![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nail tek II - na allegro
Kupilam u tego uzytkownika co polecilas.
No wlasnie odzywke znam z wizazu, jak pojawilam sie na forum prawie 4 lata temu, to ciagle czytalam jaka ta odzywka jest dobra, ale cena ponad 100 zl mnie przerazala. Wiec uzywalam sally hansen. Ale kilka miesiecy temu widzialam nail teka w salonie kosmetycznym za 70zl. Wiec zdecydowana obnizka. Ale skoro teraz mozna kupic na allegro za 26 zl, to jeszcze lepiej. Sprzedawca faktycznie wzbudza zaufanie. Wolalam sie jednak upewnic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Tak taniej. Mi najbardziej sluzyla sally hansen ta zlota za ok. 55 zl. A teraz dam szanse nail tekowi. Pozostaje wiec juz tylko czekac na przesylke.
Moja mama tez uzywa sally hansen, ale tej w najbrzydszym opakowaniu (nawiazujacej stylistyka do starych lekarstw), ale ona tak specjalnie, bo jest starej daty i uwaza, ze jak cos wyglada aptecznie to predzej pomoze niz w nowoczesnym opakowaniu ![]() Ale tylko czekac jak sama sie zainteresuje nail tekiem - juz ja ja znam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
BAN stały
|
dobra teraz moje pytanie - moze naiwne, ale zagubilam sie - jest odzywka i fundation z nail teka, tak? czym to sie rozni? naklada sie dwie na raz?
oh, moj boze, glowa mnie juz boli od tych lakierow, odzywek i preparatow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj wielki wątek o NT, miłej lektury ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56588 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
BAN stały
|
bardzo dziekuje,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?
no własnie chyba już muszę zmieniać founadation II na hydro bo paznokcie bez nail teek nie moga już chyba jak nie stosuje zaczynają rozdwajać się a teraz takie kruche się zrobiły nie podoba mi się
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj tę odżywkę na allegro u sprzedawcy Janusz Astra. Zobaczymy jak będzie działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnice w cenie - w Stanach NailTek kosztował kilka-kilkanaście dolarów i wiele osób go sprowadzała. Przy polskiej cenie 130zł t spora różnica. W końcu się zreflektowali i obniżyli cenę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Mam juz nail teka. Przesylka szla tydzien. I od tygodnia uzywam. Widac firma sie ceni, bo do buteleczki doczepili znak wodny z certyfikatem jakosci, a nawet w kopercie byl paragon za sprzedaz.
Widac, ze dziala, ja niestety mam rozdwojone paznokcie dosc daleko i jeszcze to co sie rozdwoilo widac, wiec bede stopniowo spilowywac, ale widze, ze rozdwojenie sie nie poszerza i odrasta zdrowy paznokiec. Poza tym paznokcie sa juz mocno nawilzone i sie nie krusza, tak jak im sie wczesniej zdarzalo. Na zapuszczenie musze jednak poczekac, az paznokciec odrosnie zdrowy. Zgodnie z moim zwyczajem smaruje tym tez paznokcie u nog, ale nie tak regularnie jak u rak. O dziwo dobrze u mnie wyglada ilosc warstw. kilkanascie dolarow to wlasnie kilkadziesiat PLN. Twierdzisz, ze obnizyli cene z uwagi na konkurencje czy z uwagi na to, ze cena byla sztucznie zawyzona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam to po kilkanaście dolarów były zestawy. A sama odzywka wychodziła do 30zł.
Myślę, że obnizyli ją właśnie ze względu na sztuczne zawyżanie. I chyba coraz mniejsze zainteresowanie nią - duzo osób kupowała właśnie te sprowadzane ze Stanów na allegro. Miałam Foundation II, teraz mam zwykłą odżywkę II obie były świetne. Ta pierwsza daje matowe wykończenie, a druga jest całkowicie bezbarwna. Robię co jakiś czas kurację - codziennie maluje jedną warstwę i po kilku dniach zmywam (niestety lubi sie nieestetycznie łuszczyć). Paznokcie rosną długie i mocne ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradzcie mi, zakupiłam nail teka w grudniu dla siebie i mojej mamy. Ja wzięłam tylko FOUNDATION II i smarowałam nim codziennie po jednej warstwie i po około 5 dnaich zmywałam. Moja mama też sumiennie go uzywała, ale miała dodatkowo INTENSIVE THERAPY II, smarowala najpierw tym podkładem a później po jednej warstwie każdego dnia tą odżywką.
EFEKT- !!!MEGA!!! rozdwajające się paznokcie! Nail tek jest oryginalny, kupiony u dystrybutora. Nie wiem czy ja to źle aplikowałam, ale mam jeszcze bardziej zniszczone przez to rozdwajanie paznokcie! POMOCY!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Najwyraźniej źle dobrałaś odżywkę. Pewnie była za mocna. Może wystarczyłby NT I? Albo jeśli miałaś twarde i suche paznokcie - III? Albo w ogóle NailTek jest nie dla Ciebie? Ja bym odstawiła, żeby bardziej nie katować paznokci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, czekam na dalsze wskazówki, może ktoraś miała podobne problemy. Tyle pozytywnych opini na KWC i forach, że aż trudno mi uwierzyć w nieskuteczność tego Nail Teka. A już miałam taką nadzieję, że będę miała piękne, mocne, zadbane paznokcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No z tego co ja tu widze, to chyba powinno być odwrotnie... FOUNDATION II to podkład a INTENSIVE THERAPY II jest odżywką do nakładania codziennego. Polecam zapoznać się z propozycją stosowania, którą znalazłam na stronach polskiego dystrybutora (ja nie wiem czy moge linka do tej strony wkleić, więc nie wklejam, ale w google wpisać co trzeba i już). No i moje przemyślenia są takie, że jak się stosuje niezgodnie z przeznaczeniem to trudno wymagać żeby działało... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
U mnie efekt po zastosowaniu NT jest niesamowity! Kupilam zestaw II i przez 3 tyg regularnie stosowalam tak jak zaleca producent, a teraz Fundation uzywam jako baze pod lakier a IT jako utwardzacz ok 1 -2 razy w tyg. Od czasu kiedy rozpoczelam kuracje (19.02) z krotkimi pazurkami, nie obcinalam ich ani raz i co mnie ogromnie cieszy - ani jeden sie nie zlamal. Moje paznokcie sa teraz mocne i dlugie, a do mega efektu brakuje mi klikunastu tyg zeby odrosla cala plytka i byla juz bez zastrzezen.
Zastanawiam sie teraz czy nie zakupic IT I, bo slyszalam ze za dlugie uzywanie II moze przyniesc po 'przedawkowaniu' odwrotny efekt i paznokcie beda sie lamac i rozdwajac. Zal mi troche wydawac tych 30 zl, bo nie wiem czy I jest na tyle dobra zeby podtrzymac efekty po kuracji II. Moze ktoras z was ma ja i nie uzywa, a chcialaby sie wymienic za cos innego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
Załamałam się kolejne paznokcie szlak trafił już nie wiem co się z nimi dzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Przyczajenie
|
Witam
Zakupiłam Nail Tek II Intensive Therapy oraz Nail Tek Foundation II, i prosze powiedzcie jak to stosować która jako pierwszą, przez jaki okres i jak na pomalowane czy czyste paznokcie. Z góry dzięki za odpowiedzi (wiem że pewnie pojawił się ten problem ale niestety za dużo czytania). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle ode mnie a na przyszlosc radzilabym wklepac: www.google.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
Dałam szanse temu nail teckowi, pomalowałam paznokcie najpierw podkładem Foundation II, a później odżywką Itensive Therapy II i nic, strasznie mi się rozdwajają!!! Co mam teraz z tymi odżywkami zrobic, bo stosować ich już raczej nie zamierzam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Moze obetnij paznokcie na bardzo krociotkie, a przed malowaniem przetrzyj watka ze zmywaczem. Pomaluj Fundationem i po ok 10 min IT. Codziennie przez 4-5 dni maluj swieza warstwe i moze wtedy zadziala? U mnie po pierwszym tygodniu nie bylo zadnych rezultatow a paznokcie wygladaly jakby sie mialy zaraz zlamac. Po 2 tyg zaczely twardniec a co bylo dalej to napisalam. Do dzisiaj mam dlugie i mocne pazurki.
PS. Gdzie kupowalas NT? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
NT kupiłam na allegro od dystrybutora, był paragon, instrukcja "obsługi". Używałam zgodnie z tym co było napisane, ostatnio zaczełam troche inaczej tak jak napisalas, najpierw foundation, a pozniej odzywka,ale nic nie dalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem juz co Ci poradzic.. Nie na kazdego NT musi dzialac tak samo, bo przeciez to co jest dobre dla mnie, Tobie moze nie sluzyc.. Tak samo jak ty kupowalam na allegro u dystrybutora, wiec tu raczej nie ma mozliwosci, aby to byla podrobka..
Mam jeszcze pytanie: przyjmujesz moze jakies suplementy na paznokcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
Kiedyś łykałam skrzyp i jakoś nie widziałam efektów. Teraz czytam "sposoby babuni na mocne paznokcie" i tam jest mowa o zażywaniu wit.B, więc trzeba będzie chyba to wypróbować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Hiszuana, mnie najbardziej pomogło stosowanie samego Intensiv Theraphy II bezpośrednio na same paznokcie, bez podkładu i bez lakierów. Sama odżywka codziennie nakładana, 1x w tyg. zmywane wszystko. Rezultaty widać po 2-3 tygodniach, a najlepsze po skończeniu buteleczki.
![]() Podkład (Foundation II) u mnie nie dawał żadnych pozytywnych rezultatów. Mnie ostatnio bardzo poprawił się stan paznokci po przyjmowaniu tabletek z wyciągiem z drożdży z wit. grupy B i minerałami. Są dużo mocniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.