Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 11:17   #1201
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
ja tylko na chwilke
czeka mnie 3dniowy zjazd w tym egz i zaliczenie
niestety slabo to widzenajgorsze,ze spalam moze ze 4h bo caly czas boalal i boli mnie glowa
dziewczyny mozna brac cos na bol glowy?
3majcie kciuki i milego weekendu
jedynie mała kawka na ból głowy, na pewno pomoże

Agunia ja chodziłam prywatnie do bardzo przyzwoitego lekarza , a ten... z samego wyglądu gbur, ale nie będę już zmieniać, bo nie ma sensu,
Ja do niego mówię,że sam mi kazał przyjść 15 marca to krechę zrobił na L4 wielkimi literami napisał ANULOWAĆ,że słabo widzący by przeczytał i szurną krzesłem w stronę drzwi... nawet nie zapytał czy mam jakieś pytanie czy coś się dzieje... ręce opadają tylko przykrość i nerwy

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-03-16 o 11:21
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:19   #1202
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a właśnie wczoraj rozmawiałam z kuzynką i mówiłam jej że tak juz w kwietniu chcę zacząć zakupy dla maluszka
typu pieluszki, buteleczki, itd
a Ona do mnie ,a to nie za szybko"
ze ona miesiąć przed porodem kupowala
a mi się wydaje że lepiej stopniowo po troszku kupowac niz wszystko na raz a wy co o tym myslicie ?
no my tez zaczniemy robic szybciej zakupy, przede wszystkim dlatego, ze łatwiej jest cos poszukwał, chcjak nie gonią Ciebie tak terminy, no i wydawanie kasy rozkłada sie w czasie....
każdy ma do tego indywidualne podejscie, niektorzy lubia czekac do samego konca, ale w ciąży nigdy przeciez nie wiadomo kiedy nas do lozka polozy, a nie chcialabym aby TZ latał po sklepach i kupowal ,bo chce to razem robic

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość

Mam L4 do 19 marca i jak byłam 3 tygodnie temu to powiedział,że mam przyjść 15 marca bo wtedy przedłużymy zwolnienie, a wczoraj wrzasną na mnie ,zę musi anulować w połowie wypisane zwolnienie i mam sobie przyjść za tydzieńbo on nie może z wyprzedzeniem wypisać. To czemu mnie w błąd wprowadził.
Kuźwa tak mu sie ostatnio spieszyło że pokręcił daty!!!Bosze gdybym miała kasę to bym nie chodziła na kasę chorych bo to jest jakaś paranoja .Gbur
Zachowywał się jakby wielka łaskę robił.

co za palant
najgorsze jest to za jak on sie pomyli, to nic sobie z tego nie robi... nie mowiac juz o szanowaniu czasu i pieniedzy innych osob!!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:20   #1203
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

a ja jak wiecie dalej leżę już prawie miesiąc i dzisiaj postanowiłam sie pomalować i teraz leżę ładna w łóżku haha ale za to czuję się od razu lepiej muszę to zacząć praktykować
Biedna jesteś z tym leżeniem Mi też zawsze poprawia nastrój takie małe spa dla siebie od razu czuje się ładniejsza

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 24. tydzień
Ale fajnie się masz Ja bym już chciała taki wiek, bo już w razie W dzieciaczek może przeżyć

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Nawiązując do 5tego miesiąca, to ile kg macie, lub miałyście na plusie wkraczając w niego? U mnie ciągle waha się między 1 a 1.5 kg na plus i nie wiem, czy powinnam się martwić, czy cieszyć z tego powodu
Ja byłam spanikowana jak w I trymestrze miałam +6 na plusie ale teraz waga idzie powoli więc odetchnęłam z ulgą Wczoraj położna mnie zważyła miałam po równym m-cu +1kg. więcej więc jest ok. Byłoby cudnie gdyby tak zostało, bo do końca zostało mi 5 m-cy więc 7kg.+5=12kg. to cud marzenie a nie nadwaga w ciąży Zobaczymy, bo liczę się jednak z puchnięciami w upały a one też ważą

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
(...)
No a tak w ogole to przyznam się Wam ze mam problem sama ze soba. Nie podoba i się mój wygląd. Wiem że jest to conajmniej dziwne (...)
Kochana, to nie jest dziwne Ciąża, to stan odmienny i zmieniające się ciało raczej rzadko którą zachwyca Powiem ci, ze też się wkurzam z pewnych rzeczy, spuchłam w ramionach i zrobiły mi się bruzdy na dekolcie Zrobiły mi się też skrzydełka pomiędzy udami i jak nigdy ocieram nogi chodząc Mam prawie 40 lat i bardzo dbałam o swoje ciało, które mogła mi pozazdrościć niejedna 20 latka Teraz mam wrażenie, ze się z dnia na dzień sypię choć na szczęście twarz mam dalej ładną... Mam młodszego o 5 lat partnera co nie ułatwia mi życia w tym temacie i boję się(i bałam przed ciążą) czy uda mi się wrócić do stanu z przed ciąży żeby się dalej podobać mojemu tż Ty jesteś młodziutka i niewiele ci trzeba żeby wrócić do dobrego stanu, bo młodość zrobi za ciebie większość roboty, ja będe musiała nieźle powalczyć ale mimo, to staram się chodzić uśmiechnięta i radosna, bo tak czekałam na drugie dziecko i chcę, by miało szczęśliwą mamę a ciałem będę się martwić po połogu i najwyżej będe miała więcej roboty niż np. 10 lat wcześniej
Tak więc nosek do góry, bo zmieniająca się figura w ciąży, to nie koniec świata A tak z rad, to mogę podpowiedzieć, że ja się czuje od razu piękniejsza jak w kąpieli zrobie peeling całego ciała i wmasuje potem pachnący balsam, bo ciało wydaje się takie gładkie i cudowne w dotyku Acha i staram się też nie wgapiać zbyt dokładnie w lustra, bo wiem, że powiększający się cellulit, nie poprawi mi humoru a przy tż nie paraduje w pełnym świetle nago a wiadomo czego oczy nie widzą

ciasteczko cieszę się, że jesteś szczęśliwa po wizycie i że mogłaś zobaczyć tak wyraźnie swoją niunię, fotki śliczne Ale ci zazdroszczę twojej radości

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
jutro na rwanie jade , trzymaj kciuki żebym nie zwiała ze strachu
ale spokojnie rwanie nie boli

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:22   #1204
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilamw lasnie dorwałam sie do bulki z dzemem i pije kawe. Bylam glodna jak niewiem
Byłam w szpiotalu moj ginek zrobil mi usg szyjki i powiedzial ze piękna. Nie ma watpliwosci ze jest wszytsko ok i moge wychodzic na spacery tylko pamietajac ze mam sie oszczedzac itak.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ciastek Ty z przychodni wyszłaś po glukozie przed ostatnim kłuciem? A lańska byś nie chciała? Raz, że to może zafałszować wynik (tak jak i ta cytryna), a dwa, że to niebezpieczne!
ej mi pani pozwoliła sama mi cytryne do kubka wcisneła i powidziala z emoge sobie isc byle bym za godzine byla. a potem za drugą. Ale ja pierwsza godzine siedzialam na poczekalni. A po tem sobie poszlam na chwile wlasnie tam. Ale niechodzilam duzo bo wsumie stałam nad koszem z ubrankami dla dzieciaczkow Ona mowila ze mozna chodzic byle nie jakos gwaltownie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hej wam. Mam do nadrobienia 1.5 dnia ale najpierw sie przywitam i pożale. No więc ja też muszę zmienić gin prowadzącą moją ciążę Wczoraj wyprowadziła mnie z równowagi i zdup.iła mi cały dzień
Pokrótce relacja z wizyty: Weszłam, dzień dobry, który rocznik, proszę się rozebrać, weszłam na fotel, wymacała bez słowa, proszę się ubrać. Ubrana podeszłam do stołu cos poczytała w papierach w ciszy, wypisała na badania, podała po czym powiedziała:"to wszystko może pani juz iść"
Tak mi właśnie szczęka opadła. Cała wizyta trwała dosłownie 5min. Cały m-c czekania i 5min. praktycznie bez słowa, bez info czy dobrze bez pytania czy czuje ruchy... Jak powiedziałam, że czuje ruchy i chyba tam w karcie jest miejsce żeby wpisać, to mi powiedziała żebym sobie wpisała i jak to wszystko "to mogę sobie już iść" Nożesz ku...a! Wyszłam, trzasnęłam dżwiami a na korytarzu poryczałam się że kilka osób zaczepiało mnie zapytać co się stało. Mówię wam żałuje, że nie poszłam tam z moim chłopem On uwielbia takie akcje gdzie może dochodzić swoich spraw lub z☠☠☠.ać za niekompetencje Ale by się zdziwiła...

Miałam rano taki cudny humor, myślałam, ze posłucham serduszka a tu zonk jak cholera. Cały dzień przeryczany, nawet nie miałam siły wejść na wątek i się wam poskarżyć.

Ale dziś jest nowy dzień czuje już tylko złość i tylko teraz muszę znaleźć jakiegoś innego gin który będzie człowiekiem a nie wiecznie sfochowaną starą babą, która dawno chłopa nie miała i się wyżywa.

To się wygadałam teraz mogę powolutku nadrobić wątek. Dzięki dziewczynki za "wysłuchanie"
jestem w szoku co za pipa durna!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Ale jaja:haha ha::hahah a: ja jeśli będę miała córcie to chcę nazwać Bianka lub Liwia Mamy podobny gust, powiem Ci szczerze, że jak wyczytałam u Ciebie Rozalia pomyślałam ale orginalne i piekne imię
nam sie podobaja bardzo oba. Ale Rozalia do nazwiska bardziej pasuje. I dlatego jeszcze sie niezdecydowalismy ale mamay czas
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Prince, śliczna ta Twoja córcia Ja się zastanawiam, czy u mnie jest możliwość zrobienia tego usg, bo to jednak widzę spore przeżycie dla mam.
dziekuje warto wiec polcam mi nie robil moj gin pojechalam do innego miasta ale warto było

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:22   #1205
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
ja tylko na chwilke
niestety slabo to widzenajgorsze,ze spalam moze ze 4h bo caly czas boalal i boli mnie glowa
biedna jestes
jak sie zle czujesz i wiesz ze nie dasz rady, bo moze poczekaj na drugi termin zaliczenia?

Synek

Stary 2012-03-16, 11:23   #1206
Emilia211
Zakorzenienie

Ewka chociaż by przeprosił, ja tam nie mam 1 km tylko godziną samego dojazdu + czekanie dwie godziny w kolejce co mnie też stresuje

Branzoletka jak możesz to zmieniaj jak najszybciej lekarza!!

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-03-16 o 11:25
Stary 2012-03-16, 11:24   #1207
prince_polo
Zakorzenienie

moj tż normalnie zwariował. Nic mi niepowiedzial od naszej neidzielnej klutni ze niema telefonu. Bow nerwach w neidziele rozwalił swoj i spalil. I wzial taki inny w poniedzalek ale mu odrazu padł. A ze ladowarki niema do niego to jest bez tele. A ja sie zamartwiałam ze on nawet esa nie napisze i ze nie martwi sie jak po wizytach itp ciołek jeden!!!!!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-16, 11:33   #1208
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moj tż normalnie zwariował. Nic mi niepowiedzial od naszej neidzielnej klutni ze niema telefonu. Bow nerwach w neidziele rozwalił swoj i spalil. I wzial taki inny w poniedzalek ale mu odrazu padł. A ze ladowarki niema do niego to jest bez tele. A ja sie zamartwiałam ze on nawet esa nie napisze i ze nie martwi sie jak po wizytach itp ciołek jeden!!!!!!!!!!!!!
hehe, niezle
ale pierwsze co mi przyszlo na mysl, ze straszne uparciuchy z Was
mogl sie od razu przyznac, ile nerwow bys miala mniej

Synek

Stary 2012-03-16, 11:34   #1209
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ej mi pani pozwoliła sama mi cytryne do kubka wcisneła i powidziala z emoge sobie isc byle bym za godzine byla. a potem za drugą. Ale ja pierwsza godzine siedzialam na poczekalni. A po tem sobie poszlam na chwile wlasnie tam. Ale niechodzilam duzo bo wsumie stałam nad koszem z ubrankami dla dzieciaczkow Ona mowila ze mozna chodzic byle nie jakos gwaltownie
to chyba jakaś niedouczona baba, bo najnowsze badania wskazują, że cytryna może fałszować wynik. A co do chodzenia - to ja nie wiem jak to jest dokładnie, bo słyszałam nie raz, że to może wynik fałszować, więc to jedno z przeciwwskazań, ale poza tym jak ktoś ma cukrzycę a o tym nie wie to taka dawka glukozy może nawet zapaść spowodować! Przecież to dokładnie to samo, jakby cukrzyk najadł się całego mnóstwa słodyczy na pusty żołądek... Totalnie nieodpowiedzialne jest pozwalanie ludziom na wychodzenie z przychodni w takim przypadku. Ty możesz o tym nie wiedzieć, no ale ona chyba jednak jest tam od tego, żeby takie rzeczy wiedzieć i dopilnować

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:36   #1210
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
hehe, niezle
ale pierwsze co mi przyszlo na mysl, ze straszne uparciuchy z Was
mogl sie od razu przyznac, ile nerwow bys miala mniej
no uparci jestesmy fakt
Cytat:
to chyba jakaś niedouczona baba, bo najnowsze badania wskazują, że cytryna może fałszować wynik. A co do chodzenia - to ja nie wiem jak to jest dokładnie, bo słyszałam nie raz, że to może wynik fałszować, więc to jedno z przeciwwskazań, ale poza tym jak ktoś ma cukrzycę a o tym nie wie to taka dawka glukozy może nawet zapaść spowodować! Przecież to dokładnie to samo, jakby cukrzyk najadł się całego mnóstwa słodyczy na pusty żołądek... Totalnie nieodpowiedzialne jest pozwalanie ludziom na wychodzenie z przychodni w takim przypadku. Ty możesz o tym nie wiedzieć, no ale ona chyba jednak jest tam od tego, żeby takie rzeczy wiedzieć i dopilnować
to ja niewiem. Ona mnie zapewniała ze mozna. Moglam isc w pierwszej godz do rodzicow bo mieszkaja obok ale niepsozlam tylko siedzialam. Ale mowi ze moge spokojnie isc wiec juz potem poszłam na chwile
No a o cytryne sie sama nawet upomniala czy wzielam i wziela sobie ją sama z szafki i mi ją wcisneła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-16, 11:37   #1211
ewka5891
Zakorzenienie

Wczoraj wieczorem jak lezelismy z TZ w łóżku, bo nasz malenstwo zaczęło dosyc mocno mnie kopac wiec wzielam reke TZ z nadzieją, ze cos wyczuje, no i poczuł
ale sie ucieszył, ze tak mocno czuc... to sie smieje i mowie, ze jak nasz synek moze tak sobie mocno pozwalac z mamusia, a TZ, niech cwiczy, bedzie silniejszy

Synek

Stary 2012-03-16, 11:39   #1212
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wieczorem jak lezelismy z TZ w łóżku, bo nasz malenstwo zaczęło dosyc mocno mnie kopac wiec wzielam reke TZ z nadzieją, ze cos wyczuje, no i poczuł
ale sie ucieszył, ze tak mocno czuc... to sie smieje i mowie, ze jak nasz synek moze tak sobie mocno pozwalac z mamusia, a TZ, niech cwiczy, bedzie silniejszy

Stary 2012-03-16, 11:40   #1213
sas
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczynki za rady i kciuki
Niestety nie moge sobie odposcic bo w czerwcu mam obrone i w maju musze miec juz wszystko zaliczone a oprocz tego mam jeszcze tylko dwa zjazdy ehhh
3majcie kciuki mocno
odezwe sie jak wroce
buzka
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:41   #1214
agunia82
Zakorzenienie

Ciastek mi absolutnie zabroniły wciskać cytrynę i mówiły mi o tych najnowszych badaniach właśnie. Ale chodzić pozwoliły, ale TYLKO w obrębie przychodni z kategorycznym zakazem wychodzenia i mówiły, że jakby coś było nie tak mam natychmiast do nich przyjść - czyli wyraźnie widać, że po tej glukozie może coś się dziać i trzeba na siebie uważać. Zresztą ja sama się słabo czułam, moje niektóre znajome jeszcze gorzej, aż prawie mdlały,a nie miały cukrzycy. A co jakby się cukrzycę miało, wyszło i wtedy coś złego zaczęło by się dziać?
Tak to piszę wszystko, żeby dziewczyny, które dopiero czeka to badanie uważały na siebie

Stary 2012-03-16, 11:47   #1215
prince_polo
Zakorzenienie

jaki te ciuszki są słodkie zaraz pocykam zdjęcia wczorajszych co dostałam i dzisiejszych co kupiłam dzis wzielam wszystkie rozowe

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-16, 11:48   #1216
Emilia211
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=C-UKbDMfnuI

Kto będzie miał taka córcię ?

Stary 2012-03-16, 11:48   #1217
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastek mi absolutnie zabroniły wciskać cytrynę i mówiły mi o tych najnowszych badaniach właśnie. Ale chodzić pozwoliły, ale TYLKO w obrębie przychodni z kategorycznym zakazem wychodzenia i mówiły, że jakby coś było nie tak mam natychmiast do nich przyjść - czyli wyraźnie widać, że po tej glukozie może coś się dziać i trzeba na siebie uważać. Zresztą ja sama się słabo czułam, moje niektóre znajome jeszcze gorzej, aż prawie mdlały,a nie miały cukrzycy. A co jakby się cukrzycę miało, wyszło i wtedy coś złego zaczęło by się dziać?
Tak to piszę wszystko, żeby dziewczyny, które dopiero czeka to badanie uważały na siebie
no to ta chyba niewiedziała w ogole o tym a przeciez powinna no zobaczymy ....... bede dzwoniła kolo 13 pytac o wyniki.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-16, 11:50   #1218
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=C-UKbDMfnuI

Kto będzie miał taka córcię ?
łoo jejjj jaki ten kot cierpliwy

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:51   #1219
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
łoo jejjj jaki ten kot cierpliwy
grzeczny kotek

Stary 2012-03-16, 11:52   #1220
agunia82
Zakorzenienie

A ja jutro idę buszować po lumpku Muszę sobie jakieś tuniki pokupować, a szkoda mi wydawać kasy na coś, w czym pochodzę kilka miesięcy tylko

Emilka moja córcia będzie tak z moim psiakiem robić

Stary 2012-03-16, 11:53   #1221
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
grzeczny kotek
mój by dawno uciekł i schował się gdzieś głęboko na jakieś 10 lat

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:55   #1222
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jutro idę buszować po lumpku Muszę sobie jakieś tuniki pokupować, a szkoda mi wydawać kasy na coś, w czym pochodzę kilka miesięcy tylko

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mój by dawno uciekł i schował się gdzieś głęboko na jakieś 10 lat
hehehe

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:

a ja się przejdę w poniedziałek bo tak samo mi szkoda kasy na duże ciuchy

Stary 2012-03-16, 11:59   #1223
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
spokojnie, jak mi lekarz w gabinecie na tym etapie dopplerem serducha słuchał, to też miał problemy z wyłapaniem i co chwila gubił echo. W ogóle wbrew pozorom to wcale tak łatwo nie jest dopplerem serducha wychwycić i nie zawsze się udaje, więc nie stresuj się niepotrzebnie
Dziękuje zawsze jest bardziej aktywne wieczorami to wiem i chyba zmierzę jutro po pracy, bo wtedy nie wiem dlaczego jest mi łatwiej...nie stresuje się, po prostu troszeczkę martwie. Chociaż bąbelki nadal są takie delikatne kilka razy dziennie.

Cytat:
Ahhh czyli czasami nie warto tych Tż tak wyklinać i oceniac, co? uparciuchu mały cieszę się, że wszystko wraca do normy, nawet Twoje posty sa weselsze teraz

Cytat:
słodko

Cytat:
Dzięki dziewczynki za rady i kciuki
Niestety nie moge sobie odposcic bo w czerwcu mam obrone i w maju musze miec juz wszystko zaliczone a oprocz tego mam jeszcze tylko dwa zjazdy ehhh
3majcie kciuki mocno
odezwe sie jak wroce
buzka
Trzymam MOCNO a na ból głowy apap lub paracetamol

Cytat:
ciekawe jak mi w Anglii podadzą tą glukoze... i ja nie wiem jak ja przetrwam bez tego jedzenia...mój dzidziol nieraz mnie potrafi obudzić o 6 nad ranem i muszę coś zjeść a tu od 22 - 13 gdzieś

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:03   #1224
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej!
Jest mi bardzo zle.
W pracy jest mi coraz ciezej, jestem zla bo nie umiem chodzic tak szybko jak kiedys, szybko sie mecze nie potrafie byc taka sprawna, czyje sie ciezka i spowolniona wszystko mnie denerwuje...
Jestem przemeczona i zla... Nie wiem co ze soba zrobic...
Kochana wiem co czujesz, ja dopiero teraz mam mega wahania nastrojów, głównie przez dodatkowe kilogramy i przez to że czuję się właśnie ciężka i brzydka. Ciężko mi się już buty sznuruje i wogóle schyla....
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hej wam. Mam do nadrobienia 1.5 dnia ale najpierw sie przywitam i pożale. No więc ja też muszę zmienić gin prowadzącą moją ciążę Wczoraj wyprowadziła mnie z równowagi i zdup.iła mi cały dzień
Pokrótce relacja z wizyty: Weszłam, dzień dobry, który rocznik, proszę się rozebrać, weszłam na fotel, wymacała bez słowa, proszę się ubrać. Ubrana podeszłam do stołu cos poczytała w papierach w ciszy, wypisała na badania, podała po czym powiedziała:"to wszystko może pani juz iść"
Tak mi właśnie szczęka opadła. Cała wizyta trwała dosłownie 5min. Cały m-c czekania i 5min. praktycznie bez słowa, bez info czy dobrze bez pytania czy czuje ruchy... Jak powiedziałam, że czuje ruchy i chyba tam w karcie jest miejsce żeby wpisać, to mi powiedziała żebym sobie wpisała i jak to wszystko "to mogę sobie już iść" Nożesz ku...a! Wyszłam, trzasnęłam dżwiami a na korytarzu poryczałam się że kilka osób zaczepiało mnie zapytać co się stało. Mówię wam żałuje, że nie poszłam tam z moim chłopem On uwielbia takie akcje gdzie może dochodzić swoich spraw lub z☠☠☠.ać za niekompetencje Ale by się zdziwiła...
No widzę że też źle trafiłaś...Zmień jak najbardziej, wkurzają mnie tacy lekarze na maxa.....
Agunia cieszę się że z mężem juz lepiej i trzymam za Was kciuki
No a ja obiecałam zrobic kopiec kreta dzisiaj dla męża, wczoraj miał bardzo zły humor bo dowiedział się że cały następny tydzień robi w Dublinie i się wkurzył. Szkoda mi go było, próbowałam go rozweselić ale siedział cały wieczór cicho z ponurą miną.....W końcu położyłam mu rekę na brzuchu, dzidzia go kopneła i mu przeszło
Poza tym licytuję dzisiaj wózek, jak wygram aukcję to się pochwalę
Stary 2012-03-16, 12:05   #1225
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość

Poza tym licytuję dzisiaj wózek, jak wygram aukcję to się pochwalę
trzymam kciuki za wygraną aukcję

