![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
***** jakie to głupie. to. zupełnie. bez. sensu. ***** trzeba żyć, a nie uciekać od problemów. trzeba walczyć o szczęście. dla kobiety to nie jest łatwe, ja pierwsza mogę o tym zaświadczyć. ale czy jest sens wszytko przekreślać? trzeba walczyć. ***** postępuję słusznie. nie może być inaczej. nie może być złe coś, co wydaje się takie właściwe. *****
'Gdy spodziewasz się najgorszego, otrzymujesz w końcu coś, co nie jest takie złe.' ____Edytowane przez Sharmila Czas edycji: 2011-11-07 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
Brakuje nam odwagi, żeby podążać za marzeniami, za znakami.
Może stąd bierze się smutek W niektóre dni przydałoby się więcej spadających gwiazd. miłość ? w dzisiejszych czasach to tylko szpan i serduszka zrobione ze strzałki w lewo i cyfry trzy. nie ma już wieczornych spacerów , wręczania kwiatów , potajemnych spotkań , gdy rodzice dają karę. teraz pozostało palenie i picie razem. Jestem chodzącym sarkazmem , szarpiącą nerwy ironią , niewybrednym epitetem , zadufaną egoistką . Nie zmienię się . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Zapomnieć o tym, co boli. Nie przypominam sobie bycia tak martwą, jak teraz. ''Tyle Twoich słów w głowie ciągle mam, tyle pięknych słów, że uwierzyłam, że już zawsze będzie tak.'' Czuję ból w okolicach Twojej nieobecności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
puk, puk. ja na chwilę.
![]() _______ między wspomnieniem, a zapomnieniem nigdy nie staniesz na tym samym odcinku drogi nic nie ma we mnie. ani miłości, ani nienawiści z dna butelki wyczytam prawdę nuta inspiracji by się tu przydała każdy dziś głośno krzyczy swoje prawdy. ja też. tylko szept zostanie zauważony. roi się w głowie od paranoi. obłęd. tak trudno się wydostać z pułapki własnej karuzeli myśli
"Nie masz żadnych wrogów poza tymi w Tobie" rsmt Edytowane przez nastychick Czas edycji: 2011-11-06 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
hej Małpeczki pamietacie mnie jeszcze? ;* <3
ja tylko na chwilke.. ;d Wszelkie zbłąkanie i mrok duszy mojej pierzcha i oddycham znowu.. s w o b o d n i e j . Dobrej nocy ;*
Uwielbiam moje życie z Tobą. Trzymam Cię drogo będąc w cieniu Twoich kroków. ![]() ![]() My <3 moje prace ![]() Edytowane przez Borowiczanka Czas edycji: 2011-11-06 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
SparklyAngel - apelacja przyjęta aczkolwiek nie wiem na ile, praca, studia pochłaniają cały mój czas... o_O
ps. uwielbiam <3 madeleineeee - cudowna! <3 nastychick - moja moja!!! ![]() ![]() --- "Jeśli znajdziesz czas By dać mi swoją miłość Będę czekać na ciebie Jeśli tego potrzebujesz Jeśli kiedykolwiek będziesz wolny Po prostu daj mi znać I powiedz gdzie będziesz A ja zaraz tam będę Bo ja nie mam czasu I nie mam cierpliwości Jeśli znajdziesz czas Będę na ciebie czekać Ale jeśli nie znajdziesz czasu Puść mnie wolno Tyle chciałbyś mi dać, ale we mnie pustka płonie Ty chcesz w wazony wstawiać mnie, a ja jestem polną trawą, garścią zieleni, którą wiatr, nazwał różą dla zabawy." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
i tylko czasem przewijasz mi się w myślach, jak stary film, hit lata sprzed roku.
Najgorsze jest tęsknić za kimś, kogo widzisz codziennie właściwie odkąd tylko pamiętam, czyli od czasów, kiedy oranżada w proszku była dla mnie jedną z najbardziej pożądanych używek, odczuwam żal. żal, że jestem taki, a nie inny, że wyglądam tak, a nie inaczej, że moje zdolności nie są w stanie zadowolić moich ambicji. Kiedy spytają cię, jak się masz, odpowiedz po prostu, że wcale.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
Przyjaciel jest jak czterolistna koniczyna
- tak trudno go znaleźć ale przynosi szczęście Źle jest być samotnym , ale byle szmatą dziury nie zacerujesz . Nigdy nie jest za późno by przeprosić . Czasem jest już za późno by wybaczyć .
![]() |
![]() |
#1209 | ||||
Zakorzenienie
|
Jak będziesz chciał i zakochasz się w niej,
to nauczę ją jak bardzo można Cię kochać, jak nie zwracać uwagi na wiele wad i jak dostrzegać drobne zalety... Chciałabym byś byłtutaj już zawsze. Na śniadanie, na obiad, na kolację, na film, na zakupy, na spacer, na imprezę. Na jutro, na poniedziałek, na weekend, na ferie, na wakacje, na święta, na zawsze. Wytrzyj mi oczy z łez, przytul, nie odchodź Wspominam tamte dobre dni, których brakuje nie tobie, tylko mi... Chciałbyś mnie znaleźć pod choinką? _______________________ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mogę mieć takie życie, jaki inni mają sen! ![]() Edytowane przez patrysiowa_ Czas edycji: 2011-11-07 o 13:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
![]() Nie czuję pustki , ja chyba nadal do końca nie wierzę w jego odejście Widząc siebie w jego oczach , stawałam się ideałem do którego cholernie mi daleko Czasami poddanie się jest najwłaściwszym a zarazem najbardziej bolesnym wyjściem Nie ma nic gorszego od , bezsilności Bo ten papieros w przymarzniętych dłoniach , wciąż oznacza że nie mogę dać sobie z tym rady Kilku godzinne nocne rozmowy , zimne piwo połączone z ulubionym serialem , który i tak nie został dokładnie obejrzany , to tak przecież miało wyglądać Nie śmiej , mówić o uczuciach bo to zupełnie jak zapytać pięcio letnie dziecko o wartościowość pierwsiatka chyba rozumiesz ? Czuję się przy nim bezpiecznie , jednak to za malo
![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
'' Lepiej nikomu nic nie opowiadajcie. Bo jak opowiecie - zaczniecie tęsknić.
Są rzeczy, które pamięta się do śmierci, rzeczy najzwyklejsze, nieplanowane, zadziwiające, radosne, spontaniczne i nieoczekiwane. Pamięta się wtedy każde słowo, każdy gest, kolor obrusa w restauracji, zapach mydła w toalecie i zapach ten już do końca życia kojarzyć się będzie z osobą, z którą się wtedy było, z myślami, z uczuciami, jakimi się tę osobę darzyło. ''
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
jesteś, stajesz się powietrzem... pach! nagle cie nie ma... mimo pięciu łyżeczek cukru dzisiejsza kawa gorzka, spowodowane to gorzkością dzisiejszego dnia, nie jest on dobry. chcesz się załamać? a co dalej? załamanie się jest bezplanowe, bezcelowe i bez większego sensu w dzisiejszym świecie. ułożył świat z kart, dmuchną raz, przez to wszystko zwyczajnie przestałam liczyć czas, przeliczać szczęście i smutki, przestałam liczyć na cud. zakochałaś się nieszczęśliwie? patrz, a komuś ktoś umarł... jak mgła rozmyła się we mgle, tworzy jedność z liśćmi złocistymi, szalem powiewającym w wietrze... malinowe usta, brązowy pukiel włosów - wiesz wole ja tak zapamiętać niż sztywna w myślach, martwo zimna.. nieszczęście - szkoda, ze tak wielu sprowadza je do nieszczęśliwej miłości...
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
''No a my, a my to się nie znamy już prawie
Czasem napiszesz coś zza oceanu Jakieś myśli ledwie poukładane Wrzucisz mi do skrzynki ze spamem Ale któregoś pięknego dnia Zaraz przed tym jak wszystko trafi szlag Ja sięgnę do pamięci dna No i stamtąd wyciągnę ten ślad'' ''Pamiętasz to miejsce w piwnicy u dziadka Kiedy przychodziła jesień zrzucali tam węgiel i jabłka I tam całowaliśmy się pierwszy raz''
![]() |
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
a bierz, bierz. cieszę się bardzo.
![]() madeleineeee, a ty, kwiatuszku, to z każdym kolejnym postem zachwycasz coraz bardziej. ![]() jestem pewna jedynie tego,
że dzisiaj też noc wyciśnie z moich oczu łzy. nie lubię gdy odchodzi - chociażby na chwilę - i zostawia mnie samą z moimi chorymi myślami. i patrząc jej w oczy zapytał czego ona chce od życia. "gwiazdki z nieba, wiesz?" - odpowiedziała, po czym zaśmiała się, całkiem naturalnie, jak na dziewczynę, która w myślach dokończyła: "...żebym mogła ją poprosić o twoją miłość". już się pośmialiśmy. teraz powiedz, że to żart... no, powiedz! nie trudno jest powiedzieć światu, że już nie kocham, że już nie będę płakać, że życie bez niego na pewno będzie lepsze. potrafię to, naprawdę. schody zaczynają się wtedy, gdy chcę powiedzieć to jemu.
![]() |
#1215 |
Raczkowanie
|
jeju, dziękuję wszystkim LOOOVE ♥
Tak bardzo jesteś nieszczęśliwa,
bo co? Bo myślałaś, że głupie zauroczenie w wieku "naście" przetrwa całe życie, aż do końca?, że nigdy żadne nie wychyli się poza granice uczciwości, nie skłamie, nie zdradzi, nie doprowadzi do łez?, że nikt nigdy nie będzie ważył się wtargnąc między Was? W takim razie jesteś cholernie słaba. Dużym problemem większości ludzi jest to, że nie potrafią znaleźc szczęścia w teraźniejszości, tylko rozpamiętują przeszłośc, która wydaje im się byc idealna. Jak cień wodziłam oczami za Tobą, krok w krok, najcichsze Twoje słowo odbijało się w moich uszach podwójnym echem, a teraz? Teraz kochany, spadł deszcz, zmył ze mnie moją miłośc do Ciebie, słońce zaszło, lato się skończyło. Nienawidzę lipca za to, że dał mi Ciebie, nienawidzę go, a czasami kocham. Boję się go, pragnę, ale nie chcę, aby powtarzał cały czas tą samą historię.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
...a jej lica były koloru truskawkowej landrynki.
Dziś znów rzęsą straciłam kilka gwiazd z nocnego nieba. Poczerwieniały drzewom liście, mnie wargi zarumienił wiatr, wysuszył na wiór. kiedy tęsknię do Ciebie wiatrem i deszczem na przemian... lubię Ciebie z bliska. Chciałbym mieć łódź, by żeglować po niebie i łowić gwiazdy na przynętę z Twoich słów, chciałbym mieć gwóźdź, by przybić je na suficie i rozświetlić mrok po Tobie. Chciałbym mieć stół, by przytykać rozgrzane czoło do chłodu twych drewnianych warg. wciągam nocne, szalone powietrze do płuc, mróz na czubkach palców.
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
kamisha - cieszę się, że się pojawiłaś
![]() abunee - okradam ![]() ![]() patka <3 gdzie twoje usta które koiły ból spowodowany niewłaściwym znaczeniem słowa "kocham" prawda jest subiektywna: twoją prawdą jest w to co wierzysz inni mogą uważać inaczej jestem zmęczona takim życiem, ciągłym czekaniem, odliczaniem, planowaniem. gdzie w tym wszystkim miejsce dla mnie? dlaczego muszę rozpychać się łokciami by cokolwiek znaczyć? rozpadam się na miliony małych kawałeczków kurz osiadł na półkach, zegar tyka tęsknię, żadna nowość
![]() |
![]() |
#1218 |
Przyczajenie
|
pamięta ktoś jeszcze? ![]() _________________ wybacz, ale ja nie potrafię zachowywać się jak ona, ubierać w takie same ciuchy czy naśladować jej ruchy.. po prostu ja nie jestem nią! kocham cię, ale jak brata. ..to , że czasami się przywitam z przyjacielem buziakiem lub będziemy razem przechodzić przez korytarz trzymając się za ręce wcale nie oznacza, że jesteśmy parą. sorry. tak to jest miłość, ale przyjacielska.
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
gruba skorupa zakrywa wszelkie uczucia
że niby sobie radze, że niby taka uśmiechnięta niewiarygodne jak maska na twarzy jest w stanie zmylić ludzi
![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyno, spuść trochę krwi na maki motyle i ćmy.
Najsłodszy smutek w twoich oczach. Sprytna sztuczka. Zawsze będę akceptować Cię takim jakim jesteś. Mój przyjacielu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Rozeznanie
|
W życiu każdego z nas
jest przynajmniej jedna niewypowiedziana tajemnica, niewybaczalny żal, nieosiągalne marzenie i niezapomniana miłość.
![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Najpiękniejszych chwil w życiu nigdy nie zaplanujemy, one same przyjdą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Rozeznanie
|
Każdy umie powiedzieć, że mu zależy. Mało kto umie pokazać.
Czego się boję? Boję się stracić ludzi, których kocham. Boję się, że kolejny raz mi się to przydarzy. Boję się samotności. Boję się kiedyś obudzić i zdać sobie sprawę z tego, że nikogo już przy mnie nie ma. I szlag mnie trafia jak widzę, że jesteś dostępny na tym pie*rzonym gadu i nawet słowa do mnie nie napiszesz. Dziś będę miła. Jutro będę wredna. Pojutrze zwariujesz na moim punkcie. Matka uczyła mnie aby wybierać tylko najlepsze... Wybrałam Ciebie.
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
dopiero , gdy skona ostatni motyl w brzuchu i żadna łza nie narodzi się w oczach .. dopiero wtedy będę miała pewność , że przestałam Cię kochać .
![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
''Mówił kocham to były tylko słowa,
Zapatrzona wierzyłam w każdy gest'' 'Czekam na ten moment By uwolnić się od wczoraj' 'Znalazłam kiedyś miłość, Miała gorzki smak. wolę nie pamiętać'
![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
To takie łatwe teraz, bo masz przyjaciół, którym możesz ufać
Przyjaciele pozostaną przyjaciółmi Kiedy potrzebujesz miłości poświęcają ci troskę i uwagę Przyjaciele pozostaną przyjaciółmi Kiedy masz dość życia i porzuciłeś wszelką nadzieję Wyciągnij dłoń, bo przyjaciele pozostaną przyjaciółmi do samego końca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
'Z Nim jest jak z Bogiem. Istnieje ale ciała nie widać'
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Raczkowanie
|
popatrz na mnie i spójrz jak
według Ciebie wygląda "nikt", bo jeśli miarą człowieka jest to jak bardzo podkrążone oczy ma od nieprzespanych nocy to rację masz- nie znaczę nic koniecznie musisz to zobaczyć, o tam - widzisz? tak wyobrażałam sobie Nas, ręka w rękę przed siebie, z uśmiechem znosiłabym to jeszcze długi czas, gdyby ta łza z tak ogłuszającym hukiem nie uderzyła o podłogę a wy wszyscy możecie jedynie podziwiać to czego Bóg wam pożałował
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
Znajdź w sobie tą siłę, kochaj, płacz,
śmiej się, tańcz, pracuj na wspomnienia, łatwo wybaczaj, zapominaj, patrz w oczy. Uśmiechaj się do ludzi, cały czas, ŻYJ, życie jest takie krótkie. Czasami czuję się jak zwycięzca, wyciągam ręce przed siebie i zabieram, co chcę. Już nie muszę patrzec na Twoją twarz, aby przeżyc kolejny dzień, już nie muszę tłumic wspomnień, by przespac kolejną noc. Naprawdę gorąca była moja miłośc do Ciebie, teraz jej nie ma, marznij, giń Lekkie podmuchy wiatru unoszą mnie i dają mi siłę, by życ, lekkie podmuchy i słońce, a wspomnienia blakną. Może to wszystko wcale nie było pisane nam
![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
patrysiowa_, kamisha - stare wyjadaczki ciągle tu
![]() ![]() ____________ marzenia dają chwilę oddechu w codziennej gonitwie kropla kawy na biurku. nawet ona zawiera w sobie ciche wspomnienie wiatr wieje milion westchnień tutaj każdy żyje swoim rytmem hektolitry emocji wieczorem na parapecie najlepiej układają się myśli dla emocji jesteśmy w stanie zwariować za oknem zawisły niespełnione marzenia zmory przeszłości za dużo wymagam. wiem, wierność to przecież tak wiele nie ma rękawa gotowego służyć za każdym razem, gdy poleci łza chwile z Tobą, co zapierają dech w piersiach
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.