|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Jeszcze tak sobie przypomniałam w kwestii płaszcza ochronnego nad dzieckiem - jak ja nie lubię jak jej ktoś coś na siłę do rączek wkłada, pod pyszczek podsadza - lubię jak ma wybór, jak sama łapki wyciąga i się gimnastykuje, nie lubię jak teściowa z lewej do prawej na siłę jej przekłada, ostro reaguję, może za ostro ale mam to gdzieś. Ostatnio wieeelce stęskniona przyjechała do Zosi i zamiast się dzieckiem nacieszyć to niuchała co nowego mamy (puzzle piankowe wypatrzyła), wkurza mnie ta baba, nic a nic o pilnowaniu Zosi nie wspomina, Tż wkurzony i opiekunka będzie na bank, ale jakoś boję się za poszukiwania zabrać, choć już jedną mam poleconą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za zyczenia dla Antka
![]() I sto lat dla Dominika! Monia ja sie nie zgodze z tym, co pisalas o zlobkach panstwowych. Moje dziewczyny chodzily do takiego i na szczescie nic o czym piszesz nie mialo miejsca. Dziewczyny chodzily czyste, nie zesikane, co wiecej panie tam regularnie wysadzaja dzieciaki na nocnik, co nam istotnie przyczynilo sie do odpieluchowania. Ja bylam zadowolona i dzieci tez, mam nadzieje, ze w swoim czasie Antek tez sie dostanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
Zdrówka
![]() Patik, Marinka, nie zapomnę o Was jak wygram, na bank! Tylko grać zacząć muszę ![]() W kwestii zjadanego łożyska - muszę mamę zapytać dlaczego krowie zabierała zawsze łożysko po porodzie "żeby nie zjadła" ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Chyba na tvnplayer będzie można obejrzeć |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Wtajemniczenie
|
nie, nie dziewczyny. tu nie chodzi o to, ze jej sie swiat nie chce robic, tylko o to, ze jak na swieta wyjdzie, to jej sie ten pobyt do dokumentacji do renty nie bedzie liczyl. a nie dostanie przepustki na swieta. w jej rozumowaniu wogole mnie i dzieciakow nie ma. tylko renta
![]() tydzien juz jest w szpitalu a ja do niej nawet nie zadzwonilam ![]() ![]()
![]() |
#1206 | |
Zadomowienie
|
Co ile można klikać?
Pokazuj się częściej to i kliki będą ![]() A miałam zapytac o tego Eucerina, co kiedyś klikałyśmy - fajne kosmetyki? Używałyście po wygranej? Pamiętam że Patik coś narzekała że ją wypryszczyło.. Monia, Brunetka, Beatka - jak u Was wyszło? ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Ale Ci ta waga leci ![]() Tak sobie pomyślałam, że przesrane ma ta Twoja teściowa, chce pomóc Wam a nie może, bo córeczka zaborcza, jak już ma czas (bo się tamta pogniewała) to u Was nie ma potrzeby - widać że chce, ale jakoś nie wychodzi... ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Widać zasłużyła sobie na taką troskę z Waszej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zadomowienie
|
sWitam, pamietacie mnie jeszcze? kurzem obrastam.
![]() W trakcie przeprowadzki jestesmy więc brak czasu. nie nawidze przeprowadzać się, a jak do tego dochodzi małe dziecko, to nie nawidze przeprowadzki jeszcze bradziej, W parku piekna pogoda a ja ganiam z walizkami i torbami i z wózkiem ma sie rozumieć ![]() ![]() mało tego pralka nam się popsuła i wylała, ale tak porządnie, że nas zalało. ![]() ![]() ![]() w sobotę zaliczyłam kurs pierwszej pomocy i szczerze w czasach harcerskich byli bardziej wymagajacy. a tutaj to pikuś. i wiecie co prowadzący polecił zakupić? DEFIBRYLATOR ![]() poza tym Emil juz ładnie siedzi jeszcze ładniej je i nie chwlę więcej, bo potem wiecie jak to się kończy. powiem tylko że nawet się dziś wyspałam. ![]() postaram się ponadrabiać trochę |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaglądaj częściej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kosmetyki yyy (sprzedałam) tylko ciiiiii, żeby się nikt nie dowiedział ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
można co 5 minut klikać
ja stosuję te kosmetyki Eucerin, całkiem dobre, ale krem pachnie jak... klej do tapet ![]()
#1211 | |
Zadomowienie
|
Wodaqua
![]() Shira ja tez mojego przestaję chwalic, bo zaraz się psuje ![]() Monia skąd Ty te linki bierzesz? Cytat:
Brunetka zdrówka! (klikam) Eveewe ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Agni, Kochana! Tak myślałam, że dawno Cie tu nie było
![]() ![]() Jak już się urządzicie to wstaw kilka fotek nowego gniazdka! ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Oj tam, one chyba z tych droższych... |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
z interne(a)tu
![]() ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-29 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą to ja mam podobną skórę, a w ciąży było już tak fajnie.... Myślałam, że na zawsze taka gładka i matowa zostanę... ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówielismy inhalator, wsłaśnie dziś przyszedł. Ide do lekarza jeszcze raz dzis na 16. W nocy spi ładnie, smarujemy ja pulmoxem i pod nos maść majeronakowa, najgorzej z jedzeniem, bo Saren tylko butelkowa i nie może ssać z zatkanym nosem. Wystawiam ja w wózku na balkon i karmie na balkonie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Czy będą jszcze otwierać Biedronki? Pampersy mi się kończą... Tzn Radkowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
I ja klikam Brunetko.
Ależ to moje dziecko rozdarte dziś. Położyłam go spać ( znaczy hardcorowo ululałam w wózku rzecz jasna ) i niby śpi od kilku minut. A ja się zastanawiałam dziś co z Bridą.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |||
Zadomowienie
|
człowiek uczy się przez całe życie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
chciałam się zemścić na młodym za te upojną noc a jemu smakowało ![]() ![]() ![]() Cytat:
no jasne, że złośliwa jeszcze jak w końcu mam vaginę ![]() boże przeczytałam kiedy parówka ![]() ![]() mój chyba jakiś popsuty od początku ![]()
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może pogoda dzisiejsza Igorkowi nie służy ![]() ![]() oj znam to Twoje hardcorowe lulanie w wózku ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- ja też uzywam tych kosmetyków eucerin ale szału ni ma ![]() żel fajny a krem taki sobie wg mnie nie warte tej ceny - żel ok. 35zł krem prawie 50zł - ale że darowanemu koniowi.... to uzywam ale sama bym nie kupiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tesciowa niby chce, ale corce sie nie umie sprzeciwic, synowi to co innego. No bo corka to fryzjerka, wiec nie zechce jej czesac na imprezy i wyjscia, to co ona zrobi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Pomyłam wszystkie okna i padam na twarz
![]() ![]() I powiem Wam, że mycie okien z niemowlakiem, który nie sypia w dzień, wcale nie jest tak proste, jakby się wydawało ![]() Ale i tak jestem mu niezmiernie wdzięczna, serio! Kilka godzin w sumie mi to zajęło, a on leży koło mnie na podłodze, w tym pokoju, w którym aktualnie jestem, i się bawi ![]() Ufff, a teraz karmienie ![]()
#1226 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Oliweczka u gina
![]() Radek śpi, idę co porobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
u Nas jak u większości katar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
Witamy się i my
![]() dla Big bad johna ![]() ![]() ![]() Sto lat! Ja chora jeszcze bardziej...już drugi dzień nie spacerujemy-wiatrzysko straszne ![]() ![]() Telepatycznie łącze się w bólu z chorowitkami! Niech sie w końcu ta pogoda ustabilizuje! Kciuki za Oliweczke bo cyba jest właśnie w trakcie wizyty! ![]() iustynateż właśnie wymyślam menu-te jajka, które polecała brumek-są naprawde pyszne, niedawno polecała je Gesslerowa na fejsie ![]() ja jeszcze upieke schab ze śliwka w środku a na zewnatrz cieńkie plastry boczku ![]() więcej nie pamietam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam się co nieco i kończę:
Kajool już się przestaraszyłam że w szpitalu byłaś. Fala u Was poszła z jelitówką ![]() ![]() Brumek zdolna bestia z Ciebie ![]() ![]() Byłaś u neurologa? co nic nie piszesz? Dominik buziaki od ciotki ![]() Oliweczko pewnie już po wizycie, ale kciuki trzymałam ![]() Iustyna kupiłam w5 z lidla -coś tam zmył kabinę, ale ja to na szybko robiłam, nie przyłożyłam się. Nie wiedziałam który wziąć, ten różowy wzięłam, do łazienek był żółty- może ten powinnam? Plus za to że nie śmierdzi ![]() Marina ![]() Wodaqua no wypryszczyło mnie na poczatku, chyba z cery musiały powyłazić wszystkie syfy, teraz jest ok. Tzn ja zawsze miałam tendencję do zaskórników. Fajny, bo twarz się nie świeci. Kremu nie używałam, kończę jakiś z loreala. Ale sama za tą kasę bym nie kupiła tego eucerinu. Byłam dzisiaj w mieście na ciuchach. Tż co pół godz dzwonił i kazał wracać ![]() Na poprawę humoru sobie torebkę, portfel i japonki na lato, parę sukienek dla Sary i 2 bluzki/ 2 spodnie. Mogłabym tam ( w szmateksie) noc i dzień przesiedzieć. Już zapomniałam jak tam fajnie ![]() Isia zdrówka dla Ciebie. Sara od kataru ma już podrażnioną śluzówkę, gluty z krwią ![]()
#1230 |
BAN stały
|
Hej kochane, ja drukuje z telefonu, zostalam bezczelnie pozbawiona internetu przez przez ekipe remontujaca. Od tygodnia jestesmy na swoim, i szykujemy sobie sypialnie. Kuchnie mamy juz przaktycznie zrobiona, brakuje kilku drobiazgow typu roletyy, i okap. Zamowilismy w sklepie i przywiezli caly wygnieciony. Karol przechodzi sam siebie, jestmasakrycznie duzo do zrobienia a on nie chce dac sie zostawic mawet na minutke. Moment i drze sie ze az gardlo zdziera, biedny ciezko mu sie przystosowac do nowego miejsca. Teraz jestem juz przy babci i opieka nad nia nie stwarza mi wiekszych problemow, zeby tylko chciala jeszcze jesc, dzis np zjadla mala miseczke budyniu i wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.