![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
witam z rana
![]() choc dla mnie to juz srodek dnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chyba na tyle by bylo karmienia cyckiem... ![]() ![]() mam jakas herbatke na laktacje z herbapolu po ktorej mała , jak byla malusienka, bolal brzus... sprobuje czy dzis dam rade ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Wtajemniczenie
|
cos czytałam ze te spiewajace i grajaxe nocniki odciagaja uwage dziecka
a taki http://allegro.pl/pourty-genialny-no...372616897.html dostał młody 50zl od babci na dzien dziecka ![]() no tak mozna by nagradzac brzdaca.. ![]() my lecimy bo mlody spiewa do drzemki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
pewnie sie statystyk przestraszyla
![]() Cytat:
![]() wczoraj jak lapalam siuski to doszlam do wniosku, ze dla mojej siedziec to zaden rarytas i nie znosi byc przytrzymywana jak chce zwiedzac, wiec oswajanie w tym momencie to juz chyba za pozno ![]() a i z tymi grajacymi to trzeba uwazac, bo slyszalam kilka historii, ze dziecko sie melodyjki wystraszylo i nie chcialo siadac. Ja kupilam najtanszy nocnik jaki byl w sklepie- 12 zl i okazalo sie ze z melodyjka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. dobry szef ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
gdzies obiło mi sie o uszy, znaczy w jakims programie, ze te bajery w nocniku to .... niepotrzebne bajery ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też fajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny nocnik ![]() ![]() ![]() ja kupie pod choinke młodej, zwykły taki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Dziecko mi dorośleje :baunc: Jedno karmienia o 3 i do tej pory śpi !!! ![]() Co do wczorajszego programu, to na temat słoczków była mowa o tym, że: - mięsa w nich jest tylko 4%, więc tyle samo co w pasztecikach dla kotów .... ![]() - mięso to jest oddzielane mechanicznie, czyli sam syf ![]() - koszt, - sam cukier. No to tyle ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
spadaj ![]() U Nas też było, przed wczoraj ![]() więc opowiadaj, w zasadzie można się domyśleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozazdroscic spania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Słoiczki no cóż.. Wiadomo, że to nie rewelacja. Dlatego ja myślę, że obiadki lepiej gotować, przynajmniej dodać można mięska więcej. A ze słoiczków to owoce. No u mnie jeszcze daję dynię z indykiem. A inne słoiczki to na tzw czarną godzinę czy na wyjazd się przydają ![]() Co do tż to ohy i ahy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Zadomowienie
|
Wy o zaparciach a mój nawet po marchwi wali 4 x dziennie
![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
bo niby te warzywa/ owoce przechodzą jakieś kontrole a warzywa i owoce sklepowe to czysta chemia i co lepsze ![]()
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
bez cukrów, ino woda i owoce/warzywa
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-05-31 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nika a co do zaparc to jak nie wyglada jakby go brzuch bolal, ani sie nie prezy ani bobkow nie robi to nie musi byc zaparcie. Moja jak jadla tylko ziemniaki marchew i kleik ryzowy to robila kupke co 2 dni, ale normalna wiec to nie byly zaparcia. fajny ten nocniczek jakbym juz zwyklego nei kupila to bym sie nad tym zastanowila. elf ja mysle, ze sliczki jednak sa lepsze od takich warzyw z supermarketu no i niby sa zbilansowane, a takie male 7 miesieczne dziecko jeszcze nie potrzebuje przeciez wiecej miesa, dlatego go tak malo tam jest. Co innego pozniej, na razie sloiczki fajna sprawa, tylko glowny minus to to, ze droga. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
nom, i w wielu jest mąka ryżowa - zapychacz, u nas ryż uczula więc niestety dużo słoiczków odpada, ale dzisiaj ruszymy na poszukiwania, przejrzę owoce gerbera i bobovity
#1215 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Nadrabiam dopiero wczoraj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No właśnie - facetowi to ciężko coś kupić, on kupi kwiaty i po sprawie ![]() wiesz, że mój to by się z tego serio cieszył ![]() Cytat:
![]() 2. Dziękować ![]() 3. To i ja pałuję ![]() ![]() ![]() i to pisze ta, która chce nam w naturze wynagradzać ![]() ![]() ![]() szpinak - mrożony ![]() Cytat:
Baha dzięki za info o tvn ![]() A skoro tż ma jeszcze urodziny to pewnie ucieszy się z jakiegoś super prezentu i ten nóż na pewno mu się przyda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moze po karmieniach odciągaj laktatorem i będzie dobrze. Mi to pomogło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Wtajemniczenie
|
ide podłączyć się pod czajnik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
no ja juz kryzys mam około tygodnia , 10 dni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ja tylko na chwilę nie nadrobie Was teraz wpadłam prosić o trzymanie kciuków za Filipka bo dziś odbieramy wyniki żelaza i idziemy na 12 do pani doktor z wynikamni także -> ![]() ![]() postaram się zajrzeć później ![]()
#1219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
próbowałam... i moge odciągać ale powietrze ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuzo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kryzys laktacyjny też przechodziłam ostatnio i to długi bo aż 15dni, małego dokarmiałam 2 razy dziennie mm, od 2 dni jest ok może i u Ciebie też to jest chwilowe???? ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać ![]() ![]() Ledwo trzymam powieki, lecę po kawkę, bo inaczej Piter bedzie musiał zająć sie sam sobą. Moja bratowa na dniach ma rodzic, wczoraj pojechała do szpitala, bo ruchów małej nie czuła. Dostała jakąś kroplówkę i już podobno jest ok i tętno malutkiej się wyrównało Także jeszcze chwila i znowu będę ciocią ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Dalia takie pompowanie powietrza też jest ważne, bo pobudzasz kanaliki do pracy. BTW dziewczyny karmiące piersią ile jeszcze chcecie karmić?? mój pierwszy plan to było 6mcy, ostatnio miałam kryzys laktacyjny, że prawie nic nie leciało i małego dokarmiałam mm, a przy tym miałam jakiegoś doła, że te cudne chwile już się skończyły, że jakoś krótko go karmiłam. Teraz mleczko wróciło i jestem happy , ale i tak chce karmić max do 1 roku życia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak i uważam tak jak dziewczyny, że jeśli dziecko siedzi to warto oswajać dziecko z nocnikiem. Była niedawno dyskusja nawet na fb na ten temat A nocnik chyba im prostszy tym lepszy, bez bajerów itp. Choć ten kształtem mi się podoba http://allegro.pl/pourty-genialny-no...372616897.html Bo ja mam zwykły i w tym moim nie ma odpływu takiego fajnego, ale żeby kurka zwykły nocnik kosztował 50 zł ![]() Cytat:
![]() ja_dalia u nas to samo. Młoda zasnęła przed 21, potem od 22 do 1 nie spała i krzyczała. Dałam jej coś przeciwbólowego, bo nigdy tak się nie darła nawet jak się budziła. Potem pobudki średnio co 1h. U nas takie budzenie się częste w nocy co 1, 2 to już norma. Też mi się wydaje, że gdyby dostała mm spała by dużej. Ale ona nie chce i nic na to nie poradzę. A że kocham karmić cycem to jakoś się trzymam ![]() Pij dużo meliski, kopru włoskiego i ja piję jeszcze z herbapola na laktacje, bo te z Hippa są mega drogie i słodkie blleeee Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nas własnie tz obudził ze drzemki, nie moze sie nauczyc ze do 10 spimy ![]() ![]()
![]() |
#1223 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
Wczoraj o takich strasznych rzeczach pisałyście, że aż się bałam wchodzić ![]() Ja wczoraj męża wyprawiłam w delegacje 3 dniową, ale jutro wraca i będzię długo w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sobie kiece własnie zamawiam http://allegro.pl/letnia-sukienka-hi...379536659.html chyba pomaranczową ![]() Dziś lece na solarium i chcę farbować włosy, ale na ciemny brąz, a nie chce żeby czerń wyszła ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za rady ![]() ![]() ![]() ![]() tez chcialabym do roku karmic, ale jak los zdecyduje inaczej, to i tak super ze udalo sie te pol roczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa tak z 4 lata ![]() żart ![]() Tak myślę, że do roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
Ahoj!
![]() Ależ mam dzisiaj migrene brrr, ja dla odmiany w nocy próbowałam Małego nakarmić przez koszulkę,jeszcze mu wciskałam na siłę takze rozdarł sie,ze ho ho, nigdy taka zaspana nie byłam, dopiero tz mnie uswiadomił co robię ![]() Dalia zamów sobie kawke na laktację bocianek w smaku ohyda ale działa cuda pisałam juz o niej mszpilka chyba potwierdziła,ze u niej tez sie sprawdziła.Niestety dostepna chyba tylko przez net. Pytałam o wysadzanie bo generalnie wiem,kiedy Hubko robi koope (mina skupienia -bezcennna ![]() ![]() Jeżeli chodzi o karmienie to w październiku wracam do pracy,albo na 8 do 15.35 albo na 14 do 21.35,karmienie ranne i nocne mozna zostawić, narazie to nie moge odstawić bo nic mlecznego Hubko nie przełknie.Ale tez myślę max do roku.A jak wyjdzie to zobaczymy w praniu... Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-31 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na moja działało otworzenie okna na chwilke.... ale nie byla jakas specjalnie ciepla- znaczy- normalna, wiec nie wiem czy za gorąco jej czy moze cos sie snilo... popiskiwala, albo zaczela plakac... wiec na raczki, chwila bujania... cyc i spala... choc tego cyca to moze z 1-2 min i koniec... moze w dzien pośpi ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. staram się nie rezygnować... bede karmić np. do 8... czyli jak wstaniemy to kaszka, potem kaszka, potem obiad, potem kaszka i cyc ??? i co z piciem??? bo mloda nietyka butelki... próbowalam łyżeczką, jak te uapły byly, ale ona sie wkurza ze za wolno... kubek niekapek (mamy 3 - w spadku ![]() ![]() a cyyś był taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki wygodny ![]() 3. sukienka ładna ![]() 4. farby ja stosuje Joanna... tanie, a bdb, nie niszczą włosów jak Palette ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
dzięki ![]() ![]() co do nocnika... skoro wiesz kiedy, to mysle ze to dobry moment... niech młody się uczy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dzisiaj robimy nalot na rossmana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Wtajemniczenie
|
razem ze zmysłemkobiety możecie sobie przybić piątke ![]() ![]() ![]() no i zaraz tżet bedzie to nadrobicie, mam nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.