|
|
#1201 |
|
Przyczajenie
|
Jaki czlowiek jest ograniczony i szuka swietnych efektow sluchajac reklam, a tu "zwykla" niezwykla nafta cuda robi..naczytalam sie i tez chce sprobowac..prosze o podpowiedz, jezeli chodzi o nafte zwlaszcza dla wlosow z lupiezem, bo juz sobie nie moge z nim dac rady niestety
Z gory serdecznie dziekuje!!!
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
ja gdzieś na forum wyczytałam, że nafta może wysuszać włosy
ale jak z tym jest to nie wiem... co do łupieżu , to może lepiej omijaj skórę głowy, bo skoro wysusza włosy, to może i skórę? ale ręki obciąć sobie nie dam
|
|
|
|
|
#1203 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja czytałam, że naftą można pokonać łupież. Ale nie wiem czy chodziło o ten suchy czy tłusty.
|
|
#1204 |
|
Przyczajenie
|
Stosowałam kiedyś naftę codziennie (przez ok 3 miesiące) na 20 minut przed myciem głowy. Nakładałam ją na suchje włosy, właściwie na samą skórę i lekko masowałam. Po miesiącu widziałam już na czubku głowy setki malutkich włosków - więc działa!
Nowe włosy były gładkie i błyszczące... Starych co prawda spektakularnie nie zregenerowała, ale ogóla poprawa kondycji włosów była zauważalna. Po 3 miesiącach zauważyłam, że moje włosy zgęstniały. Myślę, że w moim przypadku kluczem do sukcesu była systematyczność w stosowaniu tego komsetyku Czasami warto poświęcić chwilkę siedząc w wannie i zajmując się innymi rzeczami ( ) a w tym czasie nałożyć naftę Problemu ze zmyciem nie miałam. Dwukrotne mycie zwykłym szamponem z SLS w zupełności wystarczyło.
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Wyskoczę tu chyba z najgłupszym pytaniem, ale jak rozpoznać czy nafta się zmyła?
Poza tym jestem ciekawa czy poszczególne wersje bardzo się od siebie różnią. Chciałam kupić tą z olejem rycynowym, ale w aptece mieli wszystkie oprócz tej właśnie ;/ no i wzięłam z witaminami. |
|
|
|
|
#1206 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiele dziewczyn tu pisało że używały 1-2 w tygodniu. Ja bym się bała tak często Cytat:
Zależy też jak myjesz. Mi wystarczają 2 porządne szorowania pantene brązowym
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-07-04 o 23:53 |
||
|
|
|
|
#1207 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę, że z tym przesuszeniem/podrażnieniem, to indywidualna sprawa. Ja najlepsze i najszybsze efekty osiągałam stosując naftę codziennie/max co dwa dni chociaż na 10 minut. Przesyłam zdjęcia z okresu stosowania nafty ![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/1667ac93bbd2.jpg.html http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bdc14fe68da6.jpg.html http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/afe808832c19.jpg.html
...::: watch your back when you attack :::... I'm already dead, baby. I’m just going straight to hell! Edytowane przez Marla69 Czas edycji: 2009-07-05 o 11:55 Powód: dodanie zdjęć |
|
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż miałam wrażenie że wystarczy.
|
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam po nafcie takie niewiadomo co, strasznie puszą mi się włosy, dlatego zbyt długo nie wytrzymałam stosując ją.
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba też zacznę tak często używać tej nafty. Ja zwykle lałam ją na całę włosy, ale mysle że jak na samą skóra to mogę codziennie
|
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
mi nafta pomaga
![]() włosy są po niej lśniące, lepiej sie układają.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie użytkowniczki nafty
![]() Marla69 - masz piękne włosy, widać efekty naftowania Powiem Wam, że ja nie wierzyłam, że nafta tak od razu działa - i postanowiłam wypróbować ją systematycznie, tak samo jak Marla69. Stosowałam ją równo przez miesiąc codziennie, po każdym myciu włosów. Efekty..przerosły moje najśmielsze oczekiwania! Jestem właścicielką dość cienkich i rzadkich włosów-taki lejący się blond po miesiącu, a nawet już wcześniej włosy stały się objętościowo większe, "puchate", lśniące, a dodatkowo, co najważniejsze, zaczęło rosnąć mnóstwo nowych! miałam przy głowie 3-4-centymetrowy "puszek" zupełnie nowych włosów! serdecznie Wam polecam taki eksperyment - efekty powinnyście zobaczyć od razu. acha, stosowałam naftę firmy Anna, z różnymi dodatkami, wcierałam ją w skórę głowy na 10 min po każdym myciu
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście po nafcie kosmetycznej włosy się lepiej układają, takie miłe są używałam wielu naft, np Anna z wyciągiem z czarnej rzodkwi, z witaminą A+E, z olejkiem rycynowym. Po każdej z nich mam fajne włoski. Mam mnóstwo małych nowych włosów różnej długości, może to efekt nafty, może waxa, może seboradinów, sama nie wiem, najważniejsze że włosy stały się grubsze i mocniejsze.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wmasowywac? Pierwsze slysze, ja slyszlam, zeby wmasowac we wlosy, ale nie w skore, siedziec tak 15 min i umyc wlosy, dlatego zawsze tak robilam, ale chyba sprobuje tak jak Ty, skoro to pomaga Tylko boje sie, ze potem bede miec strasznie tluste z kolei...
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
kurde same rozbieżne informacje! ja z kolei słyszałam, że nafta może przesuszać włosy!
dlatego ja zawsze używam nafty w połączeniu z olejkami i robię z tego maskę (dodaję odżywki/drożdży/ żółtka itd). teraz już sama nie wiem na wszelki wypadek, jak ma się suche końcówki, lepiej nie ryzykować |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywalam nafty jakis miesiac pozniej zauwalylam ,ze zaczyna przesuszac to odtawilam,wole oliwie z olowek z olejkiem rycynowym oraz uwielbiam olej kokosowy
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak! czyli przesusza
nafty daję mało wolę nie ryzykować ![]() dlatego...... dziewczyny, uważajcie !! |
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
A mi wlasnie nie przesusza, wrecz jak umyje niedokladnie to mam tluste ech...
|
|
#1219 |
|
ma zielone pojęcie
|
U mnie nie przesuszała. A nawet wręcz przeciwnie- natłuszczała :P Ale za to rosło po niej dużo nowych włosów
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
mi chyba nafta też zaczęła przesuszać. Za pierwszym razem miałam piękne włoski po niej, ale teraz to tak nie bardzo.. muszę chyba na skórę głowy nakładać tylko. poza tym bardzo cięzko mi się spłukuje
muszę w końcu kupić ten olej kokosowy
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1222 |
|
ma zielone pojęcie
|
Głównie na skórę głowy. To dzięki temu pojawiały się nowe włosy
![]() Niestety nigdy nie udało mi się tak zmyć nafty żeby następnego dnia włosy nie były chociaż trochę tłuste... Dlatego na stałe będę jednak inwestowała w Petrole, które mają naftę kosmetyczną. Efekty po użyciu Petrole były porównywalne z tymi jakie dawała sama nafta, ale za to ze zmyciem nie było problemu.
|
|
#1223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak stosowalas nafte to wcieralas ja we wlosy, a potem splukiwalas? Bo spotykam sie z tyloma wersjami, ze juz sama nie wiem jak ja stosowac...
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego piszą producenci w zaleceniach, a co innego robią wizażanki ale jakoś dziewczynom bardziej ufam |
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#1226 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba bede robic tak jak Ty ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
A Ty z kolei jak ja stosujesz?
|
|
|
#1227 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie, Nati, ja Ci polecam wcieranie w skórę głowy - a na włosy tak czy inaczej nafta trochę spływa. Ja zauważyłam dobrodziejstwa wcierania w skórę- przez te kilkanaście minut trzymania nafty główka trochę szczypie, czuję lepsze ukrwienie, a przecież o to właśnie chodzi cebulkom
Efekty, tak jak pisałam wcześniej, są świetne.
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Racja, samo wcieranie we wlosy nic nie da, bo to wszystko sie dzieje przeciez za sprawa cebulek Ale potem splukac, tak?
|
|
|
#1229 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja o dziwo stosuję zgodnie z instrukcją jaka jest na nafcie :P Także to raczej bezpieczne metoda :P
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a używałyście takiej nafty??
Jest ona z biopierwiastkami. Zawsze używałam tych z Anny jednak ostatnio mama mi zakupiła taką. Ma strasznie fajny zapach - taki cytrynowy i jest moim zdaniem troche lepsza w użyciu (lepsza konsystencja i łatwiej się zmywa) niż tamte Anny.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Z gory serdecznie dziekuje!!!

ale jak z tym jest to nie wiem...
Problemu ze zmyciem nie miałam. Dwukrotne mycie zwykłym szamponem z SLS w zupełności wystarczyło.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jest ona z biopierwiastkami. Zawsze używałam tych z Anny jednak ostatnio mama mi zakupiła taką. Ma strasznie fajny zapach - taki cytrynowy i jest moim zdaniem troche lepsza w użyciu (lepsza konsystencja i łatwiej się zmywa) niż tamte Anny.