|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Później może minąć dłuższa chwila zanim będziesz miała na to czas.Mój gin mówił, że mogę farbować włosy obym tylko nie wdychała oparów i kazał ograniczyć farbowanie w I trymestrze, ale jak sam to ujął tak na wszelki wypadek
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Claudia jak dla mnie to można farbowąc
Ja w ciągu ciąży chyba 3 albo 4 razy farbowałam (z tym szamponami koloryzującymi do 28 myć no ale ja zawsze takich używam).
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Ja w 5 tyg ciąży, jak miałam wizytę u gina, to patrząc na mnie i moje farbowane na czarno włosy powiedział, że farbować spokojnie można i żebym nie wierzyła we wszystko co przeczytam na necie. Sama o farbowanie go nie pytałam. Więc mój gin twierdzi, ze farbować spokojnie można. Ja w ciąży farbowałam z 2 razy (myślałam ze będę normalnie czyli częściej) ale jakoś włosy mi słabo rosną i nie mam dużego problemu tym sposobem z odrostami. Teraz ufarbuję na święta, więc po porodzie przez jakiś czas będę mieć spokój.
|
#1204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sie dzieje dzisiaj! Karo z , POWODZENIA Kurcze 7 cm i zaczynasz odczuwac bole??? Moze jeste jedna z tych kobiet "stworzonych do rodzenia" Zycze Ci tego Meg, nie przejmuj sie, wiekszosc facetow nie zauwaza balaganu
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
W przypadku mojego TŻ ta teoria sprawdza się w 100%
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
No to sie od rana dzieje, srubokretka ma racje - pewnie przybedzie dzis bejbuskow
Kciuki za Alegnee, Karo_Z i Balbinke!Karolca i Claudia - wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin! A szczegolnie szybkiego i bezbolesnego rozpakowania Ja zmykam do CH na pieszko - zakupy i spacer w jednym
|
|
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Karo , tez tak chce 7 cm a tu dopiero zaczynasz odczuwac bole
za dalszy szybki rozwój akcji ))Ja zjadłam śniadanko, TZ na dzien dobry nazwał mnie słonikiem, wiem ze niby w żartach ,ale zdołowalo mnie to i poszlam sie umalowac, uczesac, obcielam i pomalowalam pazurki u stop i ide zaraz na spacer, tylko czekam az mi sie krem wchlonie w stopy, bo przez okres ciazy troche je zaniedbalam i sa przesuszone. TZ sie zaczal ze mnie nabijac, czy szykuje sie na porodówke i zaczal gadac ze na pewno bede najpiekniejsza na tej porodówce..
|
#1208 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte!
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Rowniez znam to z autopsji
![]() Ale ja sie nie przejmuje, ciesze sie tym bo wiem ze sa tacy faceci, ktorzy ciagle tylko marudza za brudno w domu, a sami oczywiscie palcem nie rusza
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
Bo już farba mi zeszła ostatni raz farbowałam w 4 miesiącu
musiałabym zarzucić sobie jakiś kolorek na szczęście ta farba nie śmierdzi wręcz pachnie ładnie :p muszę jakoś wyglądać powiedziałam sobie że się nie zaniedbam :-D a tz nie będzie się za mnie wstydzić :p bo nawet w dresach będę wyglądać sexy a ciągle mi dogryza :p dzisiaj mam powera ŻEBY COŚ ZE SOBĄ ZROBić =D
|
|
|
|
#1211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie, przeciez to zarty A najpiekniejsza bedziesz, zgodze sie ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia
Cytat:
Też mam znaczny odrost, ale porodówka i szpital to nie rewia mody i mam w nosie to, czy mam odrost czy nie Nie mam nic przeciwko farbowaniu włosów więc jeśli czujesz potrzebę, to farbuj się
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
termin mam na 28.04.2012
pomyliłam cyferki... Różnica z usg w 33 tc prawie 2 tygodnie w ogóle dzień dobry 100 lat dla solenizantek ide na kawe bo zaraz zejde tak mi się spać chce
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale sobie mieszankę zrobiłam jogurt ze zbożem śliwkowy 2 kiwi i to zostało przegryzione dwoma cukierkami Trufle
chyba nic mi po tej mieszance nie będzie---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Wczoraj wieczorem tak mi się przykro zrobiło bo Antoś oglądając bajki pomalował sobie ręce po same łokcie pisakami które nie są zmywalne i tż tak na niego nakrzyczał że aż mi sie chciało płakać. Bo on czasami jest taki surowy dla niego. Nie raz to jest potrzeba użycia podniesionego głosu ale wczoraj to przesadził. A dzisiaj rano się przepraszali nawzajem ale poszedł z takimi rękami brudnymi jakby wczoraj nie został w ogóle umyty
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
Chyba bedzie mi obojetne to jak bede wygladac na porodówce
ale co tam chłop rozumie![]() dzisiaj mialam jakies dziwne sny i boje sie gmerania jakimis narzedziami w mojej pochwie nie wiem jakies czyszczenie ,przebijanie pecherza plodowego, te masaze szyjki przeraza mnie to, boli mnie zwykle zalozenie wziernika a co dopiero jakies iwkesze ingerencje Chcialabym zeby wszystko sie samo robilo, nawet jesli ma bolec, ale zeby mi nikt tam nic nie robil![]() ja własnie zjadłam resztke ciasta od tesciowej, dziwne ,ale dobre na kruchym ciescie z budyniem i galaretka
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Karo_z trzymam kciuki
![]() Co do farbowania, to moja gin kazała nie farbować w pierwszym trymestrze, a to tylko ze względu na to, że organizm kobiety w ciąży może zareagować alergicznie nawet na sprawdzone farby i podawanie leków przeciwuczuleniowycj może być szkodliwe dla dziecka... potem już powiedziała, że spokojnie można farbować... No... a ja wysiedziałam się na izbie przyjęć od 8.... bo nie ma miejsc na patologii.... i w końcu moja gin stwierdziła, że jeśli nie ma rozwarcia i skurcze się wyciszyły, to mogę iść do domu. Na początku mówili z innym lekarzem, że na piątek mam się zgłosić, ale po badaniu stwierdzili, że dopiero za tydzień - chyba, że będę miała bolesne skurcze, bo to może oznaczać rozwarcie i akcję porodową, do której nie możemy dopuścić, bo mięśniak mógłby uszkodzić Maleńką No więc jestem w domu i mam odpoczywać.... powiem Wam, że jestem szczęśliwa, bo mam jeszcze kilka spraw do zamknięcia przed porodem, i teraz powinnam zdążyć.... |
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za aalgena również ![]() Nikii89 kciuki za wizyte Cytat:
(farbowałam też we wrześniu i w grudniu)---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- a mój zauważa każdy milimetr kurzu i dosłownie wszystko
|
||
|
|
|
#1219 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To dobrze,ze potoczylo sie po twojej mysli Musze wziac sie za sprzatanie,a nie mam weny,ale juz tak przekladam od dwoch dni,a przez nastepne kilka dni bede miec troche rzeczy do zalatwienia,troche spotkan towarzyskich,wiec wypada wziac sie w koncu za to.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda... mój potrafi czasem siedzieć w takim bałaganie, że szok
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
mój też twierdzi ze sama sobie utrudniam sprzatajac jak wcale syfu nie ma ale dla niego nigdy nie ma syfu w mieszkaniu ![]() to ja byłam robic pasemka u fryzjera ostatnio jakis tydzien temu neicały więc wydaje mi się Claudia ze spokojnie mozesz farbowac tymbardziej ze u fryzjera jest kumulacja wszelkich zapachów
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-03-20 o 11:40 |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
A mi właśnie zadzwonili z przychodni że doktora jutro nie będzie i miałam do wyboru wizyta w czwartek albo w poniedziałek wzięłam w czwartek bo do poniedziałku zawału bym dostała
I pani powiedziała że ktg będę miała robione
|
|
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to mu powiedziałam, że wyjścia to raczej nie mam ![]() W ogóle byłam wczoraj dowód wymienić i zostałam skrzyczana w urzędzie. Pani powiedziała, że musi przyjść potwierdzenie z Warszawy, że my ślub braliśmy więc jej się pytam czy nasz akt ślubu jest jakiś nieważny ... a ona na to że jej nie interesuje akt ślubu ona ma dostac potwierdzenie z Warszawy, że ten ślub się odbył (podkreślam,że w tym samym urzędzie i miejscu gdzie są śluby wydają dowody) - Pani kazała mi przyjść w czwartek. Wypełniłam druczki, zostawiłam jej i powiedziałam,że postaram się przyjść ... o ile nie urodzę ;p Nie rozumiem czasem tej biurokracji. I tak będę czekała miesiąc na dowód więc chciałam załatwić to jak najszybciej bo bez dowodu nigdzie nie uaktualnię swoich danych ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2012-03-20 o 11:55 |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.....
Wczoraj miałam zapracowany i taki słabszy nastrojowo dzień...ale juz jestem i spadam was dzielnie nadrobić
|
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Mam NEWSA od karo_z
" Piotruś ma 54 cm i 2950 g urodzil sie sn o 10:40 dostał 10 pkt od razu przyssał się ładnie jestesmy szczesliwi! "pozwoliłam sobie z całego serducha pogratulowac karo w smsie od wszystkich dziewczyn z forum ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- a swoją drogą duży chlopak z tego Piotrusia jak na ten tydzień bo z tego co kojarzę to na 11 kwietnia miała termin
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
claudia i karolca wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szybkich i bezbolesnych porodow oraz duzo radosci z macierzynstwa aalegna, karo_z i balbinka kciuki za szybkie rozwiazanie ![]() Czyzby ostatnie 3 rybki?? ![]() Za wszystkie, ktore chcialyby juz rodzic, rowniez kciukasy ![]() Mi sie dzis snilo, ze urodzilam 20., czyli dzisiaj. Nie mialam brzucha i cieszylam sie, ze dzidzia bedzie rybka, ale nie widzialam mojej kruszynki. A pozniej bylam zla bo zapomnialam powiedziec poloznej, zeby ja zmierzyli Ogolnie to zmeczona jestem tymi porodami... noc w noc cos mi sie sni zwiazanego z porodem, no ale jak sie ciagle o tym mysli to czego sie spodziewac...![]() Nowaken zapiekanka wyszla mi pierwsza klasa, nieskromnie stwierdzam No i najwazniejsze, ze maz byl zachwycony Dziekuje za pomoc
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje akurat pomyślałam sobie o Karo
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje !! |
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Później może minąć dłuższa chwila zanim będziesz miała na to czas.
i kazał ograniczyć farbowanie w I trymestrze, ale jak sam to ujął tak na wszelki wypadek

Kciuki za Alegnee, Karo_Z i Balbinke!
za dalszy szybki rozwój akcji

pomyliłam cyferki... Różnica z usg w 33 tc prawie 2 tygodnie
bo Antoś oglądając bajki pomalował sobie ręce po same łokcie pisakami które nie są zmywalne i tż tak na niego nakrzyczał że aż mi sie chciało płakać. Bo on czasami jest taki surowy dla niego.
No i najwazniejsze, ze maz byl zachwycony
Gratuluje !!