|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wlasnie wrociłam do domu.Tak jam mówiłam wyrwalam sie z pracy na badanie krwi i godzine temu odebralam wynik beta hcg-zrobilam sobie dlugi spacer do domu i ryczalam cala droge az ludzie dziwnie sie na mnie patrzyli ale to ze szczescia -JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!wyszlo mi 648 czyli 2-3 tydzien.Jezu chyba sie posikam ze szczescia!!!!!Normalnie nie wierze jeszcze bo to tylko kartka papieru z jakimis liczbami,w srode mam usg i wtedy chyba juz do konca uwierze... Rany ze mi sie udalo za pierwszym cyklem po odstawieniu tabsów ..no własnie ale teraz zaczynam sie obawiac o zdrowie mojego dzidziusia zeby wszystko bylo dobrze to tych hormonow moglo mi tam jeszcze zostac.
DZIEWCZYNY JESTEM NAJSZCZESLIWSZA NA SWIECIE!KOCHAM WAS NORMALNIE!!!!! |
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiulko Ale ty w sklepie pracujesz i chyba dzwigasz tak? To powiedz że nie możesz teraz tak ciężko pracowac bo jestes w ciąży, no zalerzy jak pracodwca cie potraktuje bo rórznie to bywa. Ale strasznie sie ciesze ze ci sie udało A twój M juz wie? Jak zamierzasz mu to powiedziec? A co do tej kartki papieru jak mówisz to mozna powiedziec ze to pierwsze foto twojego dzieciątka i fakt że ono tam jest
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Nikitko j=eszcz mu nie powiedzialam bo jeszcze nie wrocil z trasy ale dzxisiaj bedzie,kurcze nie wiem jak mu to powiedziec...az ta kartka papieru to tylko wynik z liczbami,usg mam w srode i wtedy zobacze moja malutka kropeczke na zdjeciu.T ak pracuje w markecie w ktorym zreszta jestem kierownikiem wiec moge sobie tak zorganizowac prace zeby nie dzwigac-chociaz nie zawsze,a moj przelozony jest w porzadku wiec pewnie sam mi doradzi zebym szla na l4,.jeny jak ja sie ciesze!!!
|
|
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw sie na zapas po tabsach nie powinno byc zadnych problemow nie pisalam wczesniej bo pracuje kurde po 12 godzin i jak tylko wracam z pracy to ide lulu.jeszcze raz ci gratuluje |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bardzo sie ciesze że Ci sie udało. |
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
kurcze chyba jestem za wrażliwa bo jak czytam takie rzeczy to lezki mi w oczach staja
|
|
|
|
#1208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nikita ma racje kup malutkie bucik lub skarpetki zapakuj i daj mu |
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
kachula co tak milczysz
ja sobie siedze i jem czeresnie...szkoda ze mnie nie slyszycie dopiero byscie sie posikaly ze smiechu jaki fajny mam glosik od chrypki hahaha taki piskliwy az sama z siebie sie smieje...kachula ktory tydzien???mnie sie wydaje ze bardziej drugi ale ja sie nie znam na wyniku wiem tylko ze jak powyzej 5 cos tam to sie jest w ciazy |
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
kachula a mozesz mi powiedziec jakie bralas tabsy?????
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Macie racje,tak zrobie,lece do sklepu bo akurat obok mnie ja=est z takimi malutkimi rzeczami dla dzieci.wpadne pozniej pa pa dziewczyny i bardzo sie ciesze ze cieszycie sie moim szczesciem...no nie .. i teraz znowu ja sie pobeczalam ze szczescia.pa caluski,pozniej wam napisze jak zareagowal
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihihi na pewno masz fajny głosik jak masz skype to moge cie posłuchac?A w ciązy jest sie juz jak @ sie nie pojawia a na tescie wychodza dwie kreseczki
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
nawyniku jest napisane ze 2 -3 wiec nie wiem juz sama pojde do lekarza to sie wszystkiego dowiem,bralam harmonet przez 5 lat,rok temu mialam pierwsza i jedyna przerwe na 3 miesiace bo myslalam tez wlasnie ze jestem w ciazy ale wtedy to byl falszywy alarm-nie to co teraz,lece do sklepu,dzieki za pomysl-super jest,ja nawet z tego wszystkiego o takim nie pomyslalam
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
nikita no wlasnie nie mam skype.zreszta ja mam takiego powalonego neta ze szok nie dosc ze jest wolny to jeszcze musze placic za niego kupe kasy a zerwac umowy nie moge takze zostalo mi jeszcze z 8 miesiecy....
kachula mysle ze bralas jakies slabe tabsy.ja bralam bardzo silne i mam duze obawy ze jak zajde to cos bedzie nie tak |
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu to normalne w takich chwilach nie mysli sie racjonalnie.
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja brałam trinordion trzy fazowe tabsy ale teraz juz półtora roku nie biore ale duzo mi się przytyło
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
kachula no lec,lec tylko pomalutku.i nie zapomnij nam napisac jaka byla reakcja twojego M. ALE BEDZIE SIE CIESZYL
|
|
|
|
#1219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nikita ja bralam diane przytylo mi sie 6 kg takze waze teraz okolo 50 kg nie wiem czy to jedno fazowe czy dwu czy trzy.dobrze ze bralam je 5 miesiecy nawet nie bo ponoc nie mozna ich brac dluzej niz pol roku czy jakos tam.powiedzialm sobie ze w zyciu juz nie bede brala tabsow fujjj |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak bralam tabsy to ważyłam 46-50kg a po odstawieniu nagle stukneło 57kg i to dla mnie masakra bo niska jestem
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja drugiej nocy nie dam rady przesiedziec przy kompie zmeczona jestem i chyba pójde dzis wczesniej spac.
|
|
|
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
kachula27 GRATULUJE oromnie sie ciesze. Jak tylko przeczytałam że masz dwie krechy to nie watpiłam w to ani na chwile. teraz juz wiemy na 100% bardzo sie ciesze. jest nas wiecej
mój mąż zrobił dzisiaj badanie na grupe krwi i niestety ma +. To oznacza ze bedzie konflikt serologiczny. Boje sie o dzidzie, ale jestem dobrej mysli. Dzisiaj mój mężuś sprawił mi ogromna radość. Dostałam prezent urodzinowy ( mam za nascie dni). Dostałam pieska labradorka biszkoptowego. Już dałam jej imię Neli
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie jak zareagowal?na poczatek wbil sie w szok a poizniej przytulil mnie i powiedzial ze sie cieszy!!to bylo bardzo mile,tym bardziej ze sam tez odrazu jak wrocil do domu pytal jak sie czuje i czy dostalam @ i czy mamy jednak ta fasolke?to ja mu wtedy z malym prezencikiem a w srodku smoczek,grzechotka i wyniki moich dzisiejszych badan i testy ktore robilam ostatnio.byl zaskoczony ale sie cieszymy oboje.dzieki za podpowiedz z tym prezencikiem bo ja zupelnie nie mysle juz dzisiaj
Dorotka ja do tej pory nie wierze ze jednak mi sie udalo,ty tez sie staraj i tez zafasolkujesz zaraz po mnie! |
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu to super ze M sie ucieszył i tak zareagowal
|
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam nie chcialam Was urazic drogie kolezanki..chodzilo mi o to ze najmlodsza jestem Co do nauki to czarno to widze..pukala do drzwi ale powiedzialam jej ze to pomykla Cytat:
kachula jeszcze raz Ci gratuluje Niczego sie nie obawiaj wszystko bedzie wporzadeczku tylko dbaj o siebie..jakby co to pytaj He he..My tez Cie kochamy To teraz czekamy tylko az uda sie dorotce i Ray.Jestem z Wami dziewczyny i nie przestalam trzymac kciukow A co do moich zareczyn to chyba nici Tomek znow zapomnial o Naszej rocznicy i idzie do pracy na popoludnie..a tak liczylam ze chociaz o tej nie zapomni i wkoncu mi sie oswiadczy..a jeszcze wczoraj mu o tym przypominalam..normalnie mam ochote sie rozpedzic by sciana sama sie znalazla
|
||
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem u tesciow we wroclawiu to moge napisac bo mam laptopa ze soba kacha gratuluje az ci zazdroszcze... ja dopiero badanie krwi robie za tydzien
no ja nie wiem jak to ze mna bedzie szczerze w ogole jakos staram sie nie myslec o dzidzi... okresu jak nie ma tak nie ma... martwie sie bo ciagle pobolewa mnie prawy jajanik czuje tepy lekki bol... i do tego latam do kibelka na siusiu jak bylo... martwi mnie ten jajanik caly dzien dzis go czuje lekarz mowil ze wszystko w porzadku z nimi to juz nie rozumiem on uwazal ze takie bole moga byc przy pekaniu pecherzykow to co kurde caly dzien peka ten pecherzyk ?? bez sensu ... nie wiem skad to sie wzielo i co to ma oznaczac ale pobolewanie mnie denerwuje... do tego doszly jakas wrazliwosc na zpachapy ciagle co mi brzydko pachnie moj maz mowi ze jestem chyba lekko przewrazliwiona sama nie wiem... chcialabym byc w ciazy jak czytam jak sie wam tu udaje to lapie potwornego dola ze ja ciagle w tyle nic nie wiem.... testy negatywy a okresu brak jak brak i juz sie placze w tym... echh..
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
czesc dzwiwczyny czytam wasze posty codziennie i widzie jak sie cieszycie is mucicie jak sie wspieracie nawzajem to jest bardzo mile z waszej sttropny i super jest tu klimacik
ray nie smuc sie bo ja tez sie staram o dzidzi i wlasnie miesie nie udało bo mam okresik tez mi smutno ale musimy patrzc do przodu kachula to jest naprawde super wiadomosc ze bedziesz miala dzidzi jak sie czyta takie zrzecxzy to naprawde sie jest szczesliwym pozdrawiam was serdecznie i do zobaczenka buziaczki
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu tutaj,nie moge jakos dzisiaj spac,a mialam sie wyspac..ja jestem ogromny spioch a dzisiaj jak na zlosc wstalam juz o 8 i nawet jak tylko leze w lozku to mnie to drazni.
Ray ja mialam podobne objawy,czasami do tej pory pobolewa mnie podbrzusze i jak mnie czasdami zakłuje to masakra tak zaboli ,biegalam siusiu,wydaje mi sie ze zaczynaja mi sie nudnosci,wszystko mnie denerwuje,co poczuje jakis zapach nawet jezeli kiedys go lubilam to mi smierdzi itp, |
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez niestety sie nie udalo... dostalam dzis z rana okresu z takimi bolami podbrzusza ze chyba takie mialam za czasow podsatwowki...
ciezko mi okreslic czy mi sie nie udalo bo tak na prawde nie staralismy sie od samego poczatku tylko 20 dnia cyklu.. wiec tak na prawde trudno okreslic czy sie nie udalo czy po prostu za pozno podjelismy starania. smutno jest mi bo dostalam okres a tu kasia cieszy sie ciaza czego jej bardzo gratulujea z drugiej strony dobra mysl jest taka ze dobrze okreslilam swoje dni plodne ktore wlasnie byly te pare dni przed staraniami gdzie mialam obfity slub kurzego jaja - to pociesajace ze potrafie to okreslic chodz nadzieja matka glupich bo ludzilam sie ze a moze jednak sie pomylilam i plodne beda pozniej no nic trudno dostalam okres to i tak dobrze ze nie musialam sie nakrecac kolejny tydzien... okres minie i bedziemy sie starac systematycznie albo i codziennie jesli tym razem nie trafimy to znaczy ze jest cos nie tak ale zobaczymy.... moj maz mowi ze sie mna martwi bo strasznie przezywam brak ciazy i ze jak nam sie nie uda teraz to ze sie chyba zalamne i on sie tego boi bo widzi jak mi zalezy ...echhh tak moze nie zwiazane z tematem dziewczyny co jest najlepsze na bole mensturacyjne ja sie zwijam z bolu ... jak ja mam takie bole mc boshe to jak ja porod wytrzymam o ile w ogole bedzie mi dane rodzic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

ja nie wiem czy gdzies pojade może w trase z mężusiem ale juz nie tirem tylko autokarem i w jakieś fajne miejsca z wycieczka.

ja sobie siedze i jem czeresnie...szkoda ze mnie nie slyszycie dopiero byscie sie posikaly ze smiechu jaki fajny mam glosik od chrypki hahaha taki piskliwy az sama z siebie sie smieje...

ray nie smuc sie bo ja tez sie staram o dzidzi i wlasnie miesie nie udało bo mam okresik tez mi smutno ale musimy patrzc do przodu