|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
ale cisza tu dzis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Dzięki dziewczynki za przywitanie
![]() Uczulenie będę obserwowała...ale na moje oko chociaż nie mama doswiadczenia w tym temacie to skaza ![]() I to by sięzgadzało bo wyszło po kaszce mleczno-ryżowej ![]() Obiecane kilka fotek...część pierwsza Królestwo Kubusia i Julki Nie są najlepsze bo na szybko ...innym razem dam fajniejsze ![]() 1,2 Wejscie do Królewstwa dzieciaków ![]() 3,4,5 Moje malunki ![]() 6,7 Okno ta zielona to MAGNETYCZNA ŚCIANA mozna na niej przyczepiac rysunki, zdjęcia i magnesy oraz rysować kredą 8 Gwiazdy na suficie świecą w ciemnosci w nocy i gdy ciemno ...umilają zasypianie 9 Regalik z zabawkami ps jest jeszcze teraz gigantyczna komoda z 6 szufladami, którą zabralismy ze starego M postawilismy ją pod "praniem " ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-11 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka fotek królewstwa wspólnego ulubionego przez Wszystkich czyli Mamę, Tatusia, Kubusia i Julkę teżżz
![]() Tj Nasz Taras ![]() ps mamy już zakupiony stol z krzesłami i huśtawkę na 4 osoby jest Bosko ![]() muszę jeszcze nabyć piaskownicę zamykaną ...czekałam tylko na dostęp do Allegro ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-11 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny czytam was na biezaco ale nie mam czasu odpisac bo ogarniam nam po wakacjach. czyli pranie pranie i sprzatanie. no i zajmowanie sie synkiem. bylismy tez na zakupach bo w lodowce bylo tylko swiatlo
![]() Pysia witaj ![]() Kalka dzieki za zaproszenie ![]() oki ide was czytac do klubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Pysia sliczne zdjecia, a mieszkanko macie na parterze?Ten taras superrrrrrr
![]()
#1206 |
Rozeznanie
|
Pysiu witamy ponownie, ale się stęskniłam za Waszą czwóreczką. A mieszkanie śliczne, malunki cudowne.
#1207 |
Zakorzenienie
|
hallo mamuśki
![]() Znowu się dziś nalatałam ale udało sie wymienić ubranka dla Filipa i w końcu bidak ma co założyć na chrzest ![]() ![]() brzoskwinka łączę sie w bólu powrotu do pracy ![]() ![]() Lila co do katarku to my też sie z nim męczymy, a właściwie taką wodą z nosa... tak jak dziewczyny piszą pomaga Nosifin Soft, maść majerankowa, Frida no i inhalacje solą fizjologiczną Co do spania to u nas od tygodnia masakra ![]() ![]() Filip sam już prawie siedzi, tzn sam przybiera tę pozycję i podpiera się jedną rączką, no i wstaje!! ![]() ![]() pysiu witamy po przerwie ![]() edit: a oto filmik
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-08-11 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
Pysia mieszkanko super. A taras do pozazdroszczenia - u Nas na III piętrze to nie za duży. Mieszkamy w Miasteczku Wilanów, więc zieleni troszkę mamy jak na Warszawę, ale brakuje takiego właśnie tarasu
![]()
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Pysia
![]() ![]() piekne krolestwo i ten tarasssss ![]() Youyou ![]() u nas tez tyle pobudek ![]() filmik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
kupilam dzisiaj mleko NAN 2 bo czas najwyzszy zaczac. bede mieszac proporcje. codziennie bedzie jedna miarka wiecej mleczka 2. od jutra zaczynam, mam nadzieje ze bedzie ok.
no i kupilam kasze mleczna manne z Nestle. czy ona jest dobra to tej proby glutenowej?? a wogole jutro idziemy kupic malemu krzeselko do karmienia. ma ono byc od moich rodzicow w prezencie ale nie ma ich teraz w domu i mowili zebysmy samo kupili a oni nam kaske oddadza jak wroca ![]() ![]() youyou extra filmik, jaki on silny. mojemu sie nogi w kolanavh jeszcze zginaja. bo jak go trzymam na kolanach to chce stac ale jak go tak trzymam pod pachami to staje na sekunde i potem mu sie kolana zginaja ![]() Pysia extra domek a pokoj dzieciaczkow super. no i ten taras - pozazdroscic, jak maly pojdzie spac to wrzuce fotki z wyjazdu |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
|
hej mamusie,
my juz wrocilysmy z wakacji w polsce. mala jest ochrzczona. dalismy ksiedzu 200 zl. pamietacie, ze ma corcia miala problem z nerka. jeszcze tuz przed wyjazdem do polski badal ja lekarz i recznie czul, ze jest sporo powiekszona, a jeszcze poprzednie usg mowilo, ze ujscie do moczowodu jest poszerzone dwukrotnie. w polsce bylysmy w koscilku sw. Barbary w czestochowie (stamtad pochodze) przemylam malenskiej brzuszek woda z cudownego zrodelka, a zaraz po powrocie do anglii poszlysmy na usg i kobieta az nie wierzyla i sprawdzala porzednie wyniki, bo po schorzeniu ani sladu ![]() z innej beczki. kupilam nosidelko cybex 2go, bo chcialabym przyleciec do polski sama jesienia, a przekonalam sie, ze na lotniskach z wozkiem to jednak nie bardzo. cybex wygral, bo to jedyne nosidlo co jest do 18kg (cena porazajaca), ale w sumie nie sprawdzalam opinii i ciekawa jestem jak sie sprawdza. narazie moje dziecko zachowuje sie lepiej niz w chuscie. a swoja droga to bez sensu. w anglii podjechalysmy prawie pod sam samolot, i niestety na sam juz koniec trafilysmy na schody. a w polsce niby wozek mial tez czekac pod samolotem, a zamiast tego wrzucili go na tasme razem z bagazami i moj tz musial Liwie chyba z godzine trzymac na rekach. gdybym byla sama to porazka. niestety okazalo sie, ze mala ma uczulenie na gluten. dla mnie zaskoczenie, bo ani ja ani tz nie jestesmy alergikami. poza tym ma tez wysypke po pascie do zebow, i nie wiem teraz czym jej myc zabki. noce wciaz straszne. Liwia skonczyla 7m 3ciego sierpnia a budzi sie co godzine, poltora. poza tym zasypia tylko przy ssaniu piersi. jak sie opije tego mleka przez cala noc, to nie chce jadac stalego jedzenia w dzien. i nie potrafi tez pic za bardzo. z kubka z dziobkiem wciaga wode i wypluwa szerokim lukiem zamiast lykac. mamy cycowe czy wasze pociechy same zasypiaja w lozeczku?
#1212 |
Zakorzenienie
|
Jula dziś pierwszy raz powiedziała
baba ![]() ![]() i ostatnio też Aga ![]() fleur - moja Jula od samego początku sama zasypia
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
you
![]() ![]() fleur nie za mała Twoja córcia na pastę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Fleur hmmm i ty wierzysz w to,ze pomogla jej woda ze zrodelka ?! Zycze ci zeby tak bylo...
U nas wozek i nosidelko czekaly przy samolocie i sama musialam poprosic zeby wrzucili wozek na tasme Sa rozne pasty do pierwszych zebow,moze jakas inna nie bedzie jej uczulac Strippi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
Kochane, dzwoniłam do pediatrt - ponoć przy ząbkach możloiwy jest właśnie katar, kaszelek, nawet ból ucha. Kazała podać Panadol i na razie jakby lepiej - Bartuś śpi od 20.00, w miarę spokojnie, ale aż boję się nocy.
Pysia witaj kochana ![]() ![]()
#1216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chcialam sie pochwalic fotkami ale chyba jest serwer za bardzo obciazony bo nie moge. sprobuje pozniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To takzwana Pierwsza kontygnacja ...ale z parterem nie wiele ma wspolnego...bo teoretycznie od chodnika do okien jest jakieś 3 m ![]() Cytat:
![]() ja za Wami też ![]() Cytat:
![]() może to przez zawiązujące się zębulki ![]() tak se tłumacze hehehe Cytat:
![]() troszkę wcześnie ale cóż widocznie ten wyczynowy model tak ma ![]() brawa ...jedyne co mi przychodzi do głowy to to by opuścić w takim wypadku materac już na maxa tj na ostatni poziom skoro już potrafi wstawać ![]() Tak dla bezpieczeństwa....... Cytat:
![]() Cytat:
![]() No własnie ten taras był jednym z elementów dla którego wybralismy własnie to a nie inne mieszkanie ![]()
![]() |
#1218 | ||||||||
Zakorzenienie
|
musiałam poszatkowac bo przeładowane grafiką
![]() ![]() zobaczę odstwiałam obserwuje jak zniknie zrobię za jakiś czas kolejną próbę ![]() Cytat:
![]() co do wielkości tarasu to sama nie wiem .... ![]() ![]() inne są nieco mniejsze ...ale jest tez tak że niektórzy z dołu tez mają dwa małe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gwiazdki wykukałam na Allegro są boskie ...wszystkim dzieciaczką sie podobają ...nawet Julcia patrzy na nie do góry jak świecą wieczorem ![]()
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czekamy an fotki ![]() Strippi ![]() Youyou gdzie jest ten filmik albo link, bo chyba przeoczylam ![]() Fleur to super, ze z mala wszystko w porzadku i ![]() ![]() Ja mam nosidełko do 16 kg i tez mi bylo lzej niz z wózkiem ![]() ja juz nie karmie ale karmilam do pol roku i od poczatku synek sam zasypiał ![]() ![]() Gosbaj tez miałam ta kaszke manna z Nestle. Ja juz teraz daje normalnie kaszke z glutenem- raz dziennie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kaszki to ja właśnie taka robiłam próbę glutenową, rozrabiałam z wodą i dodawałam do obiadku Cytat:
Nie wiem czy to takie fajne bo boję się że na przyszłośc będzie miał problem z bioderkami czy kręgosłupem ![]() Cytat:
![]() Co do snu to u nas dokładnie to samo ![]() ![]() ![]() Cytat:
kurcze to może u nas też to wszystko na zęby ![]() ![]() ![]() pysia bardzo mi się podoba mieszkanko ![]() ![]() My jak byłyśmy małe to z siostrami (mam 2) na lodówce miałyśmy rozpisany grafik ze sprzątaniem domu, która kiedy sprząta ![]() a nie boisz się że sąsiedzi z góry będą Ci zaglądać do tarasu?? ![]()
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
fleurdelacour ja też cysiem karmie i Ada czasami zasypia przy cycu a tak to w dzien na kolanach przy piosenkach ,wieczorem sama w łóżeczku z konikiem fp.super Liwia zdrowiutka a nie byłas na usg w pl?
pysiam zdjecia mieszkania super czekamy na więcej ![]() ja dziś umieram na ból głowy,zero checinacokolwiek i ledwo chodze ![]() zła jestem bo sprzedawca od krzesełka miał mi wysłać kuriera i robi wymówki i mam leciec z tym na poczte i obawaim sie czy czegoś nie wymyśli ze krzesełko doszło uszkodzone lub.... ![]() nie pisałam wam chyba że mój bratanek 8m-cy ma gronkowca,ma całą skóre znów w takich zmianach jak poparzony i sączy mu sie na pleckach jak na jego chrzcie,bierze antybiotyk i zobaczymy,no i azs tez ma.biedaczek budzi sie cały czas bo go boli swędzi ![]()
![]() ![]() Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-11 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
No udalo sie z fotkami
1,2 - przytulanki z mama 3 - moje kochane chlopaki 4,5 - nad jeziorkiem w gorach 6 - opalanko na plazy 7,8 - rodzinka w komplecie 9- szczesliwy bobas
Edytowane przez gosbaj Czas edycji: 2010-08-11 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystko zalezy od egzemplarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pomyslałam że będzie tego coraz więcej bo zaraz przedszkole więc będzie wystawka prac ![]() A potem jak będą w szkole moze wisieć plan lekcji i można pisac po tej ścianie kredą do tablic i ścierać gabką więc myslałąm sobie że mozemy sie uczyć liczenia np. ![]() Czy alfabetu ![]() Cytat:
A drugą część chcemy zamontować Markize tak by się odsłonic nieco ale też od słońca ![]() ![]() Filka oby ból Ciejuż nie męczył ![]() a z tym gronkowcem brrrrr aż nie wiem co napisać trzymam kciuki by szybko bylo dobrze i by antybiotyk pomgł szybko
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-11 o 20:53 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
i jeszcze kilka
1 - gram z tata w PSP 2 - przegralem wiec je zjem ![]() 3 - teraz moge sie uczyc chodzic ![]() 4 - glodny Krzys 5 - robie pompki
Edytowane przez gosbaj Czas edycji: 2010-08-11 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest wklejony w poście, ale może masz coś z ustawieniami że Ci się nie wyświetla.... link jest taki: http://www.youtube.com/watch?v=IEZtIRD-vuo
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja też w swoim pokoju miałam gwiazdki i moja niunia też ma ![]() chyba w sypialni sobie zamontuje ![]() ![]() Gosbaj - super fotki ![]()
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2010-08-11 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Gasiu piekne fotki widac rodzinka wypoczeta iszczęsliwa
![]() ta fotka cudna i rodzice i synek uśmiechnięci : https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1281555974 I piękna tęcza wyszla Wam ![]() ps a w kasku wygla da jak doroślak cinajmniej jak roczniak
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-11 o 20:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
filka kurcze przykra sprawa z tym gronkowcem
![]() ![]() pysiu ja próbę glutenową robiłam w 5-tym miesiącu, tak mi zaleciła pediatra gosbaj ale fotki cudne!! ![]() ![]()
#1229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
heheh sorki ale tak sie wkrecilam w zalaczanie fotek ze zapomnialam ich poobracac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny kiedy nalezy sie martwic jezeli dziecko nie siada? Bo napewno jest jakas granica do którego miesiaca powinno siadac? Pysia ja tez zaczynałam podawac kaszke z glutene w 5 miesiacu ![]() Gosbaj ,sliczne zdjecia, piekna rodzinka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.