Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-01, 17:35   #1201
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

no może ślina faktycznie troche się zbiera. Raz się tylko zapędziłam i serio oplułam, ale obróciłam to w żart.
Językiem czasem warto przejechać po zębach

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 17:55   #1202
Agnesik_
Raczkowanie

No to może teraz ja zawalę was swoim pytaniem?
Zbliża mi się małymi krokami termin zdjęcia aparatu ( jakieś pół roku? ). Aktualnie mam wyciągi żeby wyrównać zgryz ( upierdliwe to to jest, nie powiem że nie ). Ale ten zgryz mi się nie równa trochę bo jakby cała szczęka opiera mi się na siódemkach i jedynki stykają się z jedynkami. Reszta totalnie nic! To normalka czy odstaję od reszty?

Edit : Zapomniałam dodać że jak się patrzy to wszystko wygląda ok ( w sensie że się wszystkie stykają, ale ja nie mam takiego uczucia ).

Edytowane przez Agnesik_
Czas edycji: 2010-11-01 o 18:04
Agnesik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:02   #1203
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smonika1975 Pokaż wiadomość
klask i:
Dlatego wzięłam sobie męża 9 lat starszego
a ja faceta 5 lat starszego

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:17   #1204
milla21
Przyczajenie

Hej
piszę bo niedługo również dołącze do waszego grona aparatek
w czwartek będe miała zakładany aparat metalowy i zastanaiam sie nad kolorem gumekmam dość małe zęby dlatego chciałabym żeby wszytsko wyglądało dość estetyczniemoja wada nie jest dosc duza ale musze nosic ok 2 lat
moze ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami i udzieli jakiś cennych porad w przetrwaniu tego okresu
pozdrawiam
milla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:20   #1205
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteSmile Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź.
Jakoś się boję tego całego aparatu (nie byłam jeszcze u orto nigdy) . Czy leczenie długo by trwało? Jak myślisz?

jeszcze jedno. Mam strasznie okrąglutką twarz i boje się, że będę wyglądała jak brzydula koleżanka też jest okrągła i nie wygląda to zadowalająco. i cały czas się zbiera ślina (zdarza się, że pluje jak mówi). Da się to jakoś kontrolować?

aż tak krzywych zębów nie masz więc myślę że 1,5-2 lat

mi też czasami zbiera się ślina w aparacie

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:50   #1206
WhiteSmile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

aż tak krzywych zębów nie masz więc myślę że 1,5-2 lat
Pocieszyłaś mnie do balu na pewno nie będę olśniewająca, ale do liceum zrzucę kilka kg, proste ząbki i aaah ! I będę się śmiała z tych co mi dogryzali

gadałam dziś z rodzicami o tym aparacie. jeżeli dobrze pójdzie to mnie zapiszą na wiosnę do ortodonty (luty/marzec)

Ile mniej więcej czeka się na aparat ? Ile czasu/wizyt trzeba przejść, żeby został założony?

Od wtorku zaczynam leczyć ząbki.
WhiteSmile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 19:56   #1207
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Pocieszyłaś mnie do balu na pewno nie będę olśniewająca, ale do liceum zrzucę kilka kg, proste ząbki i aaah ! I będę się śmiała z tych co mi dogryzali

gadałam dziś z rodzicami o tym aparacie. jeżeli dobrze pójdzie to mnie zapiszą na wiosnę do ortodonty (luty/marzec)

Ile mniej więcej czeka się na aparat ? Ile czasu/wizyt trzeba przejść, żeby został założony?

Od wtorku zaczynam leczyć ząbki.
to zależy jak długie są terminy u orto... ja miałam aparat zakładany na 3 wizycie, czyli po jakiś 2 miesiącach

Stary 2010-11-01, 20:12   #1208
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
1. w zasadzie to oprócz zamków i drutów niewiele się różnią... może częściej odpadają i się łamią skrzydełka (podobno) no i są droższe... a metalowy wcale tak źle nie wygląda, szczególnie jak się dobierze kolorowe gumki

2. nie wiem czy aparat przeszkadza w oddychaniu... chyba że orto zaleciła by Ci wyciągi bo sądząc po Twojej wadzie zaleciła by Ci, z nimi jest problem ze spaniem z otwartą buzią bo to takie "recepturki" którymi ściskasz obie szczęki... ale lepiej jak byś pogadała z orto

