TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 21:35   #1201
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Aaaaa i jeszcze kolejne pytanie z puli "domowych" mam... Skąd mam wiedzieć która kołdra jest ok na allegro.... chciałabym taką 220x200cm. I jak poznać dobrą pościel na tę kołdrę?? Chciałabym z satyny bawełnianej więc skąd wiedzieć czym różni się ta za 40zł od tej za 200zł prócz tego że ceną

.
http://allegro.pl/posciel-andropol-1...466011590.html z tej firmy mam komplet poscieli kosztował podobnie..
http://allegro.pl/posciel-satyna-and...476411620.html

Ja kupuje tylko bawełne satynowa.. i mam 2 komplety jeden ok 100 zł drugi ok 130 chyba...
powiem ci takk mam je 4 rok juz.. i raz piore w 60 stopniach 2 godz. drugi raz w 95 st. program antybakteryjny...

kolory nadal zywe!! JESTEM SAMA W SZOKU..ale włąsnie tym sie róznia tanie od troszkwe droższych.. jakością.. POLECAM!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2011-03-01 o 21:37
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:35   #1202
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
W załączeniu ranking. Dziewczynki to sie samo liczy wystarczy wiedzieć gdzie zajrzeć
mam 15 miejsce

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zmiana tematu .
Wiecie po ile jest cukier? u nas juz po 4,80
Jutro wysyłam tżta do miast niech kupi chociaz z 30 kilo ponoć można tylko 1 zgrzewkę wziąć, bo więcej nie sprzedają w marketach a że są 3 to w każdym kupi po 1 zgrzewce bo ma dojść do 9 zł.
weż libra mnie nie załamuj!!! ja dziś kupowałam po 3,99 i już się załamałam jadę jutro do marketu i kupię jakiś zapas
ja też słodzić przestanę chyba, chleba też nie będę jadła, no i kalafiora też... jest akutualnie coś co nie drożeje??

Aga jak w UK ceny?? też idą do góry?? może będziesz nam paczki słała
Stary 2011-03-01, 21:38   #1203
P0P70
Zakorzenienie

Moja urodziła się w 28 tc. i była ciut mniejsza a jaka wielka jest teraz.
I dla mnie ciężkie było to że nie widziałam dziecka i że TZ też przy mnie nie było bo był zakaz odwiedzin. Więc byłam sama z sobą przez pierwsze dni. Ale potem położono mnie na sali z dziewczyną której dziecko żyło tylko parę godzin i to ona potrzebowała mojego wsparcia. Więć już na drugi dzień śmiałyśmy sie obie..

A z OIOM- u to często wspominam Hubercika urodzonego w 23 tygodniu waga 620gr. I dla mnie ten chłopak to prawdziwy cud. Jest zdrowy

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:40   #1204
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

aga ja poprosze 10 kg cukru, 5 kg maki, 3 kg soli - heheheheheheh!

smiejmy sie smiejmy jak tak dalej bedzie to schudne przymusowo bo cukier za 9 i chleb za 6 zl to przeginka

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

uciekam spac, tz wygonie albo sama pojde do malej, wkurza mnie ten gosc ostatnio.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:41   #1205
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
W załączeniu ranking. Dziewczynki to sie samo liczy wystarczy wiedzieć gdzie zajrzeć
mnie też nie ma na podium... ;(

Cytat:
Zmiana tematu .
Jutro wysyłam tżta do miast niech kupi chociaz z 30 kilo ponoć można tylko 1 zgrzewkę wziąć, bo więcej nie sprzedają w marketach a że są 3 to w każdym kupi po 1 zgrzewce bo ma dojść do 9 zł.
szok, normalnie szok, jakaś masakra...

Cytat:

A mój Dyź dzisiaj załapał że nogami to trzeba przebierać i jak się Mu da palce to idzie Do tej pory stał jak słup soli a jak chciałam Go postawić to nogi w góre i siad
Stary 2011-03-01, 21:43   #1206
yoonka
Rozeznanie

libra bo to co innego wiedziec jak sie rzeczy maja tak ogolnie a co innego przepracowac to samemu.

dobrze, ze u nas 1kg cukru na pol roku wystarcza

szczoteczki mnie rozwalily!!

opis porodu... brrrr...
Stary 2011-03-01, 21:43   #1207
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mam 15 miejsce

weż libra mnie nie załamuj!!! ja dziś kupowałam po 3,99 i już się załamałam jadę jutro do marketu i kupię jakiś zapas
ja też słodzić przestanę chyba, chleba też nie będę jadła, no i kalafiora też... jest akutualnie coś co nie drożeje??

Aga jak w UK ceny?? też idą do góry?? może będziesz nam paczki słała
nie ma!!!! warzywa i owoce po 100% w górę a jeszcze teraz święta zaraz , komunie
Dobrze że mam duzy ogród to każdy kawałęczek będzie zasiany i zasadzony, lato jakoś się przebimba
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 21:43   #1208
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

WieszOdszkodowanie swoją drogąJednak proponuję dać stłuczone miejsce do wymasowania tż
NIe dam... zła dziś jestem
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
na rozluznienie atmosfery....przeczytajci e sobie opis PTYSZY ....cos pieknego
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080&page=19
No i się poryczałam.

Cenę cukru mi dziś siostra podała. Ja kupiłam rok temu 10kg i tak sobie leżakuje jeszcze chyba ze 3kg...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:45   #1209
libra777
Zakorzenienie

A mój tż chce pasiekę zakładać , już kupił deski jutro zaczyna ul robić, tez nam będzie cukru szło jak wszystko pójdzie zgodnie z planem a pewnie tak
Stary 2011-03-01, 21:45   #1210
agnieszka09
Wtajemniczenie

MINKA wiesz co nie zwracam tak uwagi ...zamiast na cene zwracam bardziej na jakosc...polskie produkty w pl sklepach sa bardzo drogie w porownaniu z ang zywnoscia...
a polska kielbasa w angielskich sklepach jest najdrozsza za np 100 gram jakiejs szyneczki najzwyklejszej polskiej place nawet ponad 10 zl...gdzie angielskie scierwo jest o wiele tansze..
chleb polski kupuje po 10 zl
ptasie mleczko po 20 zl
czekolada po ok 10zl
princessa po 4 zl
danio po 5 zl

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:47   #1211
sidorcia
Rozeznanie

libra ws takim razie zmieniamy na kojec,nie ma co
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:49   #1212
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Chleb też? Ile u Was kosztuje? Ja kupuję zwykły na zakwasie krojony po niecałe 2zł - na wsi... Muszę szwagra podpytać po ile ma cukier...
Cytat:
nie ma!!!! warzywa i owoce po 100% w górę a jeszcze teraz święta zaraz , komunie
Dobrze że mam duzy ogród to każdy kawałęczek będzie zasiany i zasadzony, lato jakoś się przebimba
Siostra ma kawał ziemi i dziś pytała co siejemy... Z Misiem będziemy latem pielić grządki

Michaś
Stary 2011-03-01, 21:50   #1213
mrowak
Zakorzenienie

a widziałyście ceny na stacjach benzynowych????
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:50   #1214
mloda1989
Zakorzenienie

oj tylko ze wyplaty w anglii nawet te najnizsze sa duzo wyzsze niz te u nas....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:52   #1215
libra777
Zakorzenienie

Sidorcia dobry wybór ja nie żałuję
Lindsley no to nie żarty , ja co roku mam ogród ale w tym postanowiłam nasadzić kalfiora, brokuły , kapusty co się nie przechowuje to mrozonki sobie porobię i jak znalazł na zime bedzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 21:52   #1216
mloda1989
Zakorzenienie

a aporpo kojca my mamy taki http://allegro.pl/kojec-brevi-life-i1484096265.html tylko inne kolory na all fajny uzywany mozna zawsze wyczaic i w porownaniu do innych tu nie ma szans by sie o cos uderzyc... berbery sa podobne ale tam siatka jest bardzo kiepsko naciagnieta ten polecam w 100%
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:52   #1217
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ja wiem że Daria to OPTYMISTKA, ale kilka postów wyżej stwierdziła że chyba jest pesymistką stąd ten mój post - taka ironia
ć
A tego nie doczytałam he he

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania zapytam na pewno!!!! a wiecie ze ja glupia zawsze im to dowozilam.

A

[/COLOR]gmyrelka nie dasz rady ja ane juz gonie! ja jej dam diamentowa klwaiature przyslugujaca mnie ;p
spytaj bo bardzo jestem ciekawa głupie pipy, u mnie nie prosza od nikogo

Cytat:

Laski - Help! Umiera mój fikus. Normalnie liście to już prawie wszystkie zgubił, a te które zostały są suche. Bartek mówi żebym Go wywaliła bo straszy Ale mi go tak szkoda! Ma taką warkoczową "łodygę" i taki był ładny.... Ja to chyba nie powinnam mieć kwiatów bo moje dwa storczyki tylko liście mają zero łodygi i kwiata. Czy ten fikus jest do uratowania?? Where is Lawenda&Ignaś??

mloda a gdzie znalazłaś taki materiał? Bo ja też chcę dać babeczce żeby mi uszyła pokrowce na poduchy na sofie, bo pomarańczowych już nie chce ...

A fasolka&Hania gdzie???????????????????? ????????

U nas jak liście mu opadały to lałam woda du,żo i odżywał , a miałam go 15 lat teraz poszedł do sąsiadki miał takie okresy ze łysiał i potem odrastało wszystko one podobno tak mają

Cytat:
Zmiana tematu .
U nas też wykupują wszystko i tez zgrzewkę tylko paranoja jakaś przestanę chyba słodzić
Stary 2011-03-01, 21:53   #1218
sidorcia
Rozeznanie

libra, dziękuję, w takim razie kupujemy kojec.

przez przypadek coś znalazłam.ale uwaga, straszne...\
http://www.kciuk.pl/Poparzone-twarze...-kobiet-a43863
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:59   #1219
libra777
Zakorzenienie

Kupiłam fotelik na rower używany kettlera http://allegro.pl/kettler-teddy-bezp...484921640.html
ale mój kosztował 70zł to jak za darmo dlatego wzięłam stan idealny kolory trochę takie nie bardzo właśnie takie jak w linku ale co tam , na razie będzie ten , później zobaczymy.
Dzisiaj jazda próbna była i podobało się Mikowi tylko jeszcze musi mi tż wyregulować pochył i podnóżki .
Już się nie mogę doczekać jak się zrobi ciepło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 22:02   #1220
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Sidorcia dobry wybór ja nie żałuję
Lindsley no to nie żarty , ja co roku mam ogród ale w tym postanowiłam nasadzić kalfiora, brokuły , kapusty co się nie przechowuje to mrozonki sobie porobię i jak znalazł na zime bedzie
Siostra dużo zawsze miała warzyw ale część ziemi dzierżawiła komuś. W tym roku chyba chce się rzucić na uprawę i sprzedaż... No i już też mówiłam że chce brokuły i kalafiora, paprykę, cebulkę... Już część ma posiane w domu

Michaś
Stary 2011-03-01, 22:03   #1221
libra777
Zakorzenienie

Sidorcia ja mam coś takiego tylko inny kolor, ten przewijak nie uzywałam http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...466064926.html
Stary 2011-03-01, 22:03   #1222
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa i jeszcze kolejne pytanie z puli "domowych" mam... Skąd mam wiedzieć która kołdra jest ok na allegro.... chciałabym taką 220x200cm. I jak poznać dobrą pościel na tę kołdrę?? Chciałabym z satyny bawełnianej więc skąd wiedzieć czym różni się ta za 40zł od tej za 200zł prócz tego że ceną

Aga Tobie wybaczę boś podwójna

A czy fikus mógł opaść z powodu przewiania?? Mój stoi przy oknie, a dość często wietrzymy ...
ja dawałam za pościel z satyny bawełnianek ponad 100 zł i jest super nic się nie dzieje, te tańsze są cieńsze i czasami kolory sie spierają, wieć lepiej kupić troche droższą

obeszłam całe miasto nie ma butów na Zosie, nic mi się nie podobało, wszystkie te buty jakieś takie dziwne, sztywne;/ w łodzi chyba musze poszukać

u nas cukier już ponad 5 zł kosztuje, w hurtowniach brakuje też oleju, kujawski już ponad 7 zł kosztuje masakra

miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:06   #1223
libra777
Zakorzenienie

Lindsley ja w tym roku pierwszy raz będę ziemniaki sadzić ciekawe co urosnie też mamy takie małe poletko leży odłogiem i tak myslimy z tż że trzeba coś z nim zrobić i chociaz jakieś maliny czy borówki amerykańskie posadzić żeby może jakiś pieniądz z tego byl , co ma się tak marnować , teraz badylarze i rolnicy ręce zacierają
Stary 2011-03-01, 22:10   #1224
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley ja w tym roku pierwszy raz będę ziemniaki sadzić ciekawe co urosnie też mamy takie małe poletko leży odłogiem i tak myslimy z tż że trzeba coś z nim zrobić i chociaz jakieś maliny czy borówki amerykańskie posadzić żeby może jakiś pieniądz z tego byl , co ma się tak marnować , teraz badylarze i rolnicy ręce zacierają
Moja siostra ma truskawki... tyle że ziemia nie ogrodzona i sarny im ciągle wchodzą i obgryzają...
Ziemniaki sami ręcznie chcecie sadzić? Trochę z tym roboty...

Michaś
Stary 2011-03-01, 22:12   #1225
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Wy tak o czekoladzie a ja od dziś słodyczy nie jem

Opis porodu - oczywiście się poryczałam

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
W małych sklepach ich nie dostaniesz w CH chyba że ktoś ma jakiś prywatny sklepik
No to d..pa. Zawsze mogę pojechać do Częstochowy i na miejscu zobaczyć i pomierzyć

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ja tez chce byc w GRUPIE TRZYMAJACEJ WLADZE sa z tego jakies profity?? karnet na silownie chociaz? ubezpieczenie na zycie? dodatek kierowniczy??
Ja też chcę karnet

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ich klawiatura zamienia się w złotą
Moja to wystarczy jak będzie działała jak nalezy. Bo klawisze się spieprzyły
Stary 2011-03-01, 22:14   #1226
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
MINKA wiesz co nie zwracam tak uwagi ...zamiast na cene zwracam bardziej na jakosc...polskie produkty w pl sklepach sa bardzo drogie w porownaniu z ang zywnoscia...
a polska kielbasa w angielskich sklepach jest najdrozsza za np 100 gram jakiejs szyneczki najzwyklejszej polskiej place nawet ponad 10 zl...gdzie angielskie scierwo jest o wiele tansze..
chleb polski kupuje po 10 zl
ptasie mleczko po 20 zl
czekolada po ok 10zl
princessa po 4 zl
danio po 5 zl
czyli u was do góry nie idzie, przynajmniej takie same ceny były jak w dublinie byłam, tylko w przeliczeniu na zarobki to u was to dużo lepiej wygląda niż tu

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a widziałyście ceny na stacjach benzynowych????
ja widziałam, gaz staniał nawet o 0,30 zł

a tak poza tym benzyna już 5zł sięga

nie będziemy jeść i na nogach chodzic, ale nam obywatele wyszczupleją
Stary 2011-03-01, 22:24   #1227
libra777
Zakorzenienie

A no ręcznie ale to tak dla siebie aby na lato były bo młode drogie pewno będą, na więcej nie za bardzo mam miejsce teraz, truskawki też mam tyle co sobie.
właśnie te sarny pieprzone drzewka mi obżarły

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Ale pocieszmy się że wat na artykuły dziecięce z 8% na 23% dopiero od przyszłego roku od 1 stycznia podniosą, więc która tam ma zamiar lepiej róbcie zapasy bo to dopiero szok będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 23:01   #1228
machaj
Raczkowanie

jeju was nadrobić;/ nie czytałam od 16 i miałam 5 str do nadrobienia... (w zasadzie to 5 i pół str)

asiulek- twoja mała wercia już wstaje sama i próbuje chodzić... a moja nie chce sama wstawać... tylko przy meblach... i ja się zaczynam martwić tym że jeszcze nie staje sama...
a jak się ja trzyma pod paszki to idzie jak po wafle... (była taka reklama tesco chyba)

mała nie chodzi ani nie wstaje sama ale za to potrafi wdrapać się na tapczan na pufy też próbowała ale jeszcze troszkę za wysokie dla niej są... teraz nie mogę jej zostawić samej w pokoju bo od razu sie wdrapuje na tapczan... i później stoi i rzuca wszystko co ma pod ręką za oparcie... zejść tez potrafi sama... ale ona najpierw podchodzi blisko krawędzi i później odwraca się tyłem... czasami brakuje milimetrów żeby spadła... dlatego boję się ją zostawiać...

no i wy się możecie chwalić co wasze dzieci pokazują ale moja i tak jest najlepsza!!:P
jak siedzi na nocniku i mówię "kalina jak się ciśnie kupę?" to ta zaciska piąstki i robi "cisnącą" minkę

ana- już cię trochę mniej nie lubię niż rano...
dostałam od męża naszyjnik z aparta ten z charmsami... co prawda jak jechał do biblioteki to mu zasugerowałam że będzie przejeżdżał obok galerii... ale liczy się fakt że sam coś wybrał bo z tym miał największy problem...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 06:07   #1229
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

machaj fajny prezent , gest to gest

ja nie wiem co z ta spozywka, przeciez to jest po prostu jakas masakra!!!!
na prawde slodzic nie bede chleba jesc tez nie , juz o oleju nie wspomne- przeniesiemy sie na zdrowy tryb zycia, marchewka na obiad :P hehehe

nie no a tak powaznie to nie jest w ogole smieszne;/ mala wstala dzisiaj wczesnie marudzi bo niedospana totalnie jest;/

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

niebo bezchmurne, sloneczko swieci, znow spacerek sobie fajny zrobimy.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 06:30   #1230
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzień dobry

Zajęło mi 30 min nadrabianie

Na temat "konfliktu" to ja sobie pomyślałam że jak będe unikała tego tematu to pewnie i tak szybko sie skończy. A tu ciągle ....
Sprawy przykre między nami starajmy się załatwiać na pw, tzn w jednym zamkniętym pokoju a nie przy mikrofonie na całej imprezie. Niewiem czy wiecie o co mi chodzi
aneczka zabiłaś nam wszystkim gwoździa, i jak widać niebardzo wiemy o kogo wszystkim niby chodzi, to byśmy juz dla oczyszczenia atmoswery chcieli się dowiedzieć o kogo tobie chodzi. Ale w takiej sytuacji to byś mogla sobie z tej jednej wroga zrobić więc lepiej uznajmy że to była twoja opinia której nie musisz wypowiadać jak nie chcesz

Ja się pochwalę że już mi lepiej bo bez przeciwgorączkowych 38 stopni nie przekroczyłam, krąży między 37-38 więc już zaczynam normalnieć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości