|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
w hotelu, na wejsciu musisz zaplacic kaucje, ktora ci oddadza w ostatni dzien jesli niczego nie rozwalisz w pokoju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1203 |
Przyczajenie
|
Siema. Ja też do rimi 21.07-01.08! Hotel la luna rossa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Przyczajenie
|
słuchajcie ja chciałam sie zapytać o ubrania.. w sensie,czy braliście jakieś cieplejsze rzeczy, ile par skarpetek,czy wziąć zwykłe adidasy(przydadzą mi sie w ogóle?) wiem,że tam jest ciepło,ale chce sie upewnić,bo jade pierwszy raz za garanicę.. z góry dziekuje za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Przyczajenie
|
dobre pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Przyczajenie
|
hmm, no też jestem ciekawa xD jak byłam rok temu w Hiszpani też na wakacjach to w sumie tylko raz była burza, ale cały czas ciepło, więc tam też wydaje mi sie, że podobnie bedzie, może padać, ale zimno raczej nie bedzie
![]() ![]() Edytowane przez groszkin xD Czas edycji: 2009-07-20 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
ja byłam w tamtym roku w Grecji i zabrałam ze sobą adidasy. Przydały mi się głównie na dyskoteki. Nie wyobrażałam sobie siebie tańczącej w klapkach albo sandałach
![]() ![]() ![]() nie sądzę, żeby przydało się wam dużo par skarpetek. najwyżej zrobicie pranie i po bólu. ![]()
![]() |
#1208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pizzy nie zamawiałam, bo dawali nam naprawdę dużo jedzenia, ale za takie placki płaciło się z 2.80 euro, więc myślę że duża pizza będzie kosztować w granicach 6 euro, piwo z 2-3 euro, w markecie rzecz jasna, inne napoje podobnie, lody prawie wszędzie 2 euro, ale można znaleźć za 1. Generalnie opłaca się trochę oszczędzać według mnie, ja jeszcze płaciłam dodatkowo za plażę 2 euro za wyjście, ale z tym też się trochę pokombinowało, już nie będę tutaj pisać jak ![]() Ja byłam w hotelu D'stella i dawali naprawdę dużo tego jedzenia, jadłam połowę, a i tak byłam najedzona, tylko że strasznie długo się czekało na posiłki. Co do tej kaucji naprawdę uważajcie, bo u nas dziewczyna wrzuciła poduszkę do prania niechcący, do takich worków, podobno nie mogli znaleźć poduszki i zapłaciła 10 euro z kaucji, naprawdę głupio na pierdołach tracić pieniądze. A addidasów nie ma sensu brać- ja na dyskotekach byłam w sandałach, wszyscy tak chodzili, niektórzy nawet w japonkach. Na podróż autokarem też nie polecam zabudowanych butów, bo wiadomo ^^ mnie się skarpetki w ogóle nie przydały.
Edytowane przez Avelina Czas edycji: 2009-07-20 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Przyczajenie
|
Kaucja 25 euro. Obejmuje koszty ewentualnych krzywd jakie mielibyśmy wyrządzić. Oddają ci je na koniec obozu.(pieniądze, nie krzywdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Przyczajenie
|
nie do tańczenia, tak ogólnie do chodzenia...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
|
do chodzenia to nie ma co adidasów brać.
![]()
![]() |
#1212 |
Przyczajenie
|
ja nie mam zamiaru brać adidasów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Przyczajenie
|
No ja na pewno biorę trampki
![]() Nie potrafię się z nimi rozstać. A tak bardziej poważnie - są wygodne na drogę. Dzisiaj w nocy przyjaciółka wróciła z Grecji i mówiła, że prawie zamarzła w autobusie. Klimatyzacja chodzi tam non stop. Trzeba zabrać ciepły sweter ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Przyczajenie
|
Rany nie mogę się doczekać, powiedzcie mi czy to prawda, że przeważnie opiekunowie z ok tours dają dużo luzu, bo już słyszałam o tym od kilku osób ... (przepraszam jak trochę zejdę z tematu)
A i jeszcze jedno, jakie rzeczy trzeba koniecznie wziąć a się często o nich zapomina ... ja jestem przekonana, że czegoś nie wezmę i potem będę żałować ... mam do tego ogromną tendencję Edytowane przez Mignnonet Czas edycji: 2009-07-20 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() buty jakie wezmę ;p a z tą klimą to naprawde można dostać na głowe... jak byłam w tamtym roku na obozie to mieliśmy chyba zepsuta klime w autokarze, że albo było ciepło max, albo zimno, ze sie potem troche przeziębiłam;/ dlatego radze wziąźć oprócz bluzy czy swetra kocyk i jakieś jaśki na drogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Przyczajenie
|
ok dzięki za odp.
![]() słuchajcie a jak z pamiątkami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Ciepły sweter albo wręcz bluza typu polar to koniecznośc na nocny przejazd. Jechalam kiedyś na Węgry i podczas nocnego przejazdu zmarzłam na kamień w podkoszulku i swetrze.
![]() |
#1218 |
Raczkowanie
|
No bywa na podróż to oczywiście, że wypada wziąć coś cieplejszego, ja bym bez kurtki skórzanej się nie obeszła.
A opiekuni z ok tours rzeczywiście są luźni, przynajmniej ja na takich trafiłam w tym roku i moja koleżanka też, już dwa razy.
![]() |
#1219 |
Przyczajenie
|
Jak dobrze że jadę z ok-tours i mam nadzieje ze trafie na tych luźnych ; p . Oby kierowca autokaru nie przesadzał z klimą ;p
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
A nie wiecie jak z opiekunami z Selva Tour?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
Kilka dni temu wróciłam z okolic Rimini. Prawie całe dwa tygodnie wieczorami było mi chłodno, więc nie ruszałam się bez długich spodni. Zresztą nie tylko ja, bo w centrum była cała masa ludzi, mających na sobie jakieś sweterki i dłuższe spodnie czy spódnice.
![]() Ostatnie dwa dni to była taka duchota, że nie dało się oddychać, więc każdy chciał miec jak najmniej na sobie. Napewno weźcie coś cieplejszego ![]() ![]()
![]() |
#1222 |
Przyczajenie
|
Dobrze że zapowiadali upały dla europy na sierpień ;] będzie fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
co do pogody to <<<KLIK>>>
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Przyczajenie
|
Fablous- Z twojego linku wynika ,że tam gorąco jak w piekle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
Byl ktos z biura Steja w Valverde Di Cesenatico?
Post #1196 mnie zaniepokoil. Edytowane przez champ1on Czas edycji: 2009-07-23 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Przyczajenie
|
Proponuje Ci napisac do tej osoby na PW co napisała o tym biurze Steja w poście 1196
![]() ![]() Edytowane przez Cristian Czas edycji: 2009-07-23 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
A po co? Juz sie wypowiedziala, a ja czekam na opinie od innych osob.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ja wiem czy tam dobrze. Ja byłam w Riminii w lipcu i było bardzOooo ciepło. Jak zwiedzaliśmy Rzym to była masakra... ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Skarpetki przydadzą się tylko na drogę. Spodnie długie wez jedne na wszelki wypadek. Koniecznie dresy na drogę. Adidasów nie bierz bo będą zbędne. Lepiej wez jedne więcej japonki, sandałki czy coś. Butów na wysokim obcasie też nie polecam. Dziewczyny na dyskotekach tańczyły na boso bo nie mogły wytrzymać na szpilkach ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Moi opiekunowie z ok-tours byli BARDZO wporządku. Pozwalali nam na dość dużo wg mnie. A kiedy jedziesz i do jakiego hostelu? Może Passcoli? A co do rzeczy, które się zapomina to... Spakuj szczoteczkę i pastę do zębów do podręcznego, jakieś mały żel do mycia twarzy, mokre chusteczki, weź sobie jaśka i kocyk i koniecznie coś na poparzenia. I tabletki na gardło. Wszyscy w drodze powrotnej są zachrypnięci ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() W Mirabilandii byliśmy 9h. Każdy robił, chodził gdzie chciał ![]() Edytowane przez mala2806 Czas edycji: 2009-07-26 o 19:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, jak było?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() a i jeszcze powiedzcie ile Euro brałyście i czy wam wystarczyło ![]() Edytowane przez Aiishaa Czas edycji: 2009-07-27 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.