![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Zieleń w kilku odcieniach z naciskiem na jasną będzie wyglądała OK. ![]() Cytat:
Mieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmok : Ja dawno temu wybrałam toczek z woalką (taka była moda,a ja chciałam złamać tradycję) do dzisiaj tego żałuję - ze zdjęć patrzy na mnie pretensjonalna damulka, której "coś przykleiło się do głowy". Welony górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:34 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Przyczajenie
|
obiecany ciag dalszy
![]() DZIEWCZYNY POMOCY!!!! strasznie spodobal mi sie kwiat o nazwie GLORIOZA - moze macie w swoich zapasach jakies bukiety z tym wlasnie kwiatem ???? glorioza ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:35 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety slubne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
olivka_7
Bardzo fajny ten bukiecik!!! Chou, Czy masz może zdjęcia z bukietami z białej eustomy albo frezji, albo mix z jednego i drugiego. Podobają mi się małe kulki bez zieleniny. Dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
chou bardzo Cie prosze załacz jeszcze jakies fotki bukietów z zielonych stroczyków...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
dołączam się do tej prośby.Ja mam mieć właśnie zielone storczyki we włosach no i oczywiście bukiecik z nich, tylko na razie jeszcze nie wiem jaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękny elegancki kwiat troszkę zapomniany bo trudny i wymagający w hodowli. Bukiety z jego udziałem lub tylko z gloriozy zawsze wzbudzają zainteresowanie. Bardzo pięknie wyglądają w połączeniu z kremowo-cytrynową cantedeskią, bo glorioza ma brzeg w takim kolorze. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
A które będziesz miała te duże czy mniejsze na długiej łodyżce? Ja też będę miala storczyki we włosach i w bukiecie ale dopiero teraz na tych zdjęciach wypatrzyłam że są dwie odmiany i nie wiem na które się zdecydować. Miałam zamiar w przyszłym tygodniu iść do fryzjerki i spytać które ładniej będą wyglądały we włosach i wtedy z tych samych zrobić bukiet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Przyczajenie
|
evellina1980 i olivka_7 oto reszta storczykowych bukiecikow jaka pozostala w moich zbiorach - zielone tez tu beda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Przyczajenie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:36 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Przyczajenie
|
help!
![]() ![]() Pomozcie dziewuszki!!!! Moze macie jakies pomysly???? ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:36 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie. Będę miała białą suknię z trenem, włosy spięte, welon ok. 70-80 cm. TŻ wyższy ode mnie o całe 24 cm
![]() Proszę o radę, bo w kwestii bukietów ślubnych to jestem ciemna masa ![]() Aha... co do kwiatów jeszcze... to czy powinny być kolorystycznie stonowane czy mogą być ostre w swej barwie i kontrastowe? Czy któraś ma jakąś stronkę z mową kwiatów? Najchętniej gdyby była "szersza" niż opis znaczenia róż i gerberów ![]() Wielkie dzięki za pomoc ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:37 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Raczkowanie
|
Tak bardzo chciałam mieć bukiet ze storczykiem, ale pani w kwiaciarni mnie "wyleczyła" z tego pomysłu
![]() ![]()
#1219 |
Rozeznanie
|
Wrzucam swoje zbiory, moze ktos znajdzie inspiracje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
cd...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Rozeznanie
|
dalej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Rozeznanie
|
I na koniec troche inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
cd...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
a czy zielone storczyki mozna polaczyc z blado rozowymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zadomowienie
|
Taki prosty a jaki piękny - maj to miesiąc konwalii ![]() Cytat:
Bukiet dobieramy do koloru sukni-najwięcej możliwości daje biała wtedy trzeba sugerować się strojem Młodego, a szczególnie kolorem dodatków. Jeśli suknia biała, a Młody ma czarny garnitur lub smoking można szaleć kolorystycznie. Zieleń możesz łączyć z każdym kolorem i zawsze będzie OK. ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:37 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Przyczajenie
|
Ewalena bardzo, bardzo proszę o pomoc w doborze bukietu do tej sukienki (długość do kolana).
http://img504.imageshack.us/img504/5...2052007ym3.jpg We włosach będzie kwiat z materiału przypominający lilię w kolorze sukienki z elementami ciemniejszymi i szal z połyskliwej organzy w kolorze ecru. Myślałam o zwartym i krótkim bukiecie. Największy problem mam z kolorami i rodzajem kwiatów. Rozważam lilie takie jak na zdjęciu we włosach z eustomą kolory pastelowe, herbaciane. Bukiet zamawiam za granicą stąd nie mając sprawdzonej kwiaciarni być może zmierzę sie sama z jego zrobieniem. Bardzo dziękuję za jakiekolwiek propozycje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Raczkowanie
|
Ale w lipcu już nie będzie storczyków.Przynajmniej w mojej kwiaciarni tak mi powiedziały dziewczyny
![]()
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli będziesz robiła wiązankę sam to: 1.kup pomarańczowe lilie - kwiaty średnio roywinięte 2.pęsetką (taką jak do brwi) powyrywaj brudzące końcówki z pręcików (zaraz po przyniesieniu do domu, bo to fatalnie plami wszystko).Pręciki mają zostać!!! 3.Kup mikrofon florystyczny firmy SMITHERS-OASSIS ozdobny złoty lub srebrny-kolor zgodny z biżuterią.(zamieszczę zdjęcie) 4.Przytnij kwiaty lili tak aby końce po wbiciu nie wystawały z gąbki w mikrofonie(jeśli się pomylisz i wbijesz kwiat nie tak jak chciałaś musisz kwiat wbić w inne miejsce. Wkładanie w już zrobioną dziurkę spowoduje że kwiat będzie wypadał. 5.Kwiaty wbijasz tak aby powstał w miarę okrągły kształt. Fajna jest także wiązanka w muszli-jej perłowy kolor cudnie wygląda przy sukni atłasowej. W środek trzeba włożyć gąbkę florystyczną i powkładać w nią dowolne kwiaty(nie musi to wyglądać jak na zdjęciu, choć fantastycznie wyglądało by tu pomarańczowe ornitogalium - tu jest białe) Powodzenia ![]() Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2007-05-04 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.