|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Montii, a my jutro mamy 15 tydzień...nie prawdaż?
Dziewczyny,nie wiem,czy to to,o czym myślę,ale od trzech dni mam co jakiś czas dziwne bąbelki w brzuchu(przewaznie po prawej stronie)!Takie jakby...pekanie. Nie wiem,czy to juz dzidzia daje o sobie znać? A może to tylko jelitka ?
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej,
http://www.forumginekologiczne.pl/tx...0,kawa-a-ciaza - to link odnośnie kawy. Widzę, że dużo tu miłośniczek (tak jak ja). W sumie na początku też się obawiałam picia kawy, a przyznam, że uwielbiam, ale teraz piję jedną dziennie i to nie ricore czy velvet tylko espresso nescafe (które uwielbiam) z dużą ilością mleka ![]() U mnie 16 tydzień sobie ucieka, dolegliwości żadnych, samopoczucie świetne i ogólnie jest super. Jeśli chodzi o płeć, to gin na prenatalnym, a potem gin na wizycie mówili, że siusiaka nie widać, ale za wcześnie, żeby dziewczynkę potwierdzić No więc mam nadzieję, że będzie dziewczynka chociaż oczywiście mąż chce chłopczyka Najważniejsze, żeby było zdrowe - nic innego się nie liczy!!!!Brzuszek zatrzymał się wzrostowo na 14tym tygodniu, a może nawet trochę się zmniejszył, bo zaparcia mi się powoli kończą. Też się nad tym "rogalem" zastanawiam, bo na razie jest ok jeśli chodzi o spanie (wyłączając wstawanie min 4 razy na siku), ale potem może być mniej wygodnie. Blackrose cieszę się strasznie, że z kotkiem lepiej - silne są te zwierzaki bardzo
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że mnie mama jutro nie zaciągnie do zbierania kartofelków, nienawidzę tego! Zresztą dziś sprzątałam działkę i się schylałam co kawałek i tak sie zmęczyłam, ze szok, do tego potem czułam brzuch, więc nie dam sie zaciągnąć na pole
|
|
#1204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiecie może gdzie mogę sobie zrobić wizualizację kuchni?? w jakims programie![]() padam na twarz już tak więc życzę spokojnej nocki, u mnie też jutro 15 tydzień chyba bo już się pogubiłam ![]() ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#1205 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w sumie jest mi wszystko jedno ale dla dziewczynki mam już 3 imiona do wyboru a dla chłopca Dobranoc dziewczyny |
|||
|
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moje malenstwo, poza tym jednym razem sie nie odzywa
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale płci nie sprawdzał przez 3D tylko normalnie. No i coś tam rzeczywiście było między nóżkami, tylko jeszcze malutkie. A najbardziej się cieszę, że już nie muszę jechać 100 km do Lublina na 3D...![]() Ja byłam przekonana, że będzie córka, ale przeczucia mnie zwiodły W sumie na słodkie nie specjalnie mam ochotę to powinnam się chłopca spodziewać ![]() Cytat:
Sama będziesz sobie projektować, czy znasz jakąś firmę, która ładne kuchnie robi? |
||
|
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też niespecjalnie mam ochotę na słodkie, więc ... chłopczyk... ? zobaczymy ziemniaki - uwielbiam je, szczególnie te zapiekane, frytki z piekarnika - mniam, mniam. Przed ciążą nieszczególnie często zjawiały się w moim jadłospisie, a teraz niemalże królują ![]() z jedzeniem można poszaleć, ale z tym zbieraniem rzeczywiście dziewczynki nie szalejcie
Edytowane przez neti23 Czas edycji: 2010-09-14 o 07:30 |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Ah no i teraz mam ochotę na pieczone ziemniaki z masełkiem...
![]() Wstawiam jeszcze zdjęcie mojej chudzinki
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-09-14 o 07:50 |
|
|
|
#1211 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale fajnie będzie jak się myliłam
|
||||||
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Olsza, ja kupowałam szczepionkę na rota dwudawkową, kosztowała koło 300 zł za dawkę. Więc tania nie jest. Teoretycznie jest skuteczna przez okres przynajmniej dwóch lat. To niby niewiele ale nawet gdyby tylko tyle to chronimy dziecko w najwcześniejszym okresie życia, kiedy organizm jest najsłabszy. A jak na razie z tego co czytałam nie można zaszczepić się później, to szczepienie wyłącznie dla niemowląt przed 6 miesiącem życia. Niutka, ja wiem że szczepienie na rota nie chroni przed wszystkimi wirusami ale wychodzę z założenie że może przynajmniej złagodzi objawy i dziecko przejdzie lżej niż bez szczepienia. Castia, no właśnie, a w takim razie kupiłas te dżinsy na aktualne wymiary i okazały się za duże czy wzięłaś większe. Chodzi mi dokładniej o wymiary w udach...I czy one są coś elastyczne i w razie czego cokolwiek się rozciągną czy nie? Kurcze, kuszą mnie a nie wiem jaki rozmiar wziąć I może jednak przystopuj z tymi ziemniakami ![]() Tity, gratuluję synka Iizabelaa, nawilżanie skóry na pewno nie zaszkodzi a może cokolwiek pomoże ![]() Montii, pomyłki z płcią zdarzają się oczywiście ale przy dobrym jakościowo sprzęcie raczej nie powinno być wątpliwości. Ja będę mieć usg u 3 lekarzy więc jeśli każdy potwierdzi będę pewna Chyba że u któregoś nie będzie widać ale zakładam że jeśli dwóch potwierdzi to nie powinni się mylić.
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
a właśnie - kiedy się kończy I trymestr, ja liczyłam standardowo 4 tygodnie na każdy miesiąc, więc zgodnie z tym kończyłby się z upływem 12 tygodnia,ale ostatnio w książce: W oczekiwaniu na dziecko, przeczytałam,że kończy się z upływem 13 tygodnia, czyli tydzień dłużej. Jak Wy liczycie ?
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Castia! Przepraszam, jeśli było już na ten temat, ale jestem strasznie ciekawa, jaki domek budujecie, na jakim etapie jesteście? Macie jakieś fotki? Tity! Gratuluję synka! Black_Angel86! Jeśli zdążyłam, to napiszę Ci, jak wyglądał wieczór panieński, który zorganizowałam całkiem niedawno, bo 07.08. Tak na niego czekałam, a tu 01.08 dowiedziałam się, że jestem w ciąży i z picia super drinków dupa blada... Nie wspominając już o tym, że całe wesele też bez picia. I oczywiście weź tu ukryj przed kimkolwiek, dlaczego... No dobra, do rzeczy. Najpierw spotkałyśmy się u mnie w mieszkaniu. Była cała masa pysznego jedzenia, czerwone długie rękawiczki dla wszystkich, czerwone boa i różowe uszy królicze. Super fotki wyszły. Potem było parę zabaw:1) Konkurs na suknię dla druhny i panny młodej. Kupiłam dwa opakowania papieru toaletowego - jeden różowy, drugi biały. Laski podzieliły się na dwie grupy i na czas jedna grupa tworzyła suknię ślubną dla panny młodej, druga - dla druhny, 2) Czeluści damskiej torebki. Każda z nas wrzuciła do wspólnego worka dowolnie wybrane ze swojej torebki po 3 rzeczy. Panna młoda musiała zgadnąć do kogo należą. Każda poprawna odpowiedź - prezencik, każda zła odpowiedź - karniaczek w postaci kieliszeczka pysznej naleweczki - pigwówki (roboty mego małża), 3) Test na to, czy panna młoda nadaje się na gospodynię domową i tu zadania typu: - cerowanie skarpety, - uprasowanie męskiej koszuli, - obieranie ziemniaków na czas, - założenie pieluchy na lalkę. Oczywiście poprawne wykonanie zadania - prezencik, niepoprawne - karniaczek. 4) Balonik, czyli pożegnanie z nazwiskiem. Na balonie piszemy nazwisko panieńskie panny młodej i wypuszczamy z balkonu w niebo. Potem pojechałyśmy do lokalu. Tam miałyśmy zarezerwowany vip room. I tam były pytania, które wcześniej zadałyśmy panu młodemu. Koleżanka uzdolniona plastycznie zrobiła taki komiks z tych pytań i odpowiedzi. Super to wyszło. Pytania były typu: 1. Ulubiona marka piwa pana młodego. 2. Kim chciał być, kiedy był dzieckiem? 3. Jego największe marzenie. 4. Jego ulubiona potrawa. 5. Jego ulubiony film/serial. 6. Data ich zaręczyn. 7. Ulubiony kolor pana młodego. 8. Jak najchętniej relaksuje się pan młody? 9. Wymień jeden kraj, do którego najbardziej chciałby się udać pan młody. 10. Kiedy obchodzi imieniny oraz urodziny Twoja przyszła teściowa? 11. Dokładna data Waszego poznania się. 12. Ulubiony komplet Twojej bielizny wg Johna? 13. Miejsce Waszej pierwszej randki. 14. Ile dzieci chce mieć pan młody? 15. Wasza piosenka. 16. Najlepszy prezent, który pan młody dostał od Ciebie? 17. Jak miała na imię pierwsza miłość pana młodego? 18. Kiedy ma urodziny siostra pana młodego? 19. Kiedy pan młody przestał wierzyć w świętego Mikołaja? 20. Czy pan młody chodził do przedszkola? 21. Jak woła na Ciebie pan młody, jak ma do ciebie jakiś interes? 22. Kiedy pan młody chce mieć pierwsze dziecko i jak będzie miało na imię? 23. W jakim dniu tygodnia był urodziny pan młody? 24. Jakiego koloru są oczy pana młodego? 25. Jak się poznali, gdzie? (z tego co wiem to w jadącym autobusie w NY) ![]() 26. Jakie są ulubione przyprawy kulinarne pana młodego? 27. Czy pan młody jest za równouprawnieniem kobiet? )))28. Jaka jest ulubiona marka samochodu pana młodego za którym mu się zdarza oglądać? 29. Który kolor by wybrał jakby miał malować ich wspólną sypialnie:czerwony, biały, zielony, niebieski,brązowy??? ![]() 30. Jaki rozmiar kołnierzyka ma pan młody? Oczywiście może też być zabawa pt. pytanie czy wyzwanie. Udanego panieńskiego życzę!
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale słyszałam też że liczy się 4 tygodnie na każdy miesiąc, a potem na koniec ciąży dodaje się dwa tygodnie ![]() przecież to prosta matematyka,a jednak nie jest to takie proste
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1218 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze pojechalabym w gory.Cytat:
Wiec ja sie zdeysduje zreszta 40zl to nie majatek ![]() Cytat:
Ja bylam w 15 i nic z tego nie wyszlo, bo sie dzizdia nie chciala pokazac, poza tym lekarz nie bardzo chcial oznaczac. Tak wiec musze czekac do polowy pazdziernika. Cytat:
![]() Ja jutro zaczynam 17tydz jednak ruchow nima. Widac moje dziecko absolutnie nie ma zamiaru uszczesliwic mamy w zaden sposob, ale spoko potrace mu/jej z kieszonkowego ![]() Dzieki za zyczenia powrotu do zdrowia. Mam nadzieje, ze juz nie dlugo stane no nogach, bo od wczoraj mam chyba kulminacje choroby i pojawila sie goraczka, kaszel i uczucie jakby mi ktos na klatce piersiowej siedzial. Polezymy zobaczymy ![]() W ogole to sie wczoraj zastanawialam jaki wplyw ma takie przeziebienie na kluske. Tz wiem, ze ono nie choruje, bo pewnie ma tam jakies "zabezpieczenia" , ale tak sie zastanawialam co sie tam wtedy dzieje.Ide dalej lezec. |
|||||||
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Jok3r
owocnego leżenia
|
|
|
|
#1220 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co właśnie poszukujemy kogoś kto robi kuchnię, wczoraj byli u nas jacyś tam projektanci, zrobili wizualizację ale jakoś nie jestem do niej przekonana, i chciałabym w jakimś programie zrobić sobie sama, jakby to wyglądało tak jak ja sobie wymyślę. jutro też jesteśmy umówieni z jedną firmą to zobaczymy co oni nam zaproponują ![]() wczoraj koszt kuchni, tzn, same meble z oswietleniem już na gotowo wycenili mi na 6500zł nie wiem czy to duzo czy mało, dla mnie oczywiscie duzo jesli biorę pod uwagę wszystkie inne rzeczy ktore musimy do domku kupic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m410794850837b ale ja nie jestem z niego juz zadowolona, moj TZ zaczął go stawiać jak dopiero co zaczelismy ze soba byc więc głupio mi było się wtrącac po pół roku znajmoosci do domku ktory stawia bo nawet nie wiedziałam że będzięmy ze sobą juz na zawsze. Ja bym wybrała inny projekt ![]() w tym i tak sporo zmian zastosowalismy w miarę mozliwosci. no ale jak juz jest to jest, a dla nas to duzo tymbardziej ze jestesmy dopiero 3 miesiace po slubie obecnie jestemy juz na etapie wykonczeniowki, w przyszlym tyg przychodza klaść gładz i malowac, no a potem płytkarz i panele. domek ocieplilismy juz. z wiekszych wydatkow musimy kupic piec i grzejniki i brame garazową, no i meble kuchenne i cała łazienka. na razie kończymy parter zebysmy z didziusiem mogli iśc na swoje bo w obecnym pokoju u mnie w domu nie mia miejsca juz nawet na łożeczko ani szafki na ciuszki dla bobasa![]() ja dziś nie zbieram ziemniakow mam misję ugotowania obiadku dla całej brygady![]() fotki kiedyś wrzucę bo są u teściów. jak będę pamiętać to nieługo wstawię
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-09-14 o 10:30 |
|||
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/g...sutrakning.php - jeszcze raz wklejam fajny link do kalkulatora ciążowego, tu jest właśnie rozgraniczenie na te dwa sposoby! Mam do Was pytanie jeśli chodzi o pływanie! Zagrożenie u mnie minęło i mogłabym popływać (wszędzie piszą, że to najlepszy sport w ciąży), ale boję się infekcji. Ginekologa zapomniałam zapytać. Chodzi mi o tampony - gdzieś kiedyś wyczytałam, że kobiety w ciąży chronią się przed infekcjami na basenie zakładając tampon. Jakoś mieszane mam uczucia! Jak Wy się zabezpieczacie pływając?? |
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
czarna , hm nie 15 a 16
tak liczy mi położna i ginekolog ale wpisując do wszelkich recept/skierowań/ksiązeczek posługuje się skończonymi wow ja dzisiaj wstałam siku tylko 2x! ![]()
|
#1223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wydaje mi się jednak, że nie jest to dużo, takie są ceny, ja robiłam dwa lata temu kuchnię i zapłaciłam 8.000, a kuchnia maleńka, z tym że wliczony był zlew, okap i miałam szuflady oraz drzwiczki od szafek cichodomykające się. Ładny ten domek ![]() Aż mi się zamarzyło... |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r, na innym wątku była dziewczyna, już urodziła a ciążę przechodziła z dużym mięśniakiem. Niestety często dawał jej się we znaki, brzuszek też miała o wiele większy niż przy pojedynczej ciąży. Ale to wszystko pewnie zależy i od rozmiaru, i od położenia mięśniaka więc może Tobie przejdzie ulgowo
![]() Castia, aha, czyli są rozciągliwe i nieco większe niż z wymiarów. Super, w takim razie chyba mogę wziąć S, powinnam zmieścić uda a w razie czego potem się pewnie jeszcze rozciągną. Nie chciałabym za dużych, poprzednio takie miałam i do porodu były za luźne, to też niewygodne. Projekt domku mnie się podoba choć pewnie też wybrałabym inny ale skoro nie miałaś wyboru zostaje się cieszyć z tego. 6 pokoi, spoko...możecie mieć gromadkę
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
eh dom
może nam się uda za 5 lat, bo w tym roku mieszkanie kupiliśmy, a za 5 lat kto wie.... wtedy mogę mieć 5tkę dzieci
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyśmy mieli dom z wielkim ogrodem to chciałabym mieć tak z 4 dzieci
5 też może być oczywiście jakby były warunki...na razie jedno w drodze zobaczymy co dalej będzie ![]() ![]()
|
#1228 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak ostatnio się pytałam mojej ginekolog o basen to nie mówiła nic o tamponach, ale poleciła żebym sobie przed i po basenie dla ostrożności aplikowała tabletki Gynophilus albo Lactovaginal. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Mój mąż zawsze powtarza, że on chce mieć drużynę piłkarską |
||
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
ale zobaczymy czy po pierwszym nie będę miała dość haha
![]()
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ale jeeeeeszcze czas w czwartek idę do lekarza i będziemy podglądać maluszka, może uda mi się wydębić podglądanie płci - ten mój gin to taki, że sam z siebie nie powie raczej ![]() ja sobie spodnie zamówiłam na allegro - używane, dziś mi przyszły i są super jak nowe a zapłaciłam 30zł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Dziewczyny,nie wiem,czy to to,o czym myślę,ale od trzech dni mam co jakiś czas dziwne bąbelki w brzuchu(przewaznie po prawej stronie)!Takie jakby...pekanie. Nie wiem,czy to juz dzidzia daje o sobie znać? A może to tylko jelitka 

teraz ledwo żyje

w jakims programie
kurcze padam na buzie... idę spać
W sumie na słodkie nie specjalnie mam ochotę to powinnam się chłopca spodziewać 

Nie wspominając już o tym, że całe wesele też bez picia. I oczywiście weź tu ukryj przed kimkolwiek, dlaczego... No dobra, do rzeczy. Najpierw spotkałyśmy się u mnie w mieszkaniu. Była cała masa pysznego jedzenia, czerwone długie rękawiczki dla wszystkich, czerwone boa i różowe uszy królicze. Super fotki wyszły.