|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
ja mam dwa, jeden na noc(swiecacy w ciemnosciach) a drugi dzienny
![]() Frania super Ernest wyglada z ta marchewka ![]() Wiolek jakos nie mam okazji zrobic Ide spac, bo oczywiscie usta usta musialam obejzec nastepne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
a jak bys cos chciala daj znac no i vette zlozyla ci fajna propozycje ze bedziesz mogla sie podpiac ..ja akurat nic w najblizszym czasie nie zamawiam ale moglabym pomoc poznac zasady wspolnych.... marrisima, trojan iza ![]() modro a w jaki sposob sprawdziliscie ze to nietolarancja na laktoze ? ![]() ![]() ![]() enter dobrze ze widac postepy ![]() ania super ze co raz lepiej u Was ![]() eleono ślicznoto po co ci podklad ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edit: a najlepiej jak juz bedziesz testowala probki to cyknij sie tak jak na tej fotce z podkladem na jednej polowce buzki i wstaw wtedy bedzie idealnie widac czy jest za jasny za rozowy itp...jak na zdjeciu nie bedzie widac miedzy polowkami twarzy roznicy tzn ze jest idealnie ![]() dzidzia a jednak negatywny ![]() hd gratulacje ![]() martysek ![]() ![]() super z tym spaniem ![]() ![]() marta slyszalam ze po spozyciu jablek tez moga byc zielone. scoobs obys znalazla przyczyne tych kup...a powiedz to wyraznie widac, ze krew ![]() gloria rety wspolczuje ![]() Wszystkie dzieciaczki śliczne ! Kurde tak czytam ze prawie wszystkie juz po 2 szczepieniach a ja jeszcze nawet nie zapisalam no ale zanim to zrobie to chce znalezc przyczyne tych boli brzuszka i dziwnych kup..... ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- a wogole to czeeeeesc i ......................... ......... Karinko sto lat !!! ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-10 o 06:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() leje i leje i leje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() Mleko - można pić ![]() Pielucha - to jest właśnie ta eko wielorazowa ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() no to wyszłam na kujona ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() Pieluszki - nie patrz na to co mówią w TV. To jakiś kosmos cenowy. NA allegro kupisz za 25 zł/szt. a nie za 100 zł. Najważniejsze są wkłady (koszt ok 7zł/szt.). |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Witam z poranną drugą dziś kawką
![]() siala wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() ![]() ![]() wiolek jeśli możesz to podaj link na all, gdzie wywoływałaś fotki. A jakość w porządku? itakasia super ta sukienka ![]() ![]() modro witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Anuszka - druga kawa? Już ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Witam,
hd - u nas mgła ![]() siala - najlepszego ![]() anuszka - ja zieloną herbatę ![]() Nastka pierwszy raz od x czasów obudziła sie o 3 i do 4 nie spała, zjadła i wstała o 7.30. Dziś kończy 18 tygodni więc może skok...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
karolcia buziol dla Nastusi! Hubert dzisiaj konczy 17tyg mam nadzieje ze to byla jednorazowa nocka aniaa pisz jak nocka! bo specjalnie weszlam sprawdzic anuszka tez ide sobie kawke zrobic papateria u mnie sami dzwonia z przychodni i informuja o terminie szczepienia dzwonia tak 5 dni przed kurcze dosc martwiace te bole brzuszka u Adasia ze o kupkach nie wspomne niezawsze ja za smoczki malo place wychodzi jakies 14zl za dwa i chyba dzisiaj pojade kupic bo ten taki zoltawy a ten drugi taki maly jest bo to z tego zestawu i taka ma smieszna otoczke moj Hubert wstal kilka min przed 8.00 a teraz wlasnie znowu kombinuje i probuje zasnac no i dzieki temu ze tak wczesnie weszlam na neta zamowilam wkoncu odplamiacz ariela ![]() moj mlody tez ma naczyniaczka na czole i jest juz o wiele wiele bledszy i z tylu glowki malego na dole i tez mi lekarz mowil ze schodza do 2 lat a nawet jesli nie to zeby sie nie przejmowac bo wykonuje sie prosty zabieg ktory polega na nakuciu w kilku miejscach i znika
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-11-10 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co, niestety metodą prób i błędów. Próbowaliśmy różne mleka, zaczęliśmy od enfamilu i na początku było ok. Potem, jakoś od 6 tygodnia zaczęły się masakryczne jazdy. Kolki, kupy tylko po prowokowaniu kanką doobdytniczą i to zielone. Więc potem Nutramigen, śmierdzi a smak to normalnie szkoda gadać. Poprawa niewielka. Najgorzej było na Bebilonie Pepti. Zrobilismy usg brzucha, żeby wykluczyć jakieś wady rozwojowe np. w jelitkach. Okazało się wszystko ok. No i w końcu przestawiliśmy Małą na sojową Humanę SL, ona jest bez laktozy i nie mogłam już dokarmiać jej piersią, bo w kobiecym pokarmie jest sporo laktozy. W sumie poprawa była juz następnego dnia. I ogromna ulga, jak zaczęła robić sama normalne kupy. Głupia kupa a tyle radości ![]() Dzidzia, w sumie to masz rację - nauczyła się przewracać z brzucha na plecy, wkładac i wyciagać smoczka, "pomaga" mi przy karmieniu, czyli trzyma i celuje do buzi butelką, potrafi od kilku di uruchomić pozytywkę w bujaku, a najlepsze jest, jak mnie ostrzega, że się zaraz wnerwi: zaczyna gadać tak przeciągle i marudnie, a dopiero po jakiś 10 min. ryk. zapomniałam dodać, że mamy skierowanie do gastrologa dziecięcego, ale mimo nalegań pediatry podaruję sobie wizytę. Badania na pewno nie są przyjemne, a Mała już od miesiąca funkcjonuje pod względem brzuszkowym normalnie. Edytowane przez modro Czas edycji: 2010-11-10 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Już mam ochotę na trzecią
![]() Pierwsza była o 7, druga zaraz po niej, a teraz korci mnie trzecia, ale chyba jednak będzie zielona herbata. Znów uzależniłam się od kawy ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- A jeśli chodzi o naczyniaki, to mojej kuzynki synek miał też jak się urodził, wyglądał jak mały Harry Potter ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
modro problemy kupkowe sporo z nas mialo miedzy innymi ja byly ze 3 tyg ze moj Hubert tylko przy popomcy termometra robil kupke a pozniej minelo i sam zaczal je robic
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- anuszka ja az tak duzo juz nie pilam kaw ale od kad kupilismy senseo to tez po 3 dziennie pije sa tak pyszne i doszlam do wniosku ze kupie bezkofeinowa zeby moc wypic wiecej dla smaku ![]()
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adasiek mial kilka razu usg ale nie w kierunku sprawdzenia jelit a ogolnie i nerek.Wszystkie narzady ok ale jelit nie da sie sprawdzic.Kilku lekarzy juz nam powiedzialo ze jelit nie mozna sprawdzic na usg bo przyslaniaja gazy no i faktycznie na usg wychodzila wielka czarna plama czyli gazy ![]() ![]() ![]() caly czas sie boje ze to wszystko sie zaczelo w tym szpitalu..przepuklina uwieznieta to nic tylko uwiezniete jelitka a jemu zeszly wtedy az do jaderka i trzeba bylo operowac... i teraz mam kilka opcji ze: - albo cos spartolili - albo za duzo jedzonka mu na raz wprowadzili przez co zaczelo sie cos tam dziac...(po operacji mial zaczynac od lyzeczki mleka stopniowo zwiekszajac a ze krzyczal z glodu to ponoc dali wiecej ) - gdyby przepuklina byla dluzej uwieznieta grozila mu martwica jelit..ponoc jej nie bylo ale juz sama nie wiem ![]() - albo infekcja po operacji lub inne swinstwa poszpitalne ![]() - albo nietolerancja laktozy (siostra Tzta ma a to jest jak najbardziej genetyczne ale z kolei jej dzieci nie mialy problemu ). -albo celiakia .... aaa zwariuje........ Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-10 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
papi
![]()
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naczyniaki - Szymek ma na czole i na główne (z tyłu). Tymi z tyłu się nie martwię ale wolałabym aby te z czoła mu zeszły. Pediatrzy mówili mi, że do 2 roku powinny zejść ... Zobaczymy tu je widać : Załącznik 3522555 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zadomowienie
|
FraniaPirania cudne to Twoje dziecię a z tymi włoskami z tyłu wygląda jak czeski metal
Cytat:
już druga????? ło matko ![]() Dzień dobry nocka u nas lepiej nie mówić ![]() ![]() ![]() Ania a jak nocka u Ciebie???
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-11-10 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nooo to pędzimy na imprezzzkę do Będzina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Misiulka to może ściągnij pokarm i zostaw siostrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
nigdy bym nie wpadła na pomysł ze mały może mieć skok...
dzisiejsza noc to masakra maly sie co chwile budził płakał i wogóle w dzien potrzebuje ciągle uwagi...a faktycznie moze to byc ten cholerny skok 18 tygodnia.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
siala zdrówko
![]() Haniu tak też chciałam zrobić ale Niunia nie chce pić z butli w piątek jadę do siostry na kolejne próby podania buteli
#1219 |
Zakorzenienie
|
uuuuuu... a myślałam, że podrzuciłam prosty, oczywisty pomysł.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
misiulka współczuję nocki.
hd mojej kuzynki Staś miał podobnego za czółku, w sumie nie widać tego, ale tak jak mówiłam, czasem wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
a jesli chodzi o wywolywanie zdjec to ja wywolywalam teraz w rossmannie za 180zdjec zaplacilam 61zl i jakos jest ok
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- misiulka linka ja nie wierzylam w skok dopuki moje dziecko ktore zawsze spalo jak aniolek zaczelo sie wiercic krecic budzic co chwile naszczescie minelo ale nie wiem na jak dlugo siala 100 lat!!!!!!!!!!
#1222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje,ze Twoje podejrzenia co do Adasia sie nie sprawdza, no i ze okaze sie, ze nie jest zle, kurcze ufamy tym doktorom a potem sie martwimy, czy czegos nie popsuli.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
anoxa na all widziałam 100 za 21 zł. Ale nie wiem czy warto ryzykować. Poczekam aż wiolek się pojawi i co powie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Wtajemniczenie
|
100 lat dla Siali!!!
![]() Idę dać cyca, bo Jagoda śpiąca a sama nie uśnie ![]()
#1225 |
Zadomowienie
|
siala kochana!
Zdrowia , Szczęścia , Pomarańczy - nich Ci mężuś nago tańczy!!! ![]() ![]() Co do naczyniaków -moja niunia ma na szyjce ale taki lekko wypukły przypomina malinkę ale pediatra mnie uspokoiła że jeśli się nie zmniejsza i nie krwawi to nic się z tym nie robi -no i powinno się samoistnie wchłonąć z tym że to proces powolny być może po roczku zacznie zanikać-mam nadzieję bo mimo wszystko się martwię choć nie zauważyłam żeby Karoli to przeszkadzało.A pokazało się to dopiero ok.3-4 tyg.życia ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-11-10 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
witam
Siala dwiescie lat ![]() ![]() wiolek Zosia nawet jesli obudzi sie pozniej rano to i tak o 9.30 idzie spac (spioch po mamusi ![]() ![]() anuszka ja dopiero 1 kawke pije ![]() ![]()
#1227 |
Zakorzenienie
|
Posprzątałam mieszkanie bo masakra była, teraz chwilka relaksu, mała na brzuszku leży
![]() Co do jakiś problemów z naczyniakami itp. Ja się w swoim otoczeniu z tym nie spotkałam.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
siala, wiolek tak, on ma czerwone plamy na tej glowce, wydaja mi sie juz ciut jasniejsze, ale ciut
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
scoobs szczerze? spakowala bym doope i przyjeciala z dzieckiem do polski i odwiedzila kilku specjalistow jak dla mnie sa oni jacys niepowazni zreszta poltora roku zylam w irlandii i wiem cos o ich sluzbie zdrowia jak dla mnie zbyt wiele ryzykujesz bo ryzykujesz zycie swojego dziecka a moze miec to co sie teraz dzieje konsekwencje w jego dalszym zyciu
#1230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak on spal, to ja buszowalam, a w nocy zamiast karmien 2 byly 4 i budzil sie z placzem, potem krzyczal, niby jadl, ale machal glowa, potem musialam lulac do snu i jak kladlam to byl wrzask, musialam przytulac do siebie i tak spac z nim ![]() ![]() reka mi dretwiala jak go trzymalam, szyja mnie boli... dzis przychodzi do mnie kuzynka, jest w ciazy prawie 5 miesiecy, ja jej nakresle jak sie sprawy maja po porodzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.