Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-10, 01:07   #1201
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
g

dlatego dobrze mieć conajmniej 2 smoczki.
.
ja mam dwa, jeden na noc(swiecacy w ciemnosciach) a drugi dzienny

Frania super Ernest wyglada z ta marchewka

Wiolek jakos nie mam okazji zrobic

Ide spac, bo oczywiscie usta usta musialam obejzec nastepne

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 06:29   #1202
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a czy pod włoskami on ma taki rumień czerwony ? ja wam jutro pokaże mojego jaki ma straszny pediatra mówi, że powinno zniknąć do 2 roku ale boje się, że nie
moj Adasiek tez ma na pol glowki z tylu naczyniaka no i miedzy oczkami ale moja sis tez miala i zniklo a na glowce w sumie jak nie zniknie to nie bedzie tragedii wazne ze ten guzek co mial od vacum pare tygodni po porodzie sie wchlonal (byl na czubku glowy z prawej strony a ten naczyniak bardziej na dole jest ale spory i co ciekawe pierwsze tygodnie po porodzie nie bylo go widac no a ze glowka rosnie intensywnie to chyba dlatego....)
Cytat:

a wogóle to kiedy będziecie mieć te wyniki ?
w sobotę na pewno zaliczysz
i wiem, że to nie problem zamówić na zbiorowym ale ja trochę dzikus jestem i dlatego wolę najpierw popróbować te co u nas dostępne, załapać ocb z wszystkim i może wtedy się dezwę tam
dzis mam dzwonic w sp. bakterii a grzyby za tydzien
a jak bys cos chciala daj znac no i vette zlozyla ci fajna propozycje ze bedziesz mogla sie podpiac ..ja akurat nic w najblizszym czasie nie zamawiam ale moglabym pomoc poznac zasady wspolnych....

marrisima, trojan iza
modro a w jaki sposob sprawdziliscie ze to nietolarancja na laktoze ?
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
chcialam skrobnac do was ale boje sie ze w dupsko dostane

enter dobrze ze widac postepy
ania super ze co raz lepiej u Was
eleono ślicznoto po co ci podklad masz piękną cere ! a na since pod oczami żołty pixie co do wyboru koloru to dalas mi trudne zadanie bo i kolory monitora i zdjecia moga byc przeklamane ...a z jakiej firmy chcesz podkład ? jezeli pixie to najlepiej od razu napisz do tej babki i zalacz fote to doradzi bo ma to w jednym palcu a jezeli z edm to od razu mowie ze z racji tego ze utrudnili wysylke do pl sa naprawde trudno dostepne a jezeli jednak edm(polska stronka i sklep jest ale ceny tez zbojeckie) to ja proponuje zamowic ci chocby na probe z trzech kategorii np. buff light neutral, olive neutral, beige fairly light ale tak naprawde to strzelam bo buzke u mnie na moniorze masz troche pod bez troche pod cool a szyje juz neutralna......takze nie pomoge za wiele w tej kwestii a nawet sie boje ze zle doradze tak patrze na te fote i co chwile mi inne kolory przychodza do glowy to juz lepiej zamilkne ale zapytaj z ciekawosci tej aigean powinna pomoc okreslic kolor ale to ta od pixie ale nawet jak ja do niej pisalam bez zdjecia co uzywalam z edm to dobrala mi na tej podstawie z pixie...
edit: a najlepiej jak juz bedziesz testowala probki to cyknij sie tak jak na tej fotce z podkladem na jednej polowce buzki i wstaw wtedy bedzie idealnie widac czy jest za jasny za rozowy itp...jak na zdjeciu nie bedzie widac miedzy polowkami twarzy roznicy tzn ze jest idealnie
dzidzia a jednak negatywny moj maly wazy teraz 6,5 kg a w ciagu ostatnich 3 tyg tez przybral pol kilo uwazam ze ładnie i tak jak ktoras pisala ze co raz mniej te nasze dzieciaczki beda przybierac
hd gratulacje
martysek wiem ze sa ludzie co maja wieksze problemy i zmartwienia wiec ciesze sie ze nie jest gorzej i mam nadzieje nie bedzie
super z tym spaniem a te pedzle to nadal te same tylko ze "pokolorowane" ale faktycznie drooogo
marta slyszalam ze po spozyciu jablek tez moga byc zielone.
scoobs obys znalazla przyczyne tych kup...a powiedz to wyraznie widac, ze krew a z Lushem super masz...ja dziś bede testowac MoM
gloria rety wspolczuje

Wszystkie dzieciaczki śliczne !

Kurde tak czytam ze prawie wszystkie juz po 2 szczepieniach a ja jeszcze nawet nie zapisalam no ale zanim to zrobie to chce znalezc przyczyne tych boli brzuszka i dziwnych kup.....

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

a wogole to czeeeeesc i ......................... .........
Karinko sto lat !!! a masz i kwiotka

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-11-10 o 06:57
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:09   #1203
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
leje i leje i leje Miałam iść na pocztę ale w taką pogodę nie chcę wyciągać Szymka.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
aniaa
tak, Zosia jeszcze ma swoje dlugie drzemki. dopoludnia ok3h i popoludni 1-2h
u nas dokładnie tak samo

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
HANIU GRATULACJE!!! wiedziałam że na 5 zaliczyszkla ski:

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
gratulacje!!!

hmmm... a ja codziennie piję mleko...
a to jakoś źle wpływa?

śliczny !!! i jaka pielusia fajna.
KOchana, dziękuję
Mleko - można pić Niektóre dzieci jednak nie tolerują.
Pielucha - to jest właśnie ta eko wielorazowa

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
HD - gratulacje

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

hd
wielkie gratulacje i pewnie, ze wszystkie wiedzialysmy, ze bedzie 5

no to wyszłam na kujona

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
hd gratulacje :roz a: Szymuś śliczniusi i fajną krówkę ma na dupce ale jednak dla mnie cenowo kosmos i roboty też za dużo ( wiem, że się zwracają po roku czy tam 2 ale chodzi mi o jednorazowy wydatek )
dziękuję
Pieluszki - nie patrz na to co mówią w TV. To jakiś kosmos cenowy. NA allegro kupisz za 25 zł/szt. a nie za 100 zł. Najważniejsze są wkłady (koszt ok 7zł/szt.).

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:11   #1204
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Witam z poranną drugą dziś kawką
siala wszystkiego najlepszego! starucho hihi
wiolek jeśli możesz to podaj link na all, gdzie wywoływałaś fotki. A jakość w porządku?
itakasia super ta sukienka Mimo, że lubię czarny, to brązowa mi się bardziej podoba. I nie dobijaj biednej anuszki rozmiarem
modro witaj
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:13   #1205
hd2005
Zakorzenienie

Anuszka - druga kawa? Już ?

Stary 2010-11-10, 07:21   #1206
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam,
hd - u nas mgła
siala - najlepszego
anuszka - ja zieloną herbatę

Nastka pierwszy raz od x czasów obudziła sie o 3 i do 4 nie spała, zjadła i wstała o 7.30.
Dziś kończy 18 tygodni więc może skok...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:41   #1207
anoxa
Zakorzenienie

czesc mamuski

karolcia
buziol dla Nastusi! Hubert dzisiaj konczy 17tyg mam nadzieje ze to byla jednorazowa nocka

aniaa pisz jak nocka! bo specjalnie weszlam sprawdzic

anuszka
tez ide sobie kawke zrobic

papateria u mnie sami dzwonia z przychodni i informuja o terminie szczepienia dzwonia tak 5 dni przed kurcze dosc martwiace te bole brzuszka u Adasia ze o kupkach nie wspomne

niezawsze
ja za smoczki malo place wychodzi jakies 14zl za dwa i chyba dzisiaj pojade kupic bo ten taki zoltawy a ten drugi taki maly jest bo to z tego zestawu i taka ma smieszna otoczke

moj Hubert wstal kilka min przed 8.00 a teraz wlasnie znowu kombinuje i probuje zasnac
no i dzieki temu ze tak wczesnie weszlam na neta zamowilam wkoncu odplamiacz ariela jak ja sie wczoraj z Huberta nabijalam lezal mi na kolanach siedzialam po turecku wytzeszczyl oczy patrzal prosto w moje stekal i walil kupke ale mialam ubaw bo tak swietnie to robil

moj mlody tez ma naczyniaczka na czole i jest juz o wiele wiele bledszy i z tylu glowki malego na dole i tez mi lekarz mowil ze schodza do 2 lat a nawet jesli nie to zeby sie nie przejmowac bo wykonuje sie prosty zabieg ktory polega na nakuciu w kilku miejscach i znika

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-11-10 o 07:49
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:48   #1208
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
modro, a w jaki sposób sprawdziliscie ze to nietolarancja na laktoze ?

Wiesz co, niestety metodą prób i błędów. Próbowaliśmy różne mleka, zaczęliśmy od enfamilu i na początku było ok. Potem, jakoś od 6 tygodnia zaczęły się masakryczne jazdy. Kolki, kupy tylko po prowokowaniu kanką doobdytniczą i to zielone. Więc potem Nutramigen, śmierdzi a smak to normalnie szkoda gadać. Poprawa niewielka. Najgorzej było na Bebilonie Pepti. Zrobilismy usg brzucha, żeby wykluczyć jakieś wady rozwojowe np. w jelitkach. Okazało się wszystko ok. No i w końcu przestawiliśmy Małą na sojową Humanę SL, ona jest bez laktozy i nie mogłam już dokarmiać jej piersią, bo w kobiecym pokarmie jest sporo laktozy. W sumie poprawa była juz następnego dnia. I ogromna ulga, jak zaczęła robić sama normalne kupy. Głupia kupa a tyle radości

Dzidzia, w sumie to masz rację - nauczyła się przewracać z brzucha na plecy, wkładac i wyciagać smoczka, "pomaga" mi przy karmieniu, czyli trzyma i celuje do buzi butelką, potrafi od kilku di uruchomić pozytywkę w bujaku, a najlepsze jest, jak mnie ostrzega, że się zaraz wnerwi: zaczyna gadać tak przeciągle i marudnie, a dopiero po jakiś 10 min. ryk.

zapomniałam dodać, że mamy skierowanie do gastrologa dziecięcego, ale mimo nalegań pediatry podaruję sobie wizytę. Badania na pewno nie są przyjemne, a Mała już od miesiąca funkcjonuje pod względem brzuszkowym normalnie.

Edytowane przez modro
Czas edycji: 2010-11-10 o 07:51
modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 07:55   #1209
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Anuszka - druga kawa? Już ?
Już mam ochotę na trzecią
Pierwsza była o 7, druga zaraz po niej, a teraz korci mnie trzecia, ale chyba jednak będzie zielona herbata. Znów uzależniłam się od kawy

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

A jeśli chodzi o naczyniaki, to mojej kuzynki synek miał też jak się urodził, wyglądał jak mały Harry Potter Teraz ma 5 lat i czasem mu "wychodzi" jak za dużo szaleje albo jak się zdenerwuje
Stary 2010-11-10, 08:00   #1210
anoxa
Zakorzenienie

modro problemy kupkowe sporo z nas mialo miedzy innymi ja byly ze 3 tyg ze moj Hubert tylko przy popomcy termometra robil kupke a pozniej minelo i sam zaczal je robic

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

anuszka ja az tak duzo juz nie pilam kaw ale od kad kupilismy senseo to tez po 3 dziennie pije sa tak pyszne i doszlam do wniosku ze kupie bezkofeinowa zeby moc wypic wiecej dla smaku
Stary 2010-11-10, 08:14   #1211
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Wiesz co, niestety metodą prób i błędów. Zrobilismy usg brzucha, żeby wykluczyć jakieś wady rozwojowe np. w jelitkach. Okazało się wszystko ok. No i w końcu przestawiliśmy Małą na sojową Humanę SL, ona jest bez laktozy i nie mogłam już dokarmiać jej piersią, bo w kobiecym pokarmie jest sporo laktozy.....
zapomniałam dodać, że mamy skierowanie do gastrologa dziecięcego, ale mimo nalegań pediatry podaruję sobie wizytę. Badania na pewno nie są przyjemne, a Mała już od miesiąca funkcjonuje pod względem brzuszkowym normalnie.
Pytałam bo u nas od poczatku sa problemy, kolki juz poszly ale jest prezenie, wicie i mostki ,dziwne , wodniste kupy ze sluzem i duuuzo...
Adasiek mial kilka razu usg ale nie w kierunku sprawdzenia jelit a ogolnie i nerek.Wszystkie narzady ok ale jelit nie da sie sprawdzic.Kilku lekarzy juz nam powiedzialo ze jelit nie mozna sprawdzic na usg bo przyslaniaja gazy no i faktycznie na usg wychodzila wielka czarna plama czyli gazy wiec nie wiem jak u was udalo sie to sprawdzic nam powiedziano ze jedynie gastrolog i to pod narkoza
caly czas sie boje ze to wszystko sie zaczelo w tym szpitalu..przepuklina uwieznieta to nic tylko uwiezniete jelitka a jemu zeszly wtedy az do jaderka i trzeba bylo operowac... i teraz mam kilka opcji ze:
- albo cos spartolili
- albo za duzo jedzonka mu na raz wprowadzili przez co zaczelo sie cos tam dziac...(po operacji mial zaczynac od lyzeczki mleka stopniowo zwiekszajac a ze krzyczal z glodu to ponoc dali wiecej )
- gdyby przepuklina byla dluzej uwieznieta grozila mu martwica jelit..ponoc jej nie bylo ale juz sama nie wiem
- albo infekcja po operacji lub inne swinstwa poszpitalne
- albo nietolerancja laktozy (siostra Tzta ma a to jest jak najbardziej genetyczne ale z kolei jej dzieci nie mialy problemu ).
-albo celiakia ....

aaa zwariuje........

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-11-10 o 08:16
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:18   #1212
anoxa
Zakorzenienie

papi
Stary 2010-11-10, 08:21   #1213
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Już mam ochotę na trzecią
Pierwsza była o 7, druga zaraz po niej, a teraz korci mnie trzecia, ale chyba jednak będzie zielona herbata. Znów uzależniłam się od kawy

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

A jeśli chodzi o naczyniaki, to mojej kuzynki synek miał też jak się urodził, wyglądał jak mały Harry Potter Teraz ma 5 lat i czasem mu "wychodzi" jak za dużo szaleje albo jak się zdenerwuje
kawowa pani )

Naczyniaki
- Szymek ma na czole i na główne (z tyłu). Tymi z tyłu się nie martwię ale wolałabym aby te z czoła mu zeszły. Pediatrzy mówili mi, że do 2 roku powinny zejść ... Zobaczymy

tu je widać : Załącznik 3522555

Stary 2010-11-10, 08:31   #1214
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

FraniaPirania cudne to Twoje dziecię a z tymi włoskami z tyłu wygląda jak czeski metal
Cytat:
moj Adasiek tez ma na pol glowki z tylu naczyniaka no i miedzy oczkami ale moja sis tez miala i zniklo a na glowce w sumie jak nie zniknie to nie bedzie tragedii wazne ze ten guzek co mial od vacum pare tygodni po porodzie sie wchlonal (byl na czubku glowy z prawej strony a ten naczyniak bardziej na dole jest ale spory i co ciekawe pierwsze tygodnie po porodzie nie bylo go widac no a ze glowka rosnie intensywnie to chyba dlatego....)

dzis mam dzwonic w sp. bakterii a grzyby za tydzien
daj znać jakie wyniki, co do naczyniaków Lilianka ma na łopatce trzy kropeczki
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witam z poranną drugą dziś kawką
już druga????? ło matko

Dzień dobry nocka u nas lepiej nie mówić Lili pierwszy sen miała 2,5 h a potem standard coraz krócej mi śpi to dziecie. Kolek nie ma, nie płacze, nie marudzi - już sama nie wiem. M za 3tyg. ma 30 - tkę. Robimy w knajpie chciałam małą zotawić z siostrą po kąpieli jak uśnie bo wcześnie jak wszystko było ustalane to spała po 5, 6 godz. ale teraz jak śpi pierwszy sen 2 godz. to chyba nigdzie nie pójdę bo butli też nie chce.

Ania a jak nocka u Ciebie???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-11-10 o 08:35
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:33   #1215
Linka24
Wtajemniczenie

Siala 100 lat!!!!!

Nooo to pędzimy na imprezzzkę do Będzina
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 08:34   #1216
hd2005
Zakorzenienie

Misiulka to może ściągnij pokarm i zostaw siostrze?

Stary 2010-11-10, 08:38   #1217
Linka24
Wtajemniczenie

nigdy bym nie wpadła na pomysł ze mały może mieć skok...

dzisiejsza noc to masakra maly sie co chwile budził płakał i wogóle w dzien potrzebuje ciągle uwagi...a faktycznie moze to byc ten cholerny skok 18 tygodnia....
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:40   #1218
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

siala zdrówko
Haniu tak też chciałam zrobić ale Niunia nie chce pić z butli w piątek jadę do siostry na kolejne próby podania buteli

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:43   #1219
hd2005
Zakorzenienie

uuuuuu... a myślałam, że podrzuciłam prosty, oczywisty pomysł.

Stary 2010-11-10, 08:49   #1220
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

misiulka współczuję nocki.
hd mojej kuzynki Staś miał podobnego za czółku, w sumie nie widać tego, ale tak jak mówiłam, czasem wychodzi.
Stary 2010-11-10, 08:53   #1221
anoxa
Zakorzenienie

a jesli chodzi o wywolywanie zdjec to ja wywolywalam teraz w rossmannie za 180zdjec zaplacilam 61zl i jakos jest ok

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

misiulka linka ja nie wierzylam w skok dopuki moje dziecko ktore zawsze spalo jak aniolek zaczelo sie wiercic krecic budzic co chwile naszczescie minelo ale nie wiem na jak dlugo

siala 100 lat!!!!!!!!!!
Stary 2010-11-10, 09:07   #1222
scoobs
Rozeznanie

Cytat:

scoobs obys znalazla przyczyne tych kup...a powiedz to wyraznie widac, ze krew a z Lushem super masz...ja dziś bede testowac MoM
Widac wyraznie, ze to krew, ale powiem tak, wczoraj byla u mnie health vositor i pokazalam jej pieluszke z poprzedniego dnia i ta krew zmienila kolor na brazowy, wiec drugiego dnia nie bylo widac, ze to krew. Pokazalam Jej rowniez zdjecie, bo pare tyg wczesniej zrobilam zdjecie, no i Ona stwierdzila, ze to moze i nie krew Fakt, ze zdjecie nie oddaje tego najdokladniej, ale ja, moj tz i moja mamusia jak widzielismy na zywo, to ewidentnie krew i taka jakby w sluzie.

Mam nadzieje,ze Twoje podejrzenia co do Adasia sie nie sprawdza, no i ze okaze sie, ze nie jest zle, kurcze ufamy tym doktorom a potem sie martwimy, czy czegos nie popsuli....
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:16   #1223
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

anoxa na all widziałam 100 za 21 zł. Ale nie wiem czy warto ryzykować. Poczekam aż wiolek się pojawi i co powie
Stary 2010-11-10, 09:17   #1224
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

100 lat dla Siali!!!

Idę dać cyca, bo Jagoda śpiąca a sama nie uśnie
Stary 2010-11-10, 09:17   #1225
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

siala kochana!
Zdrowia , Szczęścia , Pomarańczy - nich Ci mężuś nago tańczy!!!

Co do naczyniaków -moja niunia ma na szyjce ale taki lekko wypukły przypomina malinkę ale pediatra mnie uspokoiła że jeśli się nie zmniejsza i nie krwawi to nic się z tym nie robi -no i powinno się samoistnie wchłonąć z tym że to proces powolny być może po roczku zacznie zanikać-mam nadzieję bo mimo wszystko się martwię choć nie zauważyłam żeby Karoli to przeszkadzało.A pokazało się to dopiero ok.3-4 tyg.życia

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-11-10 o 09:18
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:27   #1226
itakasia
Zakorzenienie

witam
Siala
dwiescie lat, chcialam postawic pifko ale nie wiem czy dukasz jeszcze to moze jogurt
wiolek
Zosia nawet jesli obudzi sie pozniej rano to i tak o 9.30 idzie spac (spioch po mamusi). popoludniowa drzemka zalezy od moich planow. jak jestem w domu to ok a jak wychodze to troche kima w foteliku ale musze sie liczyc ze bedzie bardziej jęcząca. nigdy nie opuscila drzemki 3h w poludnie zawsze zasypia o 19.30. nocki byly fajne ale sie popsuly
anuszka
ja dopiero 1 kawke pije a rozmiar nieistotny, ja np nie mam cyckow
Stary 2010-11-10, 09:27   #1227
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Posprzątałam mieszkanie bo masakra była, teraz chwilka relaksu, mała na brzuszku leży

Co do jakiś problemów z naczyniakami itp. Ja się w swoim otoczeniu z tym nie spotkałam.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:39   #1228
FraniaPirania
Rozeznanie

siala, wiolek tak, on ma czerwone plamy na tej glowce, wydaja mi sie juz ciut jasniejsze, ale ciut

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
FraniaPirania cudne to Twoje dziecię a z tymi włoskami z tyłu wygląda jak czeski metal
jak co?
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:42   #1229
anoxa
Zakorzenienie

scoobs szczerze? spakowala bym doope i przyjeciala z dzieckiem do polski i odwiedzila kilku specjalistow jak dla mnie sa oni jacys niepowazni zreszta poltora roku zylam w irlandii i wiem cos o ich sluzbie zdrowia jak dla mnie zbyt wiele ryzykujesz bo ryzykujesz zycie swojego dziecka a moze miec to co sie teraz dzieje konsekwencje w jego dalszym zyciu
Stary 2010-11-10, 09:44   #1230
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
nigdy bym nie wpadła na pomysł ze mały może mieć skok...

dzisiejsza noc to masakra maly sie co chwile budził płakał i wogóle w dzien potrzebuje ciągle uwagi...a faktycznie moze to byc ten cholerny skok 18 tygodnia....
ja tez beznadziejna noc mialam
jak on spal, to ja buszowalam, a w nocy zamiast karmien 2 byly 4 i budzil sie z placzem, potem krzyczal, niby jadl, ale machal glowa, potem musialam lulac do snu i jak kladlam to byl wrzask, musialam przytulac do siebie i tak spac z nim juz kiedys mialam taka nocke
reka mi dretwiala jak go trzymalam, szyja mnie boli... dzis przychodzi do mnie kuzynka, jest w ciazy prawie 5 miesiecy, ja jej nakresle jak sie sprawy maja po porodzie
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości