Twister!!!!! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-30, 11:36   #1201
coccinelle7
Zadomowienie

Dot.: Twister!!!!!

dziewczyny, mam pytanko, czy jak kręcicie to biodrami też tak maksymalnie ruszacie? w sensie, czy macie biodra usztywnione tak jakby z całymi nogami? to jest takie wypychanie bioder? czy może tu chodzi o to żeby bardziej nogi pracowały? błeee ale masło maślane nie umiałam tego inaczej wyrazić, mam nadzieje, że zrozumienie o co chodzi Biednej Początkującej Twisteromaniaczce ;p

dziś 25min
Stary 2009-05-30, 12:09   #1202
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanko, czy jak kręcicie to biodrami też tak maksymalnie ruszacie? w sensie, czy macie biodra usztywnione tak jakby z całymi nogami? to jest takie wypychanie bioder? czy może tu chodzi o to żeby bardziej nogi pracowały? błeee ale masło maślane nie umiałam tego inaczej wyrazić, mam nadzieje, że zrozumienie o co chodzi Biednej Początkującej Twisteromaniaczce ;p

dziś 25min
ja cwicze na ugiętych nogach bo wtedy pracuja uda i pupa dodatkowo. Tak bansuje na nogach :p symuluje bieg tak troche,
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 18:19   #1203
bbbbb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alusia1989 Pokaż wiadomość
Za mną na razie 10 min. Myślicie, że kręcenie kilka razy dziennie (ok.3) jest dobrym pomysłem? Bo jak na razie nie wytrzymam więcej niż 10 - 15 min., bo mnie strasznie ręce bolą.

Ja mam ten sam problem bolą mnie ręce.Kręce dopiero od 3 dni niestety,więc może coś żle robie[/quote]
bbbbb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 19:08   #1204
coccinelle7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
ja cwicze na ugiętych nogach bo wtedy pracuja uda i pupa dodatkowo. Tak bansuje na nogach :p symuluje bieg tak troche,

no to ja w sumie też tak robie

Cytat:
Ja mam ten sam problem bolą mnie ręce.Kręce dopiero od 3 dni niestety,więc może coś żle robie
a ja znalazłam sposób na bolące ręce podczas kręcenia opieram je o półke, która jest na wysokości mniej więcej moich bioder i nic nie boli (wcześniej jak trzymałam się o uchwyt szafy, który był na wysokości klatki piersiowej to po 10 min mi już ręce odpadały)

Edytowane przez coccinelle7
Czas edycji: 2009-05-30 o 19:13
coccinelle7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 19:51   #1205
alusia1989
Rozeznanie

Ja dzisiaj próbowałam podobnego sposobu - trzymałam się parapetu. Ale zaś w ten sposób nie potrafię aż tak intensywnie kręcić się. Spróbuję jeszcze raz jutro
alusia1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 20:33   #1206
Sventon
Przyczajenie

GG do Sventon

A ja się zastanawiam czy te twistery z tworzywa są dość wytrzymałe dla mężczyzny. Ale znalazłem też twister metalowy ( o tutaj: http://mmo.pl/twister-metalowy-p-1474.html ), tyle, że stopy mogą się na nim ślizgać, ale może się mylę. Zatem pora coś wybrać i dołączyć do was.
Pozdrawiam wszystkie panie.
Sventon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 11:45   #1207
bbbbb
Raczkowanie

a ja znalazłam sposób na bolące ręce podczas kręcenia opieram je o półke, która jest na wysokości mniej więcej moich bioder i nic nie boli (wcześniej jak trzymałam się o uchwyt szafy, który był na wysokości klatki piersiowej to po 10 min mi już ręce odpadały)[/quote]

Wypróbuje ten sposóbPozdrawiam

Edytowane przez bbbbb
Czas edycji: 2009-05-31 o 11:46

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 12:16   #1208
jaszi2
Raczkowanie

GG do jaszi2

Czesc Dziewczyny,jak to jest z tym Twisterem,czy podloga nie rysuje sie od tego krecenia?Gdzie kupowalyscie swoje sprzeciki i jakiej firmy?Czy linki do trzymania w rekach maja jakies znaczenie?Z gory dzieki za odpowiedz.
Stary 2009-05-31, 12:55   #1209
coccinelle7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaszi2 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,jak to jest z tym Twisterem,czy podloga nie rysuje sie od tego krecenia?Gdzie kupowalyscie swoje sprzeciki i jakiej firmy?Czy linki do trzymania w rekach maja jakies znaczenie?Z gory dzieki za odpowiedz.
nie rysuje się, bo ta dolna część jest nieruchliwa więc jak się ma rysować chyba, że ktoś się naprawdę bardzo stara
ja mam bez linek, i jest ok, trzymam się półki póki co a kupiłam w Auchanie za 38 zł
Stary 2009-05-31, 13:34   #1210
jaszi2
Raczkowanie

GG do jaszi2
Smile Dot.: Twister!!!!!

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
nie rysuje się, bo ta dolna część jest nieruchliwa więc jak się ma rysować chyba, że ktoś się naprawdę bardzo stara
ja mam bez linek, i jest ok, trzymam się półki póki co a kupiłam w Auchanie za 38 zł
Dzieki,wlasnie mi o to chodzilo.
Stary 2009-06-01, 09:00   #1211
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sventon Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czy te twistery z tworzywa są dość wytrzymałe dla mężczyzny. Ale znalazłem też twister metalowy ( o tutaj: http://mmo.pl/twister-metalowy-p-1474.html ), tyle, że stopy mogą się na nim ślizgać, ale może się mylę. Zatem pora coś wybrać i dołączyć do was.
Myślę, że metalowy twister byłby dobrym rozwiązaniem. Z mojego taniego, plastikowego twistera lecą ze środka wióry a górna plastikowa część zaczęła szorować o dolną część i plastik zaczął się ścierać, wydziela przy tym zapach palonego sprzętu elektrycznego. Tylko właśnie nie wiem jak będzie z tym ślizganiem się na tej metalowej powierzchni, ale i tak myślę, że warto zaryzykować w końcu ma 24miesięczną gwarancję.
Stary 2009-06-01, 09:46   #1212
hexai
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sventon Pokaż wiadomość
Nie będą się ślizgać. Sama mam metalowy, "wiekowy" już twister i sprawdza się doskonale.

Powodzenia w twistowaniu
hexai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 10:17   #1213
olalola24
Wtajemniczenie

30 min
Stary 2009-06-01, 18:28   #1214
alusia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Myślę, że metalowy twister byłby dobrym rozwiązaniem. Z mojego taniego, plastikowego twistera lecą ze środka wióry a górna plastikowa część zaczęła szorować o dolną część i plastik zaczął się ścierać, wydziela przy tym zapach palonego sprzętu elektrycznego. Tylko właśnie nie wiem jak będzie z tym ślizganiem się na tej metalowej powierzchni, ale i tak myślę, że warto zaryzykować w końcu ma 24miesięczną gwarancję.
To go załatwiłaś! Musisz ostro twistować!
Stary 2009-06-01, 18:49   #1215
pagka
Wtajemniczenie

No załatwiłam, załatwiłam, na swoje usprawiedliwienie powiem, że twister jest już trochę wiekowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 19:50   #1216
Aerith
Organizatorka

dziewczyny mam takie pytanie wstyd sie przyznac, ale nigdy nie widzialam na oczy twistera a ze przeczytalam wiele pochlebnych opinii, to postanowilam sie w niego zaopatrzyc i tu moje pytanie moglybyscie mi doradzic, ktorys z allegro?

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 10:43   #1217
olalola24
Wtajemniczenie

20 min HH i 20 min twister ;]
Stary 2009-06-02, 13:43   #1218
hexai
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
dziewczyny mam takie pytanie wstyd sie przyznac, ale nigdy nie widzialam na oczy twistera a ze przeczytalam wiele pochlebnych opinii, to postanowilam sie w niego zaopatrzyc i tu moje pytanie moglybyscie mi doradzic, ktorys z allegro?
Przejdź się najpierw po marketach i sklepach sportowych i zorientuj w cenach. Czasami są korzystniejsze, niż te z allegro (zwłaszcza biorąc pod uwagę koszt przesyłki).
hexai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 17:25   #1219
bochema
Zadomowienie

GG do bochema

Witam.
ja twistera mam od 4 dni, jak tu jedna z was napisala ja rowniez udaje bieganie, tylko momentami zaczynam sie krecic w kolko hahahaha.
Do kupna twistera naklonil mnie jeden artykol z SL.
Tylko jak zaczynam krecic tylkiem lapie mnie kolka nie mam pojecia od czego jest tak potworny bol pod rzebrami z lewej strony ze musze zwolnic tempo albo przerwac.
Na ogol wlaczam sobie VIVE teraz jest i ESKATV i w rytm muzyki zasowam

a po dluzszym stosowaniu sa jakies efekty?
bochema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 18:22   #1220
Sventon
Przyczajenie

GG do Sventon

No i kupiłem metalowy, prosto od producenta, teraz czekam na przesyłkę. Pozdrawiam wszystkich!
Sventon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 10:22   #1221
Madzia915
Raczkowanie

Witam, przeczytalam wiekszosc Waszych odpowiedzi ale nadal nie mam pojecia czemu mnie bola tak rece? Cwicze od dwoch dni i jak cwizce to trzymam sie parapetu i wczoraj ledwo moglam reka ruszyc :/
Czy tez tak macie? I jeszcze jedno- czy ten twister naprawde daje rezultaty i mniej wiecej po jakim czasie? *
Przepraszam jesli sie powtarzam *
Madzia915 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 10:24   #1222
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez hexai Pokaż wiadomość
Przejdź się najpierw po marketach i sklepach sportowych i zorientuj w cenach. Czasami są korzystniejsze, niż te z allegro (zwłaszcza biorąc pod uwagę koszt przesyłki).
pewnie tak - biorac pod uwage przesylke moze byc taniej. Z tym, ze mam teraz sesję i prawie w ogole sie z domu nie ruszam dlatego tez na wedrowki po sklepach nie bardzo mam czas i pytalam o allegro

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-06-03, 10:43   #1223
Madzia915
Raczkowanie

Ja kupowalam swojego Twistera z allegro- nie lubie sklepow i chodzenie po nich mnie meczy :P - zamowilam sobie Twister Obrotowy z masazerem i linkami - przesylke dostalam po 4dniach. Zaplacilam za wszystko 40zl. I jestem szczesliwa z niego

a tu podaje link:

http://allegro.pl/item641653719_skut...0.html#gallery

Edytowane przez Madzia915
Czas edycji: 2009-06-03 o 10:45
Stary 2009-06-03, 10:48   #1224
Aerith
Organizatorka

oo dziekuje slicznie wlasnie o to mi chodzilo skoro jestes zadowolona to super, moze tez wezme

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-06-03, 16:38   #1225
lybka82
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to lybka82

Czesc! Tak czytam i czytam te wasze opinie o Twisterze i postanowilam rowniez zakupic. Zamowilam dzis z jakiejs strony sklepu internetowego fitness i za zakup i przesylke UPS zaplacilam 50zl;wiem ze pewnie przeplacilam ale nie chce mi sie czekac wieki na przesylke. Moim najwiekszym problemem sa BOCZKI i brzuszek. Bardzo chcialabym sie ich pozbyc , szczegolnie tych przekletych boczkow. Mam nadzieje ze pomoze. A czy ktoras z was probowala sie pozbyc boczkow za pomoca twistera?Jakie sa wasze doswiadczenia? czekam na opinie

moj cel- wakacje 49 kg hehe
lybka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 19:05   #1226
Madzia915
Raczkowanie

no wlasnie podziecie sie z nami doswiadczeniami o twisterze, tez jestem ciekawa

ciesze sie ze moglam pomoc jak przesylka do Ciebie dotrze napisz- bedziemy razem cwiczyc :P
Stary 2009-06-03, 19:11   #1227
alusia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia915 Pokaż wiadomość
Witam, przeczytalam wiekszosc Waszych odpowiedzi ale nadal nie mam pojecia czemu mnie bola tak rece? Cwicze od dwoch dni i jak cwizce to trzymam sie parapetu i wczoraj ledwo moglam reka ruszyc :/
Czy tez tak macie? I jeszcze jedno- czy ten twister naprawde daje rezultaty i mniej wiecej po jakim czasie? *
Przepraszam jesli sie powtarzam *
Na pewno czytałaś? Stronę lub dwie temu rozmawiałyśmy o bólu rąk. Wystarczy spojrzeć tam.
Stary 2009-06-04, 11:33   #1228
olalola24
Wtajemniczenie

przezucilam sie na HH ale o twisterze nie zapominam dzis 10 min twistera i 40 HH
Stary 2009-06-04, 13:11   #1229
bbbbb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzia915 Pokaż wiadomość
Ja kupowalam swojego Twistera z allegro- nie lubie sklepow i chodzenie po nich mnie meczy :P - zamowilam sobie Twister Obrotowy z masazerem i linkami - przesylke dostalam po 4dniach. Zaplacilam za wszystko 40zl. I jestem szczesliwa z niego

a tu podaje link:

http://allegro.pl/item641653719_skut...0.html#gallery

Mam ten sam i jestem zadowolna,także moge polecić
Stary 2009-06-04, 17:18   #1230
alusia1989
Rozeznanie

Za mną 10 min. Miałam przerwę kilkudniową i więcej nie dałam rady. Spróbuję jeszcze później drugie 10 min.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości