|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
to chyba raczej ona se ciebie w blad wprowadzila.
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak po części masz rację - paracetamol, środek przeciwbólowy MOŻE obniżyć częściowo antykoncepcję, jeśli się go przedawkuje (zażyje powyżej 3g). Oczywiście żadna rozsądna osoba nawet nie stosująca antykoncepcji, nie będzie zażywała większej niż dozwolona dawki tego leku. Co do gripexów i polopiryny jakie wymieniła anulka09, mają one obojętny wpływ na antykoncepcję hormonalną. |
|
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leki przeciwbólowe są tak rozpowszechnione, że gdyby obniżały skuteczność, to informacja byłaby w ulotce! Albo źle zrozumiałaś gin (wytłumaczyła cerveza), albo zmień gina na takiego co wie.
|
|
|
|
#1205 |
|
Przyczajenie
|
wziełam tabletke do 72 godzin okazało sie że jestem w ciąży lekarz powiedział ze zarodek jest za mały i ze trzeba sprawdzić czy ciąża rozwija sie prawidłowo,na koniec dodał ze spotkamy sie albo w gabinecie albo w szpitalu,czuje skurcze a pozatym nie mam żadnych objawów.Czy ktoś był w podobnej sytuacji?Z góry dzięki
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przykro mi, że zaistniala taka sytuacja. Nie mialam nigdy takowej sytuacji. Być może, a raczej bardzo prawdopodobne, że tableka "po" uszkodziła płód. Nie martw się! Będzie dobrze. |
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ufff udalo mi sie odnales odpowiedni watek Dzis na jednym z portali czytalam komentarze i jedna z osob napisala, ze jej znajoma mimo brania tabletek zaszla w ciaze. Ja osobiscie jakos w to nie moglam uwierzyc, oczywiscie juz nie raz czytalam tego typu historie, tak na dobra sprawe wychodzi na to, ze jest bardzo duzo dziewczyn, ktore w taki sposob zaliczyly wpadke. Ja biorac tabletki przez prawie 10lat nie zaliczylam wpadki ani zadna ze znajomych. Musze sobie poczytac ten watek, pewnie bedzie ile wypowiedzi tyle roznych zdan, sadze ,ze jednak warto zweryfikowac to... no bo jakie moga byc faktyczne przyczyny brania anty a zajscia w ciaze?? hmmm pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ach te historie znajoma moja, znajoma znajomej, kuzynka znajomej
|
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak myslalam...
Tylko wiele lasek sie zarzeka, ze sumiennie bralo tabl itd... wiec gdzie lezy bład??
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem dziewczyny, które zaszły przy braniu tabsów nie stosowały się do ulotki.
a mówią, że wszystko zawsze sumeinnie, bo jest im głupio, (tak mi się zdaje):P |
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może po prostu miały sporą nadwagę- u kobiet, które przy obfitej tuszy biorą tabletki, skuteczność jest w małym stopniu mniejsza, niż u kobiet z prawidłowym BMI. |
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisano tak, ponieważ ten lek zawiera paracetamol, o którym pisałam w zacytowanym poście "paracetamol, środek przeciwbólowy MOŻE obniżyć częściowo antykoncepcję, jeśli się go przedawkuje (zażyje powyżej 3g)."Tak więc przedawkowanie gripexu może być równoznaczne z przedawkowaniem paracetamolu, a co za tym idzie skuteczność antykoncepcji może nie zostać zachowana. Ale przyjmowanie obu leków zgodnie z zalecanymi dawkami NIE WPŁYWA na obniżenie antykoncepcji. |
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Po to tam jest wzmianka o opinii lekarza, żeby właśnie nie było cyrków, że laska weźmie za dużo gripexu i w ciąże zajdzie.
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
przyczutalam kilka ostatnich i kilka pierwszych stron. nie dam rady wszystkego przeczytac
![]() znalazla sie w koncu jakas dziewczyna, ktora brala tabsy jak trzeba a ma dzidzke?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zawsze się wszystkie zarzekają, że wszystko regularnie, żadnych "niebezpiecznych" sytuacji.;/ |
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Ja własnie tez przeczytalam kilka stron, ale nie znalazlam zadnej co by napisala, ze ona brala i zaszla... hmmm... |
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
mimo, że bym była w ciąży to mogę dostać krwawienie z odstawienia, czy to krwawienie od razu wyklucza ciążę?
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Konto usunięte
|
może się tak zdarzyć, że krwawienie będziesz miała, ale nie musi.
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1221 |
|
Konto usunięte
|
ja też stosuje jak trzeba i dziecka jeszcze nie ma.
Kiedyś rozmawiałam z pewnym lekarzem i powiedzial, że przy prawidłowym stosowaniu nie ma możliwości, a ten niewielki procent wpadek przy tabsach to wina nieodpowiedzialnosci i głupoty osób biorących i ja się pod tym w pełni podpisuje. |
|
|
|
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram, bo też usłyszałam to od swojego gina ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#1223 |
|
Przyczajenie
|
witam!
kolejne banalne pytanie,pisze bo zaczynam sie martwic....nie wiem czy to moja glowa czy tez cos nie tak ze mna,wiec chodzi o to ,iz zaczelam od15 grudnia brac tablety,wedlug przepisow!po pierwszym op. na 2 dzien wystapilo lekkie krwawienie,(w ciagu 7 wolnych dni)czyli ok!...kolejne op.rozpoczelam na 9 dzien(a nie na 8!jak powinnam)w polowie brania tego cuownego srodka,zaczelam odczowac dziwne bole (przypominajace bole przedmiesiaczkowe)brzucha ,glowy.lekke nunosci,bol piersi...czy tez wrazliwosc ich...itp!i niby wszystko wedlug ulotki mialo prawo wystapic,ale niepokoi mnie fakt,ze jest juz 3 ,,dzien ,,bez tablety..skutki uboczne tez sa,a krwawienia ani sladu!!!!powinnam sie tym powaznie zamartwiac???
|
|
|
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ona pominęła tabletkę z pierwszego tygodnia. Jeśli w tym czasie współżyła bez dodatkowego mechanicznego zabezpieczenia, to jest ryzyko ciąży.
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie wiem jak to zrobic, boje sie ze moze cos sie stac...
Otorz wczoraj wzielam ostatnia tabletke z blistra i mialam zrobic 7 dniowa przerwe wzielam ja o 13 i pozniej zjadlam obiad nastepnie dostalam biegunki tylko raz bylam w toalecie (ok godz 15) ale boje sie ze tabletka sie nie wchlonęła. Wiec nie wiem jak to potraktowac wliczajac ten wczorajszy dzien do 7dniowej przerwy musialabym wtedy wziasc szybciej pierwsza tablete z blistra czy po prostu od dzisiaj ja liczyc tak jak powinno byc?
|
|
#1227 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie!!
zawsze bralam wieczorem okolo 22 magiczna tableteczke,na 8 dzien zapomnialam jej wziac i przypmnialam sobie na nastepny dzien w poludnie okolo13 i zaraz ja wzielem...kolejna wzielam okolo 23 tego samego dnia i potem bralam je zawsze okolo23!!martwi mnie jednak to iz po pierwszym op.mialam tylko jedno-dniowe jakby ,,lekkie plamnienie,,a od polowy brania 2 opakowania zle sie czuje..tzn niby z opisu w ulotce,moze tak sie dziac,ale przypominam sobie, ze tak sie czulam jak bylam w ciazy i to oczekiwanie....!!Mam nadzieje,ze to wszystko przez moja glowe i myslenie o nie chcianej ciazy!!!pozr.i dzieki za jakies slowa otuchy!! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Wzięłaś tabletki prawidłowo tak jak pisze w ulotce (o zaponieniu) ja przez pierwsze dwa blistry miałam palmienia także nie ma co się martwic organizm sie przyzwyczaja a jezeli chodzi o zle samopoczucie to ja np. biore od 5 mies i nie raz mialam wahania nastroju, bol brzucha czy zle sampoczucie to musi byc po prostu skutrk uboczny
Bez obaw moim zdaniem jezeli tabletki bralas prawidlowo jest ok
|
|
#1229 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ile dni po tym współżyłaś? Proponuje ustawić przypomnienie w telefonie. a co do dalszj części może to byćź skutek uboczny, a nie ciąża. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.