|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
pochowalyscie sie chyba wszystkie
![]() Ja dzis mialam udany dzien, chociaz na zakupach ogladalam sie za kazdym wozkiem coz, typowe to juz sie stalo dla mnie, TZ tez sie chyba przyzwyczail![]() Ja jak narazie nie mam zadnych dziwnych objawow, nic mnie nie kluje, mdlic mnie nie mdli, normalnie jjem. Nie licze ze sie udalo ale przytulac sie lubie to bede ![]() ![]()
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
wiem jak to jest z tym nakrecaniem się, też raz widzę u siebie ciązowe objawy, następnego dnia ani śladu
tak naprawdę to chyba różnie bywa, ale w mojej pierwszej ciąży nie zanotowałam zadnych objawów. Test musiałam powtórzyć 2 razy, bo az cięzko było uwierzyc. Ciekawe co tam u zaciazonych dziewczyn z wątku? Zaglądacie tu jeszcze? Za kilka dni posypią się teściki. No ciekawe, ciekawe |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Taisa78 ,
![]() ja we wtorek idę do lekarza, przypuszam że bez tabletek na wywyłanie się nie obejdzie. mam nadzieję że szybko przyjdzie @ i później już staranka bo teraz, bez @ pewnie płodnych nie ma
|
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z pewnoscia uda sie ! Dziewczyny ja ze swej strony tez dziekuje za wsparcie ![]() U mnie dzis niby troszke lepiej z brzuszkiem, ale mdli mnie okropnie i czuje sie oslabiona... Niech ten dzien w pracy szybko sie skonczy, moze jak wyjde na powietrze troche to mi przejdzie... Pozdrawiam wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Maloka - dziekuje
|
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać. Kto nas lepiej zrozumie jak nie my same, które mamy podobne problemy. |
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jak Wam dzień mija?
Ja dzisiaj wolne więc sprzątanie,gotowanie,pran ie. Dzisiaj zaczynamy kolejny cykl starań mam nadzieję ze w końcu się uda. Pogoda nastraja optymistycznie. Ziółka piję więc musi być dobrze. Pozdrawiam i pokażę się wieczorkiem. Za testujące trzymam kciuki.
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
No to czekamy na pierwsze teściki
Mi dziś kończy się płodny , ciekawe czy się udało?Coś WĄTPIĘ. Za pierwszym razem się podłamałam, a teraz nawet nie bardzo mi się chciało starać, podeszłam do tego na luzie, może to i dobrze?Dziewczyny mam do Was pytanie o dietę Dukana, może któraś coś o niej wie, zastanawiam się, czy jest sens ją teraz stosować, skoro staram się o dzidzię i czy mogłabym ją stosować w trakcie trwania ciąży?chyba nie...czekam na podpowiedzi, chciałabym schudnąć z 10-15kg mąż by mnie ukatrupił jakby się dowiedział ile ja chcę schudnąć |
|
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
hej staraczki
![]() Ja narazie jestem wyluzowana ale to chyba dlatego ze do @ jeszcze conajmniej 9dni..Przewaznie im blizej terminu tym bardziej sie nakrecam Powinnam przestac czytac fora internetowe na ktorych dziewczyny opisuja co i jak nie tak z nimi..bo sie nakrecam i zaraz szukam objawow u siebie samej![]() marta1986222- a jakie ziolka jesli moge spytac? sigalla-moja siostra tez bez zadnych objawow wlasnie wchodzi w 7tydzien! Oliweczka1985- Ja bylam na diecie Dukana, wytrzymalam miesiac!ale schudlam 5kg!!! Jak dla mnie ta dieta jest tylko dla wytrwalych -jesli masz czas przygotowywac specjalne chlebki,ciasta ze slodzikiem itp. to czemu nie?Z drugiej strony naczytalam sie artykulow ze to chwilowa moda (jak kiedys dieta kapusciana czy kopenhaska),ze dieta jest wyniszczajaca bo zakwasza organizm....Mi po jej skonczeniu strasznie wypadaly wlosy...Ja teraz odchudzam sie na south beach, tez masz w niej duzo bialka ale sa i warzywa a po dwoch tygodniach rowniez owoce i weglowodany (razowy makaron i ciemny ryz) -zdecydowanie latwiej mi na niej przetrwac i uwazam ze dostarczam organizmowi wszystkich potrzebnych mu elementow.
|
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poradźcie coś. |
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Maloka- ja bym zatestowala. Jutro rano najlepiej!
![]() U mnie 20dc a cykle mam 32 dniowe Maloka-
|
|
|
#1211 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oliweczka -mnie tez kończa się płodne.. i choć miąłam na to nie zwracac uwagi.. to cholera się nie da. Czyli testowac będziemy jakoś podobnie. Oby tym razem juz były te 2 kreseczki..
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
MALOKA testuj trzymam kciuki.
Ja piję ziółka na pobudzenie jajników mam nadzieję że dadzą coś,przynajmniej w to wierzę. Dokładnie ziółka ojca Klimuszki.
Zuzia 04.09.2012 g.3.20 3020g,52cm Hania 09.03.2016 g.20.45 3000g 53 cm Edytowane przez marta1986222 Czas edycji: 2010-10-28 o 16:25 |
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Maloka jezeli się zdecydujesz na jutrzejsze testowanie to trzymam kciukasy. Ja też czekam do 28 dc.
A boli Cie brzuch jak na okres czy nic? Dzisiaj mam słaby dzień, bo mam zapalenie pęcherza. Co jakiś czas mi nawraca. Masakra. Musiałam wrócic wcześniej do domu, bo już nie mogłam wytrzymac. Wzięłam urosal i żurawinę i jest lepiej. Zobaczymy czy obedzie się bez antybiotyku. Teraz zabieram sie za robienie ciasta czekoladowego. Takze Oliweczka1985 z dietą Ci nie pomogę, bo mi diety nigdy nie szły. Wogóle uważam diety za pomyłkę. Powinno się jeść wszystko tylko w mniejszych ilościach, tylko odstawić słodycze i węglowodany. Ostatni posiłek o 18. Działa rewelacyjnie. |
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
hejka Staraczki
tak śledzę wasze historie od jakiegoś czasu...chociaż Wy macie nadzieję Ja też miałam, bo staram się z mężem od dłuższego czasu i tu nic z tego. Czasem @ nie przchodziła do ok 60 dni i testy robiłam i nic z tego ale myślałam, że to może przez stres związany ze ślubem itp. Potem dałam na luz tak jak i wiele z Was radzi i dalej nic..myślałam, że wszystkko jest ok itp. Ostatnio poszłam do lekarza, który mi przepisał serie badań ... i wyszło prolaktyna po obciążeniu przekroczona ponand 8 razy. (bez obciążenia jest ok)... progesteron w fazie lutealnej jak u kobiety w menopałzie Czasem żałuję, że odrazu nie poszłam na te badania odrazu... tylko czekałam ... nie wiem na co. Nie wiem ile takie leczenie może trwać, bo jeszcze muszę zrobić kilka innych badań... a miało być tak pięknie. Nie tracę nadzieji tylko ten czas się tak masakrycznie dłuży...do kolejnych badań...wizyty... Trzymam za Was kciuki - niech 2 kreski rządzą !!
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc pewnie zrobię jutro ten test. |
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka
nie łam się będzie dobrze,na pewno lekarz coś zaradzi i zajdziesz w ciążę.Tu się wspieramy i czarne myśli odganiamy. Uda się nam wszystkim. ![]()
Zuzia 04.09.2012 g.3.20 3020g,52cm Hania 09.03.2016 g.20.45 3000g 53 cm Edytowane przez marta1986222 Czas edycji: 2010-10-28 o 18:29 |
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Kilka dnie mnie tu nie było i widzę, że sporo się u Was działo W odpowiedzi na pytanie ValancyStirling: mam 26 lat ![]() U mnie przez te kilka dni, też się sporo wydarzyło ![]() Zaczęło się w sobotę na rodzinnej 18-stce, po kilku godzinach zaczęło mi się robić niedobrze ( zero alkoholu ) ale tak do wytrzymania, więc zostaliśmy do końca Za to w niedzielę się rozkręciło - czułam się jakbym miała mega-kaca!!!! Bolała mnie głowa i brzuch - kręciło mnie w jelitach, kuły mnie jajniki i mdliło mnie na niektóre zapachy... W poniedziałek został ból brzucha i kłucie jajników, a ja się tak nakręciła, że we wtorek rano wysłałam męża po test Ale po przemyśleniu nie zrobiłam go, stwierdziłam, że to nic nie da bo do terminu @ jeszcze kilka dni. Także test leży w szafie i czeka na swój termin . No a w ciągu dnia pobolewało mnie już tylko podbrzusze...A dziś już żadnych objawów... ![]() Także już sama nie wiem, już teraz myślę, że może to było po prostu jakieś zatrucie... Choć w głębi serduszka mam oczywiście nadzieję, że to fasolka się gnieździła Także odliczam dni do wtorku kiedy będę mogła już zrobić test!!!!A czas oczywiście się teraz ślimaczy... ![]() Taisa trzymam kciuki także za Twój dzień ![]() I za Was wszystkie dziewczyny!!!!! Oby nam się ![]() ![]() ![]() Miłego wieczorku
|
|
#1219 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw się , to się szybko leczy i normalnie zachodzi w ciążę. Nawet z podwyzszoną masz owulację, tylko ciężko wyczuć kiedy. Moja przyjaciółka jest w ciąży, a prolaktynę miała nieleczoną i też okres raz na kilka miesięcy. Teraz , już w ciązy wysoka prolaktyna jej się przydaje, bo podtrzymuje ciążę.Cytat:
Edytowane przez sigalla Czas edycji: 2010-10-28 o 22:13 |
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie staraczki i zafasolkowane...
JESTEM TUTAJ NOWA... MOGĘ...???Czytam Was od jakegos czasu...zresztą całą poczekalnie przeglądam ...chciałam dołączyć wcześniej ale na każdym wątku wszystkie wizażanki dobrze się znają...i nie chciałam tak nagle wparedować...ale jednak wparaduję jeśli mogę ...bo ten wątek chyba najbardizj pasuje do mojej sytuacji ...tzn. sierpień był pierwszym miesiącem w którym poszliśmy z mężem na całego...na razie na luzie...co ma byź to będzie... ale z każdym miesiącem...wyczekuję aby @ się nie pokazała...Coś o mnie...mam 26 lat, mąż 31...miesiąc po ślubie już pragniemy maluszka...dziś mam 33 dc. a zawsze moje cykle to 29., 30, max 31... wiec cóż rano robię TEST!!! Dzis mnie kują jajniki najbardziej lewy i podbrzusze czasami jak na @ ale nie mam bąlących @ więc to lekkie ćmienie i pobolewają (lekko) persi pod paszkami... a tak to luzik...aha no i balon zamiast żołądka jakbym miała tam gaz.... Trzymam kciuki za testujące ...oczekujące...i zafasolkowane...no i troszkę też za mój jutrzejszy teścik! Pozdrawiam!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2010-10-28 o 22:57 |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam Cię w naszym gronie. Wychodzi na to, że jutro rano testujemy obydwie. Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie, jak i za intensywne staraczki
|
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie
w takim razie mocno trzymam kciuki...oby były dwie kreseczki daj koniecznie znać! ja też na pewno napiszę...dobrej nocki...wszystkim.
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
No to dziewczyny, od rana, czyli mniej wiecej od 9tej bo tak wstaję, czekam na wasze relacje
powodzenia!!!
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
No to ja będę pierwsza i mam nadzieję, że ostatnia z negatywnym testem. Niestety ale jedna kreska
Wygląda na to, że mam bujną wyobraźnię |
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Witam teraz moja kolej... testowanie było i zakończyło się jedna kreską
smutno mi... co prawda zaglądnęłam wczoraj w wykresy i miałam kilka miesięcy temu 34 dniowy cykl...ale u mnie to zawsze jest 30 +/- jeden dzień ...i tak z każdym kolejnym rosła nadzieja...
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
To się nie masz czym martwić, jak to był pierwszy i właśnie może bezowulacyjny. Wiem, że to przykre, bo to samo przeżywałam w tym miesiącu, ale życzę powodzenia w II. Uszy do góry!!!
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz tylko pozostaje czekać na @, chociaż w sumie nie zaprzestaje starań, bo może mój organizm zwariował i jeszcze mu się odmieni
|
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Przykro mi dziewczyny
Niestety zazwyczaj nic nie dzieje się tak od razu. Musimy trochę poczekać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

coz, typowe to juz sie stalo dla mnie, TZ tez sie chyba przyzwyczail
be cool

ale myślałam, że to może przez stres związany ze ślubem itp. Potem dałam na luz tak jak i wiele z Was radzi i dalej nic..myślałam, że wszystkko jest ok itp. Ostatnio poszłam do lekarza, który mi przepisał serie badań ... i wyszło prolaktyna po obciążeniu przekroczona ponand 8 razy. (bez obciążenia jest ok)... progesteron w fazie lutealnej jak u kobiety w menopałzie
Czasem żałuję, że odrazu nie poszłam na te badania odrazu...