|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Pogaduchy Huncwotek - rozmowy o Harrym Potterze i nie tylko :)
do tej pory myślałam ze byłam na małej ilości wesel patrząc na moich znajomych a tu proszę
![]() Chociaż z drugiej strony jest to trochę uciążliwe szczegolnie pod względem kupna sukienki i rosnącej ich ilości w szafie ![]() Cytat:
![]() Ja kiedyś chciałam mieć dzieci wiec u mnie tez jest to zmiana o 180 stopni tylko w druga stronę. Cytat:
![]() Dokładnie spokój to coś co bardzo sobie cenie, a przy dzieciach na pewno tego spokoju nie będę mieć. Mnie tez drażnią takie matki polki, najgorsze są te które ze względu na dzieci uważają ze im się wszystko należy pierwszym, ![]() a myślałam ze ja dziś wcześnie wstałam, już przed 8 zjadłam śniadanie, i chyba wybiorę się na rynek, może coś się trafi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzeniona
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]()
#1204 |
Pani Buka
|
a skąd jedziesz? Kraków powita Cię słońcem
![]() ja jutro jadę do domu pozałatwiać parę spraw a potem będę próbowała szukać jakiejś pracy w Krakowie, chciałabym też w czasie roku szkolnego pracować tak ze 3 dni w tygodniu, ale pewnie nigdzie mnie nie przyjmą ![]()
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja pierwsze urodziłam w wieku 26 lat i jestem zadowolona, że - według niektórych - tak późno. Skończyłam studia i poczułam, że teraz to czas na macierzyństwo, a że nie mogłam znaleźć pracy więc.... Nie ma co się spieszyć. Sama poczujesz że dziecko jest ci potrzebne
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28564289] Tylko jednym? ![]() Ja kiedyś chciałam mieć dzieci wiec u mnie tez jest to zmiana o 180 stopni tylko w druga stronę. [/QUOTE] Och, ja jako stara panna planuje mieć ok 20 kotów ![]() Ja dzisiaj wyjeżdżam cały weekend, ile to będzie stron do nadrobienia ![]() W ogóle, dzień dobry ![]()
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tylko jednym? ![]() Ja kiedyś chciałam mieć dzieci wiec u mnie tez jest to zmiana o 180 stopni tylko w druga stronę. [/QUOTE] Na pewno na jednym się nie skończy, sama jestem jedynaczką więc nie chciałabym "skazywać" mojego dziecka na taki los ![]() EDIT: chyba, że mowa o kocie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
mnie koty przerażają
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28564289]
Mnie tez drażnią takie matki polki, najgorsze są te które ze względu na dzieci uważają ze im się wszystko należy pierwszym, ![]() [/QUOTE] No i tu się z toba nie zgodzę. Mam dwójkę. Przy pierwszym na początku się krępowałam korzystać z przywilejów, ale jak pare razy jakaś stara baba wydarła się na mnie w kolejce, czego to dziecko ryczy, albo wali zabawką w wózek i hałasuje to przestałam mieć skrupuły. Uwierz mi jak masz iść z wózkiem do sklepu, lekarza, urzędu; martwić się gdzie nakarmisz dziecko albo przewiniesz i czy nie zacznie sie wydzierać bo mu źle itp i jeszcze te spojrzenia ludzi mówiące: czego tu chce z tym bachorem, w domu powinna siedzieć, a nie pałętać się po sklepach, czy galerii (nie handlowej), muzeum. Większość ludzi najchętniej matki z małymi dziećmi zamknęli by w domu albo w ogródkach, placach zabaw więc nie ma się co dziwić, że młode matki zamykają się w swoim świecie O kurcze, ale mi elaborat wyszedł ![]() ![]()
#1211 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Uff na szczęście dziś niewiele do nadrobienia było ![]() Co do wesel to ja jeszcze nigdy na żadnym nie byłam ![]() Ale bardzo bym chciała pójść ![]() A co do matek, ja to wszystko rozumiem, ale np. nie mogę pojąć jak taka przychodzi z dzieckiem do kościoła to dziecko zaczyna się drzeć wniebogłosy a ona macha tym wózkiem w te i nazad i ani jej do głowy nie przyjdzie wyjść przed kościół żeby to się tak nie niosło (tam gdzie ja chodzę zazwyczaj w lecie są drzwi otwarte na oścież więc spokojnie można sobie słuchać mszy stojąc przed wejściem). Ale nie ta majta tym wózkiem przez całą mszę, dziecko się drze bez przerwy i zagłusza księdza, nikt nic nie słyszy, a ta stoi ![]() Ja rozumiem, że każdy ma prawo przyjść do kościoła itp. są nawet specjalne msze dla dzieci gdzie nikomu nie przeszkadza jak parolatki latają sobie po kościele zamiast siedzieć w ławce, ale bez przesady żeby dziecko zagłuszało księdza. Nie uczestniczę jakoś intensywnie w mszy, ale nawet mi to przeszkadza, a co dopiero babciom moherowym ![]()
![]() |
#1212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek muszę przyznać, że czasami z przyjemnością, ale nie za często żeby nie było ![]() Hitem u mnie było jak w dzień katastrofy smoleńskiej na mszy ksiądz ogłaszał coś tam, że msze modlitwy za zmarłych itp itd cały kościół siedział w ciszy, tylko jakiś dzieciak stał przy barierkach przed ołtarzem i jeździł po nich samochodzikiem głośno, a matka stała z boku i nie reagowała ![]() Jak tak to piszę to czuję się jak stara zrzędząca babcia ![]()
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Jeeestem
![]() ![]()
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1216 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do wieku-do 30-stki to wcale nie jest późno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jak kobieciny biorą wózki wielkości byków do outletu u mnie w mieście. Syf tam niemiłosierny, ciuchy na ziemi, przejścia takie, że ledwo ja ide nie zrzucając czegoś, a tu nagle pośrodku stoi taka maszyna i ani przesunąć bo dziecko i niewypada, a jak coś powiesz to się na ciebie właśnie rzuci, że ma takie same prawo przebywać tu jak ja. ![]() Cytat:
![]()
Mother Tell your children not to walk my way Tell your children not to hear my words Edytowane przez boinnenazwybylyzajete Czas edycji: 2011-08-05 o 10:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() byłam na rynku nic nie kupiłam,a tylko mnie głowa rozbolała ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- chciałam sobie buty kupić ale były same jasne ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28568016]ale w żadnym wypadku nie chodzi mi ze nie ma korzystać z przywilejów jakie są jej oczywistym prawem jak np wejście z dzieckiem bez kolejki do lekarza ale nie wtedy kiedy przed nią są zaledwie dwie osoby i to nie środek epidemii.Niech te matki tez zwrócą uwagę ze inni muszą czekać w kolejce a jak ich nagle do lekarza przyjdzie 10 to bezdzietna osoba może czekać na swoja kolej nawet ze dwie godziny mimo ze była zapisana. A to ze dziecko wali zabawka w wózek czy z czym się spotkałam kopie we wszystko co się da tez nie jest w porzadku bo zakłóca innym spokój, jak każda inna osoba która by się tak zachowywała, i uważam ze zadaniem matki jest dopilnowanie by dziecko nie przeszkadzało innym. Natomiast jeśli chodzi o płacz dziecka to jak wiadomo nie zawsze da sie je uspokoic szczegolnie jesli cos mu dolega. Nie uważam także żeby matki z dziećmi miały nie wychodzić z domu ![]() ![]() byłam na rynku nic nie kupiłam,a tylko mnie głowa rozbolała ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- chciałam sobie buty kupić ale były same jasne ![]() A mnie wkurzają kobiety z wózkiem, które NIE idą po przejściu na pieszych mimo, że jest niedaleko ![]() ja w sumie żałuje, że mało jest kolekcji jesiennych bo akurat mam wolną kase, kupiłabym sobie JUŻ porządne buty jak jeszcze nikt się nie rzucił, a jak na złość nic. pewnie jak już będą jakieś wymarzone to nie dość, że nie będę mieć kasy, będą drogie i ludzie się rzucą na buty ![]()
![]() |
#1221 |
Konto usunięte
|
Jesli chodzi o przejście to tu mnie denerwuje, że niektóre poprostu wyłażą i wpychają się i trzeba się zatrzymać... bo przecież ona może wyleźć, bo idzie z dzieckiem. Pomijając fakt, że w razie co to wózek z dzieckiem jest pierwszy i to jemu może się coś stać.
Ja sobie obiecałam żadnych zakupów kosmetycznych, za dużo już mam,a i dostanę coś do testów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28568016]ale w żadnym wypadku nie chodzi mi ze nie ma korzystać z przywilejów jakie są jej oczywistym prawem jak np wejście z dzieckiem bez kolejki do lekarza ale nie wtedy kiedy przed nią są zaledwie dwie osoby i to nie środek epidemii.Niech te matki tez zwrócą uwagę ze inni muszą czekać w kolejce a jak ich nagle do lekarza przyjdzie 10 to bezdzietna osoba może czekać na swoja kolej nawet ze dwie godziny mimo ze była zapisana. A to ze dziecko wali zabawka w wózek czy z czym się spotkałam kopie we wszystko co się da tez nie jest w porzadku bo zakłóca innym spokój, jak każda inna osoba która by się tak zachowywała, i uważam ze zadaniem matki jest dopilnowanie by dziecko nie przeszkadzało innym. Natomiast jeśli chodzi o płacz dziecka to jak wiadomo nie zawsze da sie je uspokoic szczegolnie jesli cos mu dolega. Nie uważam także żeby matki z dziećmi miały nie wychodzić z domu
![]() ![]() byłam na rynku nic nie kupiłam,a tylko mnie głowa rozbolała ![]() Lekarz to całkiem inna para kaloszy. Małe dzieci bardzo szybko łapią różne infekcjie, a jak matka nie ma z kim zostawić brzdąca a sama potrzebuje iść do lekarza to ja nie widzę żadnego problemu w tym żeby weszła bez kolejki. Poza tym są pielęgniarki, które dając kartę do lekarza powinny powiadomić lekarza, że na korytarzu jest matka z dzieckiem i zazwyczaj to pielegniarka albo lekarz wołają takie osoby poza kolejnością. Walenie zabawką w wózek wcale nie jest tak proste do opanowania ![]() ![]() ![]() Uff, temat rzeka i to bardzo głęboka i szeroka rzeka ![]() ![]() Poza tym pamietam, że jak nie miałam dzieci i wcale mnie do nich nie ciągnęło to przeszkadzało mi to że sie głośno bawią za oknem, że wrzeszczą, że nie patrzą gdzie idą i włażą pod nogi, a jak pojawiły sie moje mrówki to już mi to tak nie przeszkadza ![]() ![]() Matki z wózkami albo dziećmi za rękę nie korzystające z przejść dla pieszych i włażące pod koła to MASAKRA. Powinno się za to karać i to bardzo mocno.
-Załóż płaszcz,udajemy żołnierzy -Dobrze,w razie czego powiem.. -Udajemy głupich żołnierzy,chodź.' Geralt i Jaskier Edytowane przez Freya16 Czas edycji: 2011-08-05 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Konto usunięte
|
Miało mnie nie być, ale jednak jestem, bo na pociąg zaspałam
![]() Cytat:
![]() ![]() [/QUOTE] A wiecie co mnie wnerwia? Dwie rzeczy: 1. W autobusach jest miejsce dla wózków. Jeżeli wózka nie ma to wiadomo, że można sobie tam stanąć. Wkurza mnie jednak jak ktoś wsiada z wózkiem i od razu drze ryja "Tutaj jest miejsce dla wózka, proszę się przesunąć!!". Myśli, że nie widzę, że z wózkiem wsiada i trzeba się przesunąć? 2. Panie w ciąży w kolejce do ginekologa. Wpychają się bez kolejki "bo one są w ciąży". Rozumiem gdyby to był inny lekarz, wtedy bym ją przepuściła, ale do cholery, do ginekologa co druga jest w ciąży, czy one nie mogą o tym pomyśleć? 3. Jeszcze wkurzają mnie niektóre "starsze panie" w autobusach. [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28568276] Ja sobie obiecałam żadnych zakupów kosmetycznych, za dużo już mam,a i dostanę coś do testów ![]() ![]() Też chyba zaczynam oszczędzać, bo zawsze jak tylko kasa na konto wpłynie to zaraz na allegro i 50 ciuchów wynajdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do zakupów-zobaczymy ile wytrzymamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kiedyś byłam świadkiem właśnie takiej sytuacji, kilku kolesi w autobusie i muza na full. W końcu jakiś chłopak głośno skomentował "Telefonem szpanujesz, a nie masz 5 zeta na słuchawki do niego" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio krew zalała jak szłam chodnikiem z ciężką torbą wyładowaną książkami (do antykwariatu się wybierałam) i idę sobie grzecznie skrajem prawej strony chodnika a z naprzeciwka mamuśka z dwójką dzieci, ona po środku a pociechy po bokach i ani myśli je zgarnąć na bok czy coś, ja musiałam w ostatniej chwili wejść na trawnik żeby nie staranować dzieciaka który szedł prosto na mnie, widział mnie i ani myślał się przesunąć a matka oczywiście nie zareagowała bo po co. O to chyba mnie największy szlag trafia jak lezą takie krowy ze swoimi cielakami i myślą, że cały chodnik jest dla nich
![]() Lepsze mi się przypomniało jak to ludzie nie myślą. Szli w parku z dzieckiem i jest ścieżka dla pieszych i obok dla rowerów, w ogóle nie trzymali dzieciaka ani nic i ten nagle wybiegł na drogę rowerową, gdyby facet ,który notabene jechał z bardzo dużą prędkością, w ostatniej chwili nie skręcił to dziecko by już nie żyło. Ja nie wiem gdzie ci ludzie mają głowy ![]()
#1227 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja koniecznie muszę zacząć oszczędzać bo nie wiadomo jak z praca będzie a pieniądze zarobione na spisie powoli topnieją ale tak to jest jak człowiek cały rok nic praktycznie sobie nie kupuje to teraz nadrabia ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Konto usunięte
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28568741]chodzenie po ścieżkach rowerowych, nawet nie wiecie jak mnie to denerwuje
![]() Niektórzy po prostu nie wiedzą, która strona jest dla rowerów ![]() Mam nadzieję dziewczyny, że my nie będziemy takimi matkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Konto usunięte
|
ja w ogóle nie mam zamiaru być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28568741]
chodzenie po ścieżkach rowerowych, nawet nie wiecie jak mnie to denerwuje ![]() Mnie jeszcze bardziej denerwuje chodzenie po Monte Cassino w lecie (deptak w Sopocie jakby ktoś nie wiedział ![]() Ja nie wiem czy ludzie nie wiedzą, że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny? Wszyscy idą w dół prawą stroną a w górę lewą (z perspektywy tych idących w dół ![]() ![]() To jest to co mnie chyba najbardziej na świecie wkurza, wzięła bym tych ludzi i ![]() Ale ja generalnie robię się nerwowa w tłumie ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() I osobiście uważam (nie urażając matek), że są miejsca do których się z małymi dziećmi po prostu nie powinno chodzić. Jak wymieniony wyżej park ze strasznie ruchliwą ścieżką rowerową ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.