Trwała - zbiorczy - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie??
Wella 0 0%
Goldwell 0 0%
Joanna 0 0%
inne 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-09, 15:52   #1201
ry-bcia
Zadomowienie

Dot.: beznadziejna trwała

Cytat:
Napisane przez Kasia ZG Pokaż wiadomość
też Miałam Z Nią Doczynienia Słosy Istne Siano, Ale Stosowałam Szamponu I Odżywek Do Włosów Zniszczonych Dove I Pomogło Jestem Zadowolona Słosy Sie Po Tym Poprawiły Polecam.
poraz kolejny sie potwierdza , ze na kazdego działa co innego. Ja po produktach Dove nie mogłam w ogole wlosów rozszesac, takie mi sie robiły kołtuny ze szok.
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 17:10   #1202
daria_18
Przyczajenie

trwała

czy trawała z kręconych na proste bardzo niszczy włosy??
i czy one są całkowicie proste??
Proszę eżeli ktoś wie niech pisze
Cytat:
Życie jest piękne, bo od nas żależy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 88.jpg (19,8 KB, 13 załadowań)
daria_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 09:36   #1203
Shiloh_
Raczkowanie

Dot.: robicie trwałą???

Najlepiej nie robic trwalej - trwalej, tylko taka co sie sama rozprostowuje - headlines. U mnie efekt super mimo jasnych blond wloskow. Headlines niby trzyma sie tylko 4-6 tygodni ale u mnie nawet rok. Problem moga stanowic proste odrosty, ja mam naturalnie lekko krecone/falowane wlosy wiec u mnie specjalnie nie widac.
Mam fotki trwalej po 9 miesiacach od zrobienia - pozniej podrzuce.
Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 04:44   #1204
Shiloh_
Raczkowanie

To juz jej koncowa faza headlines z duzymi odrostami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg From Clipboard2.jpg (119,9 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg From Clipboard4.jpg (119,0 KB, 248 załadowań)
Stary 2007-01-18, 02:30   #1205
kaolinait
Zadomowienie

Pomocy !!! wlosy po trwalej :(((

no wiec wracajac z zakupow wstapilam do pharmacy po krem do twarzy i pianke do wlosow.Zobaczylam slicznie namlowana pania z kreconymi wloskami. Poczytalam i kupilam. Zaznacze ze mieszkam w ameryce i to niedlugo i nie wszystkie pojecia fryzjerskie znam po ang. No ale myslalam ze to tylko jakies cos co pozwoli moim kreconym wloska pokrecic sie bardziej i przestac "szopic". W trakcie zorientowalam sie ze to chyba jednak jest trwala. Moje fale wyprostowaly sie zupelnie, na glowie mam jedna wielka szope na ktora juz nawet prostownica nie pomaga (((((((( Pomocy! moze wiecie czym moge sobie pomoc? bo teraz ciagle siedze i rycze

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 13:23   #1206
olcia 810
Wtajemniczenie

Dot.: Pomocy !!! wlosy po trwalej :(((

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
no wiec wracajac z zakupow wstapilam do pharmacy po krem do twarzy i pianke do wlosow.Zobaczylam slicznie namlowana pania z kreconymi wloskami. Poczytalam i kupilam. Zaznacze ze mieszkam w ameryce i to niedlugo i nie wszystkie pojecia fryzjerskie znam po ang. No ale myslalam ze to tylko jakies cos co pozwoli moim kreconym wloska pokrecic sie bardziej i przestac "szopic". W trakcie zorientowalam sie ze to chyba jednak jest trwala. Moje fale wyprostowaly sie zupelnie, na glowie mam jedna wielka szope na ktora juz nawet prostownica nie pomaga (((((((( Pomocy! moze wiecie czym moge sobie pomoc? bo teraz ciagle siedze i rycze
To jest trwała i Twoje fale sie wyprostowały?
Stary 2007-01-18, 22:48   #1207
kaolinait
Zadomowienie

Dot.: Pomocy !!! wlosy po trwalej :(((

no wlasnie to jest najdziwniejsze :/

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-19, 15:07   #1208
tojakasia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Shiloh_ Pokaż wiadomość
Najlepiej nie robic trwalej - trwalej, tylko taka co sie sama rozprostowuje - headlines. U mnie efekt super mimo jasnych blond wloskow. Headlines niby trzyma sie tylko 4-6 tygodni ale u mnie nawet rok. Problem moga stanowic proste odrosty, ja mam naturalnie lekko krecone/falowane wlosy wiec u mnie specjalnie nie widac.
Mam fotki trwalej po 9 miesiacach od zrobienia - pozniej podrzuce.
Mogłabyś napisać więcej o tej technice headlines. Proszę... Z góry dziękuję!
tojakasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-19, 21:20   #1209
Bambi2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
A robiłaś trwałą już na jasnych pasemkach? Bo ja w wakacje radośnie pobiegłam do dobrego fryzjera i chciałam trwałą, żeby mieć piękne loki na wesele koleżanki. Odczekałam dwa tygodnie od zrobienia balejażu w trzech kolorach. I fryzjerka mi powiedziała, że mi nie zrobi trwałej Ja szok. A ona mówi, że te jaśniejsze pasemka po około tygodniu się wykruszą I że jak chce to tylko na moją odpowiedzialność. Oczywiście nie zrobiłam.

Teraz mam jednolite dosyć ciemne rude włosy i znowu mnie ciągnie do trwałej To już moje marzenie od 5 lat tylko coś mi to nie idzie hmmm może na sylwestra...
To była moja druga trwała. Gdy ją robiłam nie miałam pasemek, zdecydowałam się na nie ok. 3 m-cy po jej zrobieniu. Natomiast pierwszą trwałą robiłam na włosy z pasemkami, ale farbowałam je dużo wczesniej, około roku. Wtedy włosy nie ucierpiały prawie wcale, tzn. trochę pewnie się przesuszyły, ale nie było to zauważalne, wyglądały zdrowo i naturalnie. Ale tak jak pisały dziewczyny- z włosami rozjaśnianymi trzeba bardzo ostrożnie, więc zastanów się jeszcze. W moim przypadku te wykruszone teraz kosmyki to nie efekt farbowania, ale źle wykonanej trwałej niestety.

Ania_Lovely: Chyba odwrotnie: najpierw trwała, potem pasemka. Acha, i w odpowiednich odstępach czasu
Bambi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-20, 09:33   #1210
Shiloh_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tojakasia Pokaż wiadomość
Mogłabyś napisać więcej o tej technice headlines. Proszę... Z góry dziękuję!
Nie wiem, co moge wiecej napisac, wszystko robi sie i wyglada tak, jakby to byla trwala, tylko plyn jest inny. Nie ma po tym efektu barana, ktorego trzeba sciac, tylko sie ladnie prostuja wlosy powoli. Nie niszczy wlosow tak jak normalna trwala... Roznica jest taka jak miedzy farba do wlosow a szamponem koloryzujacym. Po pierwszym masz pernamentny kolor do odrostow, drugi sie zmywa. Chociaz ja jestem zaprzeczeniem tej teori, bo u mnie headlines bardzo dlugo sie trzyma - i bardzo mnie to cieszy. Oczywiscie impreza jest troche drozsza niz trawala, ale wydaje mi sie, ze akurat jak juz sie ktos decyduje na pernamentne krecenie, to nie powinien skapic kasy. W koncu to jest "byc albo nie byc" dla wlosow...Moze troche dramatyzuje, ale widzialam juz pare "popalonych" trwalych ondulacji i nie zycze nikomu tego...
Stary 2007-01-22, 10:12   #1211
Jessica17
Przyczajenie

Trwała czy trwałe prostowanie??

Dziewczyny pomóżcie mi!! Mam pytanie, czy jak zrobię sobie trwałą to jakie będę miała loki chciałabym mieć takie delikatne jak jessica simpson.

Jessica17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 10:17   #1212
Jessica17
Przyczajenie

Trwała!!!!!!!!

Dziewczyny czy po trwałej mogę mieć takie włosy:

Jessica17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 10:33   #1213
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Trwała czy trwałe prostowanie??

Miałam trwałą 2 lub 3 razy i postaram się już nigdy (nigdy nie mów nigdy ) nie popełnić tego błędu. Na początku było super ale z czasem to było koszmar. Ja miałam dość mocną trwałą, tz. loki takie abym nie musiała ich dodatkowo nakręcać na papiloty lub wałki. Potem gdy chciałam zapuścić włosy to miałam odrosty i i siłą rzeczy część włosów była prosta a część jakaś taka nijaka (ni kręcone ni pofalowane). Wolałabym jednak poświęcić się, kupić lokówkę i sobie ja nakręcać każdego dnia niż potem przez kilak miesięcy męczyć się aż do całkowitego zniknięcia trwałej.
Raczej już nie wpadnę na pomysł z trwałą

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 10:34   #1214
ry-bcia
Zadomowienie

Dot.: Trwała!!!!!!!!

chyba nie... to raczej zasługa grubych wałków. Po trwałej wychodzi większy "baran". Tak przynajmniej twierdziły fryzjerki które pytałam o zdanie jak sama chciałam zrobic trwałą i chciałam miec duze loki
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 11:22   #1215
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney
Dot.: Trwała!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
chyba nie... to raczej zasługa grubych wałków. Po trwałej wychodzi większy "baran". Tak przynajmniej twierdziły fryzjerki które pytałam o zdanie jak sama chciałam zrobic trwałą i chciałam miec duze loki
Zgadzam sie Dla wlosow chyba nie ma nic gorszego niż trwała....

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 16:57   #1216
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Trwała czy trwałe prostowanie??

Jessica17 - zakładasz non stop wątki na ten sam temat, czemu to ma służyć w Twoich dwóch pierwszych wątkach odpowiedziałam Ci na Twoje pytania, dodatkowo podałam multum linków do wątków na wizażu odnoszacych się do Twoich dylematów, a tu widzę, że zakładasz czwarty na ten sam temat - czytałaś w ogóle swoje pierwsze wątki?
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 10:20   #1217
fredka3
Przyczajenie

Dot.: trwała lub loki

Cytat:
Napisane przez tessalia Pokaż wiadomość
Nie polecam trwałej, bowiem bardzo niszczy włosy, jak zresztą każdy zabieg chemiczny...
trawała nie wychodzi na wszytskich rodzajach włosów, ciężkie i grube nawet lepiej sie nadają niż te cienkie i przesuszone, ja mam półdlugie, falowane, puchate włoski i zadna fryzjerka niechciala sie podjąć zrobienia mi trwałej:/ dlatego teraz mam swój świetny sposb na fale czy loki: myje włosy dobrym szmponem nalepiej takim zachowania blasku koloru np. Goldwell potem nakładam lekką odżywke do zniszczonych tej samej firmy, nastepnie susze, potem prostuje prostownicą aby byy gładkie i dalej zależy jaką chcę fryzrke naczęściej biore cienką lokówke, rozdzielam wlosy na warsywy i zaczynam od tej najnizszej, dolnej, nakładam troszke kremu do loków firmy wella nazywa się high hair, curl cream, nastepnie nawijam na lokówke pozostawijąc wolną końcówkę włosow aby sie nie skreciły, trzymam na lokówce chwilke aby powstaly lekkie fale a nie mozne loki, potem pryskam lakierem i jak zrobie całą głowę fryzurka jest piękna jescze tylko nabłyszczacz i naprawde cudo... alez sie rozpisalam ale wybaczcie pierwszy raz yu jestem postarams ie streszczac na przyszłość)) pozdrawiam...
Stary 2007-01-23, 15:03   #1218
Tequillaaa
Raczkowanie

Nie polecam trwałej. Ja zrobilam jakies 2 lata temu i żałuję, miałam wymarzone loki tylko troszke zniszczyłam włosy. Teraz zamiast trwalej nakładam pianke do wlosów suszę suszarką ugniatając je i efekt jest zadawalający
Tequillaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 15:05   #1219
Tequillaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczkak Pokaż wiadomość
Mam włosy za łopatki,niby jest ich duzo ale są cieńkie.Zastanawiam sie czy loki pasują do osoby która ma niskie czoło ..
A jeśli chodzi o to czółko to chyba nie ma znaczenia czy loki pasują ja mam wysokie czoło jest po czym całować na dobranoc hahaha
Tequillaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-03, 15:02   #1220
danoa
Przyczajenie

trwała

Cześć!
Mam pytanie odnośnie trwałej proste wlosy.Jakie są najlepsze płyny do trwalej i jak je używać oraz jak zrobić trwałą proste włosy?
danoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 15:12   #1221
danoa
Przyczajenie

Dot.: Re: Trwała

Prosze poradzcie mi jak zrobic sobie trwała proste włosy, bo juz nie moge wytrzymac z moimi ciagle sie lokujacymi i puszacymi włosami!pozdrawiam
danoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 20:44   #1222
patiencee
Przyczajenie

Witam!
Mój pierwszy post na tym forum
Przyznaję że trafiłam tu ponieważ szukam info na temat trwałej. Znaczy wiem już dużo i wiem, że to czy trwałą wyjdzie taka jak ma być zależy głównie od fryzjera jak i również od kondycji włosów.

Moje włosy sięgają za kark, są mocno wycieniowane, mam grzywke dosc długą [nie podcinam bo mysle o trwalej] sa grube, geste i mocne, nie zniszczone, nigdy nie farbowałam ani nic z tych rzeczy. Szybko sie przetłuszczają, muszę myć co 2 dni. Po umyciu nakładam piankę i jak przeschną to modelują szczotko-suszarką [inaczej byłyby każdy w inną stroną, a ja lubię je mieć na miejscu]

I co myślicie? Zrobić trwałą? Myślęo efekcie jaki dają papiloty..

Aaa i był ktoś w sieci salonów TRENDY? Najlepiej w Bielsku-Białej...?

I mam pytanie czym sięróżni trwała owocowa, ziołowa i chemiczna?
patiencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 17:47   #1223
a.agnieszka
Przyczajenie

Exclamation Dot.: robicie trwałą???

Mam cienkie włosy. Jakies 4 lata temu miałam włoski za ramiona. Zawsze marzyłam aby mieć piękne loczki. Zrobiłam trwałą. SZOKKKK!!! Mogłam wyjść dopiero po nałożeniu kilograma pianki. Była to jedna wielka SZOPA!!! A zniszczenia były ogromne. O tyle dobrze, że fryzjerka podjeła się regeneracji i zafundowała mi darmowe maski. Włoski nadal były w kiepskim stanie, ale jakoś wyglądały. Niestety po jakimś czasie musiałam się obciąć na krótko.
Dziewczyny zanim cokolwiek zrobicie zastanówcie się!!!
W tym przypadku lepiej uczyć się na czyichś błędach. Gdy niedawno poszłam do porządnego fryzjera, spytałam, czy na moje włosy warto robić trwałą powiedział, że w żadnym przypadku!! Dlaczego tamta fryzjerka tego nie wiedziała?? Nie mam pojęcia, ale przynajmniej mam nauczkę.
Pozdrawiam.
a.agnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-24, 13:30   #1224
margitta
Zakorzenienie

Dot.: Lekka trwała???

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Zanim zdecydujesz się na trwałą radzę przeczytać ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=1050065#
Też mi przykład - dziewczyna zrobiła sobie sama w domu trwałą, pewnei jakimś preparatem za 3zł, na rozjaśnionych włosach i od razu je umyła szamponem

Tu są chyba poważni ludzie jednak

Ja też chcę zrobić trwałą, cały czas zapuszczam włosy, żeby mieć długie i kręcone (to bardzo skraca z tego co zauważyłam). Już kiedyś siedziałam na foletu u fryzjera i się babka nie zgodziła A ja już tyle lat marzę o trwałej...
Stary 2007-02-24, 13:58   #1225
ilo16na
Zakorzenienie

Dot.: Lekka trwała???

Ja robilam trwala ziolowa na wlosach naturalnie falowanych do ramion.Robilam na poczatku roku.Sa plusy i minusy
Wlosy sie mniej przetluszczaja ladniej kreca,ale mialam rozjasniane 2 pasemka i one sa strasznie zniszczone,reszta wlosow to jakos przezyla i sa miekkie,Ale
przez 2 tygodnie byl baran i 1 wielka szopa, a wlosy z pod spodu rozprostowaly sie po tygodniu, one nie chca sie krecic

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-26, 09:13   #1226
agusia02
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Re: trwała ondulacja - co i jak??

Cytat:
Napisane przez beliczek Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odpowiedź!
Czyli to jednak prawda z ta zaleznościa pomiędzy trwałą a okresem!!! A pytałam sie fryzjerki przed zabiegiem - powiedziała mi, że to przesąd!!
Chodzi mi właśnie o takie delikatne falki!
tego że w podczas okresu nie można robić trwałej mogę ci powiedzieć na 100% ja tego nie wiedziałam i zrobiłam sobie wtedy trwałą trzymałam wałki drugie tyle dłużej nież powinno się je trzymać a efektu nie było żadnego miejscami sie pofalowały a w innych miejscach były jak druty.
Póżniej mnie zapytano czy miałam okres i sie wyjaśniło , jak zrobiłam ją po pewnum czasie to już było ok.
włosy wówczas są inne wytwarzają się jakieś tłyszcze które uniemoąliwiją skręt.
A jak w końcu zrobiłaś ta trwała????
agusia02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-26, 11:25   #1227
joannaf11
Przyczajenie

GG do joannaf11
Thumbs up Trwała

Witam wszystkich uzytkowiników! Mam pytanie odnosnie trwalej....mam raczej długie włosy, ciemne i zaraz po umyciu kręcą mi sie lekka....choć niekiedy prosuja zaraz u nasady a koncowki sa powywijane w rozne strony. Zastanawiam sie nad zrobienia trwalej na wakacje, takka lekka chcialabym zrobic, aby zabardzo nie zniszczyc wlosow ( choc i tak wiem ze trwała jak trwała ale zawsze niszczy strukture włosa).
Mam pytanie do was...czy robilyscie juz trwala i jakie pozniejsze skutki to mialo na strukture wlosa? Prosilabykm tez o zalaczenie roznych zdjec z fryzurami po trwalej ( takich srednio poskrecanych).
POzdrawia....
"E troppo bello per essere vero"........
Stary 2007-03-04, 12:47   #1228
kosmita77
Zakorzenienie

Dot.: czy da się przyspieszyć rozprostowywanie się włosów po trwałej?

ja jestem 2 lata i kilka dni po trwalej. juz mi zeszlo to ohydztwo, sciete... ale ile sie nacierpialam... szkoda slow i nie wiedzialam o tych metodach prostowania wlosow po trwalej... ale czlowiek uczy sie na bledach... szkoda ze 2 lata mialam barana...
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 08:01   #1229
lerche
Raczkowanie

loki.. trwała...

mam pytanie:
chciałabym zrobić sobie loczki, czy fale nie wiem jak to ująć dokładnie coś jak na fotkach tych poniżej tylko mam pytanie:

1) czy fryzjerka zrobi mi trwałą czy są inne jeszcze metody trwałego lokowania?
2)czy ten zabieg może mi zrobić na większych wałkach bo chcę je mieć takie luźne ,nie kręciołki typowe?
3)czy bardzo włosy mi się zniszczą?
4)w jakiej cenie takie zabiegi są?np. u fryzjera co za mycie z podcieciem bierzez 10zł, tak orientacyjnie ile za takie "loczkowanie "weźmie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg urbanska167a.jpeg (18,1 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Urbanska450a.jpeg (20,2 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Urbanska450aa.jpeg (21,4 KB, 84 załadowań)
lerche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 08:06   #1230
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: loki.. trwała...

Cytat:
Napisane przez lerche Pokaż wiadomość
mam pytanie:
chciałabym zrobić sobie loczki, czy fale nie wiem jak to ująć dokładnie coś jak na fotkach tych poniżej tylko mam pytanie:

1) czy fryzjerka zrobi mi trwałą czy są inne jeszcze metody trwałego lokowania?
2)czy ten zabieg może mi zrobić na większych wałkach bo chcę je mieć takie luźne ,nie kręciołki typowe?
3)czy bardzo włosy mi się zniszczą?
4)w jakiej cenie takie zabiegi są?np. u fryzjera co za mycie z podcieciem bierzez 10zł, tak orientacyjnie ile za takie "loczkowanie "weźmie?
nie załączyły Ci się fotki
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości