|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bluzka z dekoltem oznacza, że zakrywamy nogi i ręce, a nie świecimi golizną mini - ta sama zasada, wtedy zakrywamy/tonujemy górę obcasy - imho dobra sprawa, ale też ja często widzę laski na cienkich szpileczkach, albo w tzw. czubach. zupełnie inaczej wyglądają czarne/kolorowe czółenka, a inaczej tzw. koszmarki. no i ja nie wiem, może to będzie trochę tendencyjne, ale ja jakoś widuję najczęściej albo wszystko na raz, co daje efekt tandety/golizny, albo nic - czyli nawet do balerinek zakładam skarpetki w paski/frotte a dekolt mam pod samą szyję ![]()
![]() |
#1206 |
Rozeznanie
|
Tak jak napisałam, moje poczucie estetyki też to razi, ale widząc to stwierdzam najwyżej, że ktoś przesadził/tworzy sobie wizerunek, który go szpeci. Reszta to już nie mój problem
![]() W sumie nie bez znaczenia pozostaje fakt, że do Polski "światowa" moda dopiero wkracza, wiele osób wciąż hołduje białym kozaczkom i takim tam ![]() ![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
-Dziwi mnie zachowanie kobiet w pracy. Pracuje w dużej i znanej korporacji. Na szczęście obcuje częściej z mężczyznami, mniej z kobietami- ale chcąc nie chcąc korzystamy z tych samych toalet. I nie rozumiem kiedy poważna kobieta wychodzi z kabiny, zaczyna poprawiać makijaż, dotyka brudnymi palcami oczu i wychodzi nie myjąc rąk.
![]() -Dziwi mnie jak wchodzę do kabiny a tam; odciski buciorów na desce (wtf?), rozmazana na kafelkach krew, etc. Ja nie wiem skąd ludzie wynoszą taki brak kultury. Nie będę wspominać o niespuszczaniu wody, wrzucaniu tamponów i odorze jaki po sobie zostawiają. -Nie rozumiem ludzi, którzy oburzają się kiedy odpowiadam, że nie zamierzam iść na studia. Nie chcę, nie kręci mnie to, może chce mieć tylko wykształcenie średnie- moja sprawa. -Nie rozumiem dzieci i ich rodziców, którzy zwierzęta traktują jak zabawki. Swojego czasu miałam pitbulla. Jako szczeniaczek był przeuroczym psem. Ale po tygodniu spacerów, miałam ochotę zamknąć go w klatce. Nie było dnia, żeby matki z dzieciarami z pobliskiego placu zabaw nie dotknęły psa, wycałowały, brały na ręce. Na nic zdały się tłumaczenia, że pies tego nie lubi- piszczy i warczy. Zawsze słyszałam, że malutkie psy nie gryzą ![]() -Dziwią mnie pytania palaczy- po, co palę? Bo tak mi się podoba. Proste. Bardzo irytujące jest kiedy, osoba niewiele starsza ode mnie prawi mi morały jakie palenie jest złe, że trudno z tym zerwać. I, co z tego. Skoro palę, to wiem jakie są tego konsekwencje, nie potrzebuję tego wysłuchiwać po ciężkim dniu w pracy, ewentualnie w palarni gdzie idę się odstresować właśnie papierosem ![]()
#1208 |
Zakorzenienie
|
jedziemy sobie wczoraj z tatą samochodem, wyjeżdżamy zza zakretu i omal nie zderzamy się z leżącą na jezdni sarenką. Ktoś ją przed nami potrącił i oczywiście dal dyla (i zostawił na środku jezdni). Ale nie to mnie najbardziej wytraciło z rownowagi
![]() wyszliśmy z tatą z samochodu oznakowaliśmy miejsce, zadzwoniliśmy po odpowiednie służby i czekaliśmy tam około godziny zanim ktoś łaskawie raczył przyjechać na miejsce. I niesamowicie przez ten czas wkurzało mnie, że ludzie przejeżdżający ulicą nie dość, że nie zatrzymywali się żeby chociaż spytac, czy możnaby w czymś pomóc (co ostatecznie nawet mogłabym zrozumieć, skoro oznakowaliśmy miejsce zdarzenia i widać było, że czekamy na policję) ale samochody niemal zatrzymywały się, i przejeżdżały jak najwolniej obok nas, żeby sobie po prostu "popatrzeć", dorośli pokazywali dzieciom palcami tę sarnę na ulicy, pasażerowie z miejsc po przeciwnej stronie przeciskali się, żeby nie stracić najmniejszego szczegółu z tej "sceny". No jasny gwint, zaraz zaczęliby nam robić zdjęcia ![]() Zwierzę z flakami na wierzchu umiera na ulicy, bo jakiś debil je potrącił, a ci sobie zrobili mega rodzinną atrakcję, no prawie serial przyrodniczy na żywo ![]()
#1209 |
zawsze mam racje
|
Dziwi mnie wybieranie się do parku z nierównymi alejkami w 12-14 cm szpilkach. Taaa, noga w takich butach wygląda lepiej, ale to utykanie to już średnio seksowne jest
![]()
#1210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do psów - mam kundelka, średniej wielkości. Zazwyczaj chodzę z nim na pola/górki koło mojego bloku, ale czasami muszę zajść do cioci parę bloków dalej więc idę przez bloki. Ostatnio grupa dzieciaków w wieku ok.5-7lat dosłownie rzuciła mi się na psa, krzycząc "Ojej jaki ładny" i z łapami do niego. Zdążyłam krzyknąć "NIE DOTYKAJ", dziewczynka się spojrzała i mówi "On jest ładny, nie ugryzie" ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie podoba się komuś, nie mój problem ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() a i jeszcze nie rozumiem co komu do mojego makijażu. używam codziennie podkładu, korektora, kredki do oczu i do brwi, tuszu, różu i pudru. i na dodatek, o zgrozo, targam ze sobą to wszystko w torebce! mam bardzo jasną oprawę oczu, kiepską cerę i źle się czuję bez takiego makijażu. kiedyś po wfie poprawiałam sobie makijaż i koleżanka zobaczyła zawartość mojej kosmetyczki i zaraz pytanie: "ty codziennie TEGO WSZYSTKIEGO używasz?". no tak, ona nie musi, bo ma fajną cerę plus ciemne brwi i rzęsy ![]() ![]() z ciuchami mam czasem podobnie jak wy. ubieram się dość elegancko, lubię nosić sukienki na co dzień, ale z racji wzrostu w ogóle nie noszę butów na obcasie a i tak słyszę czasem "aleś się wystroiła". nie wiem, czym to powodowane, ale strasznie irytujące.
Instant bitcoin to monero,monero to bitcoin,anonymous crypto exchange,kycnot exchange,anonymous swaps,kycnot dash,anonymous solana exchanger,exchanging litecoin,online currency exchanger,online polkadot exchanger,sell tron stellar trx kup e-torebkę 5% taniej - 3c6c63c9 Edytowane przez Methe Czas edycji: 2011-04-03 o 16:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
W kalsie mam okropny hałas. Wszyscy gadają mimo próśb nauczyciela. Gadają całą lekcję. Nauczyciel zada zadanie, później jest dzwonek i wszyscy idą do domu. A na następny dzień wszyscy lecą do mnie "Misia, daj odpisać" , a ja dobitnie odpowiadam "Gadałaś wczoraj to ci nie dam". Bo dla mnie to jest oczywiste, że jak gadał na lekcji to jego wina. I jeden raz jestem w stanie to zrozumieć, ale oni robią tak codziennie. Czy naprawdę nie wiedzą jak to drażni i nie rozumieją że robią źle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tymi psami dokładnie- ładny, mały to nie gryzie. Ale jak pokaże ząbki i zacznie kłapać to oburzenie wśród ludzi. Nie mogą zrozumieć, że bywają takie psy, że sam dotyk obcej osoby doprowadza je do agresji. Cytat:
A kolesie z klubów to już inna bajka ![]()
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się jeszcze coś. Często jeżdżę autobusem i zawsze rano jest tłok nie do zniesienia. Nie idzie nawet się obrócić. Wczoraj na przystanku weszła pewna pani. Oprócz niej już nikt by się nie zmieścił. Drzwi się zamknęły i pojechaliśmy dalej. I nagle owa pani zaczęła krzyczeć przez cały autobus w moją stronę żebym się przesuneła. Tak jakby to coś dało. A ja już ledwo się mieściłam i odpowiedziałam że już nie idzie. A ona mi na to przecież ja dobrzę widzę że masz tam dużo miejsca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a i jak pożyczam komuś coś do przepisania to średnio mnie obchodzi czy ktoś notorycznie nie uważa, czy raz mu się zdarzyło. mam notatki, to dam, korona mi z głowy nie spadnie. ja nie stracę, a ktoś moze skorzysta ![]() wkurza mnie tylko, gdy ktoś nie uważa w szkole i nie uczy się w domu, a potem ma pretensje do całego świata, bo ma kiepskie oceny i jedynym wnioskiem, jaki wysnuwa jest "nauczyciel jest beznadziejny i nie umie tłumaczyć" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja się z czarną po części zgadzam, ponieważ to trochę chore żerować na kimś cały rok, ja na nikim nie żeruje i nie będę za kogoś odrabiać prac domowych, bo mam kupę swojej roboty. Najciekawsze jest to, ze przez jakiś czas (semestr) odrabiałam lekcję, za koleżankę z angielskiego, a za miesiąc matura. Mam wyrzuty sumienia, bo jak nie zda to po części będzie moja wina. Co do pogrubionego, właśnie tak jest u mnie z angielskim, tylko dziwne, że osoby, które chciały się nauczyć umieją ( nie mówię o sobie, bo ja za angielski wzięłam się rok temu i wszystko nadrobiłam sama, bo wcześniej chciałam zdawać niemiecki i angielskiego się zwyczajnie nie uczyłam, no tyle żeby od sprawdzianu do sprawdzianu) Jeżeli ktoś naprawdę chce się uczyć to może. Poza tym, nigdy chyba sobie nie wybaczę, że nie chciałam się uczyć angielskiego w podstawówce i gimnazjum. (Zawsze wolałam niemiecki ![]() Czemuż ja byłam taka głupia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się jeszcze. Społeczność Facebooka. Informują wszystkich, pisząc na swojej tablicy co robią/ile wypili/ z kim właśnie są/co jedzą/co za chwile mają zamiar zrobić.
Post koleżanki z przed 5 minut. Dorosła dziewczyna; 'Jestem sama w domu i trzymam nożyczki w ręku, i zastanawiam się co z nimi zrobić' - faktycznie problem wagi państwowej. Dziwi mnie taki infantylizm wśród dorosłych ![]() Nie omieszkałam skomentować tego postu. Czuję, że jej świta da mi popalić.
Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki? Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg. Edytowane przez Shinn Czas edycji: 2011-04-03 o 19:33 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale takie osoby to ja blokuję, po co mi mają swoją nadaktywnością zaśmiecać tablicę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie przyszło mi to do głowy- ale warto zapamiętać na przyszłość
![]()
#1226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wybacz, ale czytałam już kilka twoich postów i nie raz miałam ochotę coś napisać. Już chyba każdy tutaj wie, że przykładasz się do nauki, nie chcesz przekładać sprawdzianów bo się nauczyłaś (nóż mi się w kieszeni otwierał jak to w LO słyszałam, umiesz dzisiaj? za 3dni też będziesz umiał, ale daj szansę tym, którzy się nie mogli nauczyć), twoje koleżanki nie uczą się do matury, umiesz świetnie angielski itd.itd.
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Konto usunięte
|
To nie chodzi o podratowanie, bo spisywać daje, tu chodzi o nagminne odrabianie za kogoś prac domowych.
a co do angielskiego, to musiałaś źle przeczytać, bo wielokrotnie mówiłam, że go nie umiem i dlatego zależy mi na tych lekcjach, reszta- ok. Co do przekładania sprawdzianów; ja naprawdę nie mam nic przeciwko, bo jak umiem to umiem, jak nie to pewnie i tak się nie nauczę. swoją drogą, nienawidzę ludzi, którzy CIĄGLE chcą na czyjejś pracy korzystać. . ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- a, najbardziej mnie dziwi, ale to najbardziej, najbardziej, dlaczego moi sąsiedzi puszczają swego olbrzymiego pitbulla (czy coś takiego ) i dużego mieszańca samopas- bez kagańca na podwórko (mieszkamy w kamienicy, wiec podwórko jest wspólne), te psy latają, jak wściekłe i podchodzą do ludzi, szczególnie ten mieszaniec jest jakiś niebezpieczny, bo już nie raz chciał się rzucać na innych sąsiadów. Kiedyś w końcu skończy się to tragedią;/ Kolesiowi- właścicielowi uwagi też zwrócić nie można, bo jeszcze żeby zrobić na złość będzie je częściej wypuszczał. nienormalne, zwłaszcza, ze tu jest dużo dzieci, które dużo czasu spędzają na podwórku. Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-04-04 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie rozumiem tych pretensji do koleżanki, to przecież żaden obowiązek pomagać innym uczniom w szkole bo chyba nie uczysz się w szkole specjalnej prawda? Jeśli ktoś jest zbyt leniwy żeby coś zrobić, bezczelnością jest domaganie się czyjejś pomocy, a jeżeli za głupi - trzeba było iść do zawodówki albo znaleźć jakiegoś kretyna (bo kto mądry ożeni się z tępakiem, złe geny itp) i wyjść za niego za mąż. Cytat:
I jeszcze raz - ciężko Ci odrobić lekcje i przygotować się do nich, czujesz że Bozia nie dała Ci wystarczającego rozgarnięcia by poradzić sobie w szkole to zamiast żerować na innych, idź do pracy. Wbrew pozorom nie każdy stworzony jest do tego by pójść na studia, potrzebujemy także robotników ![]() Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2011-04-04 o 07:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
Prawda jest taka, że to czy ktoś Ci da odpisać swoją pracę domową to jest tylko i wyłącznie jego dobra wola.
Inna sprawa: skoro ktoś nie chce dawać odpisywać swojej pracy? Niech nie daje i mówi o tym otwarcie. Skoro dał/a odpisać tzn że nie ma nic przeciwko temu, wiec niech nie obgaduje później kogoś za jego plecami, a to że taki, siaki i owaki jest. Dla mnie to też jest dwulicowość! Bo znam parę takich osób, od których większość grupy odpisuje. Potem taka osoba do mnie mówi, że ją ten/ta denerwuje, że nic sam nie zrobi tylko żeruje na kimś itp, a kiedy 5minut później obgadana osoba przyjdzie się o coś zapytać (w związku z kopiowaną pracą) to z uśmiechem na ustach jej pomaga i mówi "Nie ma problemu". W gim/LO i tak nauczyciele w większości znają możliwości swoich uczniów i wiedzą, że ktoś notorycznie zwala itp. Jak wam przeszkadzają sępy w szkole średniej to zobaczycie dopiero te stada na studiach ![]() Moja wypowiedź nie jest skierowana absolutnie do nikogo konkretnego na tym forum. To tylko moje spostrzeżenia w tym temacie jeśli chodzi o ludzi, których spotkałam na swojej drodze:P Co do facebooka zgadam się z wami ![]() "Nie wiem, czemu wasze pokolenie musi dokumentować każde przemyślenie, ale uwierz mi, za świetne to one nie są. 'Roman ma świetny dzień i kupił sobie Coca-Colę Zero na stacji.'" ![]()
Magiczna dieta MŻ działa ![]() Edytowane przez cannabis Czas edycji: 2011-04-04 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem. Dziewczyny nie pisaly, ze w ogole nie daja spisywac, tylko ze przeszkadza im to, ze niektorzy tak sie lenia, ze licza tylko na innych. Dlaczego ktos ma robic ciagle i ciagle zadanie za ciebie? A ty w tym czasie bedziesz sie lenic w domu przed komputerem czy lazic po sklepach. Niech frajer odrobi za nas lekcje, a my je sobie spiszemy. Poza tym jesli komus sie nudzi na lekcji to niech lepiej poczyta jakas gazete, a nie nadaje cala lekcje przeszkadzajac innym, ktorych to moze ciekawic -o rety! to mozliwe, ze historia czy geografia moga kogos interesowac? blee. Przekladanie sprawdzianow - jesli ktos mial tydzien, lub 2 na nauczenie i nie zrobil tego, to 3 dni pozniej tez nie bedzie umial, bo nadal nie bedzie mu sie chcialo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.