3. też mam małe zęby ale zamki dolne są mniejsze od górnych więc się nie martw

zębów aż tak bardzo krzywych nie masz tylko masz przerwy między nimi
Tak? Bo ja slyszalam ze wiecej osob narzeka na odklejajace sie zamki w metalowych aparatach...
Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
Ja w środę na wizytę -pierwszą od zakładania. Jak wrócę to wam tu cos może naskrobie.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Ja nie pluje ani się nie ślinie trochę to śmiesznie zabrzmiało.
Cytat:
Napisane przez Nusia_15 Pokaż wiadomość
a ja właśnie pluje niemiłosiernie ale żeby nie wyjść na nie wiadomo kogo zawsze sobie z tego żartuje ''znowu sie oplułam''
Cytat:
Napisane przez smonika1975 Pokaż wiadomość
klask i:
Dlatego wzięłam sobie męża 9 lat starszego
Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
a ja faceta 5 lat starszego
Cytat:
to zależy jak długie są terminy u orto... ja miałam aparat zakładany na 3 wizycie, czyli po jakiś 2 miesiącach
Hmmmm ja sie jakos nie pluje, wiecej sliny tez mi m sie nie zbiera....

Chyba musze straszego faceta se znalezc. wogole co ja mowie, ja zawsze wolalam tarszych bo w miom wieku to mi sie takie smarkacze wydaja....

za 2 dni wizyta

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 20:12   #1209
Lilllith
Rozeznanie

Ja mialam na 2 wizycie po 2 miesiacach a teraz w piatek juz kolejna wizyta na ktorej splace aparat do konca i juz tylko za wizyty bede placic chcialabym moc miec teraz kolorki znow

kochane jak scie sciaga metalowe ligatury? ...bo przeciez nie da sie ich rozciagnac ani nic...

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-01, 20:12   #1210
1magda1
Raczkowanie

Ja również miałam zakładany aparat na 3 wizycie, czyli po 9 dniach

Ja mam wizytę jutro. Zobaczymy czy orto nadal trzyma się tego, że kończymy przygodę z aparatem w styczniu...
Stary 2010-11-01, 20:45   #1211
WhiteSmile
Raczkowanie

ja się właśnie boje reakcji facetów i koleżanek :/
dlatego chyba zdecyduje się na estetyczny. ale 2000 za jeden łuk?!

i podobno dłuższy czas leczenia, czy to prawda?
WhiteSmile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 20:51   #1212
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Tak? Bo ja slyszalam ze wiecej osob narzeka na odklejajace sie zamki w metalowych aparatach...

ja właśnie słyszałam że metalowy jest mocniejszy... mi jeszcze nigdy nic się nie urwało ani nie ułamało, a tutaj wiele razy przewijał się temat że niektórym orto w kosmetycznym ułamała skrzydełko albo coś...

Stary 2010-11-01, 21:01   #1213
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

szczerze, ja nie wiem co w aparacie dziwnego, strasznego. Owszem na początku sensacja dla kolegów niektórych w klasie. No ale bez przesady. Mam metalowy, ostro zielone ligaturki założone i nie wstydze się ani uśmiechać, ani mówić, ani nic. Dla mnie to żadna ujma nosić aparat! Mam wadę poważną. Koło 3 lat pewnie będę nosić. Naprawdę to nic strasznego

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2010-11-01, 21:23   #1214
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze, ja nie wiem co w aparacie dziwnego, strasznego. Owszem na początku sensacja dla kolegów niektórych w klasie. No ale bez przesady. Mam metalowy, ostro zielone ligaturki założone i nie wstydze się ani uśmiechać, ani mówić, ani nic. Dla mnie to żadna ujma nosić aparat! Mam wadę poważną. Koło 3 lat pewnie będę nosić. Naprawdę to nic strasznego
też tak uważam... jak pierwszy raz poszłam do szkoły z aparatem to było wielkie zdziwienie, ale raczej pozytywne...

Stary 2010-11-01, 21:26   #1215
Lilllith
Rozeznanie

kasia_no87 jak zamki sie odklejaja to wina kleju a nie zamka tak jakbys nakleilam cyrkonie na zeba i by ci odpadl i bys stwierdzila ze twoje zeby sa do niczego bo cyrkonia sie ich nie trzyma

metalowe sa silniejsze i wytrzymalsze jakby nie patrzec metal jest mocniejszym tworzywem. Wiec zamki ceramiczne itp beda slabsze leczenie tez trwa troszke dluzej ale nie widac ich tak bardzo. Cos kosztem czegos

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-01, 21:34   #1216
1magda1
Raczkowanie

A ja już sama nie wiem, który aparat jest lepszy.
Ja zanim zdecydowałam się jaki chcę aparat, to usłyszałam, że oba są tak samo wytrzymałe, działają z taką samą siłą itd., i że różnica tylko tkwi w wyglądzie :P
Stary 2010-11-01, 21:43   #1217
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
kasia_no87 jak zamki sie odklejaja to wina kleju a nie zamka tak jakbys nakleilam cyrkonie na zeba i by ci odpadl i bys stwierdzila ze twoje zeby sa do niczego bo cyrkonia sie ich nie trzyma

metalowe sa silniejsze i wytrzymalsze jakby nie patrzec metal jest mocniejszym tworzywem. Wiec zamki ceramiczne itp beda slabsze leczenie tez trwa troszke dluzej ale nie widac ich tak bardzo. Cos kosztem czegos
Dokladnie, wina kleju nie zamka Wogole wydaje mi sie, ze czesciej sie odkleja w metalowych, bo kosmetyczne sa wieksze i maja wieksza powierzchnie przyklejona...

To wiadomo, ze metal mocniejszy i szybciej te haczyki w kosmetycznym zlamac

Co do dlugosci leczenia to wydaje mi sie, ze zalezy od zamka. Niektore kosmetyczne sa calkowicie zrobione z porcelany czy czegosc tam i one moga wolniej dzialac, a niektore maja te miejsca gdzie przechodzi drut metalowe (ja tak mam) i wydaje mi sie, ze dzialaja one identycznie.
A tak wogole to nie wiem o co chodzi z tym wolniejszym dzialaniem, przeciez zeby nie przesuwaja siecaly czas przez te 6tyg (albo ile czas jest miedzy wizytami) tylko na poczatku a pozniej juz sie tylko usztywniaja (kurde slowa mi brakuje), bo gumki robia sie slabsze itp... wiec wedlug nie na jedno wychodzi. Chyba ze zle mysle i jednak to dziala caly czas, aczkolwiek ja widze 'dzialanie' tylko na poczatku po wizycie, pozniej juz nic sie nie dzieje z moimi zebami....

A co do koszta to 2000 to tanio masz jak na kosmetyczny, ja dalam 2500zl a 1800 zwykly metal u mnie kosztuje

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez 1magda1 Pokaż wiadomość
Ja zanim zdecydowałam się jaki chcę aparat, to usłyszałam, że oba są tak samo wytrzymałe, działają z taką samą siłą itd., i że różnica tylko tkwi w wyglądzie :P
Dokladnie

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 21:51   #1218
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Ja za bez niklowy metal płaciłam 1500 zł. Normalny jest za 1400.

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2010-11-01, 21:56   #1219
paradiso
Zadomowienie

W Warszawie dużo drożej niestety Ja za szafir zapłaciłam 2500,metal był za 1900.

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 21:58   #1220
milla21
Przyczajenie

hallo
Hej
piszę bo niedługo również dołącze do waszego grona aparatek
w czwartek będe miała zakładany aparat metalowy i zastanaiam sie nad kolorem gumekmam dość małe zęby dlatego chciałabym żeby wszytsko wyglądało dość estetyczniemoja wada nie jest dosc duza ale musze nosic ok 2 lat
moze ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami i udzieli jakiś cennych porad w przetrwaniu tego okresu
pozdrawiam[/QUOTE]
milla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 22:06   #1221
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
kochane jak scie sciaga metalowe ligatury? ...bo przeciez nie da sie ich rozciagnac ani nic...
Do tej pory miałam tylko jedną wizytę kontrolną, zmieniano mi drut i cóż....w sumie nie bardzo wiedziałam, co się dzieje w mojej paszczy, ale miałam wrażenie jakby je ortodonta rozcinał (te ligatury metalowe w sensie). Ale głowy nie daję, co on tam dokładnie robił z tymi drucikami...
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-01, 23:29   #1222
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:

ja czekałam siedem dni po pirwszej wizycie w sumie było ustalone
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 00:32   #1223
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Dokladnie, wina kleju nie zamka Wogole wydaje mi sie, ze czesciej sie odkleja w metalowych, bo kosmetyczne sa wieksze i maja wieksza powierzchnie przyklejona...

Co do dlugosci leczenia to wydaje mi sie, ze zalezy od zamka. Niektore kosmetyczne sa calkowicie zrobione z porcelany czy czegosc tam i one moga wolniej dzialac, a niektore maja te miejsca gdzie przechodzi drut metalowe (ja tak mam) i wydaje mi sie, ze dzialaja one identycznie.
A tak wogole to nie wiem o co chodzi z tym wolniejszym dzialaniem, przeciez zeby nie przesuwaja siecaly czas przez te 6tyg (albo ile czas jest miedzy wizytami) tylko na poczatku a pozniej juz sie tylko usztywniaja (kurde slowa mi brakuje), bo gumki robia sie slabsze itp... wiec wedlug nie na jedno wychodzi. Chyba ze zle mysle i jednak to dziala caly czas, aczkolwiek ja widze 'dzialanie' tylko na poczatku po wizycie, pozniej juz nic sie nie dzieje z moimi zebami....
metalowe tez sa roznej wielkosci ja mam na gorze duze a na dole mini bo mam waskie zeby i by sie te duze nie zmiescily te porcelaone itp dzialaja wolniej bo mniejsza sila sie na nie dziala bo mogla sie uszkodzic, zwroc uwage na to ze skrzudelka sie odlamuja i haczyki jak sie na nie silniej zadziala a zamek zrobiony jest z tgo samego tworzywa (ale czy to w 100% prawda jest to nie wiem jednak moja dentystka robi teraz jakis kurs ortodontyczny i taka najnowsza widze im przekazuja[kurs robi w niemczech]). Zeby pracuja caly czas tylko zeby np ktorys mogl sie ruszyc najpierw inny musi sie ruszyc... np ja jestem miesiac ponad po wizycie w piatek nastepna a mnie dzis zaczela 5 dolna bolec i 3 i teraz patrze a tam miedzy nimi szpary juz nie ma u gory wogole. Dzis sie zamknela dopiero. Wiele razy takie zachowanie moich zabkow zaobserwowalam:P one sie chyba przed wizyta boja dlatego sie ruszaja tak intensywnie wtedy ;p

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Do tej pory miałam tylko jedną wizytę kontrolną, zmieniano mi drut i cóż....w sumie nie bardzo wiedziałam, co się dzieje w mojej paszczy, ale miałam wrażenie jakby je ortodonta rozcinał (te ligatury metalowe w sensie). Ale głowy nie daję, co on tam dokładnie robił z tymi drucikami...
no wlasnie wiem ze ona musi to jakos rozciac ale jak jak to zaraz przy zamku jest w tym miejscu gdzie drut trzyma?

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Napisane przez 1magda1 Pokaż wiadomość
nie tkwi w wygladzie metal a inne tworzywo to nie to samo

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-02, 09:06   #1224
Yoshka88
Raczkowanie

A ja dziś mam wizytę i zakładam dolny łuk! Wreszcie pozbędę się tych separacji wstrętnych Chcę turkusowe gumki ale nie wiem czy będą...

A co do metalowych i niemetalowych, to metalowe na pewno działają z większą siłą bo mi orto na samym początku rzekła, że przy mojej wadzie tylko metalowy wchodzi w grę, bo ceramiczny czy jakiśtam po prostu nie da rady przesunąć zębów mych
Stary 2010-11-02, 15:06   #1225
roksad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yoshka88 Pokaż wiadomość
A ja dziś mam wizytę i zakładam dolny łuk! Wreszcie pozbędę się tych separacji wstrętnych Chcę turkusowe gumki ale nie wiem czy będą...

A co do metalowych i niemetalowych, to metalowe na pewno działają z większą siłą bo mi orto na samym początku rzekła, że przy mojej wadzie tylko metalowy wchodzi w grę, bo ceramiczny czy jakiśtam po prostu nie da rady przesunąć zębów mych
Powiem szczerze, że moje pierwsze pytanie do ortodonty było takie, który jest lepszy. Metal czy ceramika. Powiedziała, że te które ona posiada ( i tu padła jakaś tam nazwa fizmy xD) działają tak samo, z taką samą siłą, różnią się tylko wyglądem. I powiedziała, że to moja decyzja czy chcę estetyczny czy metal, bo efekt będzie ten sam

Po za tym jest kilka rodzai aparatów co widać tutaj: http://www.ortodonta.info/aparaty.html

Więc ja zakładam na górę estetyczny, a na dół metalowy ^^
Już nie mogę się doczekać, a termin dopiero 19.11

roksad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:35   #1226
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roksad Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że moje pierwsze pytanie do ortodonty było takie, który jest lepszy. Metal czy ceramika. Powiedziała, że te które ona posiada ( i tu padła jakaś tam nazwa fizmy xD) działają tak samo, z taką samą siłą, różnią się tylko wyglądem. I powiedziała, że to moja decyzja czy chcę estetyczny czy metal, bo efekt będzie ten sam

Po za tym jest kilka rodzai aparatów co widać tutaj: http://www.ortodonta.info/aparaty.html

a przeczytalas co pisza o kazdym? bo chyba nie skoro uwazasz ze dziala tak samo.

ceramiczne z metalowym slotem

http://www.ortodonta.info/images/zam...ne_z_metsl.jpg
  • j.w.
  • bardzo duża wytrzymałość i precyzja działania (zbliżona do zamków metalowych)

wiec tylko te sa zblizone do metalowych

kompozytowo-ceramiczne

http://www.ortodonta.info/images/zamki_kompozytowe.jpg
  • estetyczne właściwości
  • niewielkie wymiary
  • stosowane na niewielkie wady ortodontyczne

ceramiczne

http://www.ortodonta.info/images/zamki_ceramiczne.jpg
  • kolor zbliżony do naturalnego koloru zębów
  • doskonała estetyka
  • bardzo duża wytrzymałość i efektywność leczenia
  • siły tarcia identyczne jak w zamkach metalowych
  • łatwy i bezpieczny sposób odklejania zamka
wiec kochana sama widzisz ze aparaty nie wszystkie maja jednakowa moc wiec moim zdaniem ceramika i metal sa najlepsze

oczywiscie kazdy ma swoje zdanie na ten temat ale poprostu niektore aparaty sa slabsze. Sama jedna z wizazanek napisala ze przy jej wadzie kosmetyczny by nie zdal egzaminu :P Ale jesli masz mozliwosc i orto CI powiedziala ze bedzie ok to bierz kosmetyczny jak chcesz mnie sye moja pytala czy tylko metalowe chce czy tak jak wiekszosc gora ladna. Powiedziala mi ze z tym ladniejszym leczenie bedzie troszke dluzej trwalo a mi zalezy na tym zeby to bylo jak najszybciej te z kompozytem metalowym ceramiczne tez pewnie sa dobre ale moja orto takich nie miala

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

kochana szybko zleci zobaczysz

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-11-02 o 15:27
Stary 2010-11-02, 15:41   #1227
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja za bez niklowy metal płaciłam 1500 zł. Normalny jest za 1400.
ja zapłaciłam za bezniklowy 1350 zł, zwykły był za 1200

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
W Warszawie dużo drożej niestety Ja za szafir zapłaciłam 2500,metal był za 1900.

to zależy gdzie, ja też się leczę w Warszawie i metal u mnie był za 1200

Stary 2010-11-02, 15:46   #1228
roksad
Raczkowanie

Cytat:
a przeczytalas co pisza o kazdym? bo chyba nie skoro uwazasz ze dziala tak samo.

kochana szybko zleci zobaczysz
Przeczytałam i podałam tą stronę, po to, żeby pokazać, że nie można wszystkich opinii o aparatach estetycznych wrzucić do jednego worka

A wracając do poprzedniej mojej wypowiedzi, to po prostu napisałam to co mi orto powiedziała Może jej chodziło o to, że w moim przypadku zadziałają tak samo

Mam nadzieję, że szybko zleci Bo jeszcze tylko jeden ząbek do wyrwania i zakładamy! ^^

Stary 2010-11-02, 15:49   #1229
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Przeczytałam i podałam tą stronę, po to, żeby pokazać, że nie można wszystkich opinii o aparatach estetycznych wrzucić do jednego worka

A wracając do poprzedniej mojej wypowiedzi, to po prostu napisałam to co mi orto powiedziała Może jej chodziło o to, że w moim przypadku zadziałają tak samo

Mam nadzieję, że szybko zleci Bo jeszcze tylko jeden ząbek do wyrwania i zakładamy! ^^

zleci zleci zobaczysz :P no moze masz mala wade i dlatego tak Ci powiedziala ja lecze duza asymetrie przede wszystkim

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-11-02, 15:58   #1230
roksad
Raczkowanie

Cytat:
zleci zleci zobaczysz :P no moze masz mala wade i dlatego tak Ci powiedziala ja lecze duza asymetrie przede wszystkim
Małej wady to ja nie mam Mam mocno stłoczone zęby, więc musiałam wyrwać górne 4
Na szczęście nie mam wady zgryzu ( nosiłam 3 lata aparat ruchomy jako dziecko), więc może przez to, że jedynym problemem są krzywe zęby to nie ma różnicy

Kurczę nie znam się na tym,więc słucham co mi mówią.
A jednak pani orto jest lekarzem, do tego wykładowcą na medycznej, więc na pewno wie lepiej ^^

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości