|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
Wella |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Goldwell |
0 | 0% |
Joanna |
0 | 0% |
inne |
0 | 0% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: beznadziejna trwała
poraz kolejny sie potwierdza , ze na kazdego działa co innego. Ja po produktach Dove nie mogłam w ogole wlosów rozszesac, takie mi sie robiły kołtuny ze szok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
Przyczajenie
|
trwała
czy trawała z kręconych na proste bardzo niszczy włosy??
i czy one są całkowicie proste?? Proszę eżeli ktoś wie niech pisze ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
Dot.: robicie trwałą???
Najlepiej nie robic trwalej - trwalej, tylko taka co sie sama rozprostowuje - headlines. U mnie efekt super mimo jasnych blond wloskow. Headlines niby trzyma sie tylko 4-6 tygodni ale u mnie nawet rok. Problem moga stanowic proste odrosty, ja mam naturalnie lekko krecone/falowane wlosy wiec u mnie specjalnie nie widac.
Mam fotki trwalej po 9 miesiacach od zrobienia - pozniej podrzuce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
To juz jej koncowa faza headlines z duzymi odrostami.
![]()
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
Pomocy !!! wlosy po trwalej :(((
no wiec wracajac z zakupow wstapilam do pharmacy po krem do twarzy i pianke do wlosow.Zobaczylam slicznie namlowana pania z kreconymi wloskami. Poczytalam i kupilam. Zaznacze ze mieszkam w ameryce i to niedlugo i nie wszystkie pojecia fryzjerskie znam po ang. No ale myslalam ze to tylko jakies cos co pozwoli moim kreconym wloska pokrecic sie bardziej i przestac "szopic". W trakcie zorientowalam sie ze to chyba jednak jest trwala. Moje fale wyprostowaly sie zupelnie, na glowie mam jedna wielka szope na ktora juz nawet prostownica nie pomaga
![]() ![]()
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy !!! wlosy po trwalej :(((
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1207 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomocy !!! wlosy po trwalej :(((
no wlasnie to jest najdziwniejsze :/
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ania_Lovely: Chyba odwrotnie: najpierw trwała, potem pasemka. Acha, i w odpowiednich odstępach czasu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1211 |
Przyczajenie
|
Trwała czy trwałe prostowanie??
Dziewczyny pomóżcie mi!! Mam pytanie, czy jak zrobię sobie trwałą to jakie będę miała loki chciałabym mieć takie delikatne jak jessica simpson.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Przyczajenie
|
Trwała!!!!!!!!
Dziewczyny czy po trwałej mogę mieć takie włosy:
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwała czy trwałe prostowanie??
Miałam trwałą 2 lub 3 razy i postaram się już nigdy (nigdy nie mów nigdy
![]() Raczej już nie wpadnę na pomysł z trwałą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
Dot.: Trwała!!!!!!!!
chyba nie... to raczej zasługa grubych wałków. Po trwałej wychodzi większy "baran". Tak przynajmniej twierdziły fryzjerki które pytałam o zdanie jak sama chciałam zrobic trwałą i chciałam miec duze loki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwała!!!!!!!!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwała czy trwałe prostowanie??
Jessica17 - zakładasz non stop wątki na ten sam temat, czemu to ma służyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
Przyczajenie
|
Dot.: trwała lub loki
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1218 |
Raczkowanie
|
Nie polecam trwałej. Ja zrobilam jakies 2 lata temu i żałuję, miałam wymarzone loki tylko troszke zniszczyłam włosy. Teraz zamiast trwalej nakładam pianke do wlosów suszę suszarką ugniatając je i efekt jest zadawalający
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 |
Przyczajenie
|
trwała
Cześć!
Mam pytanie odnośnie trwałej proste wlosy.Jakie są najlepsze płyny do trwalej i jak je używać oraz jak zrobić trwałą proste włosy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Trwała
Prosze poradzcie mi jak zrobic sobie trwała proste włosy, bo juz nie moge wytrzymac z moimi ciagle sie lokujacymi i puszacymi włosami!pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mój pierwszy post na tym forum ![]() Przyznaję że trafiłam tu ponieważ szukam info na temat trwałej. Znaczy wiem już dużo i wiem, że to czy trwałą wyjdzie taka jak ma być zależy głównie od fryzjera jak i również od kondycji włosów. Moje włosy sięgają za kark, są mocno wycieniowane, mam grzywke dosc długą [nie podcinam bo mysle o trwalej] sa grube, geste i mocne, nie zniszczone, nigdy nie farbowałam ani nic z tych rzeczy. Szybko sie przetłuszczają, muszę myć co 2 dni. Po umyciu nakładam piankę i jak przeschną to modelują szczotko-suszarką [inaczej byłyby każdy w inną stroną, a ja lubię je mieć na miejscu ![]() I co myślicie? Zrobić trwałą? Myślęo efekcie jaki dają papiloty.. Aaa i był ktoś w sieci salonów TRENDY? Najlepiej w Bielsku-Białej...? I mam pytanie czym sięróżni trwała owocowa, ziołowa i chemiczna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam cienkie włosy. Jakies 4 lata temu miałam włoski za ramiona. Zawsze marzyłam aby mieć piękne loczki. Zrobiłam trwałą. SZOKKKK!!! Mogłam wyjść dopiero po nałożeniu kilograma pianki.
![]() ![]() Dziewczyny zanim cokolwiek zrobicie zastanówcie się!!! W tym przypadku lepiej uczyć się na czyichś błędach. Gdy niedawno poszłam do porządnego fryzjera, spytałam, czy na moje włosy warto robić trwałą powiedział, że w żadnym przypadku!! ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lekka trwała???
Cytat:
![]() Tu są chyba poważni ludzie jednak ![]() Ja też chcę zrobić trwałą, cały czas zapuszczam włosy, żeby mieć długie i kręcone (to bardzo skraca z tego co zauważyłam). Już kiedyś siedziałam na foletu u fryzjera i się babka nie zgodziła ![]()
![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lekka trwała???
Ja robilam trwala ziolowa na wlosach naturalnie falowanych do ramion.Robilam na poczatku roku.Sa plusy i minusy
![]() Wlosy sie mniej przetluszczaja ladniej kreca,ale mialam rozjasniane 2 pasemka i one sa strasznie zniszczone,reszta wlosow to jakos przezyla i sa miekkie,Ale przez 2 tygodnie byl baran i 1 wielka szopa, a wlosy z pod spodu rozprostowaly sie po tygodniu, one nie chca sie krecic ![]()
![]() |
![]() |
#1226 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Póżniej mnie zapytano czy miałam okres i sie wyjaśniło , jak zrobiłam ją po pewnum czasie to już było ok. włosy wówczas są inne wytwarzają się jakieś tłyszcze które uniemoąliwiją skręt. A jak w końcu zrobiłaś ta trwała???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() Mam pytanie do was...czy robilyscie juz trwala i jakie pozniejsze skutki to mialo na strukture wlosa? Prosilabykm tez o zalaczenie roznych zdjec z fryzurami po trwalej ( takich srednio poskrecanych). POzdrawia.... "E troppo bello per essere vero"........
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy da się przyspieszyć rozprostowywanie się włosów po trwałej?
ja jestem 2 lata i kilka dni po trwalej. juz mi zeszlo to ohydztwo, sciete... ale ile sie nacierpialam... szkoda slow i nie wiedzialam o tych metodach prostowania wlosow po trwalej... ale czlowiek uczy sie na bledach... szkoda ze 2 lata mialam barana...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
loki.. trwała...
mam pytanie:
chciałabym zrobić sobie loczki, czy fale nie wiem jak to ująć dokładnie coś jak na fotkach tych poniżej tylko mam pytanie: 1) czy fryzjerka zrobi mi trwałą czy są inne jeszcze metody trwałego lokowania? 2)czy ten zabieg może mi zrobić na większych wałkach bo chcę je mieć takie luźne ,nie kręciołki typowe? 3)czy bardzo włosy mi się zniszczą? 4)w jakiej cenie takie zabiegi są?np. u fryzjera co za mycie z podcieciem bierzez 10zł, tak orientacyjnie ile za takie "loczkowanie "weźmie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: loki.. trwała...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.