapamietalam to jeszcze z kolokwium na studiach wiec moze poczytaj sobie troche zanim kogos wysmiejesz

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-12-28, 08:41   #1230
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
andzya, nie wiem co cie tak smieszy. zapamietalam to jeszcze z kolokwium na studiach wiec moze poczytaj sobie troche zanim kogos wysmiejesz
to jest preejakulat, czyli taka wydzielina, która pełni funkcję nawilżacza u mężczyzn. Nie jest to wytrysk, ani żaden pre-wytrysk, po prostu wydzielina. I owszem, mogą być w niej plemniki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości