W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 12:19   #1201
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
oliweczko w tak zacnym celu to i ja bym sie cieszyla ze przybywa. O ktorej wizyta u gina??
14:30

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Nie wysilaj się, przecież nie dasz rady z gromadką dzieciaków na głowie - każdy (normalny) to przyzna . Trzeba teściową nauczyć że na nic te jej wymyki ze szpitalem
dokładnie Iustyna , nie wygłupiaj się z tymi przygotowaniami. Chyba wszyscy wiedzą o co chodzi z Twoja teściową

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:21   #1202
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To bardzo dużo! Ja robię ok. 15 tys. rocznie i zawsze uwaałam, że to sporo, a 30 tys. to mało kto robi. Oprócz kierowców tirów
Mój nie tirowiec a 3 dyszki spokojnie wyrabia rocznie...

Jeszcze tak sobie przypomniałam w kwestii płaszcza ochronnego nad dzieckiem - jak ja nie lubię jak jej ktoś coś na siłę do rączek wkłada, pod pyszczek podsadza - lubię jak ma wybór, jak sama łapki wyciąga i się gimnastykuje, nie lubię jak teściowa z lewej do prawej na siłę jej przekłada, ostro reaguję, może za ostro ale mam to gdzieś.
Ostatnio wieeelce stęskniona przyjechała do Zosi i zamiast się dzieckiem nacieszyć to niuchała co nowego mamy (puzzle piankowe wypatrzyła), wkurza mnie ta baba, nic a nic o pilnowaniu Zosi nie wspomina, Tż wkurzony i opiekunka będzie na bank, ale jakoś boję się za poszukiwania zabrać, choć już jedną mam poleconą...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:21   #1203
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziekuje za zyczenia dla Antka

I sto lat dla Dominika!

Monia ja sie nie zgodze z tym, co pisalas o zlobkach panstwowych. Moje dziewczyny chodzily do takiego i na szczescie nic o czym piszesz nie mialo miejsca. Dziewczyny chodzily czyste, nie zesikane, co wiecej panie tam regularnie wysadzaja dzieciaki na nocnik, co nam istotnie przyczynilo sie do odpieluchowania. Ja bylam zadowolona i dzieci tez, mam nadzieje, ze w swoim czasie Antek tez sie dostanie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:30   #1204
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hej
U nas choroby dalszy ciąg
Zdrówka

Patik, Marinka, nie zapomnę o Was jak wygram, na bank! Tylko grać zacząć muszę

W kwestii zjadanego łożyska - muszę mamę zapytać dlaczego krowie zabierała zawsze łożysko po porodzie "żeby nie zjadła"

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
nie obejrzę rozmów w toku :/ Kiedy jest powtórka?
[/COLOR]
Chyba na tvnplayer będzie można obejrzeć
Stary 2012-03-29, 12:31   #1205
iustyna1
Wtajemniczenie

nie, nie dziewczyny. tu nie chodzi o to, ze jej sie swiat nie chce robic, tylko o to, ze jak na swieta wyjdzie, to jej sie ten pobyt do dokumentacji do renty nie bedzie liczyl. a nie dostanie przepustki na swieta. w jej rozumowaniu wogole mnie i dzieciakow nie ma. tylko renta

tydzien juz jest w szpitalu a ja do niej nawet nie zadzwonilam tz dopiero wczoraj tez sie zawiodl na niej
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:37   #1206
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A jeśli możecie poklikajcie mi w baner ww podpisie
Co ile można klikać?
Pokazuj się częściej to i kliki będą Bo tak to się zapomina.
A miałam zapytac o tego Eucerina, co kiedyś klikałyśmy - fajne kosmetyki? Używałyście po wygranej?
Pamiętam że Patik coś narzekała że ją wypryszczyło..
Monia, Brunetka, Beatka - jak u Was wyszło?

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Schudlam 1,5 kg jeszcze - wiec w sumie 6,5
Ale Ci ta waga leci
Tak sobie pomyślałam, że przesrane ma ta Twoja teściowa, chce pomóc Wam a nie może, bo córeczka zaborcza, jak już ma czas (bo się tamta pogniewała) to u Was nie ma potrzeby - widać że chce, ale jakoś nie wychodzi...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
nie, nie dziewczyny. tu nie chodzi o to, ze jej sie swiat nie chce robic, tylko o to, ze jak na swieta wyjdzie, to jej sie ten pobyt do dokumentacji do renty nie bedzie liczyl. a nie dostanie przepustki na swieta. w jej rozumowaniu wogole mnie i dzieciakow nie ma. tylko renta

tydzien juz jest w szpitalu a ja do niej nawet nie zadzwonilam tz dopiero wczoraj tez sie zawiodl na niej
Tylko dziwne, że kolejny rok pobyt w szpitalu na świeta przypadł
Widać zasłużyła sobie na taką troskę z Waszej strony.
Stary 2012-03-29, 12:39   #1207
agni82
Zadomowienie

sWitam, pamietacie mnie jeszcze? kurzem obrastam.

W trakcie przeprowadzki jestesmy więc brak czasu. nie nawidze przeprowadzać się, a jak do tego dochodzi małe dziecko, to nie nawidze przeprowadzki jeszcze bradziej,

W parku piekna pogoda a ja ganiam z walizkami i torbami i z wózkiem ma sie rozumieć. rozpakowuję, pakuję, a mój T. dwie rundki po pracy zrobi i zadowolonyAch ci faceci...

mało tego pralka nam się popsuła i wylała, ale tak porządnie, że nas zalało. myślałam że litanię klątw będę kontynuowac przez 2 dni. i teraz ganiam do nowego mieszkania robic pranie.

w sobotę zaliczyłam kurs pierwszej pomocy i szczerze w czasach harcerskich byli bardziej wymagajacy. a tutaj to pikuś. i wiecie co prowadzący polecił zakupić? DEFIBRYLATOR (taki gadżet kosztuje 1000funtów).

poza tym Emil juz ładnie siedzi jeszcze ładniej je i nie chwlę więcej, bo potem wiecie jak to się kończy. powiem tylko że nawet się dziś wyspałam.

postaram się ponadrabiać trochę
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:45   #1208
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
sWitam, pamietacie mnie jeszcze? kurzem obrastam.

W trakcie przeprowadzki jestesmy więc brak czasu. nie nawidze przeprowadzać się, a jak do tego dochodzi małe dziecko, to nie nawidze przeprowadzki jeszcze bradziej,

W parku piekna pogoda a ja ganiam z walizkami i torbami i z wózkiem ma sie rozumieć. rozpakowuję, pakuję, a mój T. dwie rundki po pracy zrobi i zadowolonyAch ci faceci...

mało tego pralka nam się popsuła i wylała, ale tak porządnie, że nas zalało. myślałam że litanię klątw będę kontynuowac przez 2 dni. i teraz ganiam do nowego mieszkania robic pranie.

w sobotę zaliczyłam kurs pierwszej pomocy i szczerze w czasach harcerskich byli bardziej wymagajacy. a tutaj to pikuś. i wiecie co prowadzący polecił zakupić? DEFIBRYLATOR (taki gadżet kosztuje 1000funtów).

poza tym Emil juz ładnie siedzi jeszcze ładniej je i nie chwlę więcej, bo potem wiecie jak to się kończy. powiem tylko że nawet się dziś wyspałam.

postaram się ponadrabiać trochę
współczuję tej pralki
Zaglądaj częściej

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:46   #1209
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Co ile można klikać?
A miałam zapytac o tego Eucerina, co kiedyś klikałyśmy - fajne kosmetyki? Używałyście po wygranej?
Monia, Brunetka, Beatka - jak u Was wyszło?[COLOR="Silver"]
Wlasnie nie wiem ile razy mozna klikać, ale jak klikniesz drugi raz tpo pewnie ci coś napiszą
Kosmetyki yyy (sprzedałam) tylko ciiiiii, żeby się nikt nie dowiedział
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:51   #1210
zanka205
Zakorzenienie

można co 5 minut klikać
ja stosuję te kosmetyki Eucerin, całkiem dobre, ale krem pachnie jak... klej do tapet

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:01   #1211
mamad1
Zadomowienie

Wodaqua
Shira ja tez mojego przestaję chwalic, bo zaraz się psuje
Monia skąd Ty te linki bierzesz?

Cytat:
Nie mam pojęcia i chyba się z tego cieszę, bo się nie muszę stresować Ja wiem tylko tyle, że Tymek aktywnie ssie i łyka przez ok 45-50 minut na dobę
Liczysz? U nas też pewnie by się tyle nazbierało. W każdym razie za każdym razem rzuca się jakby to był jego pierwszy posiłek od tygodnia i te miny Co tam słoiczki (choć też zjada)

Brunetka zdrówka! (klikam)

Eveewe za kg na minusie! (miałąm Ci już dawno pisać, że inaczej sobie Ciebie wyobrażałąm)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 13:12   #1212
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziekuje za zyczenia dla Antka

I sto lat dla Dominika!

Monia ja sie nie zgodze z tym, co pisalas o zlobkach panstwowych. Moje dziewczyny chodzily do takiego i na szczescie nic o czym piszesz nie mialo miejsca. Dziewczyny chodzily czyste, nie zesikane, co wiecej panie tam regularnie wysadzaja dzieciaki na nocnik, co nam istotnie przyczynilo sie do odpieluchowania. Ja bylam zadowolona i dzieci tez, mam nadzieje, ze w swoim czasie Antek tez sie dostanie.
ja pisze na podstawie mojego miasta. widocznie panie maja tu troche prlowskie poczucie obowiazku (czy sie stoi czy sie lezy...). powiem ci ze i u mnie, w prywatnym wysadzaja na nocnik...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:14   #1213
wodaqua
Zadomowienie

Agni, Kochana! Tak myślałam, że dawno Cie tu nie było
Jak już się urządzicie to wstaw kilka fotek nowego gniazdka!
dla zdolnego Emila

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Wlasnie nie wiem ile razy mozna klikać, ale jak klikniesz drugi raz tpo pewnie ci coś napiszą
Kosmetyki yyy (sprzedałam) tylko ciiiiii, żeby się nikt nie dowiedział
Oj tam, one chyba z tych droższych...
Stary 2012-03-29, 13:14   #1214
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Co ile można klikać?
Monia, Brunetka, Beatka - jak u Was wyszło?[COLOR="Silver"]
poweim ci ze krem to nie jakas rewelacja, ale zel do mycia niezly, naprawde buzia mi sie nie swieci. mi cyklicznie (moze w czasie jak @ powinnam dostawac) wypryszcza twarz i mam ciagle tak samo, tego nie niweluje. ale plecy mam mniej okrościałe dzieki zelowi. chociaz teraz olejuje czesto twarz (robie tez maski czy 2x robilam kwasem migdalowym) i twarz mam ogolnie w lepszym stanie

Stary 2012-03-29, 13:15   #1215
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
można co 5 minut klikać
ja stosuję te kosmetyki Eucerin, całkiem dobre, ale krem pachnie jak... klej do tapet
Oj, zapomniałam, że i Tobie kilkałam... Może dobrze że nie są perfumowane te kosmetyki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 13:16   #1216
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Monia skąd Ty te linki bierzesz?
z interne(a)tu a szczerze - szukam głupot i potem drążę... potem dziwic sie ze wiem głupoty tylko

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-29 o 13:26
Stary 2012-03-29, 13:19   #1217
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
poweim ci ze krem to nie jakas rewelacja, ale zel do mycia niezly, naprawde buzia mi sie nie swieci. mi cyklicznie (moze w czasie jak @ powinnam dostawac) wypryszcza twarz i mam ciagle tak samo, tego nie niweluje. ale plecy mam mniej okrościałe dzieki zelowi. chociaz teraz olejuje czesto twarz (robie tez maski czy 2x robilam kwasem migdalowym) i twarz mam ogolnie w lepszym stanie
O widzisz, czyli opłacało się dołączyc do konkursu
A swoją drogą to ja mam podobną skórę, a w ciąży było już tak fajnie.... Myślałam, że na zawsze taka gładka i matowa zostanę...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
z interne(a)tu saczerze - szukam głupot i potem drążę... potem dziwic sie ze wiem głupoty tylko
O nie tylko głupoty, prawdziwa skarbnica wiedzy z Ciebie, pamiętam jak na początku mi imponowałaś wiedzą dzieciową
Stary 2012-03-29, 13:19   #1218
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A byłyście wreszcie u lekarza? No gorzej jak w te kolory się zmienia...
Na bank to te biszkopty, ale ja jakoś składem się w ogóle nie przejęłam, ba - nawet nie poczytałam, no co za matka ze mnie...
U lakarza we torek osłuchowo czysta, gardełko czyste. Dostała nasivin soft, hipertoniczna wode i vit.C.
Zamówielismy inhalator, wsłaśnie dziś przyszedł. Ide do lekarza jeszcze raz dzis na 16.

W nocy spi ładnie, smarujemy ja pulmoxem i pod nos maść majeronakowa, najgorzej z jedzeniem, bo Saren tylko butelkowa i nie może ssać z zatkanym nosem. Wystawiam ja w wózku na balkon i karmie na balkonie

Cytat:
carmela - moze byc na PW. kolezanka chce kupic buldoga francuskiego. powiedz mi wszystko o nich i jaka cena za rodowodowca (bo wiem ze taka forme pochwalasz, ja to przeforsuje dalej )
buldog napisze wieczorem prv.

Cytat:
Oliweczko u nas te małe chlebki można w piekarni zamówić po 1,5zł-2zł. Tylko wydrążyć je trzeba, więc roboty zero
Kocham żurek w chlebku

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:24   #1219
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
[
[/COLOR]
Oj tam, one chyba z tych droższych...
tak z tych droższych Ja nigdy nie używałam takich kosmetykow.

Ale za to prostownica zajmuje honorowe miejsce w łazience
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:36   #1220
Lili 83
Zakorzenienie

Czy będą jszcze otwierać Biedronki? Pampersy mi się kończą... Tzn Radkowi
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:37   #1221
Marina1
Zakorzenienie

I ja klikam Brunetko.

Ależ to moje dziecko rozdarte dziś. Położyłam go spać ( znaczy hardcorowo ululałam w wózku rzecz jasna ) i niby śpi od kilku minut.

A ja się zastanawiałam dziś co z Bridą.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:45   #1222
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

aaaaaaaaa to fusekle to skarpety a ja taka głupsia... i nie wiedzałom
człowiek uczy się przez całe życie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Shirka, już DAWNO miałam Cię zapytać-skad ty kochanie jesteś? Ze Śląska? czasem nawet nie rozumie, co Ty do Nas piszesz
hihih wybocz za gware

Cytat:
Aaaa i mam prośbę. Na 90% będę musiała robić święta u siebie, bo teściowa zostanie w szpitalu (nie to żeby chora, chodzi o to samo, co w zeszłym roku jak byłam w ciąży ) i teraz pytanie: co zazwyczaj robicie na święta? Na razie mam tylko:
- sałatka,
- jajka,
- żurek w chlebie,
- biała na ciepło
???????? i co dalej?
no my jeszcze pieczemy babkę cytrynową obowiązkowo i murzynka

Cytat:
C

:rorfl: A tak okrutna będziesz?
chciałam się zemścić na młodym za te upojną noc a jemu smakowało gadzina mi wyrosła na własnym cycku(no tego cyca nie była za dużo ale ciiiiiii)

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

złośliwa bestia z Ciebie

w poradni rehabilitacyjnej byliśmy. Ale chyba ok Potem się bardziej rozpiszę, teraz nie mam czasu

nie obejrzę rozmów w toku :/ Kiedy jest powtórka?

no jasne, że złośliwa jeszcze jak w końcu mam vaginę
boże przeczytałam kiedy parówka
za rehabilitację
Cytat:
Wodaqua
Shira ja tez mojego przestaję chwalic, bo zaraz się psuje
mój chyba jakiś popsuty od początku
Stary 2012-03-29, 13:50   #1223
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
I ja klikam Brunetko.

Ależ to moje dziecko rozdarte dziś. Położyłam go spać ( znaczy hardcorowo ululałam w wózku rzecz jasna ) i niby śpi od kilku minut.

A ja się zastanawiałam dziś co z Bridą.

może pogoda dzisiejsza Igorkowi nie służy wieje i ciśnienie szaleje u nas - mnie łeb od rana boli coś - zawsze jak tak piźd*i

oj znam to Twoje hardcorowe lulanie w wózku współczuje sąsiadom z dołu

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

ja też uzywam tych kosmetyków eucerin ale szału ni ma
żel fajny a krem taki sobie

wg mnie nie warte tej ceny - żel ok. 35zł krem prawie 50zł - ale że darowanemu koniowi.... to uzywam ale sama bym nie kupiła

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:53   #1224
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Ale Ci ta waga leci
Tak sobie pomyślałam, że przesrane ma ta Twoja teściowa, chce pomóc Wam a nie może, bo córeczka zaborcza, jak już ma czas (bo się tamta pogniewała) to u Was nie ma potrzeby - widać że chce, ale jakoś nie wychodzi...
co do wagi - wydaje mi sie malo
no tesciowa niby chce, ale corce sie nie umie sprzeciwic, synowi to co innego. No bo corka to fryzjerka, wiec nie zechce jej czesac na imprezy i wyjscia, to co ona zrobi a tak serio, poprostu sie jej boi, bo juz raz wnuczka na cale 3 tyg od niej odciela. A wie, ze ja tam ajkos dam rade i juz, to co sie bedzie jej stawiala.

Cytat:

Eveewe za kg na minusie! (miałąm Ci już dawno pisać, że inaczej sobie Ciebie wyobrażałąm)
ha ha ha a jak?? nic pieknego ze mnie - stara i gruba. a ty lepiej napisz mi na FB swoj nick bo tylko stronczka i brunetke znam po imieniu i nazwisku.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:57   #1225
brumek
Zakorzenienie

Pomyłam wszystkie okna i padam na twarz I żaluzje, a to dla mnie najgorsza tortura na świecie
I powiem Wam, że mycie okien z niemowlakiem, który nie sypia w dzień, wcale nie jest tak proste, jakby się wydawało

Ale i tak jestem mu niezmiernie wdzięczna, serio! Kilka godzin w sumie mi to zajęło, a on leży koło mnie na podłodze, w tym pokoju, w którym aktualnie jestem, i się bawi

Ufff, a teraz karmienie
Stary 2012-03-29, 13:58   #1226
Lili 83
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam Oliweczka u gina

Radek śpi, idę co porobię.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:02   #1227
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

u Nas jak u większości katar
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:02   #1228
isiaok
Rozeznanie

Witamy się i my
dla Big bad johna i dla Antonio-zaległe..i dla Dominika!
Sto lat!

Ja chora jeszcze bardziej...już drugi dzień nie spacerujemy-wiatrzysko straszne dzisiaj na szczescie pół dnia tż siedział z Ewcia a ja zaaplikowałam wszystko co było w aptece i wygrzalam sie w łóżkumiejmy nadzieje-przejdzie...

Telepatycznie łącze się w bólu z chorowitkami! Niech sie w końcu ta pogoda ustabilizuje!

Kciuki za Oliweczke bo cyba jest właśnie w trakcie wizyty!
iustynateż właśnie wymyślam menu-te jajka, które polecała brumek-są naprawde pyszne, niedawno polecała je Gesslerowa na fejsie
ja jeszcze upieke schab ze śliwka w środku a na zewnatrz cieńkie plastry boczku
więcej nie pamietam...
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:30   #1229
patik87
Zakorzenienie

Ogarnęłam się co nieco i kończę:

Kajool już się przestaraszyłam że w szpitalu byłaś. Fala u Was poszła z jelitówką dobrze, że Szymek na rota szczepiony. Doszła przesyłka? wysłałam priorytetem..

Brumek zdolna bestia z Ciebie mi zostało 2 okna do umycia, w sumie w całym domu mam 4 ( po jednym w każdym pokoju) więc żaden wysiłek
Byłaś u neurologa? co nic nie piszesz?

Dominik buziaki od ciotki

Oliweczko pewnie już po wizycie, ale kciuki trzymałam Pamiętał Cię gin z ostatniej ciąży? ( głupie pytanie)

Iustyna kupiłam w5 z lidla -coś tam zmył kabinę, ale ja to na szybko robiłam, nie przyłożyłam się. Nie wiedziałam który wziąć, ten różowy wzięłam, do łazienek był żółty- może ten powinnam? Plus za to że nie śmierdzi

Marina na tż.

Wodaqua
no wypryszczyło mnie na poczatku, chyba z cery musiały powyłazić wszystkie syfy, teraz jest ok. Tzn ja zawsze miałam tendencję do zaskórników. Fajny, bo twarz się nie świeci. Kremu nie używałam, kończę jakiś z loreala.
Ale sama za tą kasę bym nie kupiła tego eucerinu.

Byłam dzisiaj w mieście na ciuchach. Tż co pół godz dzwonił i kazał wracać mało kupiłam, nic nie załatwiłam. Wszystko w biegu.
Na poprawę humoru sobie torebkę, portfel i japonki na lato, parę sukienek dla Sary i 2 bluzki/ 2 spodnie. Mogłabym tam ( w szmateksie) noc i dzień przesiedzieć. Już zapomniałam jak tam fajnie

Isia zdrówka dla Ciebie.

Sara od kataru ma już podrażnioną śluzówkę, gluty z krwią Na szczęście jakby lepiej...
Stary 2012-03-29, 14:34   #1230
Bartessa
BAN stały

Hej kochane, ja drukuje z telefonu, zostalam bezczelnie pozbawiona internetu przez przez ekipe remontujaca. Od tygodnia jestesmy na swoim, i szykujemy sobie sypialnie. Kuchnie mamy juz przaktycznie zrobiona, brakuje kilku drobiazgow typu roletyy, i okap. Zamowilismy w sklepie i przywiezli caly wygnieciony. Karol przechodzi sam siebie, jestmasakrycznie duzo do zrobienia a on nie chce dac sie zostawic mawet na minutke. Moment i drze sie ze az gardlo zdziera, biedny ciezko mu sie przystosowac do nowego miejsca. Teraz jestem juz przy babci i opieka nad nia nie stwarza mi wiekszych problemow, zeby tylko chciala jeszcze jesc, dzis np zjadla mala miseczke budyniu i wszystko.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości