|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
Agunia ja chodziłam prywatnie do bardzo przyzwoitego lekarza , a ten... z samego wyglądu gbur, ale nie będę już zmieniać, bo nie ma sensu, Ja do niego mówię,że sam mi kazał przyjść 15 marca to krechę zrobił na L4 wielkimi literami napisał ANULOWAĆ,że słabo widzący by przeczytał i szurną krzesłem w stronę drzwi... nawet nie zapytał czy mam jakieś pytanie czy coś się dzieje... ręce opadają tylko przykrość i nerwy Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-03-16 o 11:21 |
|
|
|
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy ma do tego indywidualne podejscie, niektorzy lubia czekac do samego konca, ale w ciąży nigdy przeciez nie wiadomo kiedy nas do lozka polozy, a nie chcialabym aby TZ latał po sklepach i kupowal ,bo chce to razem robic ![]() Cytat:
co za palant najgorsze jest to za jak on sie pomyli, to nic sobie z tego nie robi... nie mowiac juz o szanowaniu czasu i pieniedzy innych osob!!
|
|
#1203 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Mi też zawsze poprawia nastrój takie małe spa dla siebie od razu czuje się ładniejsza ![]() Ale fajnie się masz Ja bym już chciała taki wiek, bo już w razie W dzieciaczek może przeżyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiem ci, ze też się wkurzam z pewnych rzeczy, spuchłam w ramionach i zrobiły mi się bruzdy na dekolcie Zrobiły mi się też skrzydełka pomiędzy udami i jak nigdy ocieram nogi chodząc Mam prawie 40 lat i bardzo dbałam o swoje ciało, które mogła mi pozazdrościć niejedna 20 latka Teraz mam wrażenie, ze się z dnia na dzień sypię choć na szczęście twarz mam dalej ładną... Mam młodszego o 5 lat partnera co nie ułatwia mi życia w tym temacie i boję się(i bałam przed ciążą) czy uda mi się wrócić do stanu z przed ciąży żeby się dalej podobać mojemu tż Ty jesteś młodziutka i niewiele ci trzeba żeby wrócić do dobrego stanu, bo młodość zrobi za ciebie większość roboty, ja będe musiała nieźle powalczyć ale mimo, to staram się chodzić uśmiechnięta i radosna, bo tak czekałam na drugie dziecko i chcę, by miało szczęśliwą mamę a ciałem będę się martwić po połogu i najwyżej będe miała więcej roboty niż np. 10 lat wcześniej Tak więc nosek do góry, bo zmieniająca się figura w ciąży, to nie koniec świata A tak z rad, to mogę podpowiedzieć, że ja się czuje od razu piękniejsza jak w kąpieli zrobie peeling całego ciała i wmasuje potem pachnący balsam, bo ciało wydaje się takie gładkie i cudowne w dotyku ciasteczko cieszę się, że jesteś szczęśliwa po wizycie i że mogłaś zobaczyć tak wyraźnie swoją niunię, fotki śliczne ale spokojnie rwanie nie boli
|
|
|
#1204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wrocilamw lasnie
dorwałam sie do bulki z dzemem i pije kawe. Bylam glodna jak niewiem![]() Byłam w szpiotalu moj ginek zrobil mi usg szyjki i powiedzial ze piękna. Nie ma watpliwosci ze jest wszytsko ok i moge wychodzic na spacery tylko pamietajac ze mam sie oszczedzac itak. ![]() Cytat:
i powidziala z emoge sobie isc byle bym za godzine byla. a potem za drugą. Ale ja pierwsza godzine siedzialam na poczekalni. A po tem sobie poszlam na chwile wlasnie tam. Ale niechodzilam duzo bo wsumie stałam nad koszem z ubrankami dla dzieciaczkow Ona mowila ze mozna chodzic byle nie jakos gwaltownie![]() Cytat:
co za pipa durna!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
warto wiec polcam
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie zle czujesz i wiesz ze nie dasz rady, bo moze poczekaj na drugi termin zaliczenia?
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka chociaż by przeprosił, ja tam nie mam 1 km tylko godziną samego dojazdu + czekanie dwie godziny w kolejce co mnie też stresuje
Branzoletka jak możesz to zmieniaj jak najszybciej lekarza!! Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-03-16 o 11:25 |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
moj tż normalnie zwariował. Nic mi niepowiedzial od naszej neidzielnej klutni ze niema telefonu. Bow nerwach w neidziele rozwalił swoj i spalil. I wzial taki inny w poniedzalek ale mu odrazu padł. A ze ladowarki niema do niego to jest bez tele. A ja sie zamartwiałam ze on nawet esa nie napisze i ze nie martwi sie jak po wizytach itp
ciołek jeden!!!!!!!!!!!!!
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pierwsze co mi przyszlo na mysl, ze straszne uparciuchy z Was ![]() mogl sie od razu przyznac, ile nerwow bys miala mniej
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uparci jestesmy faktCytat:
![]() No a o cytryne sie sama nawet upomniala czy wzielam i wziela sobie ją sama z szafki i mi ją wcisneła
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem jak lezelismy z TZ w łóżku, bo nasz malenstwo zaczęło dosyc mocno mnie kopac wiec wzielam reke TZ z nadzieją, ze cos wyczuje, no i poczuł
![]() ale sie ucieszył, ze tak mocno czuc... to sie smieje i mowie, ze jak nasz synek moze tak sobie mocno pozwalac z mamusia, a TZ, niech cwiczy, bedzie silniejszy
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za rady i kciuki
Niestety nie moge sobie odposcic bo w czerwcu mam obrone i w maju musze miec juz wszystko zaliczone a oprocz tego mam jeszcze tylko dwa zjazdy ehhh3majcie kciuki mocno odezwe sie jak wroce buzka
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek mi absolutnie zabroniły wciskać cytrynę i mówiły mi o tych najnowszych badaniach właśnie. Ale chodzić pozwoliły, ale TYLKO w obrębie przychodni z kategorycznym zakazem wychodzenia i mówiły, że jakby coś było nie tak mam natychmiast do nich przyjść - czyli wyraźnie widać, że po tej glukozie może coś się dziać i trzeba na siebie uważać. Zresztą ja sama się słabo czułam, moje niektóre znajome jeszcze gorzej, aż prawie mdlały,a nie miały cukrzycy. A co jakby się cukrzycę miało, wyszło i wtedy coś złego zaczęło by się dziać?
Tak to piszę wszystko, żeby dziewczyny, które dopiero czeka to badanie uważały na siebie
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
jaki te ciuszki są słodkie
dzis wzielam wszystkie rozowe
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=C-UKbDMfnuI
Kto będzie miał taka córcię ? |
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zobaczymy ....... bede dzwoniła kolo 13 pytac o wyniki.
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jutro idę buszować po lumpku
Muszę sobie jakieś tuniki pokupować, a szkoda mi wydawać kasy na coś, w czym pochodzę kilka miesięcy tylko ![]() Emilka moja córcia będzie tak z moim psiakiem robić
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
mój by dawno uciekł i schował się gdzieś głęboko na jakieś 10 lat
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1223 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na ból głowy apap lub paracetamol Cytat:
i ja nie wiem jak ja przetrwam bez tego jedzenia...mój dzidziol nieraz mnie potrafi obudzić o 6 nad ranem i muszę coś zjeść a tu od 22 - 13 gdzieś |
|||||
|
|
|
#1224 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Agunia cieszę się że z mężem juz lepiej i trzymam za Was kciuki No a ja obiecałam zrobic kopiec kreta dzisiaj dla męża, wczoraj miał bardzo zły humor bo dowiedział się że cały następny tydzień robi w Dublinie i się wkurzył. Szkoda mi go było, próbowałam go rozweselić ale siedział cały wieczór cicho z ponurą miną.....W końcu położyłam mu rekę na brzuchu, dzidzia go kopneła i mu przeszło Poza tym licytuję dzisiaj wózek, jak wygram aukcję to się pochwalę
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wygraną aukcję
|
#1226 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że masz już zamówiony wózek!a co do wyprawki to jak kupuję wszystko wcześniej,za dużo tego jest żeby póżniej wszystko naraz kupić,a poza tym z coraz większym brzuszkiem ciężko latać po sklepach![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za kciuki
![]() A wiecie że w Irlandii nie robią tego badania z glukozą na cukrzycę?? Zrobię je dopiero w Polsce w maju. Brak mi już słów jak oni tutaj te ciąże prowadzą...A później się dziwią że tyle dzieci chorych sie tutaj rodzi....
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to nie mam pojęcia czy będę miała takie badanie robione, musze sie zapytac połoznej na nastepnej wizycie
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
ivoncia16 ja ci powiem że mi tylko zostało kupić 10 pieluch tetrowych i pokrowiec na przewijak. Ja w ogóle nikogo nie słucham jak mówi że za wcześnie bo potem nikt za mnie z wielkim brzuchem chodzić nie będzie :/
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Ivoncia dla mnie miesiąc przed terminem to już za późno na latanie po sklepach i zakupy
Wtedy już planuję tą sprawę mieć zamkniętą i spokojnie czekać na dziecko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

muszę to zacząć praktykować 
Mi też zawsze poprawia nastrój takie małe spa dla siebie od razu czuje się ładniejsza 
Ja bym już chciała taki wiek, bo już w razie W dzieciaczek może przeżyć 

Zrobiły mi się też skrzydełka pomiędzy udami i jak nigdy ocieram nogi chodząc
Mam prawie 40 lat i bardzo dbałam o swoje ciało, które mogła mi pozazdrościć niejedna 20 latka
A tak z rad, to mogę podpowiedzieć, że ja się czuje od razu piękniejsza jak w kąpieli zrobie peeling całego ciała i wmasuje potem pachnący balsam, bo ciało wydaje się takie gładkie i cudowne w dotyku 
ale spokojnie rwanie nie boli

On uwielbia takie akcje gdzie może dochodzić swoich spraw lub z☠☠☠.ać za niekompetencje 

no zobaczymy ....... bede dzwoniła kolo 13 pytac o wyniki.