|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||||||||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze kiedys sie to odmieni i gdy bedzie starsza bedziesz miala troszke czasu dla siebie.U mnie tak bylo. Cytat:
Jolka ja karmilam 9 miesiecy i po karmieniu cycki mi nie zostaly niestety ![]() Nie martw sie,podjelas decyzje,nie ty jedna karmisz mm. Ale zauwazylam,ze jak zmienilas mleko to ciagle piszesz,ze cos tam sie dzieje nie tak.Moze warto wrocic do tego mleka,ktore na poczatku uzywalas,skoro po nim nic nie bylo? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niepotrzebnie sie wylezalas w tym szpitalu. A u mnie na odwrot,jak mowie ze mam straszne bole,ze po nocach nie spie,utrudniaja mi funkcjonowanie,to slysze,ze to jest normalne. Cytat:
Gratulacje!! ![]() I kolejna mnie wyprzedzila ![]()
![]() |
#1202 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Niki gratulacje!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
hihihi, no i nie zdążyłam
![]() gratulacje Nikki ![]() ![]() Desia się wystraszyłam ![]() Lena na to badanie jedziemy 16.05 na 12.30 , wyczytałam ,że po tym może boleć głowa ![]() ![]() Evvcia super,ze to badanie przesiewowe jednak w porządku , kamień z serca Zamontowałam karuzelę Kajuni ( tak to cały czas miałam tylko panel z muzyczką, bo samą uwielbiam sobie puszczac do spania) i Mała bardzo zainteresowana , ogląda ogląda i zasypia. Wczoraj odebrałam wyniki cytologicznego badania mojego i mam do brania Albothyl , do tego smaruje się maściami na te moje sprawy , normalnie trochę mam dosyć tych przygód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natkulec super, że termin chrzcin już ustalony...oby ciepło się zrobiło do tego czasu ![]() Konia u mnie tez jedno becikowe - gmina bidna a w gminie obok już 2 dają...ech.... Asika powolutku córci się pory ustabilizują i wrócisz na pełen etat na wątek ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziś szczepiące ![]() Mała ja pneumo szczepię właśnie po 6 m-cu.. Desia super, że wszystko super w brzuszku i Mała ma się dobrze ![]() Karolca kopniaki dla szefa na rozpęd ![]() Alamig szkoda, ze należałaś się tam bez sensu...a teraz to już w każdej chwili możesz wrócić ![]() ![]() Nikki gratulacje!!! Oskarek spory ![]() Aguśka synki takie podobne że szok..bez podpisów zdjęć jak dla mnie praktycznie nie do odróznienia ![]() U mnie nadal cisza...0 jakichkolwiek oznak...lecę na spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nikki GRATULACJE! ![]() lenka mnie uczono, aby piersia karmic na zadanie, ale min.8 a max.20 razy dziennie i max.co 3 godziny od rozpoczecia ostatniego karmienia. Czasem to tak wychodzi ze sie karmi prawie caly czas- w moim przypadku tak jest. Piersia nie da sie przekarmic dziecka, jesli zje za duzo to zrobi kupke, uleje lub zwymiotuje :/ W kazdym razie niczym zlym to nie grozi. Lenka dobrze ze starasz sie przystawiac do piersi, to wazne aby corcia sie nie odzywaczila, butelka zakloca jednak odruch ssania. Ja przez dwa dni na poczatku karmilam tylko odciaganym swoim z butelki, ale po 2 dniach jakie bylo moje zdziwienie gdy corcia plula moim cyckiem ![]() Mam nadzieje, ze twoja corcia nie zapomni twojej piersi ![]() Dziewczyny czytalam was wczoraj i zdziwilo mnie, ze niektore wasze dzieciaczki robia tak malo kup. Emigra chyba Ty pisalas, ze Twoja Julka jedna na dzien? Po mm dzieci tak malo robia? Bo moja corcia po moim mleku robi dopuszczalne maximum 10-12 dziennie ![]() Ja znow mialam nocke w miare przespana, a teraz corcia spi dalej w naszym lozku, juz ponad godzine ![]() ![]() A dla sciemy, kolo niej lezy moja koszula nocna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozatym mam zapalenie stawow ledwo chodze myslalam ze mi przejdzie ale zaczelo sie od bioder a teraz mam zaatakowane kolana i kostki i czuje ze zaczynaja mnie bolec dłonie. Jutro do reumatologa ide boje sie ze bez lekow sie nie obejdzie ![]() W dodatku z malym jezdze po lekarzach tlumacza ze dlatego ze to wczesniak i ze z ciazy zagrozonej wiec tyle tych badan . jeszcze czeka nas rehabilitant, logopeda,psychiatra i neurolog strasznie mnie to stresuje bo boje sie ze powiedza mi ze cos nie tak ![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Rybka, tak, na mm dzieci robia mniej kupek
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisalam wam wczesniej ze ide z malym na szczepienie, ale edytowalam, bo nie zaszczepilismy, dlatego ze dalam plamy i nie wiem jak ja to obliczylam, ale Szymon konczy jutro 6 tygodni no a ja nie wiem jak ja to liczylam i sie umowilam na dzis na szczepienia jak glupia
![]() To wszystko chyba z przemeczenia i z zakrecenia... Wprawdzie mozna bylo go juz zaszczepic, ale pielegniarka doradzila ze lepiej 8 tydzien niz 6 i mamy przyjsc na szczepienie za 2 tyg. Wiec jestem na siebie zla, bo niepotrzebnie jechalismy, chociaz przy okazji jak juz tam bylismy to zwazylismy małego i wiecie co nie wierze, ale przybral przez 2 tygodnie 750 gram i wazy majac 6tygodni az 5185 gr. No ale to tak żarłoczek (po tatusiu i mamusi chyba) ze nie ma co sie dziwic. No i poprosilismy jeszcze zeby nam go zmierzono i tez nie wierze bo mierzy az 67 cm (niemozliwe zeby urosl przez 6 tygodni od urodzenia az 11 cm ![]() Musieli go po porodzie zle zmierzyc. A Szymon wogole jest bardzo dlugi, nosi ubranka po Filipku w wieku miesiaca takie ubranka ktore Filip nosil majac 3 m-ce. No BYCZYSKO mi sie urodzilo ![]() ![]() Na niego juz wiele ubranek 62 nie pasuje ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-18 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Gang Iren
|
Rybka ale ten max karmien (20 razy) to hardcore normalnie
![]() Chociaz jak tak pomysle,to ja tego nie liczylam,ale Wiki na poczatku pewnie jadla z 15 razy na dobe. A co do kupek to widzisz jak roznie.Monia karmi piersia i jej malutka chyba 5 dni nie robila kupki i nic jej nie bylo.W calosci strawila mleczko.Jaka oszczednosc na pieluchach ![]() Moja Wiki tez byla osrusek,tak jak twoja maluda ![]()
#1210 |
Zakorzenienie
|
Aguska to rzeczywiscie byczek maly
![]() ![]() Madziara wspolczuje tych stresow z lekarzami - oby z maluszkiem bylo wszystko super ![]() Desia, moze nie dotrzymasz do 27 ![]() Konia, piszac 'przygod' masz na mysli hemoroidy? Mi wyszly wieksze i nie wiem co robic, a taka madra jestem ze gina wczoraj nie spytalam co z tym ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ladnie rosnie twoj Szymonek.I super sie pewnie czujesz,ze tak przybiera na twoim mleczku ![]() O kurcze rozmiar 68,wow!Ale w koncu chlopiec,moze bedzie koszykarzem? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Desia super wieści
![]() Lenka ja karmie co 3 godziny, no chyba ze spi,ja Ja delikatnie ograniczam, bo mimo ze moze wymiotem usunełaby nadmiar pokarmu to ja dziekuje za takie atrakcje, boje sie ze sie zachłyśnie itd.pozona tym jak nie jest przejedzona to brzuszek mniej boli, ja sobie tak mysle, ze jak ja bym była objedzona ( znany stan dla mnie ![]() Ale jak widzisz każde dziecko jest inne i każda mama jakoś inaczej sobie radzi, musisz popróbowac róznych metod i po jakimś czasie dojdziecie do perfekcji , nie zniechęcej się w razie niepowodzeń ,bo początki jak widać zawsze są ciężkie, ale jak już się to przejdzie to jest miód malina ![]() Kajunia Twoja to śpioszek ,więc pewnie będziesz musiała Ją wybudzać , myślę że rady Aguśki są dobre, bo tez ma na koncie Śpioszka jednego ![]() Ktoś pytał o pneumokoki, my też szczepimy po 6 miesiącu, jedna dawka mniej wtedy jest, my robimy tak dlatego,że w pierwszym półroczu i tak jest dużo szczepień , więc tak to rozłożyliśmy w czasie.Pamiętajcie ,że wcześniaki i dzieci z niektórymi chorobami mogą to mieć za dramo. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Agusia Chłop jak dąb z Szymonka będzie, przystojniak zapewne o zwalających z nóg oczach , ja mam Babę jak rzepicha ![]() ![]() ![]() Cięzkie są czasy ograniczania żarcia przy karmieniu , uuuuuu jak fajnie się jadło w ciązy Aaaa propos czy Któreś z Waszych dzieci ma może za krótkie wędzidełko pod językiem? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-18 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Pytalam ostatnio,ale chyba przegapilas czy jesz przy karmieniu wiecej jak w ciazy? ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Jade zaraz na zakupy,bo w lodowce tylko swiatlo ![]() A potem prosto odebrac moja Wiki.Ale sie stesknilam.I Eryczek nie zrobil siostrze niespodzianki jednak ![]()
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
Siadam do drugiej puszki ananasa i będę nadrabiać
![]()
![]() |
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
nie na długo, Kaja miała usg i z lewej nereczki nie spływa cały mocz, kontola za miesiąc
![]() A myslałam, że zrobi mi prezent na urodziny i w końcu wszystko będzie ok.. ![]() Cytat:
a Szymuś co ile się budzi? co 3 godziny? Ja w nocy ostatnio karmiłam co 4 godziny, zasnęłam jak suseł, obudziła mnie Kaja, czyli w sumie na żądanie.. ale co 3 godziny to kurcze ciężko, bo wszystko tak schodzi, że czasu na sen brak ![]() Do tej pory jak spała przy cycu to ją budziłam (sposób na stópkę, uszko, paszki..), ale rezultaty marne, zobaczymy co będzie jak już pozbędzie się żółtaczki. Dziś o 24 mam ją wyjąc z inkubatora i będzie juz w łóżeczku normalnym, rano badania i zobaczymy jak z bilirubiną. No ale już widać różnice, nie jest taka żółta. Teraz jak karmię butlą (ostatnio ściagnęłam laktatorem 60 ml - co prawda na dwa podejścia, ale udało się nie dokładać mm! a dziś znów mam troche mniej tego mleka, nie wiem czemu..) to trudno jje tak łapczywie, że ulewa się jej często, bo nie zawsze udaje mi się ją odbić. Dziś jak dostała czkawki, to już w ogóle duużo zwróciła ;/ ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ale wtedy Was bym nie znała! Dziekuję Ci za smska, właśnie niedawno usłyszałam, że ta wada może się zmienić więc liczę na to! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czemu pytasz? Podejrzewasz u swojej corci? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No kurka przyspieszyłam neta ostatnio i teraz moja Nina jest internetowym maniakiem pana kleksa i jak jeszcze raz uslyszę Kaczkę Dziwaczkę to ![]() ![]() I Ona sama sobie to puszcza , dusi do skutku Cwaniara ,muszę mieć swojego lapsa, bo trzech do jednego to już tłum |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
alamig trzymam kciuki! Już niedługo!
![]() a w którym szpitalu rodzisz? na kościuszki? chyba pisałas kiedyś ale nie pamiętam Nikki gratulacje!!!! Super wieści !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Wtajemniczenie
|
Z grubsza nadrobiłam, ale że w końcówce trzyma się mnie skleroza to nie wiem, co miałam napisać
![]() Właśnie doszły do mnie zamówione naprasowanki - i tym sposobem z białych tescowych bodziaków mam bodziaki z myszą miki i kubusiem ![]() Myślę, że Szymek mógłby zrobić mi prezent na imieniny i wyjść w piątek ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wybaczcie że nie z tematem ale czy któraś z was prowadzi własną firmę ? Jeśli tak to jaką i ile pozyskałyscie dotacji na rozkręcenie działalności ?
![]() no i teraz pyt w temacie czy po karmieniu piersią wasze pociechy też mają biały nalocik na jezyczku ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jestem ciekawa jakie podejście jest lekarzy do tego? Moja mówi,że może podetniemy, ale później , bo teraz i tak mamy już co latać....a z drugiej strony im młodsze dziecko tym to cieńsze i mniej boli takie podcięcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Gosiunia myślałam, że wejdę dziś na wizaż i zobaczę, że pojechałaś na porodówkę, a Eryczek dalej Cię przytrzymuje.
Andrea w końcu spokojnie zasnęła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
Nikki gratulacje!!!!!!!!!!
Claudia tak - Hania ma bialy nalot na jezyczku, polozna powiedziala mi aby sprawdzic - jesli schodzi to jest mleko, jesli nie schodzi jak sie probuje zdjac troche to pewnie infekcja (ktora zlapala ode mnie). u nas to mleczko jak pociagne paznokciem to schodzi z jezyczka, i zauwazylam ze jak nie je przez 3 godz to jest o wiele mniej tego bialego osadu na jezyczku a po jedzeniu juz wiele wiecej. Dziewczyny co do szczepien to u mnie bedzie szczepienie na pneumokoki w 8 tyg a Wy bedziecie szczepic kiedy dzieci beda miec 6 miesiecy. czy to ryzykowne szczepic w 8 tyg na te pneumokoki? czy czesto dzieciaczki maja temperature po szczepieniach?tak z Waszych doswiadczen? |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Tak, na Kościuszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zadomowienie
|
MoniaHan Syna szczepiłam tymi zwykłymi szczepionkami na NFZ i teraz córkę będę tak samo szczepić. To będą teraz aż trzy szczepionki, ale mój syn nie miał nigdy temperatury ani innych objawów o jakich mówiła pielęgniarka, że mogą być. Ale ten dzień kiedy był szczepiony to zawsze był senny bo pewnie go bolało.
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
Nikii jeszcze raz gratulacje
![]() ![]() Karolca dzięki za przekazanie smska ![]() ![]() Desia super, że usg w porządku wyszło i z Viki wszystko dobrze. Czekamy aż wyjdzie na świat ![]() Lena to dobre wiadomości jak laktacja się rozkręca ![]() ![]() ![]() Mała jeśli chodzi o szczepienia to my teraz te 3 z NFZ + pierwsza dawka na rotawirusa, a pneumokoki też po 6. miesiącu zaczniemy, bo jak na jeden raz to chyba za dużo by teraz było. Alamig a już myślałam, że opisujesz poród! ![]() ![]() Dzień dobry ![]() No i byłam dziś na uczelni ![]() Dalej nie zrobiła kupy ![]()
#1230 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ![]() na poczatek fotka Mateuszka ![]() nocka u nas jak zawsze ciezka, mały budzi sie co dwie godziny, zlosci przy cycu, a ja z tego wszystkiego dokarmiam go mm , bo juz nie mam sily, w dzien dalej z nim walcze. dzis udalo mi sie zrobic obiad i usmazyc nalesniki.. ![]() ja kape w ziajce, czasem w emolium, bo mam probki, a pozniej wbrew zaleceniom poloznej ,nacieram oliwka rossmanowska.Dupke smaruje na zmiane bepanthenem i kreme z hippa bo mam probke, wczoraj posmarowalam po kapieli sudocremem, bo jakies krostki kolo pupki mu wyskoczyly.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.