|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
mag_99 dokładnie na początku byłam zadowolona,ale teraz mój mąż ma zamiar pojechać do niego i go udusić!
moim zdaniem po prostu brak mu kompetencji do prowadzenia ciąży. może jest świetnym specjalistą w innej dziedzinie. w momencie w którym stwierdził,że mam nadżerkę i w ogóle inne rzeczy uciekłam czym szybciej. Po za tym stwierdził,że mam cechy odklejenia łożyska i więc jest opcja,że będę leżeć w szpitalu. Ta Pani Doktor wyśmiała go ponieważ łożysko kształtuje się ok.16-18 tyg.wcześniej jest chyba kosmówka więc on nie mógł czego takiego stwierdzić w 12 tyg. I wszystko mam ok. Powinnam od początku ciąży uzupełniać wapń ponieważ jestem uczulona na laktozę i nie jem produktów mlecznych,ale on twierdził oczywiście,że nie ma takiej potrzeby. Nie wysłał mnie na TSH mimo,że jako nastolatka miała wole młodzieńcze. Nie miałam zrobionej różyczki, toxoplazmozy, anty HCV p/ ciał. No w ogóle bak mi słów na niego. Tym bardziej doznałam szoku jak w poniedziałek u tej Pani Doktor padły pytania:"Jak się czuje, czy mam jakieś niepokojące objawy,czy coś mnie martwi?" Tamten mnie zbywał jak o cokolwiek pytałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
a na przyszłość polecam serwis znanylekarz.pl opinie tam z czegoś się biorą... a wybrałaś już szpital, w którym chcesz rodzić? niestety raczej się nie spotkamy na porodówce skoro u Ciebie to dopiero początek II trymestru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
mag_99 a Ty w którym tygodniu jesteś? ja mam termin na 29 marca,ale czuję,że przenoszę dzidzie dłużej...
Będę starać się dostać na szkołę rodzenie na Borowskiej więc siłą rzeczy chciałabym rodzić tam jeżeli będę obeznana z salami porodowymi. Słyszałam pomimo mojego uprzedzenie dobre rzeczy o szpitalu na Brochowie, podobno jest tam możliwy poród z gazem rozweselającym ![]() Aczkolwiek z tego co wiem jeżeli z dzidzią jest coś nie tak to i tak przewiozą je na Borowską bo tam jest lepszy i nowszy sprzęt. |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
termin mam według OM 2.03, według gina 7.03, a według USG 26.02, więc mam nadzieję, że szkrab nie urodzi się 29.02 :P co do szpitala ja się wybieram na Brochów (mimo, że to 2 koniec miasta :/), nie wiem czy przewożą jak coś się dzieje na Borowską, kiedyś nie przewozili, ale wtedy jeszcze Borowskiej nie było... a generalnie szpital jest czysty i taki w miarę kolorowy (odświeżony nie tak dawno), więc trochę to mnie pociesza, poza tym mam lekarza z Brochowa, więc dla pacjentki miejsce zawsze się znajdzie, a z Borowskiej to słyszałam, że potrafią ze skierowaniem odesłać bo tam trochę taka wylęgarnia się zrobiła przez to, że ten szpital taki nowoczesny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
aj dziewczęta naszło mnie
![]() jutro chyba lecę do fryzjera ![]() i tnę na krótko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Witaj paulii2 ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() engela i negila trzymam za was kciukasy, wszystko będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
Ja to zafarbowac musze bo juz 4 mc od farbowanie mineło
![]()
#1209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zadomowienie
|
to wkleję wam tu kilka moich metamorfoz
![]() niektóre stare ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a temat wybieralas sama? czy zostal ci "zsugerowany" ? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A nozkami sie nie przejmuj. Jak mowisz ze byly wczesniej to przeciez nagle nie znikmely ![]() Na pewno maluch podkurczyl nozki. U mnie na ostatnim USG maly babel kleczal sobie ![]() Wygladalo male jakby tylko do kolanek nozki mialo a przeciez na 100% sa cale bo no widzialam na poprzednim USG. Takze Ty sie nic nie martw kochana. Bedzie dobrze! Ciesz sie z nowej lekarki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To sie bylo okazalo ze te paprochy to w tej fiolce na mocz juz byly. To byl jakis zwiazek chemiczny (nie wiem jaki) ktory cos mial tam robic z tym moim moczem. Nie dopytalam juz co. Moze utrzymywac w swiezosci? ![]() ![]() Cytat:
Moja przyjaciolka, ktora ma toksoplazmoze , tez sie bardzo stresowala. Poszla do specjalisty od takich chorob w ciazy i ta babka jej powiedziala ze zakazenie jest cofajace sie (czy cos takiego) i ze dziecko sie nie zarazilo ![]() ![]() ![]() takze widzisz... zazwyczaj wszsytko dobrze sie konczy. Na pewno jestes zdrowa kochana ![]() Cytat:
![]() nie zadne skrzydelka motyla czy smyranie czy jak to tam mialo byc tylko regularne male bomby - cos jakby nerw skakal ![]() moje dziecko szczegolnie ukochalo moja lewa strone do kopania. I dzis (zgodnie z zyczeniem mamusi) skopalo mnie porzadnie nisko na dole po lewej ![]() ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-19 o 13:41 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
kurcze moim zdaniem najladniej Ci bylo w dluzszych wloskach, bo mam ksztaltna, waska buzke
![]() mnie najb. podobasz sie na I zdjeciu ![]()
#1215 |
Raczkowanie
|
karolca
Łożysko, placenta, narząd łączący zarodek ze ścianą macicy matki. Powstaje z krzewiastej części kosmówki ( błony płodowe) otaczającej jajo płodowe, które ok. 12 tygodnia ciąży odgranicza się wyraźnie od części gładkiej kosmówki. W dalszym rozwoju kosmówka ulega silnemu rozrostowi i ok. 16-18 tygodnia ciąży przekształca się w łożysko, które rozwija się dalej aż do 36 tygodnia ciąży. Umiejscowienie łożyska w macicy uzależnione jest od pierwotnej implantacji jaja płodowego w jamie macicy. Z tego co wiem w fachowym obiegu lekarzy przed tym czasem nie można stwierdzić,że łożysko jest obniżone ponieważ jest ono w pełnie ukształtowane dopiero w 4 miesiacu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1217 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
tylko bte siano na głowie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- tym bardziej ze nienawidze nosic spietych wlosow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam tak o nacinaniu krocza podczas porodu...
I do chodzę do wniosku,że się kurcze chyba nie dam! Pęknięcia zdarzają się tak rzadko,że w innych krajach nie stosuje się już tej metody prawie w ogóle! Mamusie z doświadczeniem mogą mi coś przybliżyć ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każde dziecko, którym się kiedykolwiek zajmowałam uwielbiało bawić się moimi włosami. I nie przeszkadzalo mi, że tracę garstkę włosów na pół godziny zabawy ![]() Z resztą z lokami to tylko taki problem co myję włosy - muszę poświęcić im około pół godziny. A tak na co dzień są niemal bezproblemowe. Bo albo rozpuszczone, ale dowolnie spięte. Nie muszę codziennie poświęcać godziny czy ileś tam czasu aby mieć schludną fryzurę. Nawet okazjonalne upięcia zajmują mi maksymalnie 10 minut (pomijajac czas poświęcony na mycie i suszenie).
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
cziqua jak dla mnie jeżeli o długość to pierwsza, jeżeli o kolorek to ostatnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie jakbym miała piękne gęste włosy to może wolałabym długie a moje to ani sie kręcic nie chca nawet po papilotach moment i proste i puszą sie strasznie wypadaja garściami po myciu pełna wanna włosów po czesaniu pelna szczotka na płaszczu pełno kłaków dosyc tego po prostu mam. z kręconych można sliczne fryzurki układac nawet tak jak napisałaś wizytowe eleganckie i nie trzeba ludzi do pomocy do tego a krótkie wydaje mi się ze do mojego charakteru bardziej pasują bardziej zwariowane zawadiackie ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
cześć, mam dla Was coś na poprawę humorów
Mistrzowie teleturniejów (Najsłabsze Ogniwo) Pytanie: Jaką wspólną nazwę noszą popularny batonik i rzymski bóg wojny? Odpowiedz: Snickers (N.O) Pyt: Jaką literę przypominają krzywe nogi? Odp: L (N.O) P: Kogo pokonali Grecy w finale Euro 2004? O: Nikogo. Wygrali. P: Jakiego koloru jest sroka? O: Czerwono-żółta. P: Ile par oczu ma mucha? O: Sto milionów P: Rodzaj potwora? O: Kangur. (Familiada) P: Potrawa z warzyw? O: Kalafior. P: Wymień soczysty owoc? O: Banan. (1z10) P: Z czym można puścić zrujnowanego bankiera? O: Z dymem. P: Z którego miejsca na Ziemi wszędzie jest na północ? O: Wszystkie drogi prowadza do Rzymu. (N.O) P: Kupa lub beczka? O: (chwila ciszy...) - beczka! P: Nie, śmiechu. P: Jakim gazem były napełniane sterowce? O: Gazem musztardowym. (F) P: Kto spełnia życzenia O: BYK. (N.O) P: Jakim językiem posługuje się większość mieszkańców czeskiej Pragi? O: Nie mam pojęcia. (N.O) P: Po jakiej orbicie krąży Księżyc wokół Ziemi? O: Księżyc nie krąży wokół Ziemi. P: Jak nazywa się najstarsze drzewo w Polsce? O: Baobab. P: Ja się nie pytam jakie zwierzątko ma pan w domu. Podpowiem, że to jest dąb, proszę powiedzieć jak ma na imię. O: Zenon. (1z10) P: Kto gra rolę Podstoliny w Zemście? O: Janusz Gajos. (1z10) P: Jaka trwa teraz era geologiczna? O: Atomowa. (N.O.) P: Jaka jest wspólna nazwa dla pocisku do kuszy i taniego wina? O: Jabol. (N.O.) P: Kraj w Ameryce Południowej, który jest synonimem chaosu. O: Harmider. (N.O.) P: Nazwa stworzenia, które może mieszkać w nosie. O: Gil. P: Widzę, że znasz się na tej dziedzinie, może wymienisz inne zwierze które można mieć w nosie? O: (pewny siebie) - Koza! P: Jesteś prawdziwym specjalistą w tym temacie. (chodziło oczywiście o muchy w nosie) P: Zwierze na literę "M"? O: Mis! P: Zielony barwnik obecny w roślinach? O: Mech. (F) P: Coś kwaśnego? O: Kwas solny. (1z10) P: Ile skrzydeł mają pszczoły? O: Pszczoły nie mają skrzydeł. (1z10) P: Nazwa miasta w Polsce, ryba, narzędzie stolarskie. Jaką wspólną nazwę mają te trzy rzeczy? O: STRUG! (1z10) P: Kto spotkał 7 krasnoludków - Królewna Śnieżka, czy Śpiąca Królewna? O: Sierotka Marysia. P: Największy polski gryzoń? O: Żubr. (1z10) P: Z ilu pieśni składa się biblijna księga Psalmów? O: Z pieśni nad pieśniami. (F) P: Czym się bawią dzieci w piaskownicy? O: Przewracają się. (1z10) P: Jak się nazywa zwierze żyjące na ziemi, które osiąga 30 metrów długości? O: Żyrafa. (1z10) P: W spodniach albo na świadectwie? O: Pała (Va Bank) P: Mówimy tak, gdy ktoś nie orientuje się, nie zna się w danym temacie. O: Co to znaczy pieprzyc androny! (VB) P: Szkielet jakiego zwierzęcia często spotykamy w łazience? O: Czym jest PIES. (chodziło o gąbkę) (1z10) P: Czy diplodok żyje obecnie? O: Tak. (1z10) P: Główni bohaterowie "Nocy i dni" O: Jan i Bogumił. P: To byłoby takie nowoczesne małżeństwo. P:Jaką nazwę nosi najsławniejszy polski żaglowiec? O: Kusznierewicz. (F) P: Co robią koty? O: Skakają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
natka
![]() uśmiałam się, że hej ![]()
#1226 |
Raczkowanie
|
(N.O.)
P: Nazwa stworzenia, które może mieszkać w nosie. O: Gil. P: Widzę, że znasz się na tej dziedzinie, może wymienisz inne zwierze które można mieć w nosie? O: (pewny siebie) - Koza! P: Jesteś prawdziwym specjalistą w tym temacie. (chodziło oczywiście o muchy w nosie) hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
emigra jak chcesz makaron ze śmietaną w wersji z patelni to mogę podpytać męża jak on coś takiego robi.
Cytat:
![]() za to starsza siostra zawsze chętnie mną się opiekowała bo ja taka bezproblemowa byłam ![]() moje generalnie też woli lewą stronę ![]() włosy to i ja muszę ściąć, mam długie proste do pasa i czasem bardzo mi przeszkadzają dostałam niedawno informację ze nie mogą mnie zarejestrować na usg 3.11 i pierwszy wolny termin dopiero 9.11 pomyślałam sobie że jeszcze tego brakowało. Zadzwoniłam zrobiłam mały raban i termin się znalazł nawet wcześniej. więc prawdopodobnie za tydz w sob pooglądam malucha i zrobię sobie tym wcześniejszy prezent urodzinkowy ![]() dziękuję za kciuki,trzymajcie jeszcze chwilę zbieram się właśnie do lab ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z jadzeniem nadal mam podobnie, szczegolnie jak o nim pomyślę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
negila
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.