Synek

Stary 2012-03-16, 12:10   #1226
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny Kochane !
za oknem taka pogoda że aż się żyć chce
dzisiaj na obiadek robię ziemniaczki , kotlety jajeczne i surówkę z białej
jutro ide na polowanie płaszczyka mam nadzieję że jakiś ładny znajde !
a właśnie wczoraj rozmawiałam z kuzynką i mówiłam jej że tak juz w kwietniu chcę zacząć zakupy dla maluszka
typu pieluszki, buteleczki, itd
a Ona do mnie ,a to nie za szybko"
ze ona miesiąć przed porodem kupowala
a mi się wydaje że lepiej stopniowo po troszku kupowac niz wszystko na raz a wy co o tym myslicie ?
jeszcze musze kupic posciel do lozeczka , kocyk , ssporo tego
jak narazie to mam fotelik , łozeczko , ciuszki pełno, dwa smoki , wkładki laktacyjne , gaciory do szpitala , laktator , koszule i szlafrok do szpitala
no i nie chwaliłam wam się ale wczoraj mama pokazała mi zdj wózka taki ładny czerwony
i zapytala czy mi sie podoba
a ja ze tak , to powiedziala ze kupi go
takze mam juz zamowiony
super że masz już zamówiony wózek!a co do wyprawki to jak kupuję wszystko wcześniej,za dużo tego jest żeby póżniej wszystko naraz kupić,a poza tym z coraz większym brzuszkiem ciężko latać po sklepach
Cytat:
cześć

Przepraszam,że wczoraj nie dałam znać,ale tak mnie wnerwił ten lekarz,że jak wróciłam po 16.00 to szybko zrobiłam obiadek TŻ wrócił, przytulił i zasnęłam w pół zapłakana
Z malutką chyba wszystko dobrze, serduszko bije, zbadał mnie.Wyniki niby ok ,ale żelazo mam brać.Dał skierowanie na glukozę i się zaczęło...
Nie dał mi zwolnienia mam przyjść za tydzień i czekać w mega kolejce , bo mnie wprowadził w błąd na poprzedniej wizycie.
Mam L4 do 19 marca i jak byłam 3 tygodnie temu to powiedział,że mam przyjść 15 marca bo wtedy przedłużymy zwolnienie, a wczoraj wrzasną na mnie ,zę musi anulować w połowie wypisane zwolnienie i mam sobie przyjść za tydzieńbo on nie może z wyprzedzeniem wypisać. To czemu mnie w błąd wprowadził.
Kuźwa tak mu sie ostatnio spieszyło że pokręcił daty!!!Bosze gdybym miała kasę to bym nie chodziła na kasę chorych bo to jest jakaś paranoja .Gbur
Zachowywał się jakby wielka łaskę robił.
co za idiota
Cytat:
hej dziewczynki
ja tylko na chwilke
trzymaj się Kochanaparacetamo l można,trzymam kciuki za egzam.i zaliczenia
Cytat:
wrocilamw lasnie dorwałam sie do bulki z dzemem i pije kawe. Bylam glodna jak niewiem
Byłam w szpiotalu moj ginek zrobil mi usg szyjki i powiedzial ze piękna. Nie ma watpliwosci ze jest wszytsko ok i moge wychodzic na spacery tylko pamietajac ze mam sie oszczedzac itak.

super prince rewelacja
Cytat:
uparciuszki dwa
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:12   #1227
Norniczka
Rozeznanie

Dziękuję za kciuki

A wiecie że w Irlandii nie robią tego badania z glukozą na cukrzycę??
Zrobię je dopiero w Polsce w maju. Brak mi już słów jak oni tutaj te ciąże prowadzą...A później się dziwią że tyle dzieci chorych sie tutaj rodzi....
Stary 2012-03-16, 12:17   #1228
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość

A wiecie że w Irlandii nie robią tego badania z glukozą na cukrzycę??
Zrobię je dopiero w Polsce w maju. Brak mi już słów jak oni tutaj te ciąże prowadzą...A później się dziwią że tyle dzieci chorych sie tutaj rodzi....
to tak samo jak w Szkocji...
w sumie to nie mam pojęcia czy będę miała takie badanie robione, musze sie zapytac połoznej na nastepnej wizycie

Synek

Stary 2012-03-16, 12:17   #1229
nadalka
Zakorzenienie

ivoncia16 ja ci powiem że mi tylko zostało kupić 10 pieluch tetrowych i pokrowiec na przewijak. Ja w ogóle nikogo nie słucham jak mówi że za wcześnie bo potem nikt za mnie z wielkim brzuchem chodzić nie będzie :/
Stary 2012-03-16, 12:25   #1230
dottta
Zakorzenienie

Ivoncia dla mnie miesiąc przed terminem to już za późno na latanie po sklepach i zakupy Wtedy już planuję tą sprawę mieć zamkniętą i spokojnie czekać na dziecko
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości