|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Dobranoc - idę lulu bo o 3 nie ma zmiłuj się trzeba do mojego Herkulesika wstac
![]()
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1203 | |||
Zakorzenienie
|
No to modelka normalnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Montii u nas też musztardowa kupa jest, nawet się nie zastanawiałam, czy to źle. Wzięłam to za dobry objaw, ale ostatnio mały wali co kilka dni, więc nie wiem... Ale jestem durna. Ostatnio powiedziałam mężowi, żeby kupił deserki w Tesco po 4 miesiącu, no i kupił jeden po 5 ze śliwką suszoną, stwierdziłam, że skoro mały się załatwia rzadko to mu dam śliwkę, dzisiaj patrzę jak już zjadł, że to po 5 miesiącu, wczoraj też mu dałam....eh ![]() A dzisiaj jeszcze się wkurzyłam na męża, poszłam sobie kanapki zrobić na dół, słyszę, że mały krzyczy strasznie, no nic robię dalej kanapki, a mały dalej wyje. Przychodzę, a mąż sobie siedzi przy kompie, a dziecko się zapłakuje. A jak krzyknęłam czemu do małego nie poszedł, to powiedział, że myślał, że ja byłam w pokoju.....no kurde ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubi ![]() co do kupek, u nas ostatnia byla w sobote ![]() i po tym pepti smierdza jak zle, a jak piernie to masakra jest ![]() dziewczyny w co ubieracie maluszki na noc ?? przykerywacie kolderka, czy grubszym kocykiem? bo moja to sie rozkopie spod wszystkiego i w nocy taka zmarznieta, raczki lody, nosek tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Tity moj też co kilka dni kurcze..
![]() ah z tą sliwką pewnie nic mu sie nie stanie, mozna bylo sie pomylic ![]() agus ja pajaca ubieram dl rękaw przykrywam ale on i tak sie odkopuje, jest cieply raczki buzka itp
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona jest fryzjerką, ale cięzko jest zrobić ładny blond Cytat:
![]() mi sie krzesełka nie podobają ![]() jeśli kupię to takie drewniane co się do stołu dostawia ale boję się że na chrzciny mnie ktos jakimś obdarzy ![]()
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
możesz spróbować ze śpiworkami
u moejgo by to nie przeszło, dostalby szału, odkopuje się az ten kocyk zleci
#1210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak miala pare razy wreczlodowate raczki to porzykrylam dodatkowo kocykiem ktory wcisnelam pod materac aby mi w nocy nie sciagnela i sie czasem nim nie przykryla ![]()
![]() |
#1211 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2.a ja jakoś tak się nauczyłam z języka niemowląt że jak tylko zaczyna się pierwsze marudne łaaa podczas zabawy, szybciutko do leżaczka i bujam ![]() ![]() 3. hehe bo ten długi rękaw to dużo weięcej waży faktycznie niż krótki ![]() 4. no u nas też się tak mówi ale nie chciałam tak dosadnie ![]() 5. fuuuujjjj ![]() ale o tym miodzie nie słyszałam ![]() Cytat:
![]() no tak dosadniej się mówi jak napisała wanilka wyżej hehe ![]() ![]() Cytat:
![]() ale najgorszy odruch wymiotny to ma jak smarki wyciągam małemu fridą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() stołowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do krzesełka ma kupić moja siostra i musimy wybrać jakieś... tylko niektóre sa straszne - takie jak foteliki dla dzieci... ja bym chciała coś pomiędzy nie za twarde nie miękkie...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-04 o 21:41 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nawet spoko ale mnie sie podobaja bardziej drewniane takze moze te opchne hahahah ![]()
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Tity faceci chwilami zachowują się jak bezmózgie yetti! ja dziś sie ubirałam bo do sklepu jechałam , a Tymo był na macie na narożniku -genrelanie otwarta przestrzen w okol niego. i tż siedział przy nim, wracam sie po cos partrze a tż sobie łazi po domu, ja mu mowie ze ma byc przy dziecku, a ten do mnie : no przecież nigdzie nie pojdzie
![]() Izabela, wiesz czytając Twoj wczensijeszy wpis o tym ze zapomnialas dac dziecku jesc, od razu mi sie nasunelo na mysl ze musisz odpocząć!!!nie wiem czemu;/ moj znowu sie rozregulowal z jedzeniem, dzis ost posilek zjadl o 18, wiec napewno bedzie glodny ok 1 w nocy. niutka ale długaśna córa!!! wanilia ja też lubie robić zakupy kosmetyków, tylko chodziło mi o to że ja trace głowe na zakupach i wracacm z torbąpotrzebnych i z torbą tego co sie przyda ![]() aguś 87, Tymo śpi w zależnosci od pogody i temp na zewnątrz i w domku, albo pod samym kocem, albo w spiworku(jak dla mnie najbezpieczniejsza wersja) no i od wczoraj bylam zmuszona ubrac kolderke, bo niby bylo 22 stopnie w pokoju, a Tymo byl caly zimny,raczki , nosek, szyjka i stopki. jok3r a Ty juz tylko na Mm jesteś? przepajasz czymś Matiego? lubi pić wodę lub herbatki? gosiawolna, dobrze że coś się ruszyło u Was i idzie w dobrym kierunku ![]() rozmawiałam dziś z koleżanką, która ma termin na 8 lipca, aż mnie ciarry przeszły:p ja nie słyszałam o tym kieleckim ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-04 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nam jest za ciepło to też się odkrywamy ![]() może z Fabiana jest gorąca dusza moja śpi aktualnie w pajacu, jak jest ciepło to w rampersie (krótki rekaw i krótkie spodenki) przykrywam ją kołderką ale ona sie nie odkrywa
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-04 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sprobuje ![]() a co do kocyka pod materac, dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś kupowała na allegro kapelusik na lato dla córki?
![]() Ogólnie to się zastanawiam ile moja będzie miała jesienią wzrostu, bo bym chętnie już jakieś ciuszki zaczęła kupować, typu kurteczka, sweterki ![]()
#1218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi tez się nie podobają te plastiki wolę drewniane ale drewniane nie mają regulacji takiej jak te plastikowe a na początku dziecko nie siedzi tak fajnie stabilnie, hmm, chyba że na początku będa karmienia w lezaczku, sama nie wiem,zobaczymy
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
czytam was od rana i nie mogę nadążyć...
dzisiaj pierwszy raz wybrałam się sama na zakupy do Galerii. Oliwcia została z tż. Buszowałam 3 godz po sklepach ![]() ![]() Oliwcia dokładnie od tygodnia, płacze na widok niektórych osób. Pojechaliśmy do babci tż, a mała jak tylko ją zobaczyłą to zaraz w ryk. Potem byliśmy u teściów, to przez chwilę siedziała u teściowej na kolanach, ale patrzyła na nas takimi proszącymi oczami i buźka w podkówkę, chciała żebyśmy ją wzięli. Jak ktoś bierze ją na ręce to cały czas szuka mnie albo tż wzrokiem. Szok, że takie małe dziecko już takie kumate. Oliwcia siedziałą dzisiaj całkiem sama na kanapie podparta poduchami z dwóch stron. Uśmialiśmy się z niej, bo zachowywała się tak, jakby robiła to od lat i oglądała tv. Dobra wracam do doczytywania
#1220 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiecie dlaczego w kieleckim ?? ja wiem bo mój Tż scyzoryk jest ![]() Cytat:
Jeśli dziecko przyjmuje więcej pokarmu niż jest w stanie przetrawić, to są takie grudki. Jak trawi cały, to jest gładka. Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/arus-drewniane-krz...652506083.html Kaśka takie miała i bylam zadowolona. Dłuuuuuuuugo go używała Cytat:
![]() Cytat:
cholera skusiliśmy się dziś na pizze w telepizzy bo u nas otworzyli. Wkurzyłam się, gówniana ta pizza i zimna przyjechała, godzinę czekałam a miasto bynajmniej nie 100 tysięczne ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
My z tż 8 lipca mamy 5 rocznicę ślubu
![]() Muszę znaleźć dla niego jakiś prezent. Ja na pierwszą rocznice dostałam złoto, na drugą samochód, 3 i 4 kocham Cię, a teraz prezentem podobno był wyjazd nad morze, ale pomiaucze mu troche to morze się bardziej postara ![]() A zresztą nie kupuje mu nic! Dwa tygodnie temu dołożyłam mu 3 tysiaki do samochodu. Powiem niech nie oddaje i już ![]()
#1222 |
Zakorzenienie
|
ajuś dzięki kochana, uspokoiłaś mnie z tą ..kupą
![]() ![]()
#1223 |
Zakorzenienie
|
Mi się nie podają krzesełka,
najwyżej kupię jakiegoś zwyklaka w Ikei ![]() skoro i tak ma mi się nie widzieć to chociaż tanio a ostatnio jak byłam w sklepie dziecięcym to widziałam krzesełko za 1000zł ![]() brzydkie jak wszystkie palstikowe
#1224 |
Zadomowienie
|
Olusia - ja dziś z przerażeniem zobaczyłam, że jak mój tż kąpie mała to tak ja moczy zę z wody tylko oczka nos i usta wystają. Główka łącznie z uszami pod wodą
![]()
#1225 |
Zakorzenienie
|
nasze chrzciny
![]() młoda oczy zapłakane |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
aja super
![]() ![]() ![]()
#1227 |
Zakorzenienie
|
hej baby
![]() nie wiem czy mnie pamietacie bo nie zagladalam tu juz ho ho.a to dlatego ze bylam w pl przez miesiac i nie mialam wogole czasu bo zalatwienia przedslubne i moj brdzac pochlonely mnie na maksa.ale slub i chrzest mamy za soba i w koncu jestesmy juz w domku w uk ![]() ogolnie wszystko sie udalo.z wesela ludzie zadowoleni bardzo.my z plyty,muzykow i zdjec tez bardzo zadowoleni jestesmy az sie dziwie ze tak wszystko ladnie wyszlo.tylko to zmeczenie nie przeszlo jeszcze mimo ze juz prawie 2tyg po slubie jest.widac czasu potrzeba ![]() dzisiaj bylismy na szczepieniu-drugim z Michalem.masakra co te szczepionki robia z dziecmi.popoludniu zaczal mi tak plakac ze nie potrafilam tego ogarnac.byl taki bezradny i tak mi go szkoda bylo ze jeszcze chwila i sama bym wyla ![]() ![]() widze ze temat krzeselek sie pojawil,ja juz wiem ze kupie drewniane takie ktore mozna potem na stolik dla starszaka przerobic,cos takiego http://www.bobosklep.pl/drewex-8211-...ff5b8288efe84a dobrze ze juz w domku jestesmy ![]() aaaa i tak cichaczem wam powiem ze w koncu po trzech miesiacach zdobylam sie na odwage i dorwalam mojego tz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ikeowskie moga byc tylko mnie zniecheca to,ze nie mają tych "podnózków" czy jak to sie nazywa ![]() dziewczyny czy mozna chodzic na solarium karmiąc piersią?przeczytałam ost. gdzies ze mozna, tzn. nie od razu na 20 min, ja chciałabym tak na 5-7min. oczywiscie nasłuchalam sie zabobonów ze to szkodzi na mleko itd. ja bym chciała tak zeby miec tylko skórę lekko "muśniętą słoncem" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
darła się jakby ją ze skóry obdzierali
a ponieważ w kościele byliśmy tylko my, to było ją BARDZO słychać ![]() maggol ja na spacerach raz dwa opaliłam nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
maggol ja byłam dwa razy ale miałam oczywiście biustonosz.
więcej nie poszlam bo juz miałam słoneczko nad jeziorem ![]() madzikk witaj, fajnie,że już po ![]() ![]() ja spadam bo się rozbujałam coś ![]() dobranoc
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.