|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Okej dziewczyny, dziękuję za rady, wcześniej nie mierzyłam w ten sposób temperatury, więc byłam najwidoczniej ciemna w tej sprawie.
Dzięki, poinformuję o wynikach testu
|
|
#1202 |
|
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny
![]() pisze do Was bo potrzebuje chyba bardziej się wygadac niż pomocy , bo wiem ze wynik zależy od testu(czekam do dnia spodziewanej miesiączki) , ale na czym mi najbardziej zależy na objawach w pierwszych 2 tyg po zapłodnieniu. Kochałam sie z moim partnerem on skonczył we mnie , po 4 dniach miałam powiększone piersi, ból brzucha na nastepny dzień zaczełam czuć straszny ból pleców razem z bólem brzucha i pojawiło sie lekkie plamienie myslalam ze to moze owulacja ale nigdy w zyciu nie zdarzyło mi sie takie cos, do tego jestem strasznie senna i zmeczona a dzis mam dziwne uczucie w przełyku jakby mnie piekło. Może to moja psychika płata mi figle , ale potrzebuje waszej opinii na ten temat. ![]() z góry dziękuje
|
|
|
|
#1203 |
|
Przyczajenie
|
pomocy . :(
Jaka jest najlepsza antykoncepcja dla nastolatek ? jak mam powiedzieć mamie że nie jestem dziewicą i że chce iść do ginekologa ?
Hej mam takie pytanie czy jesli 30 czerwca kochałam się z chłopakiem , był to nas pierwszy raz . 20 czerwca miałam miesiączkę on nie doszedł zabezpieczyliśmy się prezerwatywą , cykl mam co 28-35 dni dzisiaj jest 15 lipca i od kilku dni boli mnie podbrzusze i brzuch . kochaliśmy się 30 , 1 i 3 czy jest szansa że mogłam zajść w ciąży . Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze i jajniki ? POmocy |
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli kochałaś się bez zabezpieczenia to ryzyko ciąży istnieje. 14 dni od stosunku zrób test. Btw objawy ciąży nie przychodzą po 4 dniach
|
|
|
|
#1205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1206 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skoro zabezpieczenie było, to skąd ciąża? Z powietrza? |
|||
|
|
|
#1207 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje za odpowiedz , zapomnialam dodac ze staramy sie o dziecko i współżyje bez zabezpieczenia.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Przyczajenie
|
pomocy . :( LIcze na szybkie odpowiedzi .
Witam o tuż jaka jest najlepsza antykoncepcja dla nastolatek ?
jak mam powiedzieć mamie że nie jestem dziewicą i że chce iść do ginekologa ? I czy mogę być w ciąży gdyż czy jesli 30 czerwca kochałam się z chłopakiem , był to nas pierwszy raz . 20 czerwca miałam miesiączkę on nie doszedł zabezpieczyliśmy się prezerwatywą , cykl mam co 28-35 dni dzisiaj jest 16 lipca i od kilku dni boli mnie podbrzusze i brzuch . kochaliśmy się 30czerwca , 1 i 3 lipca czy jest szansa że mogłam zajść w ciąży . Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze i jajniki ? Pomocy licze na szybkie odpowiedzi ; x Z Góry dziękuję |
|
|
|
#1209 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: pomocy . :( LIcze na szybkie odpowiedzi .
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie.
Cytat:
|
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
Raczej w ciąży nie będziesz. Antykoncepcję wybiera się indywidualnie, tak aby była dla Ciebie najwygodniejsza.
|
#1211 |
|
Przyczajenie
|
Antykoncepje musisz sama wybrać, nie wiemy co jest dla Ciebie odpowiednie. Co do ciąży to tak jak juz zostało wspomniane zrób test.
A ile masz lat jesli można widzieć, bo być może nie musisz iść z mama do lekarza i nie będziesz musiała wspominac nic o dziwictwie jeżeli wolisz nie ruszać tego tematu. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
objawy pewnie sobie wmawiasz i ze stresu masz te bóle. poza tym jest 2 tygodnie od stosunku a to stanowczo za szybko, abyś miała jakiekolwiek objawy ciążowe!!!!!! jak się boisz zrób test i ci nerwy przejdą i idź do ginekologa i niech Ci doradzi jaki sposób zabezpieczenia jest najlepszy dla Ciebie. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-07-16 o 12:26 |
|
|
|
|
#1213 |
|
Przyczajenie
|
zrobiłam test dzisiaj rano nadczo , wyszedł negatywny . Ale jeśli pobolewa mnie brzuch i jajniki co to może znaczyć ? czasami bolą mnie piersi
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo z tego stresu i nerwów takie objawy masz. dziewczyny, które chcą bardzo mieć dziecko, często sobie wmawiają objawy i odczuwają bóle piersi, jajników itp. może u Ciebie było podobnie |
|
|
|
|
#1215 |
|
Przyczajenie
|
właśnie chodzi o to że jestem za młoda na dziecko mam 17 lat .. I się zastanawiam czy mogłam zajść okres mam co 31 , 33 , 35 dni zależy i nie wiem jak wyliczyć jak bd mieć teraz , boje się że mogę być pobolewają mnie jajniki i podbrzusze i piersi czasami . Czego mogą być to objawy ?
|
|
|
|
#1216 |
|
Konto usunięte
|
Jasny szlag, przecież już o to pytałaś w wątku ogólnym, po co osobny wątek? I tam dostałaś odpowiedzi.
|
|
|
|
#1217 |
|
Przyczajenie
|
daj mi link do tego bo niemogłam znalesc
|
|
|
|
#1218 |
|
Przyczajenie
|
czesc, nie myslalam ze tu napisze ale coraz bardziej sie obawiam.. wiec cykle mam kolo 34 dni nieregularne.. ostatnia miesiaczke mialam 18 czerwca. z tz kochalismy sie 29 czerwca z prezerwatywa lecz pekla ale on nie doszedl. Po stosunku zauwazyl ze pekla, nastepnie 7 lipca bez zabezpieczenia, tez nie doszedl we mnie.. Nie obserwuje swojego cyklu dokladnie ale z tych kalkulatorow internetowych wychodzi ze tego 7 lipca moglabyc owu.. dziwnie sie czuje, w piatek bolal mnie brzuch i wieczorem na wkladce byla malutka ilosc krwi, tak mi sie wydaje ze to krew. Pobolewa mnie do tej pory brzuch cycki sa twarde jak kamienie, bola okropnie. z poczatku same sutki teraz cale.. mam wrazenie ze senna jestem, i czuje bardziej zapachy.. nie wiem czy mi sie to nie wkreca. W piatek chce isc na beta hcg.. ale czy jest to mozliwe ze bez finiszu mogloby dojsc do zaplodnienia? co Wy o tym myslicie?
|
|
|
|
#1219 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście, że jest możliwe. Preejakulat też plemniki zawiera.
|
|
|
|
#1220 |
|
Konto usunięte
|
Na górze strony, wysil się odrobinę.
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1222 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
A kalkulatorek jest tak skuteczny jak wróżenie z fusów Cytat:
|
|
#1223 |
|
Konto usunięte
|
Te kalkulatory internetowe trochę mi przypominają internetowe testy ciążowe- odpowiadasz na pytania, a na koniec musisz wysłać smsa za 30 zł żeby się dowiedzieć, że 5/10 jesteś w ciąży
To już taniej i przynajmniej w miarę pewnie wyjdzie kupić normalny test
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak myślicie?
Jest wątek zbiorczy służący właśnie do tego "wróżenia" czy dana Wizażanka nie jest w ciąży, czy jeszcze oprócz tego co drugi watek na pod forum ginekologia musi zawierać to pytanie?
Przecież teraz testy są, nie dość, ze w aptekach to w drogeriach i w marketach nawet widziałam, nie łatwiej sprawdzić zamiast się stresować?
|
#1225 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wydaje mi sie , że chcą sie wygadać a nóz widelec ktos mial podobna sytuacje i wie o co chodzi. Testy owszem sa i jak bedzie potrzeba to sie skorzysta. Chyba po to ktos zalozyl ten watek aby dziewczyny pisaly o swoich problemach bo może ktoś pomoże i "wysłucha". |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
i po kij zakładasz kolejny identyczny wątek?
znów przenoszę.
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciwko zbiorczemu nie mam nic przeciwko, a jak sama widzisz wątek został do niego dołączony wiec i moderatorki się ze mną zgadzają.
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest ściemazrób test, ale objawy jakie opisujesz są bardziej okresowe niż ciążowe;-)
Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. ![]() Edytowane przez karola991 Czas edycji: 2012-07-16 o 19:53 |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
ale to była ironia
bo było napisane "nadczo" a mówi się "na czczo"
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

To już taniej i przynajmniej w miarę pewnie wyjdzie kupić normalny test